כמה מילים על פרנסה ...

כמה מילים על פרנסה ...

מכוון בעיקר ל BAAMAN אולם לא שרשרתי שם כדי שלא יראה כהתנגדות לדבריהם של העונים לו ... רבנו ובעיקר ר' נתן , קילל קללות רבות ונמרצות בכמה מספריו על המלמדים את בני ישראל למודי חול. סיבה מספקת להצטער עד עומק נשמתך על כל שניה שאתה חייב לקחת חלק בזה. נוספת לזה הסיבה שהלימוד הנ"ל הוא למטרת פרנסה . הרי לך דוגמא למה שחשב סבא , ר' ישראל דב אודסר זצ"ל , חסיד ברסלב מהדור הקודם על הנושא: "...אבל כל העולם לא כלום, עם כל התאוות עם כל הכסף לא כלום. העיקר רק לעבוד השם. כל העולם מתנגדים לברסלב, אף אחד לא רצה לקחת ברסלבר לחתן. מה יהיה, הבת שלו תסבול עניות? ההורים היו אומרים לבת שלהם: "מה, רק לעבוד השם? אם הוא ילך ליער מאיפה יהיה לו פרנסה, מאיפה יהיה לו מה לאכול? בשביל מה הוא עובד השם יתברך? זה חיים, בלי כסף זה חיים?" "מה זה, הבת שלי תתחתן עם ברסלב?" התשובה היא ה'לקוטי תפלות' – זהו עקר החיים! ה'לקוטי מוהר"ן', התורה. אבל התורה מה היא? העקר הוא, הצדיקים הדבקים בתורה, והעקר הוא הצדיק שבכל הצדיקים! של כולם! הוא נתן לנו על-ידי רבי נתן תורה כזו..." מתוך הספר שמע ישראל .

כל מאמרי חז"ל ....

כולל אלו שהזכירו בשרשור ההוא , היו ידועים לכל הצדיקים שהזכרתי בהודעה למעלה ... אחרי שהפנמת זאת , קרא שוב את הודעתי ... ושלא נשכח , שתזכה לאריכות ימים ושנים של יראת שמים ואמונה אמיתית , שתזכה להיות כל ימיך כרוך אחרי הסבא דסבין , זקן שבקדושה , שיש לו כתפים רחבים כדי לסחוב את כולנו אל על במדרגות הקדושה. מזל טויב !

פראזניק

New member
רבי יצחק. בנו של רבי נתן

היה נהל סניף הדואר בעירו. לא זכור לי שרבי נתן צעק עליו על זה...

נא לדייק במה שכתבתי ....

את ר' נתן הזכרתי אך ורק בהקשר של לימודי החול עליהם התאבל וזעק זעקה גדולה ומרה בהרבה מקומות ... לך אולי יש בעיה עם דברי ר' ישראל בקשר לדבריו על איך שנראו חסידי ברסלב כפי שהוא הכיר אותם ... מותר לך ...

פראזניק

New member
נא לדייק במה שכתבתי:)

לא דיברתי על מה שאמר רבי ישראל כלל. דיברתי על עצם היחס כלפי עבודה - בנו של מוהרנ"ת עבד. רבי נתן לא אסר עליו ולא צעק עליו. והיו אחרים באנ"ש בכל הדורות, שעבדו לפרנסתם. אין בכך שום פסול. על לימודי חול לא דיברתי. הם סוגיה בפני עצמה.

בא נראה ...

מה דעתך להשליך יהבך על ה' שהוא יכלכלך ? (מוכר לי המשפט הזה ...) תראה , לא באתי להטיף לדרך מסוימת , רק שחשוב שתדע שיש קבוצה של חסידי ברסלב שקיבלו מרבם להתחזק בעניין הבטחון , להשליך את כל ענייני הפרנסה על הקדוש ברוך הוא ולהכניס כל כוחם ,מחשבותיהם , רצונותיהם וזמנם בתוך עבודת ה' , כל אחד לפי שורש נשמתו ... רק רציתי שידעו שיש גם מהנ"ל ...

