כמה ליטרים לתיק גב

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
כמה ליטרים לתיק גב

שלום, בערך איזה גודל של תיק גב(בליטרים) צריך לטיול של מספר חודשים במרכז אמריקה עם תרמיל של 55-65 ליטר? תודה

LRa

New member
איך בדיוק? תיק גב(כמו ילקוט של בי"ס) זה לא

תרמיל...

jeshu

New member
ניסוח לא משהו אם הכוונה שהתיק הקטן יהיה 55-65 ליטר והגדול יהיה גדול יותר אז קודם כל,יש לך תיק קטן נורא גדול.עדיף משהו פשוטוקטן שקל לשוטט איתו בעיר ולשים בו דברים כגון בקבוק מים,פילמים וכו'. תיק גדול - הייתי אומר 65 ליטר וזה ממש לא תיק של בי"ס.כבר היו פה דיונים בפורום על גודל התיק ורוב חברי הפורום מעדיפים לא לארוז "קל" ולא לקחת תיקים של 90 ליטר.

LRa

New member
סליחה, אולי לא הסברתי את עצמי כראוי

התרמיל שלי(עם כל הציוד) יהיה בין 55 ל-65 ליטר. בנוסף רציתי עוד תיק קטן יותר לטיולים בעיר וטרקים קצרים. שאלתי היא, כמה ליטרים התיק הקטן צריך להיות?

jeshu

New member
כמו שכתבתי גדול דיו בשביל מה שצריך לשיטטוטים בלי התיק הגדול.

jeshu

New member
מאיפה אני אמור לדעת מה מתאים לך לך לחנות עם כמה דברים שנראה לך הגיוני שיהיו עליך כל הזמן כגון בקבוק ליטר וחצי,נרתיק של משקפי שמש,חולצה ארוכה אחת וכו' ותראה איזה תיק מתאים.

LRa

New member
אתה לא אמור לדעת, אבל אני שואל כאן בכדי

לקבל המלצות מאנשים עם נסיון. למשל אם 17 ליטר קטן מדי או אולי 25 זה יותר מדי וכדומה.

ששש

New member
תלוי מה אתה מתכנן עם התיק הזה לעשות

שוטטות בערים או טיול של יום ואולי יומיים? ע"פ זה ניתן לקבוע מה מתאים. מנסיוני אנשים רבים לוקחים תרמיל קטן לטיולים יומיים ובקושי מוצאים את התרמיל הגדול מהחדר, תבדוק מה אתה רוצה מעצמך קח את הציוד הרלוונטי ותראה אם הכל נכנס לך לתרמיל ונוחות.

LRa

New member
אני מתכוון לקנות תיק ולכן אין באפשרותי לבדוק

בבית.

natyh

New member
פשוט מאד

במרכז אמריקה ניתן לשמור את התרמיל הגדול באכסניה ולשוטט עם התרמיל הקטן: מה שחייבים לתרמיל הקטן הוא : בא נלך על טיפוס הר הגעש פאקיה בגוטמלה אז : כפפות כובע צמר משקפיים , ספרים יומן מפות מצלמה , וחשוב שכל אלה יהיו נגישים ונוחים להגעה , תביא בחשבון שצריך גם כיס גדול למסמכים חיוניים כגון דרכון כרטיס טיסה שנפתחים ונסגרים חליפות כל הזמן בשדות התעופה . בקיצור לך על תיק של 45 ליטר + תיק קטנטן שיכיל רק ספרים ומפה ומצלמה לשיטוט בעיר וביתר הזמן ישב מקופל בתיק הגדול . בדרום אמריקה וגם במקומות מסוימים במרכז יש חברות שמוציאות טיולי טרקים ומספקות בהמות או סבלים לסחיבת הציוד ולשם קח את : התיק הבינוני עליך והתיק הגדול על החמור או הסבל שסוחב את הציוד את התיק הקטן עם המסמכים הלא רלבנטיים כגון ספרים תפקיד באכסניה או בבנק למשמרת.

kogawa

New member
מעט מורכב יותר

טיול יש מכמה סוגים: טיול המשכי, טיול כוכב, טיול באיזור קר וכ"ו בטיול המשכי המתאים למשל למדינות כמו וויאטנם וצ'ילה, מרבית הטיול נעשה עם התרמיל הגדול, ואז רצוי שיהיה תרמיל המכיל את מרב הציוד. בטיול כוכב בו מגיעים לבירה או לעיר מרכזית ויוצאים משם לגיחות של עד שבוע, מרבית הטיול נעשיית עם התרמיל הקטן, ואז נדרש תרמיל קטן בעל נפח מספיק, והתרמיל הגדול יכול להיות בשקט גם מזוודה או תרמיל במבנה מזוודה, וזהו התרמיל שמלווה אותי כבר 25 שנה. בטיול בו יש טראקים רבים, נדרש תרמיל קטן בנפח איכסון של ציוד לשבוע. בטיול במקומות קפואים או הכולל קמפינג, התרמיל הגדול הוא זה שאיתו נצא ואז לתרמיל הקטן אין משמעות אמיתית, אלא אם ישנו סבל, ואז התרמיל הקטן הוא לציוד של יום הליכה, ולא צריך להיות ענק. אני מצאתי שעבורי תרמיל 60-65 ליטר מזוודה + 22 ליטר ילקוט בעל 4 רוכסנים ומקום לשני בקבוקי מיים זה השילוב האידיאלי. כמובן שבמזרח (פרט למונגוליה) מספיק תרמיל 45 ליטר + 22 ליטר לסיבובים קטנים. אין מקום בו נדרש תרמיל מעבר ל-65 ליטר ו"רועיברששת" שלוקח 70+20+33 ליטר עושה טעות ענקית או שהוא נצר של גוליית.

kogawa

New member
כמה סיבות

בגדים קלים שאינם תופסים מקום אינפסטרקשרז זמינים (מלונות ומסעדות בכל חור) אין כמעט טראקים הדורשים ציוד כמו אוהל / שק"ש / בישול. יש כמובן יוצאים מן הכלל, אבל ככלל לא נדרש ציוד פרט לארנק במרבית המזרח, בעוד שבאפריקה ודרום אמריקה נדרש ציוד קמפינג ברוב הטיולים.

LRa

New member
כנ"ל לגבי מרכז אמריקה מבחינת ציוד קמפינג?

jeshu

New member
פרט למונגוליה ? מה עם טיבט ? מה עם לדאק ? שעל חבל ארץ זה אני יכול לומר שהיה לי נחמד מאוד שהיה לי ציוד מתאים ושלאלה שטיילתי איתם היו אוהלים. מה אם תרצה לעשות טרק של כמה ימים בויטנאם בהרים ולא תהיה בטוח שהמקומיים יבינו אותך כשתבקש מקום לישון בו ? אישית - תיק "שק" 65 ליטר בערך ועוד תיק קטן ממתקפל טוב ויכול להכנס לתוכו ושיהיה ניתן ללכת עם הכל על הגב אם חייבים.

למעלה