כמה מחשבות

כמה מחשבות

1. הקלות שבה צה"ל מחסל כיום את כל מנהיגי הטרור רק מראה על חוסר הרצינות של שרון בעבר ועל אי הרצון האמיתי שלו בעבר להילחם בטרור. 2. מה שעומד למבחן בכתנית ההתנתקות זה בעצם הנאמנות למנהיג לעומת הנאמנות לאידאולוגיה. יש אנשים שמעדיפים את המנהיג. יש כאלו שמעדיפים אידאולוגיה. כמובן שהמצב הרצוי הוא תמיכה באידאולוגיה ולא במנהיג, כי מנהיגים מחליפים כמו גרביים ואידאולוגיה לא מחליפים (לא הרבה, לפחות). אבל ככל שעובר הזמן רואים אנשים שעדיף לתמוך באידאולוגיה מאשר ללכת כמו עיוור אחרי המנהיג. אם היה יותר זמן עד המשאל, אין ספק שהיה רוב גדול נגד ההתנתקות. 3. שכחתי, מקווה להיזכר בקרוב.

השלישית

אני עדיין לא סגור לגבי זה, אבל ימים יגידו. שימו לב למה שקורה לשרון: עד היום הוא לא נלחם ברצינות בטרור. בחודש האחרון אנו רואים שינוי מהותי מאוד בהתנהגותו. שרון החל לנהל מלחמת חורמה כנגד הטרור. מלחמה שכוללת את חיסולו הסופי של החמאס, סוף סוף, והשלב האחרון, או לפני האחרון, בהורדת ערפאת מדפי ההסטוריה. סוף סוף אנו רואים ניצנים של מלחמה אמיתית בטרור, מלחמה שתביא לחיסול המנהיגות הקיימת עכשיו שתומכת בטרור ולצמיחה של מנהיגות חדשה המתנגדת לטרור. השאלה היא מדוע דווקא בעיצומה של מלחמה זו, מחליט שרון לצאת במסר חולשה כזה של תכנית בריחה. ישנן כמה אפשרויות: האפשרות הראשונה הנראית לעין היא בעצם רק זריקת עצם לליכוד. שרון מתחיל לנהל מלחמה אמיתית בטרור רק כדי לזכות ברוב במשאל. לאחר שיסתיים המשאל, תיפסק גם המלחמה בטרור. אם זה אכן כך, שרון הוא כשלון חרוץ וראש ממשלה פחדן שמפחד להילחם באמת בטרור ומעדיף להיכנע לו. אפשרות נוספת היא שהמלחמה בטרור נועדה רק כדי להראות שאנחנו לא בורחים מעזה, אלא באמת מתנתקים (מה שכבר הוכח כלא נכון כי אין התנתקות אמיתית). במקרה כזה תימשך המלחמה בטרור עד אשר באמת נצא מעזה, והיא לא תיפסק. מקרה כזה הוא פחות נורא מהראשון, אם כי טומן בחובו סיכונים קשים מאוד, כי בריחה מעזה עלולה להצית את כל האזור מחדש, וכמובן, התקדים של עקירת יישובים תמורת טרור הוא מסוכן ביותר והרסני בצורה קטסטרופלית לישראל. אך ישנה עוד אפשרות. האפשרות השלישית היא, ואם היא אכן נכונה, שרון יתברר כגאון הדור, מלחמה ללא פשרה בטרור, וזריקת עצם לעולם ולשמאל, בתמונת התנתקות. מה הכוונה? שימו לב לתאריכים ששרון מודיע עליהם ביישום ההתנתקות: פסח 2005, עוד שנה, עד אוקטובר 2005. כלומר, יש לשרון שנה שלמה לפחות לפני הבריחה, אם לא יותר. בשנה הזאת הוא יוכל למגר סופית את הטרור, לגרום להפלת ערפאת ולהציב מנהיג מתון יותר בהנהגת הראשות. התהליך כבר בעיצומו. תוך שנה אנחנו נהיה בתוך המשא ומתן, או בהתחלתו. כולם יחכו למשא ומתן בין המנהיג הפלשתיני החדש לבין שרון, ואף אחד לא יזכור את ההתנתקות. מה שקורה הוא בעצם: שרון מוריד מגבו את תלונות וגידופי השמאל ואת התנגדות העולם, מקבל את תמיכת ארה"ב לכל פעולה שינקוט, ובעצם יוצר מצב שבו הוא יוכל לעשות כמעט מה שהוא רוצה לפני שההתנתקות באמת תצטרך לצאת אל הפועל. בזמן הזה שרון כבר ידאג לכך שכולם ישכחו מההתנתקות. אם זה נכון, שרון הוא באמת גאון הדור. הבעיה היא שבינתיים אנחנו לא יכולים להיות בטוחים בזה, ובינתיים המצב נוטה לעבר האפשרות השנייה, או חס וחלילה הראשונה. לבריחה יש להתנגד בכל מחיר, אפילו אם זה פוגע קצת בשרון.

