כמה נעים לישון

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

אינקה

New member
כמה נעים להיות המוכיח בשער

ובכך גם לומר במשתמשע שרמת המודעות והערות שלי עולה על אחרים. אז כמה דברים: האחד - תודה כנה על התזכורת. השני - נסה נא לא להתנשא. אחת הסיבות החשובות לאי מודעות עצמית היא אחזקת רעיונות שגויים המכתיבים אפני התייחסות ומודעות. לארגון הידע, להבהרתו, ולסילוק רעיונות שגויים יש חשיבות רבה ובמיוחד במדיה כתובה זו. השלישי - בוא לא נפתח תחרויות עירות. הרי גם אם תנצח תפסיד.

אנחנו תמיד נפסיד ../images/Emo13.gif

העיקר שתנצח ושיהיה לך לבריאות

אינקה

New member
אני רואה שלא הייתי ברור מספיק

עצם הכניסה לתחרות היא הפסד ללא קשר לתוצאותיה, כך גם המנצח בעצם מפסיד.

alissa

New member
היית ברור מספיק

אינך אחראי לאלה אשר מסרבים לראות.

אינקה

New member
אני יודע

אבל שנטי בהתקף התקרצצות ולא בא לי ללבות אותו יותר.

Mist2

New member
אם אני הייתי אינקה

הייתי מתחיל לחשוש שאליסה היא בעצם אני.......

לא, לא... ../images/Emo13.gif

אני לא הייתי ברור מספיק.... ממילא מעולם לא הייתה תחרות מלכתחילה. אתה הוא זה שדיברת על הפסד ועל המשתמע מכך (תחרות לכאורה ש"מישהו" "נכנס" אליה...).

Mist2

New member
שמתי לב

שאתה אינקה, מתעורר תמיד כשיש חשש שמישהו בפורום זה מעיד על עצמו, או שנדמה לך שהוא מעיד על עצמו, שהוא ער יותר. הגיע הזמן שתקבל את המציאות: 1. יש אנשים בעולם שהם ערים ממך. 2. לא כל אחד שאומר לך את האמת בפנים, הוא מתנשא או מדבר מרוע לב. כעת, במקום לעשות משהוא מועיל מההודעה שלי, אתה סוטה ומתחיל בהאשמות כהרגלך.

אינקה

New member
אתה טועה

אני יודע שיש בפורום אנשים ערים ממני ובהחלט שמח ללמוד מהם. גם לשמוע את האמת בפנים. מצד שני נראה לי שאתה נותן מעט מאוד מעצמך, מתעטף באניגמטיות ומאשים בחוסר ערות דווקא את הערים ממך. בניגוד לאלו שערים באמת אינך תופס את מקומך על ידי הידע האמיתי שנובע ממך. אתה מנסה לתפוס מקום של מורה על ידי מניפולציות שליטה בהם אתה מתמרן אחרים לנחיתות כלפיך, כמו הודעת התוכחה שפתחת. תהיה אמיתי - והמקום שתתפוס יהיה טבעי ולא ילווה בחיכוכים. נדמה לי שאמרתי לך את זה פעם.

alissa

New member
אוי נו באמת שנטי

באמת שאינך חייב להריע לכל מתלהם בשער המשמיץ את הפורום ויושביו. אולי לא שמת ליבך לכך שהינך מזמן חלק , נכבד אפילו, מהפורום. אפילו תורם , בין יתר הדיונים להווי הבידורי . אינקה צודק! ללא קשר למידת ערותו. אם תבחן את הודעותיו של המיסט (משימה מייגעת, לא מומלץ) מהיום הראשון בו החל לכתוב בפורום לא תמצא בהם דבר בעל ערך מעבר למניפולציות אוויליות ,התלהמויות ילדותיות ומקבץ נטול הקשר של ציטטות ממורים ואנשי רוח. אם המיסט הוא המופת לערות, במטוטא מכם - אל נא תפריעו את שנתי.

