כמה מחשבות על אלוהים

Mahaoo

New member
כמה מחשבות על אלוהים

למה לאלוהים לברוא את העולם? נגיד ויש רק אלוהים מה קורה שפתאום הוא מחליט לברוא את היקום? ומה גם שזה לא חשוב אם הוא בורא את היקום או לא הוא הרי יודע מה יקרה ברגע שהוא יברא את היקום. אז שוב למה לאלוהים לברוא את העולם אם הוא יודע מה יקרה בכל אלפית שניה ואלפית שנייה מתחילתו ועד סופו(בקשר לסוף-נגיד אלוהים החליט לברוא אותנו סתם כי בא לו(כי אין לו תכלית בבריאתינו) והגענו לאחרית הימים וכולם טובים.השאלה מה קורה עכשיו? מה הגענו לסוף הסרט? הורסים הכל ומתחילים מחדש משהו חדש? בקשר לאנשים שבטוחים שיש אלוהים.למה אתם חושבים שיש אלוהים?כי אבא אמר?כי כתוב בתורה?למה? למה הויכוח על קיומו של אלוהים הפך ל-למה אין אלוהים ולא למה יש אלוהים? כי אין סיבה למה יש אלוהים(אשמח אם תתקנו אותי) כמו שאין סיבה למה שיהיה דיסקוטק לחתולים בלבד בדיוק 5000 ק"מ מזרחה מת"א מי אמר שיש אלוהים?מאיפה אותו אדם(שאמר שיש אלוהים) יודע שיש אלוהים? למה שאלוהים יתגלה למישהו אחד ולא למישהו אחר? כי הרי אם אלוהים יתגלה אלי אז אני בטוח אאמין בו.

התולעת 1

New member
רבי משה חיים לוצאטו):מסביר

הקב``ה הוא טוב (טוב נצחי אין- סופי. ``הטוב המוחלט``), שנאמר: ``טוב השם לכל ורחמיו על כל מעשיו`` (תהלים קלה`, ט`). מדרך הטוב להיטיב. כדי להיטיב צריכים שיהיו מקבלי הטבה. לכן ברא הקב``ה ברואים כדי שיקבלו את ההטבה. אנו כנבראים בעלי שכל אנושי מוגבל נוטים שלא להבין את המושג של מציאות הטוב ומגדירים אותו דרך מושג ארצי של העדר מציאות הרע. אנו מגדירים את הרע ואת כל עושי הרעות בהגדרת ``הרצון לקבל``, פירושו, שמתוך הלהיטות אחרי קבלת טובה להשלמת עצמו יוצא זה להרע לזולתו, מתוך שוב ``הרצון לקבל`` את השלמת עצמו. (אגב, גם בריה המזיקה לזולתה ללא רצון לקבל הנאה מכך לעצמה, אינה עושה זאת כי אם מתוך הרגל קדום שהגיע לה מתחילה מתוך הרצון לקבל, אשר ההרגל פוטר אותה עתה מכל סיבה חדשה). אלא, שאנו צרכים להבין שמעצם היות הקב``ה שלם מעצמו ואינו נצרך למישהו שיעזור לו להשלמתו, ברור הוא שאין לו שום ``רצון לקבל``. רצון לקבל לעצמו אין להשם יתברך כי אין לו ממי לקבל. וממילא אין לו שום בסיס להרע למישהו ולגרום לו צער כלשהו. רצון השם הוא רק ``הרצון להשפיע`` טוב אל זולתו (לנבראיו), שזה מוכח לנו מכל הבריאה הגדולה שברא וערך לעינינו... ולשאלת המפתח: מי מרגיש טובה? תשובה: מי שחסר אותה... אם ניתן לאדם שבע לאכול, אנחנו לא עושים לו טובה כי הוא אינו חסר אותה. אם ניתן לאדם רעב לאכול, אנחנו עושים לו טובה כי הוא חסר אותה. לכן ברא הקב``ה את כולנו בעלי חסרונות! וכל הזמן אנו מבקשים להשלים את חסרונותינו. האפשרויות בהן אנחנו יכולים לקבל את הטובה: 1. קבלה בחסד. 2. קבלה בזכות. 1. קבלת טובה בחסד: קבצן שאיבד את כל רכושו בין- לילה מחזר על הפתחים ומבקש לאכול. נותנים לו לאכול. אבל זה בחסד! זוהי לא טובה גמורה, כי הקבצן (הטרי) מתבייש. הוא צריך לעמוד ולבקש- אולי יתנו ואולי לא יתנו. וגם שנותנים הוא מתבייש- קיבל בחינם ולא עשה כלום בשביל שיתנו לו. זוהי טובה שאינה גמורה! 2. קבלת טובה בזכות: אדם בא למסעדה ומבקש לאכול. נותנים לו לאכול. בסוף הארוחה הוא מוציא ארנק ומשלם בעבור האוכל (הוא משלם על הטובה). זאת טובה גמורה, כי הוא אינו מתבייש בשעה שהוא אוכל! נו, אז מה עדיף, שאדם יקבל טובה בחסד או בזכות? כמובן שבזכות! רצה הקב``ה לזכות את בני ישראל- שיהיה להם זכויות (וגם מלשון: להיות זך- שיהיו זכים), לפיכך הרבה להם תורה ומצוות. הקב``ה- שהוא טוב גמור, רוצה לתת לברואים שלו טובה גמורה ונצחית. איזו טובה? שהם יקבלו את הטובה מבלי להתבייש. שלא יהיו `אוכלי חינם`. בזכות ולא בחסד! בשביל זה הרבה להם תורה ומצוות, כדי שככל שיעשו יותר מצוות יקבלו עליהן יותר זכויות ועליהן יקבלו טובה בלי בושה. בשביל שהאדם יזכה ויעשה את המצוות בזכות ויקבל את הטובה הגמורה, איפשר לנו הקב``ה את הבחירה! נתן הקב``ה באדם שני יצרים: יצר טוב ויצר רע, ואת האפשרות לבחור בין טוב ורע. להתנהג בהתאם או בניגוד לרצונו והוראותיו (תורה= מלשון הוראה).

