כמה עולה קפה טחון?

• פותח הנושא omiga
  • פורסם בתאריך

omiga

New member
כמה עולה קפה טחון?

שלום, אני מחפש בזמן האחרון מכונת קפה, ונעזר המון בפורום הזה. עדיין לא החלטתי אם אני הולך לכיוון הקפסולות או קפה טחון ורציתי לדעת כמה בערך (הערכה גסה) עולה קפה טחון לפי משקל. נתקלתי בקופון בBUY2 של דור קפה (מישהו מכיר אותם?), האם המחיר נחשב זול? תודה!

מבצע? מה מבצע בזה בכלל?

70 גר'X5 הם 350 גרם נכפיל בערך ב3 שיצא קילו =128 ש"ח לקילו וזה בחצי מחיר?! לא רוצה להדיליק אותך סתם, יכמעט כל חנות קפה שאני מכיר מהמתחרים הרבים שלי שאם תכנס למיילינג ליסט שלה תקבל מחיר נמוך מזה בלי מבצע ועל בסיס קבוע.

milch

New member
פעם שעברה שהעלו את הפרסומת...

טענתי שזה מחיר מופקע לקפה שאין יודעים איזה סוגים הוא מכיל בכלל. חתפתי על הראש, לא נורא, התגברתי. לחיים!

shoki222

New member
דובי ד. תודה למידע.

אני רוצה לענות לך תשובה די קשה. אבל תחילה אגיד, כמו שנהוג בארה"ב בה חייתי פרק זמן: I am appreciating your business, במיוחד שיש לי כוונה להתארח אצלך במפגש הקרוב, והכל כדי לכבד אותך. הבעיה היא בד"כ בכיוון ההפוך. כלומר, רבים ממוכרי ה- ***** (שים את שם המוצר במקום ה- ****) מתהדרים באיכות תוצרתם, גובים מחירים מפולפלים בעוד שבפועל מדובר רק ברווח שלהם, והמוצר...רגיל בהחלט. קשה באמת להאמין היום לסוחר. אסור היום להאמין לסוחר. בד"כ אתה יכול לזהות את החבר'ה האלה ע"י זה שדבר ראשון, במקום תשובה עניינית הם משמיצים את האחרים, או שהם מנסים לנטוע בך אמפטיה...שיש להם הוצאות...והם צריכים להרוויח...ובבית התינוקות מתים להם מרעב.... נסה לעבור היום מיס להוט, מקווי זהב להוטנט. הכל זה השמצות, למרות שיש להם מוצרים טובים שעומדים בפני עצמם, שיכולים לשכנע אותי בלי השמצות. מיצבת את עצמך בפורום כידען בכל תחום, כאיש כייפי, פתוח לתת עזרה ומסייע. למה הדרדרת ככה, האם יבואו אליך עתה יותר קונים לרכוש קפה? שיטתך מביאה עלינו את המצב הנורא, שבקפה אילנ'ס אתה קונה קפה במחיר של 220 ש"ח לקילו, ובחנויות אחרות 160-200 ש"ח לקילו, כי אם זה לא ככה, אז הקפה נחות. יש לך הוכחות למידע על קפה רוטשילד? במיוחד שלא פגשת אותו אף פעם. בספורה נאמר לי שהקפה אותו קניתי עבר קליה לפני כמה ימים. ובקפה רות, זה הרי נעשה מול עיניך. ציינתי שאני קונה תערובת קפה טעימה, והדגש הוא על טעימה, במחיר 70-80 ש"ח. יתכן שאתה רואה בי סוג של חבר לפורום ובאמת מספק לי מידע אמיתי...וואו...אני בבעיה אמיתית מה להחליט. בכל מקרה הגעתי לסוג של איזון. התערובות טעימות במידה כזאת שלא שווה לי להשקיע יותר בשביל שיפור לכיוון התערובות האחרות. אני בנקודת עבודה טובה המאזנת בין הפרמטרים החשובים לי. אני ממליץ לכל חברי הפורום לנהוג כמוני.

שוקי יקירי, שים לב למשהו...

