כמה מחשבות...

DrunkGoat

New member
אתה בטוח..

שכל אחד שמגדיר את עצמו כ"נו מטאליסט" יגיד תשובה כזו? או לפחות משהו בסגנון? זו פשוט ה"אידיאלוגיה" של הבנאדם המסויים הזה ששאלת. במקרה של גראנג´ואידים, פאנקיסטים, היפים ו"טרו" מטאליסטים היית מקבל תשובה אחידה מכל אחד כזה שתשאל.

Skate is Back

New member
אותי באופון אישי מעצבן אנשים

שחושבים שרק מה שהוא אלטרנטיבי זה מגניב ורק את זה הם אוהבים.למשל אנשים שאוהבים להקה מסוימת ואז שהיא פורצת והופכת להיות משהו גדול באמת,אז הם ישר שונאים אותה רק בגלל ההצלחה,למרות שהמוזיקה נשארה אותו דבר.אני למשל אוהב את לינקין פארק...עוד מהזמן ששמעתי את one step closer שהיה הקליפ הראשון שלהם,ששידרו רק בשעות מאוחרות.ולמרות שהם עכשיו להקה מצליחה וממוסחרת,עדיין אני אוהב את המוזיקה שלהם,כי כל האלבום הוקלט ויצא לפני שהם ידעו משהו על הצלחה,ואני לא אשנה פתאום את הטעם שלי בגלל שהם לא אלטרנטבי פתאום.

Papito

New member
theAMP

נורא אהבתי את ההודעה\מאמר שלך קבל ח´ח ולמנהלת הייתי ממליץ לצרף אותו לאוסף המאמרים הגודל והולך שלנו

made in china

New member
מילים כדורבנות...

אני כל כך מסכימה עם זה! ברגע שיש איזו להקה חדשה וטובה, שאפח´ד לא מכיר עדיין, כולם מתחילים להעריץ אותה...עד שהיא מגיעה לאמ. טי.וי.. ואז כולם טוענים שהיא ממוסחרת, שיטחית, שאין למוזיקה שלה שום משמעות... ואני ממש לא מדברת על בריטני...! אנשים שחושבים שקורן סתם מתחקים, שהם שיטחיים וממוסחרים?!!!! ואז הם גאים בזה שהם מצאו להקה שהם ועוד 10 אנשים בעולם מכירים.... ומרגישים פריקים ומיוחדים בגלל זה, עד שהלהקה מתפרסמת וטועמת מהתהילה..זה כמו מחזור כזה..חוזר על עצמו שוב שוב...פאאק!

Jam Head

New member
יש לי שתי שאלות בנושא הזה...

1) Tha AMP ההודעה שלך באה להשוות בין מוסיקה לתקופה, או כדי לשבח את הניו מטאל כי אני לא ממש מבין. 2) אילו להקות אתה מגדיר בתור ניו מטאל כי להרבה אנשים יש דעה לא נכונה כלפי הלהקות אללו. ======================== Jeremy Spoken Class Today ==========================

FaithNoMore

New member
זאת דעתי

תראה, כעיקרון אני מבינה אנשים שלא התלהבו מהגרנג´ באותו זמן כי הוא נהפך למאד פופולרי והיו בו, כמו שנאמר, לא מעט פרצופים יפים. לדעתי זה סגנון מוסיקה בועט ומעולה, גם אז וגם היום. אני אישית לא מתחברת במיוחד לכל הניו/פאנק/אדידאס מטאל (אולי חוץ מאיזה שתי להקות שהן deftones ו incubus - כל שאר הדברים הם או מוסיקת סבבה למסיבות או סתם זבל, לדעתי כמובן.) גם הסיגנון הזה וגם הגרנג´ הם סיגנונות מוסיקה ותרבות יחד. האמת, אני חושבת שכמעט לכל סיגנון מוסיקה או קבוצת סיגנונות דומים מצורפת תרבות (גם היא שטוחה או דבילית או מיושנת או ממוחזרת כל דבר אחר). בקשר לעניין שמישהו אמר שהתרבות הזאת היא שטחית, אני לא יודעת אם היא שטחית אבל יש בה איזשהו הבדל מהגראנג´ שהוא די מהותי: הגראנג´ הוא, בעצם, גירסאת ה 90´S לשירי המחאה של ה60´S. המלל של שירי הגראנג´ נוגע גם לסבל האישי של אדם זה או אחר וגם מוחה על עוולות חברתיות גלובליות - בדיוק כמו ב 60´S. בסיגנונות הניו/פאנק/אדידאס מטאל הדגש של המלל הוא יותר על הכעסים והסבל של האנדיבידואל, לכן לילדים ובני נוער מתוסכלים קל יותר להזדהות איתה בלי לדאוג יותר מדי למיגור הרשע העולמי. זה בהחלט עלול להחשב כרדוד, או יותר נכון פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר. אבל ככה משיגים מעריצים... וזהו, נראה לי.