רונאל1

New member
"חיסולו הסופי של החמאס"

על זה נאמר, על יתהלל חוגר כמפתח ואני מקווה שתשאר בפורום גם אחרי הפיגוע הבא של החמאס.

החיסול הוא חלק מהמלחמה

וזאת עוד לא הסתיימה. אבל אתה חייב להסכים איתי שאנחנו בדרך הנכונה לחיסול החמאס. החמאס כיום לא ממש מתפקד. נכון, יש עוד הרבה עבודה, אבל אנחנו בדרך לשם!

רונאל1

New member
הלוואי והייתי יכול להסכים איתך

אבל אני מצטער להודיע לך שאתה חי באשליה. החמאס חי ובועט ובקרוב נזכה לראות מ"נחת" זרועו. שרון לא עושה טיפול שורש בחמאס אלא שני חיסולים חשובים לכשעצמם, אבל טיפה בים. היה צריך להתקיף את החמאס ללא הרף, לא לחכות לתגובה שלהם שתגיע אלא להכות בעוד כמה וכמה מראשי החמאס. אחרת זה כמו זיקית שאתה חותך לה את המילימטר האחרון של הזנב.

נכון, בגלל זה אמרתי שיש עוד הרבה

מה לעשות. אבל בתקופה האחרונה אנו רואים שבאמת צה"ל תופס הרבה מאוד מחבלים, ולא רק את ההנהגה.

רונאל1

New member
זה ממש לא נכון

אתה שוב חי באשליה - צה"ל תופס מחבלים כבר כמה שנים, לא חל שינוי דרמטי כאן. מצד שני כרגע החמאס והג'יהאד כמעט לא מנסים לייצר פיגועים, בטח לא פיגועי התאבדות במרכזי ערים מהסוג שהכרנו. הדבר העיקרי ששיפר את מצבנו הבטחוני היא גדר ההפרדה, ובכל זאת, אין ספק שכבחמאס יתארגנו על עצמם, אנחנו נשלם מחיר יקר, כל זאת בהנחה ששרון ימשיך באימפוטנציה שלו בעניין מדיניות החיסולים.

זה מאוד נכון!

בתקופה האחרונה אנו עדים לתפיסה של פעילי טרור מדי יום ביומו. הפעולות הללו תפסו תאוצה מאז חומת מגן ולאט לאט גדלו וגדלו עד שהגענו למצב של היום בו צה"ל מסכל כמעט 100% מהפיגועים שארגוני הטרור מנסים לעשות. בתחילת האינתיפאדה צה"ל סיכל בקושי 50% מהפיגועים, ולפעמים אף פחות. מה שאתה אומר, שהחמאס לא מנסה לעשות פיגועים, פשוט מצחיק. אתה בעצמך יודע שזה לא נכון. המוטיבציה שלהם בשיא היום. רק תזכור מה שהם אמרו אחרי חיסול יאסין ורנטיסי. אתם מהשמאל הכנתם אותנו לתקופה שטופת דם, והנה הבטחותיכם לא התממשו. מדוע? האם ארגוני הטרור לא מנסים לבצע פיגועים? לא ולא! מנסים, ועוד איך מנסים! צה"ל פשוט מצליח לסכל כמעט את כולם. "אין ספק שכבחמאס יתארגנו על עצמם, אנחנו נשלם מחיר יקר"- זה בדיוק מה שאנחנו מנסים למנוע!! אם צה"ל ימשיך בלחימה היום יומית שלו נגד הטרור, החמאס לא יתאושש. צה"ל חייב להביא לחיסולו הסופי של החמאס, אחרת הוא באמת יתאושש ותהיה צפוייה לנו תקופה קשה.

