כמה נעים לישון

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
כמה נעים לישון

ולחלום על דברים שברומו של עולם. לחלום שאנו מבינים, ושאנו עובדים על עצמנו. אם יש בידינו ניסוח יפה פילוסופי וארוך במיוחד, אז המצב אפילו טוב יותר. חלום מסוג זה, לא בטוח שמישהו שרוא את עצמו כאדם רוחני, ירצה להתעורר ממנו. מוח עצל מעדיף את החלימה והדיבורים הפילוסופים והתאורתים. מה הוא האושר, המאסטר, התודעה, חוסר אונים, ממה נוצר העולם.......... עצרו לרגע, ותראו את עצמכם. רובכם לא יכולים לשמור על מודעות עצמית יותר מכמה שניות. אך בכל זאת מעדיפים לדבר ולדבר גבוה. האדם תמיד נסחף אל המקום בו החיכוך קטן יותר. "אפשר לחשוב אלף שנה; אפשר לכתוב ספריות שלימות, ליצור מיליוני תיאוריות, וכל זאת במצב של שינה, ללא כל אפשרות ליקיצה. אדרבה הספרים האלה והתיאוריות האלה, שנכתבו ונוצרו תוך כדי שינה, רק ידחפו אלפי אנשים אחרים לשינה, וחוזר חלילה." דבריו של גורדייף חיפוש אחרי המופלא/פ.ד. אוספנסקי

אין ספק כלל ../images/Emo13.gif

נעימה היא השינה, בצהריים, בערב, בלילה- ובבוקר גם
ברכות

בארס

New member
הזלזול שלכם

במה שנעשה כאן לא מעיד על דברים טובים במיוחד אצלכם לתשומת לבכם!

מוטי ש

New member
בארס!

בוא נקים לפני מיסט קבוצת עבודה,אני בשוונג,אני רוצה לעבוד, לא איכפת לי שזה יהיה אפילו בפורום.קדימה,קדימהההההה! בוא נדהר דרך הערפל,דרך המסתורין,המיסטריה,ההיסטריההההההה ונלך על פני המים ליד טבריה! :)

מוטי ש

New member
אוי

אני עושה עבודה מצויינת עם עצמי לא משנה היכן אני נמצא. בוא נשאל את דרול,אם צריך מקום מסוים כדי לעבוד בו או שכל העולם הוא המקום בכל עת ובכל זמן. חוץ מזה אחי,מה יהיה,אי אפשר לצחוק איתך אף פעם? :)

בארס

New member
כנראה שלא

לא בדברים רציניים לפחות :) ולגבי מה שאמרת...המממ על סמך התשובה שאדם רוצה לקבל הוא יכול בקלות למצא מי שיתן לו אותה זו כמובן לא חוכמה גדולה (בלשון... המעטה)

מעניין, איש דואלי שכמוך

גם עם דברים רציניים אפשר לצחוק ואין הדבר פוגם ברצינותם כהוא זה. יפה אמר מוטי את שאמר. ואתה, דואליסט שכמוך, עד מתי תחלק את העולם ל"רציני" ו"ללא רציני"?

מוטי ש

New member
מסתבר,שאתה לא היחיד שאין לו חוש הומור :)

חי חי, מיסט סבור שאני הולך להקים קבוצת עבודה ושאני רוצה לעשות איתו תחרות! :) תעדכן בבקשה את מיסט ידידינו שהוא יכול לקרוא את ההודעה שלי,משום שאני כותב מהיום ואילך רק הודעות קצרות ולעולם לא אגיע כבר להודעות ארוכות יותר,טוב? אני סבור שזה יהיה שיקוף טוב עבורו,אולי אפילו הוא יחליט לחזור לספסלי הלימודים בבית ספרו וסוף כל סוף יתעורר(או שלא!:) יאללה,מספיק להיום ובכלל לשבוע הזה נראה לי..:)

