כמה מחשבות על אלוהים

התולעת 1

New member
לריענון, נא קרא שוב בעיון רב יותר

את פרק הנ"ל ומשם נמשיך בקצרה... נקודת המוצא בדיון היא בהשגת המושג: ``כל-יכול``. מאוחר יותר ננסה להבין, מה הוא בכלל רוצה מאיתנו? בשביל מה הגענו לעולם הזה בכלל? שהרי למעשה בכלל לא בחרנו להגיע לכאן מלכתחילה... הרי שפשוט ``הנחיתו`` אותנו כאן... ``כל יכול``= הכל הוא יכול. אם ``הכל-יכול`` יכול הכל, מהגדרתו מובן יהיה שאין לו כל בעייה של ממש ``בלהזיז אבנים``! רק שהשאלה היחידה היא: האם הוא חפץ בכך? מסתבר שלא! מכאן נגזרת שאלה מציקה עוד יותר והיא: מדוע אם כך, או איך זה שהוא אינו מראה לנו את ``יכולתו המופלאה`` בלהזיז אבנים? או: האם ישנה דרך בה נוכל להייטיב להשיג את שיעור גדולתו ``ככל יכול`` בדרכים אחרות? או: שמא, ואין לנו כל יכולת, אפשרות או סימנים כלשהם להשיג בנוגע ליכולתו? ... היה אחד שבא לאחד מחכמי התלמוד ואמר לו: ``תראה לי את הקדוש- ברוך-הוא. נו, תראה!`` אמר לו: ``אין בעיה, בו איתי...`` לקח אותו החוצה. אמר לו: ``אתה רואה את השמש? תביט עליה``. הסתכל למעלה, הסתנוור ולא יכול היה להביט בה. אמר לו: ``תסתכל טוב``. אמר לו: ``לא יכול להסתכל...`` אמר: ``אם על אחד השמשים שלו אתה לא יכול להסתכל, אותו אתה רוצה לראות?`` נתחיל דווקא בעדותם הדוממת של גרגרי החול... מה הקשר בין לוגיקה- רציונל- מדע למושג אמונה? כדי להבין זאת צריך קודם כל להגדיר מהי אמונה. אמונה: נגזרת בין היתר מהמושג אמון/ אמינות (עניין של חוזק). מילים אלו אינן מרמזות ועוסקות באמונה ערטילאית. הטענה שלנו היא שדווקא הבסיס לאמונה הוא הכיוון הרציונאלי- מדעי. זהו השלב הראשון בסולם. ביהדות, הסולם הזה תחתיתו על הארץ וראשו עד השמיים... נמצא שהמצווה הראשונה שמונה הרמב``ם ב- ``יד החזקה`` היא: דע את ה`! לא להאמין כי אם לידע (לדעת) את השם. והוא פותח את ספרו במשפט הבא: ``י-סוד ה-יסודות ו-עמוד ה-חכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא לכל נמצא, וכל הנמצאים בשמים ובארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מחמת אמיתת המצאו, והוא לבדו האמת! ואין לאחר אמת כאמיתתו!...`` מה זה לדעת? לדעת- זה קודם כל משהו לוגי... שהאמונה היא נכונה. אחרי שהשתכנענו (אחרי שהשתמשנו בשכל) רק אז אפשר לעלות בשלבים בסולם האמונה. זוהי גישת היהדות. והאדם המצוי בדרגה מאוד גבוהה של אמונה בבורא, האמונה הגבוהה היא תוצאה של תהליך ארוך של עבודת השם. נשאל: אבל היכן היא מתחילה? האמונה צרכה לבוא מאיזשהו בסיס! קודם כל צריך להתחיל עם השכל הישר. צריך קודם כל להכיר את נושא האמונה מבחינה שכלית (את האמיתות של התורה בצורה שכלית). ואז, אם השתכנענו אפשר לעלות למעלה בדבקות, ע``י למידה, עשייה, תפילה, תיקון מידות וכו`... רק אז מגיעים לדרגות מאוד גבוהות של אמונה. אך אם אדם לא איכפת לו בכלל למה הוא פה. זה פשוט לא מעניין אותו. על אף שיהיה מוזר הדבר ולא טבעי מבחינת תפיסה בסיסית של בן- אנוש, אי אפשר להתווכח עם אדם כזה. זהו רצונו. שהרי אי אפשר להכריח אדם להתעסק בשאלות מפתח אלמנטאריות המתבקשות של האם יתכן שישנו בורא לעולם? ; ``מאין באתי ולאן אני הולך?``; ומה אני בכלל עושה בעולם הזה (או אמור לעשות...?) כל אותם ``120-80-70 שנה`` עד מתי `שיקחו אותי` מפה?! שאם סוגייה זו אינה מעניינת כלל את בן- האנוש, אזי מה מבדיל אותנו משאר בעלי- החיים או גרגירי החול...

capital

New member
אז זו מן עסקה רווחית עם אלוהים

הוא נותן כי זה הצורך שלו אני צובר מצוות כדי שאהיה זכאי ליותר ממנו אבל את החשבון סוגרים אחרי המוות... תשמע, אתה לוקח פה סיכונים אתה מתבסס על ידע של אחרים בענין הזה אבל עד כמה שידוע לי, עוד אף אחד לא חזר מהמוות ותאר מה באמת קורה שם. אולי יש לך מידע פנימי...