capital

New member
התולעת 1 - דברי קבלה מרשימים אבל...

נדמה לי שיש בדברך חוסר תאימות טוב = שלא חסר בו דבר רע = שחסר בו דבר רצא להיטיב לכן ברא הטוב את הרע... רצון להיטיב אינו שייך לטוב כיוון שחסרה בו פעולת ההטבה לכן ישאף להשלים עצמו, ומכאן שברא עולם שיקבל משמע עולם של אוביקטים רעים מיסודם. לכן מתוך מדרשך יוצא שה' הוא רע ובורא עולם של רוע... לעניות דעתי, יש כמעט לכל אדם חזון שונה לגבי האלוהים, ובעצם למה לא. איך אפשר לענות לשאלה, האם קיים אלוהים? איזה אלוהים? נניח שישנה ישות על כזו - אז האם ניתן לטפוס משהוא ממנו? לא בטוח שאפשר מה משמעותה של ישות זו לאדם? לא בטוח שיש בכלל משמעות כמו שלנמלים לא חשוב בכלל מבני אדם.

פרפרט

New member
מממ...

אם אנחנו המקבילה האלוהית עבור הנמלים, אז כדאי מאוד שיהיה להם אכפת

capital

New member
משל הנמלה

האתאיסט והדתי משלימים אחד את השני האחד מאמין בעיגול של הביגלה והשני בחור של הביגלה ואני לא מכיר ולא צריך אלוהים כמו שנמלה לא מכירה ולא צריכה בני אדם...