מוטי ש

New member
אתה שמת לב

שמיסט מנסה לגרד אותי? הצעתי למיסט במסרים לעשות איתי עסקים והבן אדם סירב בתוקף בסגנון של אוביוואטל שיש לו כבר די צרכו(זה מבחינתי היה עלבון גדול!:) והנה,במקום להיות אוביוואטל ,הבן אדם משחק אותה אובי ואן קנובי בקרבות של חרבות עם כל מן דהוא "מכוחות האופל". :) צר לי מיסט ידידי,אמרת שאתה לא מורה(הכחשת בתוקף),וגם ברור שאינך תלמיד יותר,(ברור כמו השמש:) אז לפי דעתי שלב הביניים זה האוביוואטל. אבל אוביוואטל זה בן אדם שלא רק מצליח להחזיק את המטרות שלו מעל המים,אלא גם את האמצעים שלו והוא עושה זאת כמו תיבת נוח עבור הרבים! אתה מנסה לפרנס את כל פורום מדיטציה ולהזין אותו מחוכמתך,לא? :) אבל לפחות שיהיה גם כספך,אחי,גם כסף זה דבר חשוב בחיים! (אתה יכול לשאול את מיליון הרובלים של ג במוסקבה,איך הם הרגישו מבחינה אנרגטית,האם כמו כסף רגיל או כמו כסף טרנסצנדנטי:) אבל מצד שני,איך יכול להיות כספך,אם כל שני וחמישי אתה מתפטר מאיזושהי עבודה? תקשורת זה גם לדעת לשחק תפקיד ולא לכפות את עצמך על אחרים עם טרמינולוגיה ודיעות. הפאנאטים הכי גדולים הם דווקא אלו שאמונתם איננה שלמה.בדוק את עצמך. :)

Mist2

New member
אם הכוונה אלי אז -

לא בארס, אני בכלל לא מזלזל במה שקורה כאן ההפך, הוא הנכון, הזילזול מגיע יותר מכיוונים שלכם, אתם מזלזלים באפשרות למודעות, ומעבירים את זמנכם בדיונים פילוסופיים, והכל בשמה של התודעה והמודעות. וכל בר דעת שרואה את זה מהצד, לא יכול שלא לגחך. מוטי - איזו קבוצת עבודה אתה יכול להקים? בטוח שאני לא יכול ולא רוצה להקים שום קבוצה, אז אני מחוץ לתחרות שלך. אני שמח לשמוע שאתה עובד על עצמך מצוין, המשך בעבודתך הקשה... (אנא בלי תשובות מצידך, אני לא אקרא את המגילות שלך בכל מקרה). ואם הכוונה לחברה שאנו לי ראשונים, אני לא חושב שהם זילזלו...

הצופה.

New member
יש משפטים שתפקידם למקם את אומרם

בצד של האיש שיושיע אותי הציטוט שהבאת פה של גורד'ייף לא עושה איתו חסד פשוט משפיל את האיש והעובדה שאתה לומד וזוכר את כל הנושאים שהועלו (עובדה רשמת אותם אחד אחרי השני) כנראה שאתה זקוק ללימוד הזה יותר פשוט לומר תודה וזהו

Mist2

New member
או שפשוט אין לך מושג על מה הוא מדבר....

אין לך דבר המציין אופיו של אדם יותר מן המגוחך בעיניו.

הצופה.

New member
למה לדבר סתם בא נחקור את המשפט

אפשר לחשוב אלף שנה; אפשר לכתוב ספריות שלימות, ליצור מיליוני תיאוריות, וכל זאת במצב של שינה, ללא כל אפשרות ליקיצה. אדרבה הספרים האלה והתיאוריות האלה, שנכתבו ונוצרו תוך כדי שינה, רק ידחפו אלפי אנשים אחרים לשינה, וחוזר חלילה מה הדבר הגאוני שכתוב פה? אם העולם מחולק לשימה ויקיצה... היכן הוא ממקם את עצמו? הכתוב פה הוא שרלטנות במיטבה מבלי לכתוב דבר...

dyunisus

New member
יש פה הרבה אי הבנה

מכוון ל"צופה" אני חושב שיש פה אנרגיות המנסות לשלול אנשים מסויימים באופן מתמיד.. אם גורדייף כתב את זה, הוא כתב את זה בישבילך ולא בישבילו, הוא כבר במקום יפהפה, ואני יודע מה הוא.. תן למילים לחדור ללא שום שיפוט, יתכן ויעזרו ויתכן שלא, אבל השימוש שלך ביכולת השלילה, כמה שטובה היא, לא תביא אותך להבנה.

הצופה.

New member
מחשבות

"אם גורדייף כתב את זה, הוא כתב את זה בישבילך ולא בישבילו," זה שאני מנסה לחקור זה לא אומר שאני שולל

למעלה