כמה זמן שורדת קסטה?

חבל שראיתי אחרי שהזמנתי

הזמנתי קסטה xt (הקודמת שלי עבדה טוב)
ושרשת SRAM PC1051 10
- השרשרת לא טובה?
אגב, כנראה שהסיבה לקפיצות של השרשת היו בכל השרשרת עצמה.
מצאתי חוליה עקומה ברמות שלא יאמנו בשרשת כמעט חדשה (KMC SL10). לא יודע אם זה מצמחייה בקסטה ובמעביר, גינת סלעים מקפת או מה, אבל בחיים לא ראיתי כזו חולייה עקומה.
בינתיים חזרתי לשרשת הישנה שלי עד שאתקן את זאת, או שאחליף לחדשה...
- יש לך או למישהו מושג למה החוליה התעקמה ככה?

TakeCtrl

New member
נו, אז תביא בתמונות!

למה אתה שם עושה טיזינג על נזקים ..

כבר פירקתי את החוליה העקומה

ואחרי הפירוק, זה לא נראה מרשים.
ניסיתי לצלם, את שתי ה"פלטות" שמרכיבות את החוליה, אמנם רואים שהן עקומות, אבל לא הרבה מעבר.
אבל אחרי התיאור שלך של האופןפלצת החשמלי וכל התיקונים, זה כלום...

TakeCtrl

New member
קודם כל תקרא לה e-nsanity :)

לא סתם יצרתי לוגו אחרי כל העבודה הזו, הe עבור השם הפרטי שלי כמו גם של צ', וגם עבור electronic,eco,electric וכו'..

כמו כן, גם לי היו בעיות שרשרת , לאחרונה הבטתי למטה יום אחד לפני שנסעתי הבייתה וראיתי פתאום שלאחת החוליות היתה פלטה אחת
, כל הדרך הבייתה אני בקטע של "תהיה עדין.. תהיה עדין....."

אבל האמת מאז שאני קונה את kmc heavy duty יש לי פחות בעיות של שרשרת (היתרון בIGH שאתה יכול לקחת שרשרת יותר עבה)

steiff

New member
כנראה העברת הילוכים תחת מאמץ

העברת הילוכים תחת מאמץ מפעילה על השרשרת כוחות צדדיים בנוסף לאורכיים, וכשהשרשרת עוברת מגלגל׳ש גדול לקטן, או להיפך, היא נמצאת בעצם מחוץ לשיניים, עליהן, בין הגלגל׳שים. קצת מאמץ והנה עיקמת את החוליה.
תוסיף לזה אפשרות של שרשרת שנפלה ״פנימה״ ונתקעה בין הפלטה הקטנה לציר המרכזי ובמאמצי החילוץ עברה טראומה.
ויש עוד סיבות אפשריות.
במקרה כזה (וזה קורה) אין מה לעשות אלא להחליף את השרשרת, או לקצר אותה בחוליה אחת. כשאני מחליף שרשרת אני תמיד שומר את העודף אחרי שאני מקצר אותה למידה הנכונה. אם מתעקמת חוליה והשרשרת עדיין לא שחוקה, אני מחליף את החוליה העקומה באחת מה״עודף״ ששמרתי. כמובן שלא בריא לשים חוליה חדשה על שרשרת שחוקה בגלל הבדלי האורך בין חוליות שחוקות לחדשות.

ובאשר ל-PC-1051 זו שרשרת ברמת ביניים. משהו ברמה מקבילה ל-Deore של שימנו. אין סיבה לחשש. היא תשרת אותך נאמנה.

למעלה