התולעת 1

New member
אמר שלמה המלך ע``ה לך אל נמלה עצל

ראה דרכיה וחכם, שולח אותנו שלמה המלך לנמלה, מה יש לנו ללמוד בנמלה, הנמלה היא מאד זריזה היא עובדת עובדת עובדת כל ימי חייה, כמה היא חיה? חצי שנה, והיא רצה רצה אי אפשר לעצור נמלה, לא תראו נמלה נשענת על איזה מעקה, לא תראו נמלה נחה, תשימו אצבע בדרך של הנמלה או שתפנה ימינה או שתפנה שמאל או שתעלה למעלה, אין רגע שהיא נחה "לך אל נמלה ראה דרכיה וחכם", חז``ל שמעו ששלמה המלך שולח אותנו לראות את הנמלה הלכו לבדוק את הנמלה, מצאו בחור שלנמלה מי שראה פעם חורים של נמלים זה כוורות שהן חופרות ומכניסות לשמה מאכל, זה משהו לא יאומן מה שהן עושות, איזה חכמה מופלאה יש בנמלה, איפה המח שלה בכלל, איך זה? והיא נכנסת ומסדרת בלי שירטוטים בלי הנדסה בלי יסודות בלי תומכים בלי חגורות בטון, מסדרת בתוך חול מחילות מחילות ואף אחת לא נוגעת בשל השני, היא באה מרחרחת רואה שזה לא שלה מניחה והולכת, והיא מכינה, בדקו ומצאו בחורה של נמלה שלש מאות כור זה כמות אדירה אפי` של בן אדם, מצאו מזון שהיא הכינה בפנים, וכמה מאכלה של הנמלה כל ימי חייה? שעורה וחצי, ראיתם שעורה קטנה? שעורה וחצי זה כל המאכל שאוכלת הנמלה במשך חצי שנה, והיא מכינה מחסנים, אמר שלמה המלך, לך אל נמלה, ותהיה חכם, אל תהיה טיפש כמוה, היא אוספת ומכינה לאחרים, היא רק אכלה מזה שעורה וחצי, והכל נשאר לאחרים כי היא יותר חכמה, ויש אנשים תהיה עשיר יהיה לך מיליון דולרים, נו אז אתה לאכול פעמיים כל ארוחה? אתה יכול לישון על שלשה מזרונים? תסע עם שתי מוניות, מה תעשה? כמה אדם אוכל ביום? אתם פעם עשיתם חשבון? אדם אוכל ביום בערך בער שלש קילו עם שתיה, כל יום, כפול שלש מאות ששים וחמש יום בשנה יוצא שב``א אוכל למעלה מטון אוכל בשנה, משאית אוכל, אם תחיה מאה שנה הוא אוכל מאה טון אניה, כל העולם הזה מלא אוכל, כל זה עובר דרך הפה שלו ויוצא ממקום אחר, מאה טון, לפני שהוא נפטר כמה הוא שוקל? בקושי חמישים קלו ששים קילו, איפה המאה טון, זה לא בזבוז? כל החיים הם כמו מיקסר אוכל טוחן מוציא, אוכל טוחן מוציא, אח``כ מתחתן עם מיקסרית גם היא אוכלת טוחנת מוציאה, אוכלת טוחנת מוציאה, אחרי זה מביאים מיקסרים קטנים, משפחת מיקסרוביץ, כל היום טוחנים, איפה אפשר לחטוף פותח את הפריז`ידר מה אכלו, כל הזמן, לועס לועס לועס לועס, זה התכלית? מה המטרה של האדם, אדם צריך להבין שיש לו מטרה, אני רוצה תשובה חילונית ממישהו.

L7

New member
אחרי סיפור כזה- דחוף להמציא אלוהים

כדי לעודד את הפתאים.

capital

New member
מטרה לחיים, בהעדרה היא מטרה למוות

לי אין תשובה חילונית - כי אני לא יודע מזה חילוניות... אמר ג'ון לנון "החיים זה מה שעובר עליך, בזמן שאתה מתייסר/מתרפק על העבר או מתכנן בדאגה/בצפיה את העתיד" (לא בדיוק אבל בערך) מבחינתי חייה כפי שאתה מבין - צור לעצמך את המשמעות - אין ספק בליבי שהחיים הם טרגיים ומיסתוריים ביסודם. גם אם הייתי מקבל את תאוריית האל "היהודי" כנכונה לא הייתי הופך להיות אדם דתי. "העסקה הדתית" לא מתאימה לאשיות שלי - אני לא מוכן לצבור מיצוות (שרובם ניראות לי חסרות טעם) בכדי שאזכה לתגמול שמן לאחר המוות.

