כמה מחשבות...

theAMP

New member
כמה מחשבות...

אני יושב פה, בשעה 23:33 בלילה, אחרי יום שישי נוראי בו הייתה לי הופעה אחת שואתית ואחת בסדר (מוות לנקש הלוזר השמן) ויום שבת נפלא, אוכל סורבה מנגו (אני יודע שזה גיי, אבל זה הדבר הטעים היחיד שהיה בפריזר), ומצפה לביאה של אחותי שבאה לבקר אחרי חצי שנה שהיא מתגוררת באילת הרחוקה, ואני תוהה לעצמי. אחותי, בחורה בת 23, זה אומר שבשנת 92-93 היא הייתה בת 13. אני זוכר בבירור כיצד היא הייתה חוזרת הביתה, מרימה אצבע משולשת לכיווני ולכיוון משפחתי, רק כדי לעצבן את הורי (בזמן שהם אמרו לעצמם, זה בסדר, זה יעבור, זה הכל חלק ממרד הנעורים והיא עושה את זה בלי מילים ורק בתנועות, כי בתכלס אין לה על מה למרוד למה היא חיה די טוב, השערה שכמובן התבררה כנכונה, ואז הגיע תורי...) הולכת לחדרה ושמה בווליום מעיר שכנים את nevermind או את ten או את dirt או את badmotorfinger או מה שזה לא יהיה.... ואני מוצא את עצמי עשור לאחר מכן, בן 20, יושב וחושב לעצמי... הנה מישהי שחיה את זה פעם. הנה מישהי שהייתה מספיק מבוגרת באותו זמן (הכל יחסי) כדי לחוות את זה בו ברגע. בזמן שזה מה שהלך, בזמן שזה מה ששמעו כולם בעצם. אני, אני הייתי שומע מייקל ג´קסון והיטמנים למיניהם (במחשבה שנייה, את ג´קסון חזרתי לשמוע לפני שנתיים והוא גאון), אבל אף פעם לא חשבתי שמה שהיא שומעת זה רועש, או כבד או משהו כזה. נהניתי מזה, אבל העדפתי את הדברים שלי. כמה שנים לאחר מכן, שמישהו סיפר לי שקורט קוביין, מעבר להיותו מוסיקאי שעשה מליונים, הוא גם דיבר לאנשים. ואחותי הייתה אחת מהם. במקביל לזה (אני מגיע לאט לאט לפואנטה, אם הגעתם עד פה, תחזיקו מעמד), אני זוכר פעם שחברים של אחותי, שהיו מטאליסטים בחלקם, הגיעו לחדר של אחותי וברגע שראו את כל הפוסטרים של אותו בחור בלונדיני יפה תואר שמככב באמטיוי ועושה מליונים, הם התחילו להשתגע ולצעוק: "מה את מקשיבה לליצן הזה? הוא לא יודע לעשות כלום. הוא שר חרא, הוא כותב כמו מטומטם והוא לא יודע לנגן בכלל (כמובן שמדי פעם הם היו לוקחים מהחדר שלי את הגיטרה שלי וראיתי כמה "טוב" הם ידעו לנגן. אחלה חבר´ה)". מסתבר שלא רק נירוונה, אלא גם הרבה הרבה להקות אחרות מאותה תקופה זכו לחוסר הערכה משווע מאנשים שזכרו זמנים טובים יותר. רק בגלל שחלקם היו בחורים יפים או בגלל כמות הכסף שהם הרוויחו, או בגלל ההחדרה לתודעה הציבורית לה הם זכו תודות לרדיו ולערוצי מוסיקה מסוימים. מזכיר לי משהו. שאלתי פעם ידידה טובה שלי, בת 26, אם היא זוכרת איך אנשים התייחסו לגראנג´ בתקופה שהוא "קרה". והיא אמרה לי כזה דבר: "אתה יודע, צעירים מאד אהבו את זה, אבל תמיד היו כמה פלצנים שאמרו שזה רוק לילדים, והם לא יודעים לנגן בכלל, וזה לא באמת איכותי, שזה בכלל פופ, וזה ממוסחר, וזה חרא. אתה יודע, כמו שמתייחסים היום לניו-מטאל". makes u think, doesn´t it? אני נולדתי בין לבין, אחותי היום שומעת קורס ואנוק, מדי פעם אפשר למצוא אצלה מאסיב אטאק או זירו 7, אבל לא יותר מזה. החברים המטאליסטים שלה, אני מניח כרגע עם החברות שלהם באיזה מסיבת טראנס בגואה או באיזה הופעה של רמי וריטה. הייתי רוצה לחשוב שבעוד כמה שנים, כשהאופנה כבר מזמן חלפה לה, שאח שלי הקטן יסתכל אחורה על התקופה הזאת, בה הניו מטאל קורה, ויחשוב... אח... איזו תקופה. איזה אחלה רוקנרול היה אז... אבל אני גם מאד מקווה שהוא יהיה מספיק חכם כדי להעריך את מה שיקרה באותו זמן ברוק. כי קשה לי להאמין שזה לא יהיה יפה.