Dark Muse

New member
נשאלת השאלה

אם אלוהים יודע הכל אז הוא כבר יודע מראש מי יילך לגן עדן ומי לגיהנום מדוע כל הבית דין הזה? מי הוכיח שקיים עולם הבא חוץ ממעשיות שמספרים?

capital

New member
יכול להיות שזה לא כזה פשוט

סתם לצורך הוויכוח - גם אם ידועה לך התוצאה, לפעמים אתה תחליט בכל זאת ללכת בדרך בית הדין - יכול להיות סמל לחשבון נפש פנימי שלך נניח שהעולם הוא תודעתי ביסודו (לא פיזי) והלוהים הוא בסך הכל הגדרה עמומה - ישות בעלת התודעה הרחבה ביותר יכולים לטעון - שבמובן מסויים גם אתה ידעת את התוצאות מראש ובכל זאת מתוך בחירה חופשית בחרת לעשות מעשה. המצפון (האשיות) שלך יקבע לך גיהנום או גן-עדן לגבי חיים שלאחר המוות בוא קודם נבין אם יש בכלל חיים לפני המוות :)

neko

New member
מוזר מאד שהיהודים אמצו את משנתו

של זרתוסטרא ואת המצאת הדין והעולם הבא...

התולעת 1

New member
ובכל זאת

אם אתה כן מתעניינין מן הסתם בשאלות מפתח מסוג זה, נתחיל וננסה לבחון הוכחה לוגית פשוטה לקיום בורא לעולם… ובכן, מהי ההוכחה שיש בורא לעולם? התשובה הפשוטה ביותר תהיה: אתה ההוכחה! שהרי, היות ואני ניברא אז ישנן שתי אפשרויות: 1. או שאני בראתי את עצמי (אני הבורא של עצמי), 2. או שנבראתי על-ידי מי שקדם לי (מי שקדם לי ברא אותי). אם בראתי את עצמי, ישנן 2 אפשרויות: 3. או שהייתי לפני עצמי, 4. או שלא הייתי לפני עצמי. אם הייתי לפני עצמי- לא הייתי צריך לברוא את עצמי, כי כבר הייתי. אם לא הייתי לפני עצמי- לא יכולתי לברוא את עצמי, כי לא הייתי קיים בשביל לברוא את עצמי. מוכרח, שנבראתי על-ידי מי שקדם לי... (כי הרי אי אפשר שמישהו יברא את עצמו). אני ניברא, אתה נברא וכל דבר ניברא, אפילו גרגירי החול. כל ניברא, מעיד שיש מישהו שקדם לו ושברא אותו. נלך אחורה, אחורה, אחורה... עד שנגיע לראשון הנבראים (שהרי כולם נבראו ע``י מי שקדם להם). ובכן, יש ניברא ראשון. הנברא הראשון, מוכרח שהיה מי שקדם לו וברא אותו. מי הוא זה שברא את הנברא הראשון? ניקרא לו: בורא. הבורא ברא את הנברא הראשון. איך אני יודע שיש בורא? הנברא מעיד (מעצם קיומו) שיש בורא. כי הרי הנברא לא ברא את עצמו. עד כאן הבנת?

s u p e r mind

New member
../images/Emo10.gif

קשה לי לקרוא כאלה דברים שאנשים מקבלים ללא ערעור... בלי ספקנות, בלי לשאול שאלות... כמה עצוב, כשאנשים כמוך יחכימו יהיה נעים יותר לחיות בעולם הזה.

capital

New member
s u p e r mind - תגובה משרשרת אחרת

אני לא מתכוון לעמוד על דברי... אני לא אוטוריטה לידע לדדי העובדה הודאית היחידה הידועה היא - המחשבה שלי עכשיו, כל השאר מוטל בספק... - ראה דקארט "תורת הספקות" וברטרנד ראסל "מבוא לפילוסופיה" כוח המשיכה (גרביטציה) אינו באמת קיים - ראה אינשטיין "תורת היחסות הפרטית"

s u p e r mind

New member
אני בעד שלכל אדם תהיה אידיאולוגיה

ותפיסת עולם שונה, ועל כך עמדתי בשרשור ההוא שגם הפרט היחיד הינו מיוחד בפני עצמו וגמיש ודינאמי מספיק כדי לבצע רפורמות בחברה הכוללת.

capital

New member
אני מסכים עם דעתך

אכן תתכן התמורה רק בכוח הפרטים ה"מיוחדים", הנדירים כל כך... לדעתי - רובנו - "רובטים ביולוגיים" חסרי יכולת לפרוץ את התפיסה המקובלת. כל מהותינו היא רפליקציה של הקיים. רק בודדים נושאים על גבם את השינוי. למשל אברהם אבינו פרץ את הדרך לתפיסה דתית יחודית ומהפכנית לזמנו. אבל "התולעת-1" הוא דוגמא לקיבוע תפיסתי מכני וחסר תיקווה. הדבר דומה גם בעולם המדעי ניוטון הבאי מהפיכה בתפיסה אבל נידחה ע"י מדענים מקובעים.

s u p e r mind

New member
מסכים ../images/Emo9.gif

אבל עצם המודעות של אנשים כמונו לכך, וגם הפעילות היצרנית שלנו, תורמת להתפתחות, אבל אני בהחלט מסכים שאנשים גאונים תורמים יותר מכל.

