כמה חבל.

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
כמה חבל.

ראו באיזו סיסמה בחרו המטורפים מימין להפגנות שלהם - "רוצים משאל עם". אני משוכנע ב-200% שהסוטים האלו היו עושים בדיוק את אותו הדבר גם אם היה מישאל עם. אני משוכנע שאם בסופו של דבר יהיה משאל עם והם יפסידו בו, הם עדיין ימררו לכולם את החיים. דעת העם מעניינת אותם כמו קליפת השום, כבר ניתקלתי בסוגיה הזו, תשובתם פשוטה וקלה - 1. מי אמר שהרוב צודק + משל קצר בנושא "המלך ערום". 2. אנחנו הולכים בדרך התורה גם אם אם נפסיד ב- 1000 מישאלי עם, ככתוב בשמות פרק כ"א פסוק ג"ד.......... ובכל זות הורס לי את הלב שהם מתהדרים בסיסמא שכזו. עוד שבועיים עוד מילואים - חברון. האם אני הולך לישמור על המיתנחלים? האם אני הולך לפנות מיתנחלים? ואולי חצי חצי - בחצי הראשון לשמור עליהם ובחצי השני לפנות אותם? האמת - זה כבר ממש לא משנה לי. כפי שאמרו חכמינו - ZOO ארץ ZOO ?

מסרב

New member
ונשאלת השאלה...

מה אתה תעשה אם במשאל עם, העם יחליט שלא לפנות, האם תמשיך במאבק שלך למען פינוי התנחלויות? השאלה שלי נוגעת בעצם לכל השמאל.

all

New member
1. אינני שמאל!

2. אינני תומך בפינוי. לדעתי יש לקחת ממכם את התעודות זהות שלכם ולתת לכם תעודות זהות של הרשות הפלסטינית. כפי שיש ערביי ישראל, יהיו יהודי פלסטין - אין בכך שום בעיה. ליהודי יש את הזכות לחיות כשווה בין שווים בכל מקום בעולם!!!

מסרב

New member
יש בעיה ענקית..

תהיה אתה אזרח של דיקטטורה. אבל יש מצב אחד שבו אני אסכים לפינוי, וזה אם יהיו חילופי אוכלוסין בין "יהודי פלשתין" לערביי ישראל.

all

New member
אתם תלכו יחד למישאל עם

ויחד תחליטו מה תהיה צורת השילטון המתאימה לכם. אם מישאל העם יחליט שתהיה בפלסטין דיקטטורה, תהיה דיקטטורה!!! הרי מה נישגב ורצוי יותר ממישאל עם?

מסרב

New member
אתה צריך..

לחזור דחוף לכדור הארץ. כן משאל עם, לא משאל עם, אנחנו מדברים פה על מדינה ערבית, ודמוקרטיה היא לא מאבני היסוד שם. פינוי רק בתנאי שזה יהיה הדדי, ובמקרה שלא יהיה פינוי , מדינת ישראל לא תפקיר את יש"ע ושנינו יודעים את זה, אז חבל לשחק בנדמה לי.

אני כבר חי תחת שלטון של דיקטטורה.