אליסה,

בחנתי את הודעותיו של מיסט כמו שאני בוחן את מרבית ההודעות כאן (משימה מייגעת לא פחות ואולי אף יותר
) ודווקא מצאתי את הודעותיו מועילות לי מאוד. אילו את היית שמה לב ולא לוקחת דברים באופן רגשי ואישי מידי היית (אולי) מוצאת אותן מועילות ורבות ערך עד מאוד. אם מיסט מהווה איזשהו מופת כלשהו בשבילי, הרי היא לא במידת עירותו אם לאו, אלא דווקא במידת מעשיותו. בנימה אישית אלייך ארשה לעצמי להוסיף (ומייד הנני לוקח על עצמי את האחריות שאטעה
) שייתכן ולא באמת עמדת על משמעויותיה של עבודה רוחנית אמיתית, ותהיינה מסורותיה אשר תהיינה (בודהיזם, הדרך הרביעית או כל אחת אחרת). לדעתי ולמיטב הבנתי, חשיבותה האמיתית של עבודה רוחנית נמצאת בין היתר, אבל עדיין בחשיבות רבה עד מאוד, ביכולת של המתרגל לעמוד ולהיות שליו אל נוכח הנסיבות של חייו בכל רגע ורגע מבלי שהרוח של אותן נסיבות תגרום לו לנטות אנה ואנה כמו עלים ברוח (וזה כמובן כולל דיון כזה או אחר אפילו בפורום). כפי שכתבתי פעם אחר פעם, אילו מרבית יושביו של פורום זה יכלו להיות ענייניים במקום לחפור באגו'אים של הכותבים השונים כאן, יכלו להתמקד בתמצית במקום בסגנון, לקלוט את המידע שאותם כותבים מוסרים מחוץ למניעיהם הנסתרים לכאורה או הגלויים, כל אחד מאיתנו היה מפיק תועלת רבה עד מאוד הן ביכולתו לזהות במהירות הודעה בעלת תוכן מועיל והן הודעה שאין בה ולא כלום חוץ ממילים שמעידות אך ורק על הלך רוחו של הכותב (גם מיזה אפשר ללמוד דבר או שניים ואין צורך לקחת באופן אישי דבר מלבד את אותו שיעור קטן, אם היה כזה
). אילו רצית (וגם רצו יושבי פורום אחרים), יכולת לראות ב"התלהמויות הילדותיות" וב"מניפולציות האוויליות" קטליזטורים שמאפשרים התבוננות חזקה וחדה יותר במיכאניזמים, או בהתניות אם תרצי, בדרך שבה תודעתך פועלת (ושלא יהיה לך ספק בכלל שאני עצמי עושה את אותו הדבר בדיוק) וללמוד דבר או שניים על עצמך וגם ללמוד לשנות, אם תמצאי צורך בכך, את מה שתחשבי שראוי יהיה אם יפעל בצורה מועילה יותר. ואם לא תוכלי (את וגם אני או כל אחד אחר כמובן) לעשות זאת, אזי אכן ההודעות הללו תישארנה לעולם בגדר מטרד, ואולי התהפכות והמשך נעימה על צידך השני תהיה הדבר המועיל ביותר לעשותו. ומעבר לכל זה, אני מוצא את הצורך להודות לך על שבכל זאת את מוצאת איזושהי תועלת בדבריי, ובין היתר בתרומתם להווי הבידורי פה
המשך שבת נעימה וכל טוב לך

alissa

New member
../images/Emo6.gif שנטידובי

"חשיבותה האמיתית של עבודה רוחנית נמצאת בין היתר, אבל עדיין בחשיבות רבה עד מאוד, ביכולת של המתרגל לעמוד ולהיות שליו אל נוכח הנסיבות של חייו בכל רגע ורגע מבלי שהרוח של אותן נסיבות תגרום לו לנטות אנה ואנה כמו עלים ברוח (וזה כמובן כולל דיון כזה או אחר אפילו בפורום). כפי שכתבתי פעם אחר פעם, אילו מרבית יושביו של פורום זה יכלו להיות ענייניים במקום לחפור באגו'אים של הכותבים השונים כאן, יכלו להתמקד בתמצית במקום בסגנון, לקלוט את המידע שאותם כותבים מוסרים מחוץ למניעיהם הנסתרים לכאורה או הגלויים, כל אחד מאיתנו היה מפיק תועלת רבה עד מאוד הן ביכולתו לזהות במהירות הודעה בעלת תוכן מועיל והן הודעה שאין בה ולא כלום חוץ ממילים שמעידות אך ורק על הלך רוחו של הכותב" אכן , מילים כדורבנות. אבל מילים לחוד ומעשים לחוד הא שנטוש? ראיתי (ולא רק אני) איך נהגתם בקומונה הדוגמטית שלכם במי שדעותיו, סגנון דבריו , שם המשתמש שלו וכו, לא עמד בקנה אחד עם חוקי הקומונה הנירנברגיים שלכם. אזהרות, איומים ברוטאליים וחסימות - נוכחות במיטבה. אז אם במעשיות עסקינן, הבה ונלמד מהצעתו של מיסט ופשפש קודם במעשיך לפני שאתה ניגש ללמד אותי את אשר אינך מספיק יודע.

את, שאינך שיפוטית,

שופטת את פנימיותי? מה באמת את יודעת? ואני כמובן לא אתייחס יותר ממה שהתייחסתי במשפט זה להשוואה שלך אותי ואת חבריי לנאצים

למעלה