כמה לדעתכם זה נכון?

Yaniv-DC

New member
ככל הידוע לי...

אין הקצאה ע"פ מדינות. לגבי תשלום - ההגרלה חינם אין כסף, החברות לוקחות כביכול תשלום על "בדיקת זכאות ובדיקה שהטופס מולא נכון ע"י עורך דין" כיוון שעל טעות קטנטנה במילוי הטופס נפסל. 30% מהטפסים בכל שנה נפסלים. אשר לבדיקת הזכאות זה בולשיט. את יכולה לדעת בעצמך אם את ישראלית והאם סיימת תיכון. בדיקת מילוי הטופס - הטופס פשוט מאוד למילוי, הקאץ´ היחיד זה גודל התמונה ששונה מגודל תמונות הפספורט המוכר לנו. הפתרון פשוט - מבקשים צילום לגרין קארד אמריקאי. אם הצלם השכונתי שלך פוער פה, הולכים לפספורטיה שליד השגרירות בת"א - שם יש צילומים בכל הגדלים הרלוונטיים (יש גודל שונה לבקשה לויזה, בקשה לגרין קארד, ואשרות שונות ומשונות). אין יותר מדי פרטים למלא בטופס, ניתן להוריד את הטופס באתר שניו יורקר נתן או לאסוף בשגרירות. כאמור - הכל חינם. אל תקשיבו להבטחות החברות השונות שהם שולחים את זה בדואר מיוחד, דיפלומטי, עם שליח, עם יונת דואר מאולפת היטב. יש רק דרך אחת לעשות את זה - דואר רגיל לחלוטין, זו הדרך היחידה שה-INS מקבל את בקשות ההגרלה. את ה-3 שקלים שזה עולה את יכולה לשלם שלא דרך אותן חברות שהרווח שלהן מתחיל מהלקוח הראשון. אשר לרמאויות באתרים - אתרים ממשלתיים אינם מסתיימים ב-ORG המציין לרוב אירגונים ללא מטרות רווח, אלא בסיומת GOV - ממשלה, government. כך או כך הגרלת הגרין קארד, ממש כמו הלוטו, בעלת סיכויים אפסיים לשמח אותך. עדיף לעשות את זה לבד ובחינם מאשר לתרום לכל אותן חברות המנצלות ברשעות את תמימותם של החולמים...

nirnir1

New member
ההרשמה לההגרלה הבאה באוקטובר 2003

קצת איחרת את ההגרלה הנוכחית, ההרשמה כל שנה, נימשכת חודש אחד, בסביבות אוקטובר. התוצאות נישלחות במאי. בין שאר החוקים, על הבקשה להגיע בדואר רגיל, בדיוק בין תחילת ההרשמה לסיומה, לא לפני ולא אחרי. כך שעד שנה הבאה אין מה לעשות. חוקי ההגרלה משתנים מעט כל שנה, רק בסביבות אוגוסט יוצא הפירסום הרישמי, ורק אז ידעו מה הדרישות להגרלה החדשה, על כן כל מי שנירשם כעת דרך החברות, מבזבז את כספו/זמנו, שכן הם רושמים אתכם לפי הדרישות מהשנה הקודמת, דבר חשוב שכדאי לדעת, בהגרלה מגרילים מיספר זכאות לגרין קארד, ולא גרין קארד, randomly select and registerd for further consideration in the DV-200x´ diversity immigrant program,selection does not gurantee that you will recive a visa, because the number of applicant selected is graeater than the number of vusas available. מה ההבדל? סה"כ יחולקו 50,000 גרין קארד, אולם מי שזכה, מזכה גם את בני ביתו בגרין קארד, לכן מספיק שרק 10,000 זוכים אשר לכל אחד מהם 5 בני משפחה יממשו את זכאותם, והופ כל הגרין קארדים יחולקו לאותה שנה, ואיך זה עובד בתכלס, כל אחד זוכה כאמור במיספר, וכל חודש הם מפרסמים עד איזה מספר הם יגיעו חודש קדימה,בכל יבשת, כך שפשוט ממתינים עד שהמיספר שהגרלת מגיע (ולכן ככל שהמיספר נמוך יותר, כך הסיכוי גדול יותר). בכל מיקרה ב 30 בספטמבר, בשנה שאחרי ההגרלה, החלוקה נפסקת, מי שלא קיבל, מאבד את זכאותו, כל הנ"ל מבהיר, שזה לא בטוח כלל, יש הרבה אכזבה, המתנה וחוסר וודאות, אולם ישנם אנשים רבים שלא עונים על שום קריטריון, או שמיצו כל אפשרות אחרת, כגון ויזת עבודה, וזו האפשרות האחרונה עבורם. אה ולגבי הקונספרציה, כאמור אין מעקב אחרי מספרים אישיים (זהות, דרכון), ולעקוב במחשב רק לפי שמות, זה די מטורף, תחשבו למשל על העולם המוסלמי עם השמות הדומים, ואיך נעשה הזיהוי של הזוכים? התשובה מגיעה בדואר לנירשם, על פי הכתובת שמסר, על כל תשובה יש צילום של תמונת הנירשם, ובשגרירות משווים בין החתימות של הנירשם (בשפת המדינה), ובין התמונה המקורית, על הטופס המקורי. על פי עורכי דין של הגירה, ההרשמה להגרלה, לא נחשבת ככוונת הגירה משמעותית, לצורך מילוי הטופס לקבלת ויזת תייר בהמשך, אלא כ"שלח לחמך על פני המים". כמו כל הגרלה אחרת. לסיכום , תאריכי הגרלת (DV-2005 (diversity visa פירסום חוקי ההגרלה, כפי שמופיעים ברשומות האמריקאיות -אוגוסט 2003. ההרשמה אוקטובר 2003 פירסום שמות הזוכים מאי 2004 חלוקת הגרין קארדים- בין אוקטובר 2004 עד 30 בספטמבר 2005.