אם אני מהגר עבודה, מותר להרביץ לי, להרעיב אותי, להשפיל אותי ולגרש אותי מהארץ ב''הליך גירוש מזורז'', תוך כדי נטישת הילדים שלי. אם אני ערבי מוסלמי, מותר לירות עליי כשאני מפגין, מותר לירות עליי אם אני חשוד בעבירות סמים/טרור בלי לבדוק מי אני (וכבר נהרגו ככה מס' אזרחים חפים מפשע). אם אני ערבי נוצרי, המשטרה תעמוד מהצד בזמן ששכני הדרוזי ששירת בצבא ישרוף לי את הבית- כי ידוע שמשטרים קולוניאליסטיים מבדילים בין ''כושי טוב'' ל''כושי רע'' ונהנים לשסות אחד בשני. אם אני בקשר עם ערבים השב"כ יכול להכניס אותי לכלא לחצי-שנה בלי הליך משפטי ואז לטעון שחומר הראיות חסוי. אם יחיאל חורב קם בבוקר עם מצב רוח רע, אפשר לזרוק אותי לכלא לכמה שנים טובות באשמת ריגול ולהרוס לי את החיים גם אם אחר-כך יתגלה שאין שום דבר מאחורי השמועות. אם במקרה אבא שלי יהודי ואמא שלי נוצריה (רחמנא ליצלן), אני יכול אפילו למות בזמן שירות קרבי בצבא, אבל עדיין יקברו אותי מחוץ לגדר. כי אני לא יהודי על פי ההלכה. עכשיו תשמע, ידידי. ציבור גדול במדינה הזו מרגיש מצוין עם העובדה שישראל היא דיקטטורה למחצה. לכן גם לא אכפת לו כשמתנהגים בדרקוניות אכזרית כלפי המתנחלים- בונים ''מחנות מעצר'' המוניים, מתעתדים להשתמש באלימות כלפי נשים וילדים. רוצים לשלול מאנשים את חופש הביטוי. הסטנדרטטים שההרפתקאה הקולוניאליסטית-ציונית של המתנחלים הביאה למדינת ישראל, הפכו את ישראל למדינה עם נטיות דיקטטוריות חמורות. אני לא רוצה לחיות בדיקטטורה, אבל כנראה שלך אין בעיה עם העובדה. כל עוד הדיקטטורה היא בעלת רוב יהודי, לא אכפת לך. ובכן, עצתי לך היא להפוך לאזרח של הרש"פ, שכן בכל מקרה הסטנדרטים ה''דמוקרטים'' שאתה מאמין בהם חלים, פחות או יותר, בשטחים הפלשתינאים, שם השליט הוא כל-יכול והמשטרה חסרת מעצורים (אלא אם הצבא הישראלי מונע ממנה לעבור במחסום). מה שבטוח הוא שאני איני מוכן לחיות תחת שלטון דיקטטורי, ולכן אני תומך בסיום הכיבוש והפיכת ישראל למדינה שהיא קודם דמוקרטית, רק אחר כך ''יהודית''.

מסרב

New member
אבל אם אתה יהודי...

אז אתה חי בדמוקרטיה

סלוניק

New member
ואם היית לבן בשנות האפרטהייד,

דרום אפריקה הייתה הדמוקרטיה האולטימטיבית.

מסרב

New member
אם לא הבנת..

התגובה הצינית שלי, באה בעקבות השטויות שרשם הבחור לפניי.

Ragamala

New member
למה שטויות? הוא צודק לחלוטין

אנחנו עוד לא דמוקרטיה. המדינה היהודית אינה דמוקרטיה כל עוד היא מפלה לא יהודים. לא שאני בעד דמוקרטיה מוחלטת כי הערכים היהודים חשובים לי, אבל נראה אותך חי כאן כערבי. אתה בטח היית בורח אחרי חודש.

מה הקשר?

דמוקרטיה בתיאוריה, אכן צריכה לקיים את כל השוויון וכולי.... אבל במציאות יש מרכיבים נוספים שמשפיעים על הדמוקרטיה, כמו שציינת אחד מהם הוא הערך היהודי, וטוב שכך. לנתק את הסכסוך הערבי יהודי מהמציאות פה, זו או בורות או תמימות או סתם רשעות. ארה"ב לדוג' מפלה שחורים והיספנים, ומדובר באמא של הדמוקרטיות. ואחרי ה-11.9 הופרו שם זכויות אדם כאילו מדובר בהחלפת גרביים, נו, אז מה? וכמוך, אני חושב שדמוקרטיה צריכה להיות עם פגמים מסויימים, ואינה צריכה להיות דמוקרטיה טהורה. אז לבוא, ולהגיד שישראל אינה דמוקרטיה זו השטות הכי גדולה ששמעתי.

Ragamala

New member
תשאל כל ימני קיצוני היום

הוא יסביר לך תשאל ערבים - הם יסבירו לך תשאל עבדים ממדינות המזרח - הם יספרו לך כמה דמוקרטית ישראל. התהליך קיים אבל הרוח כבר מזמן יצאה לו מהמפרשים הכיבוש הרג את הדמוקרטיה

מסרב

New member
טוב , בסדר.