ehudt

New member
למי שלא יודע

הקטע הנ"ל (על הנמלים) נלקח מתוך הרצאה של אמנון יצחק.

neko

New member
ומי הוא המיקסר הגדול מכולם אם לא

אמנון יצחק בעצמו? אפילו חיבור תורני אחד לא הוציא, בניין לא בנה, מתכון חדש או תוכנה חדשה לא הכיר לעולם. רעיון פילוסופי חדשני לא המציא, בצבא ההגנה לא תרם את חלקו, ואפילו לא פיתח תרופה למחלה. בקושי סטנדאפיסט בינוני עם קהל משוחד. מיקסר ממדרגה ראשונה.

s u p e r mind

New member
../images/Emo13.gif

כל הכבוד לך על התהיות, בדיוק בגלל תהיות כאלו לפני כמה שנים הבנתי שאין אלוהים, המשך כך. תן לי לנחש מה יענו לך: "למה לאלוהים לברוא את העולם? נגיד ויש רק אלוהים מה קורה שפתאום הוא מחליט לברוא את היקום? ומה גם שזה לא חשוב אם הוא בורא את היקום או לא הוא הרי יודע מה יקרה ברגע שהוא יברא את היקום. אז שוב למה לאלוהים לברוא את העולם אם הוא יודע מה יקרה בכל אלפית שניה ואלפית שנייה מתחילתו ועד סופו(בקשר לסוף-נגיד אלוהים החליט לברוא אותנו סתם כי בא לו(כי אין לו תכלית בבריאתינו) והגענו לאחרית הימים וכולם טובים.השאלה מה קורה עכשיו? מה הגענו לסוף הסרט? הורסים הכל ומתחילים מחדש משהו חדש?" התשובה העיקרית של המאמינים: דרכיו של האלוהים נסתרות. "בקשר לאנשים שבטוחים שיש אלוהים.למה אתם חושבים שיש אלוהים?כי אבא אמר?כי כתוב בתורה?" התשובה העיקרית של המאמינים: אנחנו מרגישים את אלוהים, אחרת לשם מה יש עולם אם אין בורא, מה התכלית? או... איך עולם כזה מסובך יכול להברא מעצמו - אז מסקנתם היא שיש אלוהים מכיוון שכמו שמכונית לא "נבראת" בעצה אלא בנית ע"י האדם כך גם היקום... ואז אפשר לשאול אותם "אז מי ברא את אלוהים?" כי לפי ההגיון שלהם לכל דבר יש בורא... מעניין שהטיעון הטיפשי הזה לא תופס אף מדען ואף מדען רציני לא נרתע מטיעונים כאלה. חוץ מזה אפשר להגיד להם כי אם אלוהים ברא את העולם הרי שעשה עבודה לקויה ביסודה בגלל כל החסרונות שלנו, אסונות, מחלות, עוני, אי שוויון וכו'... והכי קל פשוט להגיד שאם דבר מורכב נוצר ע"י דבר מורכב אחר, אזי לדבר המורכב שיצר את הדבר המורכב הראשון חייבה להיות דבר מורכב יותר אשר יצר אותו... "מי אמר שיש אלוהים?מאיפה אותו אדם(שאמר שיש אלוהים) יודע שיש אלוהים? למה שאלוהים יתגלה למישהו אחד ולא למישהו אחר? כי הרי אם אלוהים יתגלה אלי אז אני בטוח אאמין בו." התשובות של המאמינים: כל הגויים והיהודים מאמינים באותו אלוהים, רק שהגויים מאמינים בו בצורה שונה... האם כל האנשים הרבים הללו טועים? אלוהים מתגלה רק לצדיקים ביותר... אלה שמקיימים את כל מצוותיו. אפשר לענות לטיעון האנשים המאמינים הרבים כך: כשאין הוכחה ריאלית לאלוהים אלא רק גמחות וטיעונים "הגיוניים" זה לא אומר בהכרח שהוא קיים, או שאפשר להגיד שלפני כמה אלפי שנים כל האנשים בעולם האמינו שכדור הארץ הוא שטוח, ומה? כיום כולם יודעים שהוא עגול, כלומר כמות רבה של אנשים שמאמינים אינה פונקציה במדידת האמת. לטיעון השני ניתן להגיב כך: איפה אלוהים כיום? למה אין ניסים ונפלאות? למה הוא לא מתגלה כיום לאף אחד? כל הכבוד לך
))