nirnir1

New member
וכאן תימצאי את כל המידע, והאתר הריש

האתר הרישמי של US Department of state בו מפורסמים כל הפרטים, לגבי דרישות הרישום, התאריכים, כמות הזוכים מכל מדינה (ישראל 145) ולאיזה מיספר הגיעו בכל יבשת ( ב - visa bulletin ) ועוד משהו, אין שום יכולת לבדוק מה הסטטוס של כל בקשה, שכן אין שום מעקב אחרי מכתבי ההרשמה, רק מי שקיבל מכתב זכייה, יכול לעקוב אחרי בקשתו (במידה מסויימת), לפי מספר הזכייה. כל הנירשמים האחרים, שלא קיבלו מכתבי זכייה, יכולים רק להניח שלא ניבחרו, אם לדוגמא מכתה הזכייה אבד בדואר, פשוט אין מה לעשות! ולעולם לא תדע! (אלא אם כן המיכתב ימצא, ויגיע כעבור 50 שנה, כמו באגדות) ומיכתבי זכייה יכולים להגיע גם 5 חודשים אחרי ההגרלה המקורית, כמו שקרה השנה.

nirnir1

New member
זה לא שיש לך אפשרות אחרת

עד אוגוסט , אף אחד לא יודע ( מלבד הקלדניות במישרד הפנים האמיריקאי), מה יהיו חוקי ההגרלה הבאה, זו הנוכחית הסתיימה בתחילת נובמבר, כל החברות שרושמות אותך עכשיו, לא ממש יודעים מה החוקים לשנה הבאה. בכניסה לשגרירות האמריקאית, חילקו השנה, בספטמבר, את ההוראות להרשמה, מתורגמות לעיברית, עם דוגמא של דף הרישום, (אין טופס מיוחד, יש לרשום את הפרטים על דף, לפי ההוראות המדוייקות), אין שום סיבה שלא לבצע את התהליך לבד, במידה ועונים על כל הקריטריונים, שהם: בוגר 12 שנות לימוד, או נסיון בעבודה של 5 שנים(נדמה לי), ללא רישום פלילי, ללא שהיה בילתי חוקית בארה"ב, רק מי שיש לו בעיה באחד הנ"ל, עשוי להזדקק לעו"ד ממולח.

טוב..אין לי שום בעיה כזאת

ויש את הקריטריונים... אז אחכה לספטמבר...והכי בטוח גם אתקשר לשגרירות לשאול... חיכיתי כל כך הרבה...... אחכה עוד קצת
תודה רבה מקסימושששששש

okts

New member
אנחנו זכינו בזה

בסוף שנת 2001 עברנו לגור בארה"ב עקב זכיתינו אז זה כן אפשרי. לא אומרת שאני נהנת פה אבל אפשרי לזכות

ליילה

New member
ואוו, זה פעם ראשונה שאני

שומעת על זה. אולי תספרי לנו קצת על התהליך, מה בדיוק עשיתם, ואיך זה עבד...

okts

New member
sure

we send our papers to my uncle who lives here. around march/may (sorry i dont really remember( we recieved a letter that asking us to fill in so many papers. of course my english is much better than my parents so i filled it in. and we sent it back. after around month we recieved a letter that asking us to call some doctor or in Tel-Aviv, or in Haifa and make an appointment, so that he can check us. we did that........ and we recieved another letter (u probably think how many letter is it possible? ha!?) it said that on what ever date we need to come to the council in tel-aviv for an interview. we did that, and then we got our visas (after 2-3 weeks) and then we waitied until the school year will be over and now we here. uuuuuuuuuuuu if u´ll win it. please think alot before u decide if u really want it. Good luck

ליילה

New member
למה יש לי תחושה שאתם לא

כל כך מאושרים עם הזכיה שכל כך הרבה מאיתנו חולמים עליה בלילה? יש איזה בעיה עם זה? כי לי זה קצת נשמע חלום שמתגשם...

סנדייז

New member
גם אנחנו זכינו......../images/Emo77.gif

אבל במשהו אחר..... דרך מנוי של מפעל הפיס-לטיסה ושהייה של שבוע בפריס.כשזה כלל הכל. טיולים בפריס ומחוצה לה וכמובן בית המלון,העברת הציוד הלוך חזור. היה מקסים. סתם התחשק לשתף....
דרורה

eli21us

New member
אוף טה רקורוד

אני מכיר עו´´ד שעושה את זה בשביל סכום נאה [ תוך חודש יש אישור שההיה ולאחר שנה וחצי גרין קארד]

ג´ודי בשביל לתת לך מושג....

לפני 20 שנה אני עשיתי את ה"גרין קארד" דרך עו"ד בעל שם בעניינים (שהיה 18 שנה מפקח ברשות ההגירה לפני כן). זה עלה לי $4000 אבל זה היה שווה..

למעלה