כמה עובדות על uncle Leo

כמה עובדות על uncle Leo

הוא לא יכול ללבוש פיג'מה. הוא ישן עם טי שירט ותחתונים.
הוא מאמין שג'רי צריך להתקשר אליו לפחות פעם בשבוע.
חושב שהרבה אנשים הם אנטישמים.
גנב מדופלם. גונב מספריות ציבוריות וגם לקח לעצמו 50 דולר שהיו מיועדים לאחותו.
שם משפחתו מעולם לא נחשף.
כנראה מרגיש גאווה לעובדה שהוא דוד, יותר מאשר לעובדה שהוא אבא (למרות שהוא מתגאה בג'פרי בלי סוף), אחרת איך אפשר להסביר את זה שהוא חתם על החבילה uncle Leo ?
קריימר מאמין ששמו הפרטי של הדוד ליאו הוא uncle.
מעדיף נשים אסיאתיות במיטה.
מתגאה בבנו ג'פרי שעובד במחלקת הגנים.
איבד את הגבות כשהתנור בביתו התפוצץ.
הוא מחזיק בבני שיחו קרוב אליו (ג'רי מאמין שהוא עושה זאת כדי שהם לא יברחו לו). אתם מוזמנים להוסיף עוד עובדות אם בא לכם

זה די ברור, הנה הוכחה שלא רק אני חושב כך

Uncle Leo often brags about his son (Jerry's cousin Jeffrey, who never appears) and his various accomplishments while working in the Parks Department.

הערה

אני לא יודע אם יש לכך הוכחה בסדרה, כי לא זכור לי שליאו אמר "גפרי, הבן שלי" או משהו בסגנון, אבל זה מידע שהוא מובן מאליו ולא צריך בדיקה מעמיקה כדי להבין שליאו מתגאה בבנו ולא באחיין אחר שלו שהוא גם בן דודו של ג'רי. זה גם הגיוני להסיק מכיוון שלא נראה לי שיש דוד שיהיה מוכן ללכת לדירה של האחיין שלו כדי להקליט לו תוכנית שהוא אוהב, אלא אם מדובר באבא ובנו. אם אתה מתעקש שליאו הוא לא אביו של ג'פרי ב-100 אחוז רק כי לא הזכירו את זה בסדרה, אני חושב שאתה היחיד בעולם שקראת תיגר על ההנחה הבסיסית הזו.

רואי

New member
שמע

את ויקיפדיה כותבים למיטב ידיעתי אנשים ברשת, ואני לא חושב שמי שכתב את הפרטים על ויקיפדיה הוא מקור מהימן יותר ממך למשל. אני לא רואה כל סיבה לחשוב שג'פרי הוא הבן של ליאו. ואם אני היחיד בעולם שחושב כך, אז אני הייתי רוצה לשמוע קודם את דעתם של חברי הפורום באשר לסוגייה זו...

תגובה

למרות שאין על כך שום מידע מדוייק וודאי, די ברור שג'פרי הוא הבן של ליאו. אני לא מוצא סיבה לליאו להתגאות באחיין שלו (ידוע שג'רי הוא בן דודו של ג'פרי, כך שמן הסתם יש קשר משפחתי בין ליאו לג'פרי, או אב ובן או דוד ואחיין). עצם העובדה שהוא מדבר על ג'פרי כל כך הרבה ומתגאה בו כל כך, מצביע על כך שג'פרי חייב להיות הבן שלו, למרות שלא נכתב כך. גם אם תשאל את ג'רי ואת לארי דייויד לגבי זהותו של ג'פרי, הם יגידו לך שכל מי שראה את הסדרה, ויש לו הגיון בריא, היה צריך להבין את הקשר בין ג'פרי לליאו למרות שהוא לא הוזכר מפורשות. ברור שאם תתעקש לחפש הוכחה - תתקשה למצוא.

רואי

אין כאן על מה לריב או להתווכח, כי זה מיותר. אם אתה מאמין שג'פרי לא בהכרח הבן של uncle Leo, אז מיהו בדיוק ומה הקשר שלו לליאו ? למה שליאו יקליט לו תוכניות בטלוויזיה ? מה הסיבה שליאו מתגאה בו כל כך ?

junir

New member
רואי, בוא אני אסביר לך משהו

זה סיינפלד אחת התכונות של סיינפלד, שמבדילה אותה בין השאר נשאר הסיטקומים זה הכבוד לצופה. בסיינפלד הבינו שהצופה הוא לא מטומטם, ולכן לא צריך להסביר לו מה זה מי ומי זה מה. נותנים טיפים קטנים, והצופה כבר יבין. האם צוין אי פעם שג'פרי הוא בנו של ליאו? לא! האם זאת שאלה בכלל - האם ג'פרי הוא בנו של ליאו? לא! זאת אפילו לא שאלה שצריכה לעלות אצל צופה סיינפלד שמכבד את עצמו. זה כמו לשאול: תגידו, מה בדיוק קרה עם ג'ורג' כשהוא אמר I WAS ALONE..... כי הוא אף פעם לא הסביר את זה! בן אדם, לא צריך ויקיפדיה בשביל להסכים עם דברים מהסוג הזה. ובלשון לארי דיוויד: "תרגיע!"