DrunkGoat

New member
כל יפי הנפש...

שמנסים לשכנע אותנו כמה נו מטאל זה טוב: תכניסו את זה לעצמכם לראש שיש אנשים שלא מתחברים לזה, באמת. אני לא אוהב לשמוע את הסולן צורח "דאוום דם דאים דם דאימה!" אני לא אוהב לשמוע את הגיטריסט עושה "קרמךקל´חק´לכחלדכחלדגכג". תודה.

theAMP

New member
אני לא מנסה לשכנע אותך

בשום דבר, אוקיי? תאמין לי, אני לא בנאדם כזה... אני גם לא מצפה ממך להתחבר לזה. אני רק רוצה לגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם מבטלים סגנון מוסיקה שלם (לעיתים קרובות גם בלי להכיר אותו מספיק), ושוללים ממנו את ההערכה שלדעתי מגיעה לו במקרים לסוימים. זה הכל

Cheezus

New member
........

זה מאוד הגיוני, לדעתי. כמו ההשוואה לניו מטאל, השוואה מאוד נכונה. כל מה שהוא פופולרי באותו רגע יהיה מושא לזלזול. בגלל שהוא פופולרי. קל מאוד להלביש את הפופ על כל ז´אנר אנטי-פופ שיוצא ומקבל חשיפה בסדר גודל כזה. המילה הנכונה- פלצנים. אותם אלה שהולכים נגד הזרם כצורת זרם משל עצמם. ולא שזה לא בסדר, ולא שכל מי שלא מעריך גראנג´ הוא לא בסדר, זה פשוט ככה בדיוק כמו כל אלה שהם עדר. וגם עדר זה טבעי ומי שטוב לו עם זה, אז... סבבה לו. וגם חלק די גדול מהעובדה שהגראנג´ נהיה כל כך פופולרי הוא בגלל שחלק הם בחורים יפים וכו´. כי גם זה מושך קהל. ותהיו בטוחים שגם הרבה מה"פלצנים" האלה צדקו בקשר להרבה מאוד מעריצי גראנג´. היו הרבה שרק אהבו את הגראנג´ מכל הסיבות הלא נכונות. אבל זה לא גורף. ואולי זה לא כל כך אובייקטיבי מצדי להגיד את זה, אבל אפשר לבדוק מי באמת אוהב גראנג´ ומי לא לפי מי נשאר עם זה ומי גילה את זה אחר כך ואהב את זה בכל זאת. כי לכל אלה אין את כל המניעים הso called "שליליים" לאהוב את זה... וגם יכול להיות שהיו כל מיני כאלה שאהבו את זה אבל פשוט עבר להם. אז אולי הם לא היו "גראנג´יסטים מושבעים" אבל התקופה דחפה אותם לזה. הכל יכול להיות. אז אני לא יודעת כמה ניו מטאל ישרוד בעתיד, אם יותר או פחות מהגראנג´ עכשיו, וכמה קאמבקים אם בכלל יהיו לגראנג´. ייתכן גם שפתאום עוד שנתיים תנחת עלינו תקופת גראנג´ יותר ענקית מכל מה שהיה פי חמש עשרה ועז. יכול להיות שאחרי עוד שניים-שלושה דורות זה כבר יעלם לגמרי וכל מה שישאר זה דיסק נדיר במדפי ה-9.90 של דיסק סנטר.. יכול להיות גם שכל הפלצנים האלה צדקו, שזה באמת חרא, ושאנחנו שומעים חרא, אבל שמח וטוב לנו עם החרא הזה. אז בעצם מה שאני מנסה להגיד (נראה אם בכלל הבנתי את עצמי) זה שבסך הכל הגישה לגראנג´ אז, במבט אחורה והשוואה לעבר ולהווה, מאוד הגיונית ומובנת. אבל לאו דווקא מוצדקת. ולאו דווקא לא.