פרפרט

New member
כל הטיעונים

והשאלות שלך יוצאים מתוך חוקיות שאתה מכיר וממה שראית והרגשת בעצמך. אלוהים כמושג, בין אם הוא קיים או לא - לא נמצא ברובד הזה. זו בדיוק הסיבה שההדברות בין מאמינים לאתאיסטים מתפספסת כל פעם מחדש.

s u p e r mind

New member
מן הסתם...

הרי שהאתאיסט לא מתייחס אל אלוהים כמושג כפי שהמאמין מתייחס אליו, בכדי שההדברות תהיה הדדית הרי שאנו צריכים מכנה משותף בין הצדדים, וקשה למצוא אותו.

Mahaoo

New member
מאיפה אתה יודע באיזה רובד אלוהים

קיים? בוא תסביר לי מהי ההדברות שצריכה להיות בין מאמינים ואתאיסטים

התולעת 1

New member
יהודי יקר

מסתמן שהנך בדרך הנכונה להגיע אל יעד חקירתך ולכל המשמעויות הנלוות מכך. יישר כוח. קח נא מעט אויר לנשימה והתכונן לצלילה העמוקה... אצייד אותך בזוג סנפירים ובבלון חמצן חדש ומרענן, ומכאן מובטח (בעהי``ת) שתגיע בשלום למעוז חפצך האמיתי... דרך צלחה. כעת, נא אחוז מהשאלה לקמן לעניין כל ההתעסקות הלוגית בנוגע לתפיסת היסוד (או להפיכין, מעניין אי היכולת האנושית לתפוס) מציאות של בורא לעולם: נשאל: האם ייתכן שבורא עולם הוא מוגבל? יהיה זה שיאמר: כמובן שאינו מוגבל! הרי הוא כל יכול, בורא עולם ומלואו! נענה לאותו האחד: האינך חושב שאתה מגביל במחשבתך את בורא-העולם בכך שקבעת שאינו יכול להיות מוגבל? משמע: בתור הכל-יכול, הקב``ה מוגבל ואינו מוגבל גם יחד... אינו מוגבל במוגבלותו, ומוגבל באי מוגבלותו. אינו מוגבל באי מוגבלותו, ומוגבל במוגבלותו. הקב``ה הוא הכל והכל הוא, ואין עוד מלבדו בכל הרבדים של היקום, והכל עומד כלא חשוב בהשוואה אליו יתברך: אחד! אלופו של עולם בכל ח` הרקיעים, הארץ וארבע רוחות שבעולם. ``אל עולם``: שהוא העולם והעולם זה הוא!, ואין שום דבר נפרד ממנו; שגם הנבראים הם אחד עמו. ולא חלילה וחס, ``אל העולם``, לאמור: שיש עולם וישנו הקב``ה, ושהוא האל (מלכו) של העולם המופרד כביכול ממנו... ורק הוא להחליט האם לחשוף את הדרו בפני יצירי כפיו או להיות נמצא ואך בהסתר מהם! נבין: א.למי שיש סוף -- יש לו התחלה התחלה שהייתה מאז ומעולם -- לא התחילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בהתחלתה התחלה שמעולם לא הייתה-- לא התחילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להתחיל את עצמה » אין התחלה שהתחילה את עצמה » כל התחלה החלה ע``י מתחיל (שקדם לה) » למתחיל אין התחלה -- שאם לא כן, יהיו מותחלים בלי מתחיל » למי שאין התחלה -- אין לו סוף ב.למי שהוא נברא -- יש לו בריאה בריאה שהייתה מאז ומעולם -- לא בראה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בבריאתה בריאה שמעולם לא הייתה -- לא בראה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי לברוא את עצמה » אין בריאה שבראה את עצמה » כל בריאה החלה ע``י בורא (שקדם לה) » לבורא אין בריאה -- שאם לא כן, יהיו ברואים בלי בורא » למי שאין בריאה -- אינו נברא ג.למי שהוא מוגבל -- יש לו מוגבלות מוגבלות שהייתה מאז ומעולם -- לא הגבילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בהגבלתה מוגבלות שמעולם לא הייתה -- לא הגבילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להגביל את עצמה » אין מוגבלות שהגבילה את עצמה » כל מוגבלות החלה ע``י מגביל (שקדם לה) » למגביל אין מוגבלות -- שאם לא כן, יהיו מוגבלים בלי מגביל » למי שאין מוגבלות -- אינו מוגבל כל טוב...