פיענוח הצופן התולעי

program תולעת int i; i=0; while i<1000000000 { copy(שופר*,"בורא נברא", "כל יכול",וכו); find(forum); paste; i=i+1; }​

התולעת 1

New member
רק רגע, אז מי ברא את הבורא?

ובכן נמשיך, לבורא אין בורא. אם לבורא יש בורא, אז גם הוא ניברא ולכן יתווסף אף הוא לרשימה הארוכה של הנבראים. את הבורא לא ברא בורא, כי אם לבורא היה בורא גם הוא היה נברא. ונברא, ועוד נברא, ועוד נברא, ועוד נברא... בלי בורא בהתחלה אינו אפשרי. מתחייב הוא שחייב להיות בורא שברא ניברא ראשון אחרת אין נבראים. ואם ישנם נבראים זוהי להוכחה כי יש להם בורא כמובן. לא ייתכן שגם לבורא יש בורא. כי הבורא הראשון, אם היה לו גם בורא, אז היו רק נבראים בלי בורא. וזה בלתי אפשרי כאמור. מוכרח הוא, שיש בורא ראשון שאינו נברא שברא לכל הנבראים... נמשיך: לכל דבר מוגבל יש לו מגביל. חישבו לדוגמא על כוס זכוכית. היא מוגבלת, הכוונה שיש לה גבולות. מישהו (``מייצר הכוס``) הגביל אותה. השולחן מוגבל- הנגר הגביל אותו. הבניין מוגבל- הקבלן הגביל אותו. כדור הארץ מוגבל- מישהו הגביל אותו. השמש, הירח ושאר כל הכוכבים מוגבלים- מישהו הגביל אותם. יש מגביל לכל המוגבלים. המגביל לכל המוגבלים הוא הבורא לכל הנבראים! והוא הרי שאינו מוגבל... כי אם הוא מוגבל, יש מגביל שקדם לו. וזה הוכחנו כלא אפשרי! לכן, הבורא לכל הנבראים, הוא גם המגביל לכל המוגבלים... מי זה המגביל לכל המוגבלים? הבורא שברא את כל הנבראים. מי שברא נבראים, ברא אותם בגבולות מוגבלים, אבל המגביל הראשון אינו מוגבל. שאם הוא היה מוגבל, היה מישהו שקדם לו שהגביל אותו, וזה אמרנו שאינו אפשרי. נמצא, שיש בורא ראשון לכל הנבראים ושהוא הגביל את כל המוגבלים. אם כך, הבורא שברא את הברואים כולם: דוממים, צומחים, בעלי-חיים ואנשים, הגבילם בגבולותיהם, וחקק את חוקיהם (הוא הבלעדי שתכנן ולכן מחזיק ``בהוראות היצרן``). בורא-עולם הוא בהכרח השולט בכל בריאתו כולה. ולכן&#133; אף ולא אחד מחוקי הטבע הם המצאות. אלה הם חוקים הנמצאים במציאות על ידי מי שהמציאם.

s u p e r mind

New member
מר תולעת אוסטרית שלשולית

אני אקיים אתך דיון אם את כל הודעותיך תכתוב לבד, במילים שלך, בהגיון שלך, בשכלך בלבד, אתה מסוגל לכך? עד אז לא אתייחס אליך.

התולעת 1

New member
תשמע ידיד

רוב ההודעות אני כותב אם חברי נכון שישנם הודעות שאני מעתיק אבל הם באחוזים קטנים מבחימתי אני מוכן לעימות.

התולעת 1

New member
טבעי הוא שישאל האדם את עצמו מי אני?

טבעי הוא שישאל האדם את עצמו, מי אני?… טבעי הוא שישאל האדם את עצמו מי אני?… מה בעצם אני עושה כאן בכלל? לשם מה נבראתי? בשביל מי אני חי? לאכול כדי לעבוד ולעבוד כדי לאכול? לגדול, להתפטם ולהתבגר כדי להתפגר ולשמש מאכל דשן לתולעים?! זוהי התכלית?! זו המטרה?! מהי תכלית הבריאה שבשבילה נברא האדם? האם נברא האדם בעולם הזה מסיבה כלשהי, או שהבריאה היא סתם שלא לצורך. מהי הסיבה בגללה נברא האדם?

למעלה