רונאל1

New member
הנאיביות הימנית שלך. עצוב.

כמה מחבלים עם חגורות נפץ נתפסו לאחרונה? אני בקושי זוכר אחד ורבע. תאמין לי שהם לא התחילו להוציא שום דבר רציני מאז חיסול ראנטיסי ויאסין ואני מציע לך לא להיות שאנן בעניין הזה. אנחנו לא מגרדים להם את הביצה השמאלית עדיין. למעט חיסול שני הבכירים האלה, כל היתר שנתפסו הם חיילים קטנים. יש עוד כמה עשרות בדרג המשלח שאותם צריך לחסל, אחרת לא יהיה פה שקט וחיסולי ראנטיסי ויאסין לא יהיו שווים כלום.

אריק ל

New member
רק בפסח עשרה, מאז הפיגוע האחרון

בערך 20-25 פיגועי התאבדות כשהמחבל כבר יצא לפעול סוכלו. לפחות שלושה גדולים בתל-אביב. כמה בירושלים. כמה באזור השרון. באזור יוטבתה. באזור אריאל (25 ק"ג חומר נפץ). וכו'

רונאל1

New member
כרגיל קשקוש בלבוש

1. בפסח האחרון, רק אחד מבין אותם סיכולים היה של פיגוע התאבדות במרכז עיר גדולה ע"י 3 מחבלים. 2. מאז פסח, היה למעשה רק סיכול אחד בקנה מידה של פיגוע התאבדות וזה של הנער שנעצר במחסום ליד אריאל עם חגורת נפץ ו-100 שקל שקיבל כדי להעביר אותה. 3. לא 20, לא 25 ולא 10 "פיגועי התאבדות כשהמחבל כבר יצא לפעול סוכלו". אמנם נעצרו רבים אבל לא מחבלים מתאבדים שלמעשה לא שולחו. נדמה לי שהסיכולים מהסוג הזה של מחבלים מתאבדים מדווחים בכלי התקשורת ולא נמסרים בשושו לאריק המפנטז ע"י כוחות הבטחון.

אריק ל

New member
שטויות במיץ

אני לא יודע מה אתה מנסה להוכיח כשאתה משקר ככה בעזות מצח. 1. בפסח האחרון דווח שנמנעו 10 פיגועי תופת, בינהם הפיגוע עם האיידס. 2. הילד עם החגורה ומאה שקל היה לפני פסח. 3. ממי שהיה בשיקגו עד לא מזמן לא הייתי מצפה לידע מעמיק על כל מחבל שנתפס בדרכו לפיגוע... בזמן שהותך בשיקגו ומאז הפיגוע הגדול האחרון בעיר ישראלית בתוך הקו הירוק נתפסו 20-25 פצצות מהלכות.

עמרי ר

New member
אריק, אני לא מבין אותך:

למה אתה שב וטורח להתווכח עם הטמבל משיקגו? חוץ מהתלהמות וגידופים ברמת כיתה ג' אין לו מה למכור, והידע שלו לגבי המתרחש במציאות הוא בוודאי בדיחה עצובה, במקרה הטוב. תן לו, מסכן. הוא מתגעגע הביתה, לשיקגו
רק שכוחות הבטחון ימשיכו בעבודה המדהימה שהם עושים עד כה. אין תשובה לטרור זולת מלחמת-חורמה בו, מלחמה שמצילה את חייהם של הרבה רונאלים וביילינים למיניהם.

אתה עושה את עצמך או שאתה באמת לא

יודע? כל יום מסכל צה"ל פיגועים רבים. אל תגיד לי שאתה לא יודע את זה. כל יום תופס צה"ל מחבלים רבים מאוד. אל תגיד לי שגם את זה אתה לא יודע.

רונאל1

New member
דיברנו על מחבלים מתאבדים.

כאלה כמעט שלא שוגרו לאחרונה ובודאי שלא נתפסו.

אהה, זה כי צה"ל תופס אותם עוד לפני

שהם מקבלים לידיהם את חגורות הנפץ. לדעתי זהו עוד הישג חשוב מאוד של צה"ל: הוא תופס את התאבדים לפני שהם מגיעים מוכנים להתפוצץ, לפני שהם מהווים סיכון. הוא תופס אותם כאשר הם עדיין רק בשלבי התכנון, וזה מה שיפה.

למעלה