כמה ליטרים לתיק גב

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך
../images/Emo6.gif

תיק מדגם cerro torre של lowe 70 +20 היה נפוץ מאוד בקרב טילים מעט יותר רציניים כיום שלי כבר זקן וישן.. 90 ל' ליטר הוא נפח ולא משקל- זה נוח ומאפשר לי גמישות מבוקרת- משקל וגם כיום לדחוס המון ציוד של המשפחה וליסוע בלי לסדר יותר מידי לקמפינג בצפון על תקן צ'ימידן. הסתובבתי הרבה ותמיד עם תיק 33 כתיק קטן והתיק גדול שמוזכר למעלה לטיולי 5-10 ימים. כמעט תמיד סחבתי את הדברים שלי למעט מקרה אחד שזכור לי של טרק בשם "ואי ווש" היכן שהוא באמריקה הדרומית שהוא מעט ארוך ...ואז החמור סחב. התיק הגדול מלווה אותי גם הרבה שנים ובארץ ובחו"ל ומשרת אותי נאמנה אך הוא כבר זקן גם התיק הבה יהיה בנפח כזה לפחות.

רק תמונה

מיתחת לערימת הבקבוקים שדרך אגב את כולם הבאנו איתנו ושתינו יושב תיק 70+20 שעושה עבודה טובה

גודל תיקים.

ישנן מספר גישות של אנשים לגבי כמות ציוד שצריך לקחת. וכן אנשים מתחלקיםלגבי היכולת שלהם באמת לסחוב ומשקל . יש כאילה שמוכנים להתכלב ולהסריח רק כדי לא לקחת עוד חולצה. יש כאילה שלוקחים ציוד רב העיקר שיהיה גם מזלג לצד הכף והסכין. אומרים שככול שהתיק גדול יותר סוחבים יותר... אבל חשוב לזכור שביחוד אנשים גדולים (אורך גב מתאים) מתאימים לסחוב תיקי 80-90 ליטר. אני אוהב את גודל התיקים של 70+20 בתיק גדול ו33 ליטר לתיק הקטן. זה נותן גמישות לטיולים במקומות רבים ואף את האופציה להכניס את התיק הקטן לגדול. בהצלחה.

pako27

New member
התרמיל הנבחר שלי

לטיולי יום...רכיבות שטח על האופניים....לקפיצה לים ........פשוט תיק שמתאים להכול....לא קטן ולא ענק ... חזק,נוח ( לי אישית ) מערכת רשת אורירית לגב לנידוף זיעה............ השאלה היא מה היעוד
ואיך תרגיש אתה עם מ.הגב
בהצלחה

jeshu

New member
שאלה לי אליך אני מחפש לקנות תיק יום קטן נניח כ-15-20 ליטר שיהיה לי קל לקפל אותו ולשים בתיק הגדול שלי,שלא יקול הרבה כי זה שהצגת כאן שוקל מעל 1 ק"ג.משהו שיתאים לעיר בעיקר. על מה אתה ממליץ ?

pako27

New member
תראה את זה ../images/Emo70.gif

הוא אומנם לא תיק טיול יום קלאסי אלא יותר תרמיל אקסטרים....קל מאוד מאוד....... עקב כך הארגים קלים ( דקים מאוד ) אין מוטות או ספוגים מגושמים.....יש מקום למ.מים.....ורוכסן אטום.... לא יודע אם לזה התכונת אבל זה מה שאני מכיר (וניצא כרגע) ברמת תחושה במשקל ונפח שצינת....

jeshu

New member
נראה מעולה עכשיו צריך לראות בעין ואין לי מושג מתי אני בצפון הרחוק....

pako27

New member
תאמת ישו ../images/Emo35.gif

אני חושב שמאז מפגש טריפי לא נפגשנו, לא חשובות הסיבות אני רק מקווה שבקרוב אני מסיים את הלימודים והודעה על מפגש תפורסם בקומונה וזה יגרום לך להגיע לצפון(אני מקווה ) בלי קשר לתיק ...........נתי יחזור מהרפתקאות הגלישה בעפיפונים בקליפורניה...שישו יסיים מילואים...ללי תקח טיים אוט מהעבודה....יובל יכבד בנוכחותו ( אני אשמח )...יהיה אכלה מנגל ועוד.....ונזמין גם קצת חבר'ה מפה.... מה רע
היחיד שיכול "להרוס" זה BravoAlphaOne שנתן לי הצעה מאוד מעניינת לגבי טרק של 12 יום ב2 שמורות בהרי האלפים שאני כבר מפנטז עליהם מעל שנה..... אבל זה תלוי בחנות...באישה (אם יהיה לה חופש לבוא גם )....בהצלחה במועדי א' בבחינות ועוד כמה דברים קטנים. אז כבר יהיה עדכון .

jeshu

New member
בכיף תאמין לי,בקושי אני מגיע צפונה לבקר את ההורים שלי.צריך איזה תירוץ מוצלח כדי לבוא.

pazro

New member
הגישה אצלנו בבית אומרת שהדרישה הכי חשובה מתיק

קטן היא שיוכל להתקפל ולהדחס למינימום גודל. כך שלטרקים בחו"ל אנו לוקחים תיקי בד קטנים (משהוא כמו 10-15 ליטר). שיתפסו כמה שפחות מקום ומשקל כשלא צרכים אותם. ושיהיו מספיק גדולים ונוחים להסתובב איתם יום שלם עם בקבוק ליטר וחצי, שקית פירות, שני סנדויצים ספר והמצלמה הקטנה. ובמידת האפשר שתהיה אפשרות לתפוס מצידם החיצוני פליז או מעיל גשם.

jeshu

New member
ומהכיוון השני גם תיק גדול ניתן לכווץ למינימום הגודל שלו בעזרת הרצועות ולא להסחב עם כל הציוד.אם עדין הוא לא נוח וקצת מדלדל דוחפים לתוכו איזה פליס שיתן מעט נפח ואז לא צריך תיק קטן מושקע עם מערכת גב.

pazro

New member
מי דיבר על תיק עם מערכת גב?

התיקים הקטנים שאני לוכח לטיולים הם תיקי בד, כאלו שמקבלים במתנה מכל מני מקומות. הכי זולים, הכי פשוטים, כאלו שיכולים להדחס אחר כבוד לכל חור פנוי בתיק הגדול, ושלא יהיה אכפת לך לזרוק אותם אם משהוא קורה להם.

jeshu

New member
מה שניסיתי לומר הוא שגם התיק הגדול יכול לתפקד כ"קטן".השאלה היא מה אתה צריך.תיק של 65 ליטר יתכווץ בקלות לתפקיד של תיק של 40 ליטר (בבקשה לא לתפוס אותי כאן עם המספרים).

למעלה