פראזניק

New member
חיי מוהר"ן קי"א

"והיה רגיל לספר הרבה מענין מחשבותיו אז בימי נעוריובעת שעסק בעבודתו. שציר בדעתו שאינו רוצה להיות מפורסם בשום אופן, ולא היה רוצה להיות מקבל כלל, והיו לו כמה מחשבות בעניין זה איך שיעלים עצמו מן העולם ומהיכן תהיה פרנסתו"

עבודה נעימה ....

אני לא במקרה התקרבתי לסבא ... ההבדלים "הקטנים" האלה בהבנת דברי רבנו ביחס לדרך חיינו , הם שגרמו לכך ... כמו שאמרתי , לא באתי להטיף לדרך מסוימת , באתי אך ורק להשמיע את קולו של חסיד ברסלב שכדאי מאד לקחת בחשבון מה הוא הבין מדברי רבנו , אלה שהבאת ואלה שלא ...

רוזן71

New member
היהודי. סליחה שאני מתערב.

בס"ד. מצויין שאתה משמיע קולך, ואני מודה שברב המקרים הם מעניינים. בקשר לדברך בראש השרשור קח בחשבון שמדובר בילד בן 14 (מז"ט) הנתון למרות הוריו, ואתה מפחיד אותו עם קללות...אתה לא מכיר אותו אישית, עיצה כזאת ללא היכרות אישית עלולה להזיק וד"ל. ולסיום, ברשותך אבקש לשאול אותך שאלה, ואני מבקש ממך ומאייזיק סליחה ומחילה מראש אם אני טועה בהרגשתי. והשאלה היא: האם אתה ואייזיק... אתם בעצם אדם אחד שמשתמש בשני כובעים (ניקים), ושוב, סליחה ומחילה משניכם אם אני טועה. בברכה רוזן.

לילה טוב לך רוזן.

אחרי שרשמתי הודעה ארוכה , תפוז החליט "להחרים" לי אותה ולאלץ אותי להתחיל שוב מהתחלה , אז סלח לי אם תרגיש קצת חוסר סבלנות בדברי... ברשותך , אתחיל מהסוף : מכיוון שהפורום הזה נקרא על שם רבנו והדיונים בו הם בדברי רבנו , שהכל חייב להיות באמת , מהלב , אני קצת מתפלא עליך שנסחפת אחר דבריו של משתתף מסוים וחשדת בי ובאייזיק בדבר הזה . אני ואייזיק , כמו שהבנתם כבר , חברים לדרך , דרכו של רבנו ותלמידו היקר - סבא. אנחנו חברים טובים הרבה מעבר לפורום ולאינטרנט. אני לא ילד קטן , אני אב לחמישה . במשך שנים ארוכות כל מה שאני ואייזיק ידידי מתעסקים בו , זה הפצת דעתו וספריו של רבי נחמן מברסלב , הפצה ברחובות , הפצה מבית לבית וכרגע - אנחנו גם באינטרנט. אינני כועס על שאלתך מכיוון שנשאלה באופן ישיר ובדרך ארץ. ולעצם העניין שלשמו נפתח השרשור : את הקללות שהזכרתי בהודעתי הראשונה , ר' נתן קילל את העסקנים המשתדלים בעניין זה - להכניס את מקצועות החול לסדר יומם של נערי בני ישראל . בשום אופן ר' נתן לא קילל את הילדים הנאלצים לעסוק במקצועות אלו מחמת שהם עדיין תחת מרות הוריהם. אני מאד מצטער אם ככה הובן מדברי . כמו כן , לא קראתי לו לעשות אחרת ממה שהוריו מורים לו . אנחנו כאן בפורום על שמו של רבנו וראוי להזכיר את הדברים שהבאתי כאשר עלה נושא מקצועות החול. זו הסיבה היחידה שכתבתי את הנ"ל. הנער , התלונן מעצמו על שהוא חייב לעסוק במקצועות אלו וגילה לנו את רצונותיו לעסוק יותר בתורה הקדושה. אני באתי אך ורק לחזק את ידיו שמחשבתו היא טהורה וזכה . אני שמח ומודה לך על הערתך , אני מקווה שהדברים יותר ברורים כעת.