SaintJohn

New member
גם אני חושב שג'פרי הוא הבן של ליאו.

זה שליאו מתייחס אליו בתור Your cousin ולא בתור My son לא אומר שהוא לא הבן שלו. זה ביטוי די שגור וגם די קריקטוריסטי ליהודים אמריקאים. הם משתמשים לא מעט בביטויים כמו Listen to your father, go with your sister וכיו"ב. הכמות שבה ליאו מתרברב על ג'פרי די מעידה על כך שהם אב ובן. ועדיין, כמובן שלא הכל בטוח.

אם המטרה היא לחפש עובדות מוכחות

לכך שג'פרי הוא הבן של ליאו, אז מטרת הדיון הזה ברורה. אם לא, למה אנחנו ממשיכים לדון בשאלה הלא רלבנטית הזו ?

רואי

New member
לריב???

איך הגעת לזה שאנחנו רבים? זה בסך הכל דיון בריא... ואם שוב דבר לא בטוח, וכל עוד אין לך עובדות מוצקות בשטח הרי שהכל בגדר השערות, וכל אחד יכול לחשוב אחרת. ושוב, אני לא חושב שג'פרי הוא הבן של ליאו...

רואי

New member
יכול להיות שג'פרי הוא בן דוד רחוק יותר

דרגה שניה למשל, ומאחר שלליאו אין בנים, אז הוא מתגאה בג'פרי כאילו היה בנו. או למשל לליאו ולהלן יש עוד אח ולאח הזה יש בן שקוראים לו ג'פרי, ומאחר ולליאו אין בנים הוא מטפח את ג'פרי כאילו היה בנו. גם אלו הן תיאוריות שניתן להעלות והם הגיוניות באותה מידה כמו זו שג'פרי הוא הבן האמיתי של ליאו. כמובן שאני לא שולל לחלוטין את הההשערה שג'פרי הוא הבן של ליאו, אבל אם לא ניתן להוכיח את זה, הרי שזו עדיין רק בגדר השערה...

זכותך

זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל אם תעשה סקר, תגלה שרוב הצופים מאמינים שג'פרי הוא הבן של ליאו. יתרה מזו, האם אתה היית מבקש מדוד שלך לבוא אליך הבייתה לבקש שיקליט לך תוכנית טלוויזיה ? היית מטריח דוד למשימה כזו ולא, נניח, בן משפחה קרוב או אבא ? למרות שזה לא כתוב מפורשות, בעניין הזה כדאי ורצוי לעשות 1+1 ולהסיק את המסקנה שג'פרי הוא אכן הבן שלו. אגב, למה מפריע לך להניח שמדובר בבן שלו ? זה לא פוגם בעלילה ו/או בדמויות. להיפך ! זה כמעט מובן מאליו ומסתדר לגמרי שהוא הבן שלו. אבל איך שאתה רוצה.

רואי

New member
Hey, hey, hey

. I'm getting a vibe here. What, are you unhappy with our arrangement? אנחנו רק דנים בסוגייה... נראה לי שקצת עיצבנתי אותך קצת אם כן, אז לא זאת היתה הכוונה....

רואי

לא עצבנת אותי, פשוט אני לא מבין למה קשה לך להניח שג'פרי הוא הבן של ליאו, למרות שזה לא נאמר במפורש. לא מדובר פה על סוגייה רצינית כמו "האם יש או אין אלוהים". אני לא מבין למה צריך בכלל להגיע לוויכוח אם הוא הבן שלו או לא. אם אתה רוצה להאמין שהוא לא - זכותך. ברור לך שאתה בעמדת מיעוט ביחס לשאר נאמני סיינפלד, נכון ?

ה-איה

New member
תראה... תשמע...

להטיל ספק בזה שג'פרי הוא הבן של ליאו זה שווה ערך להטלת ספק בזה שאסטל באמת ילדה את ג'ורג', או שהלן באמת ילדה את ג'רי. הרי זה לא נאמר מפורשות בסדרה, אז איך אנחנו יודעים שהם ההורים האמיתיים שלהם?

maormp

New member
סליחה, אבל

It's not that I want to keep talking about it? just think that the subject should resolve itself based on its own momentum.

רואי

New member
איה

ההסבר שלך לא משכנע, הרי הלן קוראת לג'רי "בן" אך לא כך המקרה אצל אנקל ליאו, שקורא לג'פרי בן דוד של ג'רי אגב, יש לי רעיון נחמד- ליאו הוא דוד של כולם, כולל של ג'פרי וג'רי ולכן הוא אנקל- מה דעתכם?

למעלה