Skate is Back

New member
אחותי,דפטונס הם לא נו מטאל

כמו שכתבת הם הרבה יותר סוג של אלטרנטיב מטאל יש בזה השפעות מהנו מטאל,אבל הם לא אותו סגנון

Jam Head

New member
אני חייב לציין עובדה פה!

לא! להקות ניו מטאל! Limp Bizkit , Linkin Park , Slipknot למרות כל המחשבות וכל מיני מגניבים קטנים שחושבים ככה הלהקות הנ"ל שנחשבות למובילות של ניו מטאל הן בכלל לא ניו מטאל!!! לינקין פארק+לימפ ביזקיט זה להקות רוק של מ. טי . וי שלדעתי לא שוות כלום וגם לא רושמות את המילים לשירים שלהן עושות קליפים כמו גרביים מלוכלות ועוד ... בקיצור הבריטני של עולם הרוק.. בקשר לסליפנוט , הלהקה הכי לא מוגדרת בעולם ! לפי דעתי להקה לא רעה בכלל שיש בה שילוב של הרבה תיפוף עם באס חזק כמו כן הם קמו בשנת 95 ככה שהם לא נחשבים בכלל ל- ניו! להקות ניו מטאל! GodSmak , Soil , System of a Down , LostProphets , Static X , Korn , Disturbed משהו שהייתי חייב לציין . =========================== Jeremy Spoken Class Today ===========================

DrunkGoat

New member
...

הנו מטאל קם על שברי הגראנג´, ב-95. סליפנוט הם נו מטאל.

Skate is Back

New member
ג´אם,צר לי להגיד שאתה טועה ובגדול

כל הלהקות שציינת הם בכלל לא נו-מטאל רוב הלהקות האלה הוקמו מתי שציינת שסליפנוט הוקמהלכן הם לא שייכים מבחינת הזמן וגם מבחינת המוזיקה הם שונים.אבל הם השפיעו ותרמו הרבה לנו מטאל.

made in china

New member
בשביל מה יש מוסיקה?...

גם אם ונניח שאתה צודק..אני שומעת את כל הלהקות האלה ונהינת מזה...! ואני דווקא כן חושבת שלשירים להם יש איזשהי משמעות או מסר..ואני כן חושבת שיש להם עוד דברים בראש חוץ מפרסום ותהילה. אז כל עוד אני נהינת מהמוסיקה שלהם, מתחברת אליה, והיא גורמת לי להרגיש טוב או להזדהות איתה, אני אמשיך לשמוע אותם גם אם אחרים יחשבו שהם ממוסחרים...זהו.

badphish

New member
אז ככה

האמת חשבתי על זה כבר... כן כן אני חשבתי על זה כבר..... והשוואה הזו היא די הגיונית אני מניח אבל פה מונח ההבדל... הגאנרנג´ הוא רוק חזק אמיתי ומבוסס שהושפע מבלוז ממטאל מפאנק ומרוק פסיכדלי בניגוד לנו מטאל שהיא מוזיקה שנבעה מהזרם המרכזי והיא מופעת בעיקרה מהראפ המצליח והממוסחר בארה"ב... שתקעו בו כמה גיטרות עם דיסטורשן שפשוט פונות לאינסטינקט הבסיס של הבנאדם והרצון שלו וההתמכרות שלו לרעש... לא יותר מזה אין פה מסר אין יותר מדי מוזיקאים מוכשרים ובעיקר אין עומק... איך אפשר להשוות אלבומים כמו בדמוטורפינגר לדברים כמו לינקין פארק פור קרייסט סייק? אי אפשר... מדובר באלבומים שהמוזיקאים שכתבו אותם היו מוכשרים וניסו למתוח את הגבול המסורתי והמגביל של המוזיקה הפופלרית (טוב אז אולי נירוונה לא אבל אני מדבר על גראנג´ בכלליות) בניגוד לנו מטאל שהוא מיוצר ע"י מפיקים מצוחצחים וכותבים מיומנים שיודעים בעיקר איך למכור ולהיות אנשי שיווק הוא סגנון שמבוסס על מי עושה קליפ יותר מגניב כדי לשים בM2 ומי משחק אותה יותר "רוקר" השבוע... ודי זהו... עד כאן להפעם ג´הווה