פראזניק

New member
יוצא לנו להסכים לפעמים...../images/Emo8.gif

"ולעצם העניין שלשמו נפתח השרשור : את הקללות שהזכרתי בהודעתי הראשונה , ר' נתן קילל את העסקנים המשתדלים בעניין זה - להכניס את מקצועות החול לסדר יומם של נערי בני ישראל . בשום אופן ר' נתן לא קילל את הילדים הנאלצים לעסוק במקצועות אלו מחמת שהם עדיין תחת מרות הוריהם." אם יש לך כוח (ואפשרות) לצטט את דברי רבי נתן בליקוטי הלכות על לימוד גיאוגרפיה וכו', אשמח מאד (יש 'טע מאד חריף בליקוטי הלכות, איני זוכר את הציטוט המדויק, לצערי). ולרוזן: למרות שאיני מכיר את "היהודי" או את "אייזיק", על פי כתיבתם בפורום הזה בלבד - מדובר בשני אנשים שונים. לילה (בוקר) טוב.

צטוט אחד מני רבים :

לקוטי הלכות , הלכות פסח הלכה ז , אות ו . "ועל כן ראוי לנו לבכות ולצעוק יום ולילה נבטוש רישא בכותלא דביתא. בת עמי חגרי שק התפלשי בעפרים אבל יחיד עשי לך מסק תמרורים. על גודל השבר והצרה הגדולה הנשמעת בעולם. אשר עדיין לא היתה כזאת. אשר נתחברות בכמה מקומות כמה כתות רשעים גמורים מפורסמים. ועשו לעצמן חברת חינוך נערים. ללמד בני ישראל הקטנים חכמות חיצוניות ולשונות העובדי כוכבים . והם מטמאים הבל פיהם הקדוש. ועוקרים אותם בחייהם מקטנותם מהשם יתברך ומן התורה. כי מרגילים אותם בדרכי העובדי כוכבים ובמלבושיהם מנעורים והם צודים נפשות יקרות לפורחות לגיהנם. אוי לנו כי שודדנו. אוי לנו על שברינו. אוי ואבוי ואם אמרתי אספרה כמו אפס קצה מעוצם הצרה הזאת יכלו המון יריעות. כי אין רעה גדולה מזו כאשר נראה בחוש שכל אלו הנערים שנתגדלו על פי הדרכים הרעים האלו. הם אפיקורסים מפורסמים והם גרועים ממשומדים. ומחללים שבת בפרהסיא ומתלוצלצים מכל התורה כולה. וביותר מתורה שבעל פה מדברי התלמוד ואגדות רז"ל. עד שאסור לחזור ולהעלות על הכתב ומכל שכן בעל פה דבריהם הרעים והמרים. אשר הן הן האפיקורסים הגמורים שהזכירו רז"ל. כי רז"ל אמרו שאפילו הכופר בדבר אחד מדברי חז"ל נקרא אפיקורס. מכל שכן שהם כופרים ברוב דברי רז"ל ובכל התורה כולה. כמו שאמרו רז"ל מהו שילמדו אדם את בנו חכמה יוונית והשיבו. ילמדנו בשעה שאינו לא יום ולא לילה וכמבואר באלשיך ובשל"ה ובאשר ספרים גודל האיסור ללמוד חכמות חיצוניות ולשונות רחמנא ליצלן. מלבד מה שמבטלין הבל פה הקדוש של תינוקות של בית רבן שיעסקו בדברים חיצוניים שאסור לעסוק בהם. ואי אפשר להתווכח לטעון עמהם על דרכיהם. כי מהפכים דברי אלקים חיים ומוצאין להםסברות הפוכות של שטות והבל שצריכין ח"ו להרגיל את התינוק בדרכים נבוכים הרעים הללו. בדרכים רעים אשר לא נשמעו מעולם. וכל דרכם והנהגותם הוא רק להמשיך את התינוק בדרכי העובדי כוכבים מנעוריו אשר התורה הקדושה הזהירנו להתרחק מהם ומדרכיהם כמו שכתוב ויתערבו בגויים וילמדו מעשיהם וכמו שכתוב ובחוקותיהם לא תלכו וכמבואר בשולחן ערוך יורה דעה סימן קע"ח שצריך להיות מובדל מהם במלבושיו ובמעשיו וכו'. ואין צורך להאריך ולבאר עוצם הצרה הגדולה הזאת אשר כמוהו לא נהייתה אשר על זה התנבאו כל נביאיו שיהיה בסוף הימים צרה אשר כמוהו לא נהיתה כמו שכתוב והיתה עת צרה ליעב אשר כמוהו לא נהייתה וכמוהו לא תוסיף וכו'. אשרי מי שזוכה בימים האלה להתרחק את עצמו ואת בניו מהם. ואם אים בידינו למונעם בעוונותינו הרבים. על כל פנים החיוב על כל אחד מאנשי ישראל הכשרים להזהיר את בניו ואת בני בניו לדורות שיתרחקו בכל מיני התרחקות מדרכים אלו. ושלא ליתן את בניו לחדר שלומדים בו אחד מהבנים אלו ההולכים בדכים אלו הרעים הנ"ל אף על פי שאצל זה המלמד אין עוסקים בלימוד הרע הזה רק לומדים אצלו תורה הקדושה גמרא ופוסקים. רק שקצת תלמידים לומדים במקום אחר אלו הענינים. אף על פי כן אסור להתחבר עמהם כלל שלא ימשיכו את בניו ח"ו לדרכם הרעה ולסברותיהם המרות שלא יכניסו בו ח"ו איזה תאוה ללמוד ספריהם הרעים רחמנא ליצלן. והשם יתברך ירחם על כלליות ישראל וימהר גאולתינו ויביא לנו את משיח צדקינו במהרה בימינו. אז יתגלה האמת כמו שכתוב אמת מארץ תצמח וכו': " עד כאן.

