כמה זמן שורדת קסטה?

כמה זמן שורדת קסטה?

שלום חברים,
מעניין אותי לדעת כמה זמן שורדת אצלכם קסטה,
החלפתי קסטה ושרשרת לפני כשנה וחודשיים לערך, וכ-2000 קמ' - משוער. (רוכב על 1X10)
לפני כחודש החלפתי שרשרת - כי מדידה הראתה שהיא ברבע האחרון לחייה, ועכשיו התחילה לי קפיצה של הילוכים באמצע הקסטה - תחת לחץ, תופעה שלא הייתה לי אף פעם.

היום, הייתי בחנות שלרוב אני לא מגיע אליה והמוכר, לאחר מבט קצר על הקסטה וללא ניסיון להעביר הילוכים טען שצריך להחליף קסטה.
1. אז כל כמה קמ' אתם מחליפים?;
2. האם בהתחשב בכך שהחלפתחי שרשרת לאחרונה, אם אחליף קסטה תוך שבועיים - לא אצטרך להחליף שרשרת או כן?
3. כבר נדוש, אבל למה קסטה XT עולה ב-CRC 50 $ ובחנות אמרו לי 385 ש"ח - ולמה הם חושבים שאקנה אצלם, בכאלה מחירים?
תשובותכים תתקבלנה בברכה

mybroker

New member
תמיד אפשר להחליף רק שרשרת ולקוות שלא יקפצו הילוכים

אם הם קופצים הגיע זמנה של הקסטה

לגבי מחירי חו"ל : אם אתה יכול לחכות למשלוח מחו"ל, מה השאלה ?

steiff

New member
אם מחליפים שרשרת בזמן - עד 5000 ק׳מ

אם תקפיד להחליף שרשרת במועד, קסטה תוכל לשרוד עד ״שלוש שרשראות״׳ דהיינו עד 5000 ק׳מ.
מהתאור שלך כנראה החלפת שרשרת באיחור.
בינתיים כדאי להחליף קסטה בהקדם לפני שהשרשרת החדשה תינזק.

באשר לקסטות SRAM - מצטרף להמלצה. גם השרשראות שלהם מצויינות.

susita7

New member
באיזה סוג רכיבה ? אני מניח שיש הבדל בין רכיבת שטח לעיר

steiff

New member
לשרשרת והקסטה לא באמת איכפת...

תלוי יותר במשקל הרוכב וכמה הוא דוחף בעליות. רוכב כבד שאוהב עליות ישחוק שרשראות וגלג׳שים מהר יותר.
ברכיבת שטח, כל עוד מקפידים על נקיון ושימון נכון (בתנאי ארצנו כמעט תמיד מספיק שמן ״יבש״) אין שחיקה מוגברת יחסית לרכיבה בעיר. כמובן ששרשרת מלוכלכת ולא משומנת כראוי עלולה להישחק מוקדם.

וכדאי לזכור ש״חוקי האצבע״ הללו אינם חלופה לבדיקה תקופתית. כבר קרה לי ששרשרת נגמרה אחרי 1000 ק׳מ ושפלטה קדמית נגמרה אחרי השרשרת הראשונה. בשורה התחתונה כשמחשבים עלויות תחזוקה שנתיות לאופניים (החלפת רכיבי מערכות הינע, טיפול בולמים, טיפול ציריות, מיסבים ונאבות) יוצא שעלות השימוש היא בערך שקל לקילומטר.

enigo

New member
תלוי מה רמת הרכיבים שלך ומה רמת התחזוקה

באופני העיר שלי, טרק 920 ישנות, הגלגשים לא הוחלפו על ידי ביותר משש שנות בעלות והרבה יותר מאלף ק"מ של רכיבה. השרשרת הוחלפה לפני כחצי שנה - ובשני המקרים אלו פריטים שאיתם קניתי את האופניים...
מה שכן, בקסטה האחורית ההילוכים קופצים מדי פעם בין 3 ל-4 - עקרונית זה דורש החלפה, מעשית לא מספיק מציק לי כדי להתעסק עם זה.
אבל חשוב לזכור שמערכות ה-7 הילוכים היו הרבה יותר עמידות ממערכות ה-10 הילוכים של היום - עניין פשוט של רוחב שרשרת וגלגל"ש.

steiff

New member
תלוי גם במה מטפלים וכמה תחזוקה מונעת לעומת תחזוקת שבר

אני רוכב בערך 2500 ק׳מ בשנה, ובחישוב שנתי עלות החלפת רכיבי מערכות הינע בלויים, טיפולים שוטפים בבולמים, החלפת רפידות מעצור, החלפת צמיגים, טיפולי ציריות, מיסבים ונאבות - משלם בערך 2500 ש׳ח בשנה. מכאן מגיע לחישוב של שקל לק׳מ.