DrunkGoat

New member
רגע רגע, כנראה שאתם פשוט לא רואים..

את ההבדל העצום. גראנג´ זו תרבות שלמה. והיא אפילו הייתה "מחתרתית" עד שנת 91. הנו מטאל... אם יש לו תרבות אולי לא שמתי לב אליה כי היא ממש שטחית, ואולי הוא היה מחתרתי זמן מסויים, אבל גם כשהוא פרץ, זה לא היה בגלל ריכוז של דיסקים טובים, אלא בגלל ריכוז של קליפים טובים באמ טי וי.

Cheezus

New member
מה שלא הבנתי קודם שאני מבינה עכשיו

הוא שההודעה הראשונה הייתה באופן ישיר בקשר לניו מטאל. אני חשבתי שזאת רק דוגמא.. בכל מקרה- לניו מטאל יש תרבות. תרבות די מפותחת אם כי רק בחתך די מסויים של האוכלוסיה. אני אישית לא אוהבת אותה. אפילו במובן מסויים סולדת ממנה. אבל מה שאמרתי בעצם זה שברור שעכשיו זה נראה ככה- כמו שזה ברור שאז זה נראה ככה בקשר לגראנג´. צריך לחכות ולראות. מאוד ייתכן ואפילו נראה לי די ברור שזה לא אותו מקרה כמו עם הגראנג´- אבל הדעה שלי לא כל כך אובייקטיבית בנושא.

DrunkGoat

New member
טוב...

זה לא יכול להיות שומדבר אחר חוץ מנו מטאל... כל שאר ה"מהפכות" קיבלו יחס טוב בזמנן ולאחר מכן. אולי חוץ מהארד רוק... שאמרו שהרג את הרוק. אבל אחריו התפתח כל המטאל והוכיח לאלו כמה הם טעו.

DrunkGoat

New member
ואני גם אשמח אם...

תסבירי לי את התרבות של הנו מטאל. את מתכוונת לפריקים האלה בני ה-12 שמסתובבים עם ניטים וכותבים\מציירים על כל דבר "שטן 666 שטן!" או פאנטגרמים וסמלים יפים ואחרים? אם כן, סלחי לי, אבל זו לא תרבות.

Cheezus

New member
לצערי כן... אבל לא בדיוק

מה ששונה הם פרטים קטנים וקטנוניים.. ואולי "תרבות" זאת מילה חזקה מדי, אבל גם על זה יכולים לחלוק עלי. אולי יותר נכון להגדיר את זה כאופנה, זה פשוט לא נתפס ככה- כי זה לא בדיוק אופנה- אולי "עולם" מסויים.. גם זה לא ממש מסתדר לי. שוב- מחפשים פה הגדרות (מחפשים, טוב, אני..). לא ההגדרות משנות. ותרבות לא חייבת להיות מיופה ונעימה ונעלה של בריטים עם כוס תה וכורסאות עור. (<-- הקצנה). תרבות גם יכולה להיות ירודה בעינינו..

DrunkGoat

New member
...

כדי להקרא תרבות או עולם זה צריך להיות מבוסס על יותר מ"כי זה מגניב". הרי הילדים האלה לא מאמינים בשטן או משו.

Cheezus

New member
אם כבר השתמשת בדוגמא הזאת

אז אני אשתמש בקטנוניות הפולנית שלי ואגיד שזה אחד מהפרטים שהייתי מתקנת בפרטים הקטנונים. הכוונה לא לאלה שחושבים שזה מ-גניב להיות שטניסטים. דווקא אלמנט השטן לא כל כך קיים. אבל זה לא העניין. ונכון- זה בערך מבוסס על "כי זה מגניב", לכן, שוב, כמו שאמרתי, זאת לא בדיוק תרבות. זה על הגבול בין "תרבות" (דגש על המרחאות (מרכאות?)) לאופנה. להגיד שזה אופנה פיורלי זה לא נכון. יש בזה מן האופנה אבל לא מספיק כדי להיות רק. אז רק שאלה כדי שאני אוכל לענות יותר בכיוון- מה להגדרתך כן צריך להיות כדי שמשהו יקרא תרבות?

DrunkGoat

New member
...

בשביל שזה יהיה תרבות צריך שיהיה לזה איזשהו רעיון, משמעותי, מאחורי זה. צריך להיות לזה איזשהו קונספט לא מפגר לחלוטין כמו "כי זה מגניב".