רוזן71

New member
היהודי, בוקר טוב.

בס"ד. הבהרת את דברך היטב, והדברים אכן ברורים כעת. ואני מבקש שוב את סליחתכם. לא נסחפתי ולא ראיתי כל הודעה אחרת שמישהו כתב בענין זה, פשוט ראיתי הרבה מאפיינים שווים וזה היטעה אותי.(כנראה שבאמת אתם חברים טובים). בברכה, רוזן.

חיי מוהר"ן תקא

מכבר אמר, שחפץ מאד שיהיה לנו מעמד פרנסה, אף על פי שבטחון גם כן טוב מאד, אף על פי כן טוב מאד כשזוכין שיש לו מעמד פרנסה, כי במקום עבודת הבטחון במקום זה יעשה עבודה אחרת. כלומר כי אם לא יהיה לו מעמד פרנסה ויהיה לו בלבול הדעת מהפרנסה, ויצטרך לחזק את עצמו במדת הבטחון ---- במקום זה יעסוק בעבודה אחרת והתחזקות אחר בעבודת השם, והבן, ואף על פי כן אמר שהעקר הוא בטחון ואמר בזה הלשון: נאר בטחון

ואם בבטחון, וברצון רבנו עסקינן

חיי מוהרן תצט, תק. ............................. וכפי המובן מדבריו אז היה שהיה חפץ ומשתוקק לזכות אותנו להגיע להנהגה הקדושה הזאת למדרגת הבטחון הנ"ל לבלי להניח שום ממון מיום לחברו.

פראזניק

New member
אתה מצחיק אותי...

אפשר לחשוב שהויכוח בינינו הוא שאתה אומר שצריך אמונה ואני אומר שלא צריך אמונה. במטותא, תקרא שוב את מה שאתה הבאת... אין שום ויכוח. חייבים אמונה ובטחון, וזה אומר גם לסמוך על ה' שיפרנס אותנו. אבל כל זמן שלא הגענו לדרגת האמונה ובטחון הזו באמת - צריך לעשות השתדלות. בחלום, אמר רבנו לרבי נתן לפני שנפגשו לראשונה "אחוז עצמך וטפס" - אל תקפוץ גבוה מידי, כי תיפול וזה יכאב...

למעלה