Cruvi7

New member
ועכשיו אני אדבר ואח"כ אסקל באבנים

לא יודע אם יש השוואה, כי כמו שהעז אמר, יש הבדל עצום בין המנטליות של גראנג´ לנו מטאל(שעד היום לא הבנתי את התת ז´אנר הדי מעפן הזה). לנו מטאל אין תרבות, ולא אידאולוגיה. אממ, שכחתי מה עוד היה לי לומר, אני אומר את זה אח"כ...

Jam Head

New member
זה קצת מהשטות הכי גדולה ששמעתי!

מה?? הניו מטאל קם על שברי הגראנג´?? מה אתה דפוק?? אין קשר בכלל , אין שביב של דימיון בין הניו מטאל לבין הגראנג´. הלהקות שציינתי הם ניו מטאל לפי האתר של Audio Galaxy ולפי AllMusic ששניהם אתרי מוסיקה ענקיים ואני סומך על מה שהם רושמים... חוץ מזה שהניו מטאל התחיל בכלל מ- Korn שהוחתרה כלהקת הניו מטאל הראשונה בגלל הסגנון הקיצוני שלה והמילים הקשות של הסולן. אין לי מושג אם זה תרבות או אידואלגיה זה מספר להקות שמנגנות אותו סגנון מוסיקה שאני אישית לא מת אליו . בקשר לסליפנוט אין להם קשר בכלל לניו מטאל , פשוט לא הייתה קטוגריה טובה להכניס אותם אליה אז החליטו שהם ניו מטאל אין לי מושג למה.. הייתה תקופה שהם היו בכלל HardCore .... ============================== Jeremy Spoken Class Today ==============================

DrunkGoat

New member
טוב שמע בחור,

שמע את השירים הכבדים יותר של אליס: גריינד, אגיין, סלאדג´ פקטורי, הייט טו פיל. זה מזכיר מאוד נו מטאל. חוצמזה שבהתחלה קראו לקורן "פוסט גראנג´". חוצמזה הנו מטאל חייב להיות מושפע מהגראנג´, זה משו בלתי הגיוני בעליל שהוא לא יהיה.

Jam Head

New member
למה?

רק בגלל שלאליס יש ארבעה שירים שמזכירים ניו מטאל זה אומר שניו מטאל זה ההמשך?? ממש ממש לא.... אותו דבר אני יכול להגיד על הרבה סגנונות של מוסיקה יכול להיות שקורן עצמם הושפעו מאליס אבל בכל זאת זה לא אומר שהם ההמשך.... חוץ מזה שבשנת 95 שלפי מה שאמרת זה מתי שהתחיל הניו מטאל הגראנג עדיין לא מת... היו עדיין את אליס סאונדגארדן ופרל ג´ם.. ======================== Jeremy Spoken Class Today ==========================

DrunkGoat

New member
הגראנג´ מת אז.

בשנת 95 הגראנג´ מת, ואם לא הוא כבר היה ממש גוסס. ואני לא אומר שהנו מטאל הוא המשך, אני רק אומר שהוא מושפע מהגראנג´. קורן לקחו את המוסיקה של הגראנג´ ועשו אותה יותר כבדה וקצת יותר דבילית (דאום דם דאימה (WTF?!)). אחריהם באו בלימפין פארק 182, כל אלה הוסיפו לנו מטאל ראפ ואלקטרוניקה - וזה מה שיצא. מבחינה מוסיקלית, הגראנג´ לא עליון על הנו מטאל. נו מטאל זה נחמד לפעמים. אני מודה. מבחינת ליריקה, מבחינת האמירה, מבחינת האידואולוגיה\תרבות - כאן באה העליונות של הגראנג´. עכשיו ג´אם הד, ה-4 שירים האלה שנתתי הם רק דוגמה, אתה רוצה שאני אמשיך? סיקמן, גאד סמאק, גאד אם, ריין וון איי דיי, בראש אוואי, הד קריפס... להמשיך?

למעלה