לך תשאל מוסלמים בארה"ב, הם יסבירו לך אם ארה"ב דמוקרטיה, תשאל שחורים-הם יסבירו לך, תשאל היספנים- הם יסבירו לך, תשאל מהגרים לא חוקיים- הם יסבירו לך. הפיגוע בתאומים הרג את הדמוקרטיה האמריקנית.

ארה"ב היא מדינה דמוקרטית-ליברלית.

בארה"ב לא מעוגנת בחוקי המדינה שום פגיעה בזכויות האדם (בניגוד למה שהיה קיים בדרום עד לשנות ה-70, כאשר במסגרת החוק הייתה קיימת אפליה כנגד שחורים). מצד שני, אין ספק שבארה"ב ישנן שלל בעיות שמכרסמות בזהות הדמוקרטית של המדינה. שתי הבולטות הן- 1. האישור הגורף של ממשל בוש להליכים דיקטטוריים כמו עינויי שבויים, הפצצת ערים על יושביהן והריסה המונית של בתים. 2. תחייתו של הריגול כנגד פעילי זכויות אדם ואזרח בתחומי המדינה, כביכול במעטה של ביטחון והגנה. ולמרות כל אלו, ארה"ב עדיין לא הגיעה למצב בו ניצבת ישראל. בארה"ב אין חוקים של כפייה דתית, היא אינה מונעת מאנשים לרכוש אדמות על בסיס גזעני, היא אינה כובשת עם זר כבר 40 שנים (המצב האכזרי שהיא מנהלת בקובה אינו כיבוש של עם זר, למרות הכל), היא אינה נשלטת ע"י תקנות שעת חירום ורצונות של מנגנוני ביטחון אפלים כמו השב"כ או המועדון הסגור של יחיאל חורב. ועם זאת, אין ספק שממשל בוש מכרסם מאוד ביציבות של הדמוקרטיה האמריקנית, הן ע"י מדיניות החוץ התוקפנית שלו שבמהלכה הוא מפר זכויות אדם על ימין ועל שמאל, והן במדיניות הפנים שלו- שמעלה ניחוחות של כפייה דתית, ריגול אחרי אזרחים והגבלת השיח הדמוקרטי. החוק הישראלי חל על 10 מיליון בני אדם (6.7 אזרחים ישראלים, 3.5 מיליון פלשתינאים, קרוב ל-200,000 מהגרי עבודה שהחוק הישראלי יכול לגרש אותם מתי שמתחשק לו). אבל כנגד קרוב ל-50% מהם הוא חל רק כאשר מדובר על הריסת בתים, גירוש בנתב"ג, הפקעת רישיון כלשהו, או אפילו התנקשות מהאוויר. בארה"ב מצב כזה אינו קיים. החוק האמריקני מתייחס באופן שוויוני ליותר מ90% מנתיניו. זה ההבדל בינינו לבין ארה"ב.

טשאפק

New member
...

>>>הסטנדרטטים שההרפתקאה הקולוניאליסטית-ציונית של המתנחלים הביאה למדינת ישראל, הפכו את ישראל למדינה עם נטיות דיקטטוריות חמורות טעות. מדינת ישראל בשנים 1948-1967 היתה דמוקרטית הרבה פחות מאשר היום, מכל בחינה, ובכלל זה היחס למיעוטים. רק ב 1966 בוטל השלטון הצבאי על ערביי ישראל. מותר להתנגד לשליטה בשטחי 67 - אבל מטופש לתלות בה את כל צרותינו. לא אתייחס כרגע לשאר טענותיך נגד מידת הדמוקרטיה שבישראל העכשווית.

אתה צודק בהחלט.

בגלל זה כתבתי ''הרפתקאה ציונית-קולוניאליסטית''. זה התחיל הרבה לפני יש"ע וגוש אמונים.

minci

New member
אדוני היקר מפז!!!

אנא הסבר לי את ההשוואה שאתה עושה בין ציונות לקולוניאליזם!!!! אני מעז וטוען שעמדתך היא ססמא של המופתי זצ"ל.... אנא הבהר את האנלוגיה שאחכים יחד איתך.

סלוניק

New member
אני חושב שהכוונה היא לכיבוש 67,

אבל בכל זאת אני לא מצליח לזהות קשר של ממש בין כיבוש השטחים לבין השקפות קולוניאליסטיות.

למעלה