כמה טוב להיות אישה

hypatia

New member
כמה טוב להיות אישה

פעם אחת אמר לי ידיד שלי, שהוא מאד מקנא בי ובנשים אחרות. אנחנו, הוא אמר, יכולות ללבוש יום אחד מכנסיים, וביום אחר חצאית, להחליף תסרוקות, צבעי שיער ואיפור, ואף גבה לא תורם. הוא, לעומת זאת, משעמם ומשועמם. ועלי להודות שהסכמתי עמו. החירות הגדולה יותר שיש לנו בעיצוב המראה החיצוני שלנו (חרף כל המגבלות והמודלים הנאכפים עלינו), איננו הדבר היחיד המשמח אותי בהיותי אישה. ולמרות המודעות ההולכת וגוברת בי לרמות האפליה שאני סובלת מהן כאישה, גיליתי במהלך השנים כי לא הייתי רוצה להיות גבר בחברה שלנו, וכי אני שמחה מאד שאני אישה. לשם שינוי, הייתי רוצה שנפנה את המבט להיבטים החיוביים שבחיינו כנשים. אילו דברים בחייכן כנשים משמחים אתכן? (גם גברים מוזמנים להצטרף – מכל נקודת מבט בה תחפצו)

tookmy

New member
לפי דעתי גברים בחברה שלנו

סובלים קשות מכך שמצופה מהם להתנהג כ"גברים" כבר בגיל צעיר חלק גדול מהם מבינים שאסור להם להביע רגשות (לשמחתי נדמה לי שתופעה זו פוחתת עם השנים), לועגים להם יותר כאשר הם בוכים וכל עדינות או חולשה נתפסת כפגיעה בגבריות. לשמחתי, לרוב הנשים קל יותר ומותר להביע רגשות. יש לי עוד בערב או מחר...

הרבה יותר קל לי, כאישה,

לבחור לעבוד לצורך הקיום, ולא על מנת להצליח או להתעשר. באופן הזה, הבחירה בעבודה שאני *רוצה* לעבוד בה, אפשרית עבורי יותר. (עם כל המגבלות והאפליות - כרגע רק החלק המלא של הכוס, ואני לא רוצה לכמת אותו). הרבה יותר קל לי, כאישה, לקבל את ילדי לקבל - בבית המשפט, או מתוך הסכמה חברתית, או מתוך שאלה הדעות הקדומות שלי ושל האב באופן פרטי - את המשמורת על ילדי. המחשבה, שהייתי נדרשת לוותר עליהם, מעוררת אצלי פלצות. הרבה יותר קל לי, כאישה, להשקיע חלקים של זמני בברורים עצמיים - לבד או עם חברות (או חברים, אבל פחות, מה לעשות). השקעת זמן במה שאיננו "מכוון מטרה", היא פריבילגיה גדולה, שבין השאר מאפשרת, בעיני, רגעים של אושר. הרבה יותר קל לי, כאישה, לבקש עזרה ולהעזר. אני חושבת שקל לי יותר גם לעזור ולתת - כיוון שחברותי נוטות פחות לראות בעזרה שלי פטרונות, ויותר רואות בה שיתוף ושוויון. וכל האמור לעיל, הוא במצב הנוכחי, כלומר - כן, למי שירצה לשאול, גם אני שואפת לכך שלגברים יהיה קל בכל העניינים האלה, כשירצו ויבחרו בהם. אבל במצב, זה מה שעולה על דעתי כרגע.

אני לא מבין את הידיד ההוא ...

אם הוא רוצה יום אחד ללבוש מכנסיים וביום אחר - חצאית - מי מונע ממנו? למה הוא צריך להיות אשה בשביל לעשות ככה? גם אם הוא רוצה להחליף תסרוקות הוא יכול (בתנאי שהוא לא קרח). הוא יכול להתאפר כאוות נפשו.

hypatia

New member
האמנם?

האם היית מתייחס באותה מידה של כבוד בסיסי ורצינות לעמית/בוס/חבר שנוהג להתאפר וללבוש חצאית? אני יכולה להבטיח לך, שבחברת ההיי-טק בה עבדנו לא היו נוהגים בו באותה מידה של סובלנות שאתה מציג, ובמידה והוא היה מגיע לראיון עבודה עם שער הצבוע בגוונים שונים, הוא לא היה מתקבל לעבודה.

ציפי ג

New member
כי יש קונספירציה

גברית - רק גברים יכולים להיות גברים, או משהו כזה. פעם גברים לבשו שלמות. היום זה פסה.

ציפי ג

New member
לפי הערוץ הזה

האופנה היא ללכת כמעט לא לבושות. לבושים כמעט לא ראיתי. בלי נדר, אחרי המונידאל הכלי הזה עף מהבית. סוף סוף.

ציפי, ברכותי על ההחלטה האמיצה

ואיחולי למימושה. הלוואי שהיה לי אומץ |(רוחני) לעשות זאת. הכלי הזה, רובו הבל ושטות ורוח עיוועים ובזבזן הזמן הגדול ביותר שהיכרתי. יותר מבישול, כביסה, ניקיון וקניות.

מונו

New member
בואו לא נגזים

צריך רק לעשות בו שימוש מושכל. יש לא מעט תוכניות משובחות בטלויזיה.

אמיר.

New member
לא להאמין....

1. שיש לצפי טלויזיה בבית לכתחילה. 2. שהיא מחכה עד אחרי המונדיאל... אמיר. נטול טלויזיה מאז שעזבתי את בית הורי).

לייטית

New member
ואני אומרת......

שלפעמים אני מאאאאאאאאד מקנאת בגברים הפטורים מהאילוץ - כן, אילוץ - להתאפר/לצבוע שיער/ציפורניים/תכשיטים/בגדים וכו´. אשה שמתעלמת מכל נושא ההתלבשות - כך נקרא לכל זה - גם היא מתקבלת קצת עקום, כמו הגבר שיעז לעשות מעצמו אשה בהתלבשות.... אין שויון קבלה מעניין למה.

אבא גאה

New member
איפור לא, לא- אילוץ!!!

יש לי הרבה חברות שלא מתאפרות כלל! האחת פסיכולוגית, השניה מורה, השלישית רופאה, הרביעית סוכנת מכירות, החמישית חשבת של חברה גדולה השישית מנהלת חברת אירועים השביעית אשת שיווק של חברה גדולה.....ויש לי עוד. המגוון הרחב של התפקידים אותם ציינתי בא לומר שאף אחד לא מסתכל עקום על לא מאופרות (טוב, אולי לא אף אחד - אבל..) כולן בתפקידים חשובים ומחלקן אפילו נדרש לפגוש לקוחות יום יום (לא מאופרות). ההבדל הוא מהותי בין אישה לא מאופרת לבין גבר מאופר. כמי שעבד בקבלה של מלון יוקרתי, היה אסור לגברים לשים עגיל באוזן, לצבוע שיער לצבע שאינו טיבעי, לגדל שיער ארוך וכו´.

לייטית

New member
לא בגלל העיצוב אני שמחה להיות אשה.

אבל בעלי הדוקטור לא מהסס ללבוש שארוואל מידי פעם.......(טוב, לא לעבודה.)

ציפי ג

New member
אלא אם כן הוא עו"ד

ואז הכללים קובעים שאשה יכולה ללבוש סרפן או חצאית או מכנסים, ועל גבר, נגזר ללבוש רק מכנסים.

למעלה