לא דיברתי שררה כנגד אף אחד, אני מספר לך שזה הלך הרוח בשוק. בהרבה תחומים אין לך דרך לדעת מה המוצר הסופי ואתה צריך לסמוך על בעל המקצוע או הסוחר שמוכר לך את המוצר. אני חושב שאתה מבין טוב למה התכוונתי, אין מוצרים איכותיים באיכות פרימיום בזול, אחרת היה אפשר לייצר מרצדס במחיר של סוזוקי אלטו. כמו בכל תחום שאתה רוצה לייצר מוצר זול אתה חייב להתפשר על איכות חומרי הגלם. לא אני המצאתי את הגלגל. הפשרה בחומר הגלם בקפה היא להשתמש בשקים בני שנה ויותר מסטוק חירום או מסטוק "תקוע" או בגרייד נמוך כי הם זולים ב25% ואף 50%. למה יש לקפה רות למשל שקים של רובוסטה שרי מסך 14-15 ורובוסטה שרי שטוף מסך 18-17 אחד AA והשני AB אחד גרייד 1 והשני גרייד 4 ואותו דבר באתיופיה סידאמו, גווטמאלה SHB וקולומביה סופרימו לאומת אקסלסו? תבין, היצרנים חייבים למכור והם חייבים להתחרות, יש לכל היצרנים, גם לרות וגם לרוטשילד שלוש רמות מחיר, זה מתבטא בכמות רובוסטה(מחיר חומר גלם ממוצא שהוא בערך 1/3 מערביקה איכותית) בגיל השק והמרחק מהקטיף. יש יצרנים שנוטים להתפשר בכדי להעלות רווחיות בעיקר בגלל שיש לקוחות עם דרישה למוצר ברמה טובה אך במחיר זול ויש לקוחות שירצו את הרמה הגבוהה ביותר ויהיו מוכנים לשלם על כך. אני לא בא להגיד שקפה רוטשיל ודנאל הם אוייבי האנושות ומרעילי ילדים, חלילה לי, אני פשוט אומר שכל בעל מקצוע מספק את הסחורה מכל מיני סוגים וכל מיני רמות, ע"פ דרישת הלקוח למחיר/איכות. אין בכך לגרוע דבר ואם התערובות הללו טעימות לך ומשביעות את רצונך, שיבושם לך. ושוב, יאמר לזכותו של רוני מקפה רות למשל שאינו עושה הנחות למשל בטריות ומספק קפה ברמת טריות יחסית גבוהה והרבה פעמים מעקב משלוח בכדי שיספיק להכנס אליו קטיף אחרון. אני קונה לא מעט חומרי גלם מקפה רות ולרוב מרוצה ביותר!

shoki222

New member
אני קונה תערובות טעימות בקפה רות ובסיפורה

בעלות של כ 80\70 ש"ח לקילו פולים קלויים. קפה רות בפ"ת וספורה בגבעתיים

תגובה למילש' ושוקי...

ראשית כבר הסברתי לך בפעם הקודמת למה מוצא הזנים אינו מעניין כלל, מה איכפת לך אילו זנים יש בפרימיום מילאנו?! התערובת אופיינית לאופי התערובות לאיזור נתיבי הסחר שעברו דרך מילאנו והזנים שהיו זמינים בנתיב סחר זה, אם יעזור לך באיזה אופן להשתכנע לקנות את התערובת אם נגיד לך שיש בה שני זנים מרכז אמריקאים, שני זנים אסייאתים וזן אחד מזרח אפריקאי? הרי זה לא יגיד לך כלום... התערובות שדור קפה מוכרים הם תערובות מבית האבגיה והן תערובות איכותיות וטעימות שהורכבו ע"י בעל מקצוע מהטובים בתחום. שוקי, אתה קונה מספורה ומקפה רות, אז כדאי שתדע שספורה רוכשים את הקפה שלהם משני בתי קליה , דנאל בירכא ורוטשילד בראשון. לא פגשתי אף אחד מהשניים אבל אין הפתעות בחים. מי שמחפש מוצר זול מקבל מוצר זול. תערובות של רוטשילד במחירים הללו עשויים מזנים זולים, סטוקים שנתקעו במחסני טריידרים מעל שנה לאחר הקטיף ומגיעים למסחר, נרכשים במחיר זול יותר ומרובות רובוסטה בין 40%ל70%... מעולם לא נפלתי מהתערובות הזולות של קפה רוטשילד, תנסה לקנות את תערובות הפרימיום שלהם שעולות 120 ש"ח ותהייה מופתע מהטעם השונה והאיכות הגבוהה יותר, כנ"ל לגבי דנאל שמכר תערובת ברשת חצי חינם במחיר 49.90 ובעיני לא הייתה סבירה בטעם אבל יכול להרגיש את הפולים המאוסמים בטעם. קפה רות הוא מפעל והוא מוכר לך את תערובת במחיר מפעל, אם הייתה עוברת דרך משווק, הייתה חייבת להיות יקרה יותר כי גם לחנות המוכרת מגיע להתפרנס... ואגב בקפה רות טרם קרה שנפלתי על שק מאוסם ששכב במחסן תקופה ארוכה.

davesh

New member
בשורה התחתונה אתה ממליץ לקנות מקפה רות ולא

מספורה?

אמי ממליץ לקנות מה שטעים לך...

ולדעת כדרך אגב שיש סיבה לפעמים למחיר הגבוהה(לא תמיד, יש גם כאלו שימכרו לך זבאללה במחיר מרקיע שחקים), כי כנראה שהשקיעו במוצר יותר.

למעלה