כמה כסף צריך...

incognito20

New member
כמה כסף צריך...

אני חייב לשאול אותכם שאלה שמטרידה אותי. אני מתחיל שנה הבא ללמוד ובקרוב גם קונה רכב ועובר לגור לבד בת"א. כמה כסף לדעתכם(במיוחד לאלה שהיו במצב דומה) אני אצטרך בשביל בשבנה ראשונה רק להשקיע בלימודים בלי עבודה מיותרת. תודה.

Alm0st Happy

New member
42.

או בקיצור- איך עונים על שאלה כזאת? תחשב כמה יצא לך הוצאות דירה (שכ"ד + חשבונות + קניות שוטפות לדירה) * 12, הוצאות רכב (דלק + ביטוח + טיפולים) * 12, הוצאות מחיה (סלולארי + ביגוד + יציאות + כל שאר הדברים שאתה מוציא עליהם כסף) * 12 ותקבל את התשובה. אני יכולה להגיד לך שהייתי במצב דומה (דירה לבד בתל אביב + רכב) ולמרות שעבדתי במשרה מלאה היה לי מאד קשה ובסופו של דבר ברחתי מתל אביב לפריפריה. אז בלי לעבוד? צריך בהחלט הון התחלתי מכובד.

incognito20

New member
החישוב שלך נכון מאוד

רק הבעיה שלא היה לי רכב לפני זה ואין לי מושג כמה כסף ילך על זה. בוא נגיד ככה במצב שהיית בו היה מספיק לך לשנה בין 70 ל 60k?

Alm0st Happy

New member
ושוב- 42.

הדירה שלי לא עלתה כמו הדירה שלך, הרכב שלי לא צרך דלק כמו הרכב שלך, הביטוח שלנו לא עולה אותו הדבר, הרגלי האכילה שלנו שונים, ובקיצור- אנחנו אנשים שונים. בחישוב גס, ואם נצמצם את התקופה ל-9-10 חודשים בהם לומדים דה פקטו במהלך השנה, כן. זה היה מספיק לי. עכשיו, איך בדיוק זה עזר לך? אם יש לך 60-70 בצד אני מציעה לך דווקא כן לעבוד, אבל במשרה מאד מצומצמת- 2 משמרות בשבוע או עבודת סופ"שים שכזו. לא חבל לזרוק את כל הכסף הזה על אוכל וחשבונות ודלק? תואר במשפטים זה לחלוטין משהו שאפשר לעבוד במקביל אליו, אנחנו לא לומדים רפואה או הנדסה. כולה משפטים. מניסיון של חברות, דווקא כשלא עובדים מספיקים הרבה הרבה פחות. אם היה לי סכום כזה (או כלשהו) בצד, הייתי פשוט מצמצמת את היקף המשרה שלי.

incognito20

New member
לא הנדסה ולא רפואה אומנם

לא יודע את כמה זה קל במיוחד שאני שוקל לעשות חוג מורחב בכלכלה....

incognito20

New member
אגב איך הצלחת לעבוד במשרה מלאה?

אני מבין שהיית צריכה להבריז פעם ב, אבל לפי מה שהבנתי בודקים נוכחות....

Alm0st Happy

New member
לא הברזתי יותר מידי,

אבל כן יש לי את הפריבילגיה ללמוד בעבודה. מעבר לזה, התפשרתי עד אין סוף על שעות השינה שלי.

Alm0st Happy

New member
אכן לימודי ערב, אם כי

זה לא באמת. שני ימים מלאים (10 שעות וצפונה) באמצע השבוע, יום של 6 שעות שמסתיים ב-22:00 (לא קל להפעיל את המוח בשעה הזאת) ויום שישי מלא (מסתיים ב-13:30). אלמנט הערב פה די שנוי במחלוקת. עם זאת, אני בספק אם הייתי מסוגלת לעבוד במשרה מלאה תו"כ לימודים באוניברסיטה, וזו אחת הסיבות שאני לא לומדת באחת כזאת.

newKiticat

New member
אני זוכרת שלגור בתל אביב

בזמנו, עם רכב, היה אמור לצאת לי בערך 6,000 ש"ח לחודש.
תוסיף לזה כמובן שכ"ל.

B L I M P

New member
מסקרנות -

בדירה לבד או עם שותפים? (קרי, כמה מזה ייעדת לשכ"ד?)

newKiticat

New member
זה חישוב מאוד ישן

ואין לי מושג אם להיות לגמרי כנה....
אני חושבת שזה כלל שותפים ובמקום לא יקר במיוחד. היום אני מתארת לעצמי שהחישוב יעלה, (אני גם לא הייתי מעלה בדעתי כיום לתחזק רכב בזמן מגורים בתוך תל אביב. נראה לי כמו עוגמת נפש אחת גדולה לנהוג שם על בסיס קבוע). החישוב שלי גם כלל 2 סוגי הוצאות שאני בטוחה שאין לרוב האנשים שזה תרופות ורופאים וחתולה.

incognito20

New member
נראה לי קצת יקר מדי...האמת

ודווקא לבגי האוטו כמה שזה לא נוח בתל אביב. יש גיל שזה בעיה גדולה להיות בלי אוטו או אופנוע. וגם לדעתי נראה מוזר אם אין.

newKiticat

New member
אם נוריד את האוטו

זה 1,500 ש"ח (דלק, טסט, רישיון, תיקונים) אז 4,500 ש"ח. מתוך זה הקצבתי אני חושבת בסביבות ה-200 ש"ח לחתולה שלי, (חול חתולים, אוכל והנטייה שלה לפתח צינון חתולי בערך פעמיים בשנה שלא לדבר על טיפולי פרעושים וסתם מחלות). עוד כ-300-400 ש"ח על תרופות ורופאים. זה פחות מ-4,000 ש"ח. למחייה בתל אביב. אני חושבת שזה נמוך באופן יחסי. לא? (אני ממש צריכה לחפש עכשיו את הדיסק גיבוי מהמחשב הישן שלי ולבדוק את הנתונים.... עכשיו זה מסקרן אותי כמה הקצבתי ולמה).

למעלה