capital

New member
עוד משחקי מילים

למעגל אין סוף ואין התחלה הזמן לא נוצר ולא יסתיים מיכאן שאלוהים הוא הזמן שעובר על עיגול :) אני מרגיש את עומק להיטותך לקרב אנשים לאלוהים אתה משול למוצא שלל גדול שרוצא לחלוק בו עם כולם אין לי מחלוקת איתך באשר לאהבתך את הברואים כעבד שחולק עם אדונו אהבה זו. הבעיה שלי היא... למה מרום שמים של רוחניות נשגבת של ראיה עולם נטולת אנוכיות, הדברים יורדים להתעסקות אובססיבית עם ... לנסוע בשבת, האם זה מספיק כשר וכד' ח ב ל

Governor

New member
אל תניח שתולעת מבין מה הוא סח.

הוא חף לחלוטין מאשום כזה. זה פשוט cut'n'paste תוך חרגון חושים, מהאתר האידיוטי של אמנון איזאק וההתעסקות המעולפת עם הפעלים ב,ר,א / י,צ,ר / ג,ב,ל בכל הבנינים ובכל הזמנים, כולל גזירת שמות עצם וחלקי דיבר אחרים, וסינתוזם למשפטים, אמנם חסרי פשר, אולם תקינים לחלוטין לכאורה מבחינה תחבירית - אינה ערובה לכך שיהיו בעלי תכן קוהרנטי. ואכן, תכן - אין! אה, הנה ההפרכה... ______________________________________________________________ 0284392570

s u p e r mind

New member
תולעת על גחונך תזחול...

שני טיעונים עיקריים אתה מביא לי: 1) אלוהים מוגבל באי מוגבלותו ולא מוגבל במוגבלותו. 2) אין התחלה בלי מתחיל, או איו נברא בלי בורא. תשובות - קודם כל אם אלוהים כזה גדול ומסתורי שאין אנו מבינים דרכיו מניין לך במה הוא מוגבל ובמה לא? אלוהים יכול להרוג את עצמו? לא נראה לי... אז תגיד לי אתה הוא מוגבל או לא? תגיד לי תולעת למה האלוהים הלא מוגבל הזה כ"כ מתעניין במעשינו? 2) על סמך מה קבעת טענה זו? ע"פ המחקר המדעי יש התחלה בלי כל "בורא" כך לדוגמה האנרגיה במפץ הגדול יצרה את כל החומר ביקום, אנרגיה לא נוצרה מדבר אלא מ-אין, קשה לתפוס זאת? לא כל דבר הינו מקביל עם ההגיון שלנו. וגם אם אין נברא בלי בורא אז מי ברא את אלוהים? הרי הוא קיים לא? אז אם הוא קיים מישהו היה חייב לברוא אותו, זאת ע"פ ההגיון שלך, או ש... הוא לא קיים? יכולתי לענות לך באופן מורחב, אבל מכיוון שאתה עושה כל הזמן "גזור הדבק" אני מרגיש שאני עושה לאחד מהדברות... ולא לך אישית.

למעלה