Cheezus

New member
לי זה נראה יותר כמו הגדרה של

דרישות מינימום לאידיאולוגיה, מאשר לתרבות. אבל אם כבר ללכת בקו הזה: כל "ניו-מטאליסט" שתדבר איתו יוכל להפליץ לך כל מיני פילוסופיות ורעיונות וידה ידה על המשמעות והרעיון שאמור להיות מאחורי זה. ומאוד יכול להיות שזה נכון. השאלה למי זה נכון. אם זה נכון בשבילם- אז הנה- להם יש תרבות. זאת לא חייבת להיות התרבות שלנו ואנחנו אפילו לא חייבים להסכים שזאת תרבות לגיטימית. אבל הרעיון והמשמעות קיימים- אולי פשוט לא בשבילך ובשבילי.

DrunkGoat

New member
לכל תרבות...

צריכה להיות אידיאולוגיה. למעשה זה הבסיס, מהאידאולוגיה יכולה להיווצר מוסיקה, אופנת לבוש וכו´.

Cheezus

New member
אבל תרבות לא חייבת להיות

ברמה כל כך מוחשית. תרבות יכולה להיות רק מנטליות ודרך מחשבה. ובעצם מה שמשתמע ממה שאמרת זה שאידיאולוגיה=תרבות. או לפחות שלכל אידיאולוגיה יש תרבות (או לפחות פוטנציאל חזק).

DrunkGoat

New member
לכל אידיאלוגיה...

יש פוטנציאל גדול להפוך לתרבות. תלוי לאיזה ידיים היא נופלת וכמה היא פופלרית. אבל יש גם תרבויות לא מבוססות אידיאלוגיה אם חושבים על זה...

Cheezus

New member
נכון

וגם יש הרבה מאוד סוגים (ז´אנרים, איף יו וויל) של תרבויות.

DrunkGoat

New member
כן, אבל...

עזבי רגע את עניין התרבויות, את צודקת, תרבות יכולה להיות שטחית. אבל אני רוצה להראות למה הנו מטאל שונה. נניח שאנחנו מדברים על תרבויות "סובבות-מוסיקה" כמו הגראנג´, הנו-מטאל, המטאל, הפאנק, הרוק וכו´: לגראנג´ואידים, למטאליסטים, להיפים ולפאנקיסטים הייתה אמירה. הם כולם הרגישו משהו שייחד אותם. זה לא שהם לבשו פלאנל, או ז´קט שחור עם ניטים, או מכנסיים מתרחבים או סתם בגדים שחורים בגלל שהם רצו שיצביעו עליהם ברחוב "סתכלו, הנה גראנג´ואיד". הבגדים האלה פשוט אפיינו את מה שהם ייצגו, הם ייצגו כמה ש"לא אכפת לי", הם ייצגו (עכשיו אני מדבר על היפים) כמה שהם רוצים שהעולם יהיה צבעוני ונחמד, הם ייצגו (עכשיו אני מדבר על מטאליסטים) כמה שהם רואים ב"עדר" טיפש וכו´ וכו´. הנו מטאליסטים, מה הם מייצגים? מישהו יכול לענות לי? (ואגב, לא כתבתי מה הפאנקיסטים מייצגים כי זה פשוט הרבה יותר מידי...)

Cheezus

New member
אני לא מכירה את זה עד כדי כך טוב

כדי שאני אוכל לענות על זה. אבל כמו שאמרתי: אם תדבר עם "ניו-מטאליסט" ותשאל אותו את כל אלה- אני מוכנה לשים כסף על זה שיהיה לו מה לענות על זה..

InPHo

New member
תשמעו...

אני מסתובב עם חברים שלי ויש ביניהם כמה כאלה שעונדים צמידי ניטים שרשראות פנטאגראם וכו´... "האידיאולוגיה" שלהם (אם אפשר לקרוא לזה ככה.... לא לא ממש...) היא שילוב של תרבויות המוזיקה הישנות הם רוצים הכל, הדור החדש של הילדים המטאליסטים הכבדים הם בסך הכל ילדים מפונקים שמרגישים שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ושאין גבולות... נחזור לרגע ל"אידיאולוגיה" שלהם כל מה שהיא אומרת זה: "שים זין על העולם תעשה מה שאתה רוצה וחייה את הרגע". זה מה שאני הבנתי... אבל מי יכול להבין את נשמת המטאליסט...

למעלה