steiff

New member
ציריות, בושינגזים ושאר מרעין בישין

לא מכיר את כל השמות, אבל מתייחס לנקודות בהן חלקי המתלה האחורי נעים זה ביחס לזה. למי שלא רוצה אופניים שמתקתקים ומקרקשים כדאי לעשות ל״מה שמם״ האלה ניקוי וגרוז מדי פעם. במרבית המקרים אפשר לבד.

enigo

New member
צירים, בושינגים (תותבים) ומיסבים

ציריה הוא השם המקובל לאלמנט שמעביר כח מהדיפרנציאל אל הגלגל באוטו/משאית.

mybroker

New member
כמה שאתה צודק, ככל שהאופניים יותר חדישים, הבלאי והתחזוקה

יותר קיצוניים

גם אני נזכר באופני 7 הילוכים שלי ממודל של שנות ה90, ב17 שנים אולי החלפתי פעם אחת קסטה ושרשרת

steiff

New member
כל אחד והצרות (והציריות) שלו...

זה פשוט שבזמן שהייתי השבוע בלונדון האופניים ישבו במוסך ועופר ניסה למצוא מאיפה מגיעות החריקות. מצא קצת חופש בהד-סט, קצת חופש בציר המרכזי, ובהזדמנות זו גם ניקה וגרז כל מה שזז. הרעשים חלפו, בינתיים...

דווקא החלפתי בזמן

שוב, לפחות לפי מה שאמר המכונאי שלי..
בכל אופן הזמנתי קסטה ושרשת חדשים. למרות שהשרשרת בת חודש, אם נראה שהיא שחוקה נחליף גם אותה...

creth11

New member
השאלה היא גם רמת האיבזור שאתה קונה

ואם נפרט אז בשימנו (סראם לא מכיר אבל זה כניראה דומה) ברמת האביזרים למשל קסטות הן יותר קלות יקרות יותר ולרוב עמידות פחות.
למשל קסטה אלומיניום היא אומנם קלה יותר אבל תישחק יותר מהר מקסטה פלדה
מנסיון שלי עמידות חלקי XTR תהיה נמוכה יותר משל חלקי XT ועוד פחות מחלקי SLX שים לב זה ביחס הפוך גם למחיר כלומר על הפחתת המישקל אתה משלם פעמיים גם ביותר כסף וגם באורך חיים נמוך יותר.
אם אצלך הבלאי גבוה אם בגלל תנאי הסביבה כמו אבק חול ושאר מריעין בישין או ביגלל תחזוקה או ביגלל סיגנון רכיבה אז לדעתי תיקנה רכיבים ברמת SLX דיאור גם בגלל חיסכון במחיר וגם עמידות טובה יותר המחיר יהיה מישקל רכיבים קצת יותר גדול.

TakeCtrl

New member
כדאי גם לקחת כלי מתח שרשרת כדי לדעת מצב שלה..

בכל מקרה, אם אתה מחליף קסטה חייבים להחליף שרשרת (הפוך זה לא)
אם אני לא טועה גם בתוך sram יש דגמים טובים יותר ופחות.

בנוגע להזמנה מחו"ל כדאי בדרך כלל להזמין מחו"ל יש יותר מבחר, אבל, בגלל הזמן, עדיף תמיד להזמין 2 מכל חלק מתכלה, (קסטה ,שרשרת וכו'), גם בגלל עלויות משלוח וגם בגלל שלא תיתקע ותצטרך לחנויות.
לדוגמא, עד לפני כמה שנים היה לי קשה להשיג צמיגים עבור ה700c והייתי מוגבל רק לbontrager, ואוכל פנצ'רים כל הזמן. ואז התחלתי לגלות עולם חדש ומופלא (CRC, ודומיו) ומאז לא נוגע בצמיגים בארץ. היום למשל אני חי טוב מאוד עם shwable big apple 404.

לרוע מזלי התירוץ המרושע הזה
תמיד גורם לי להזמין ועוד ועוד חלקים מsjscycles (שבניגוד לרוב האנשים כאן זו החנות הgoto שלי, השירות שלהם מצויין, הם גם בנו לי גלגל מחישוק rigida sputnik וalfine 11 , יש להם גם יותר מבחר של חלקים ודברים שלא ידעתי על קיומם בכלל).

steiff

New member
אכן גם ל-SRAM יש רמות שונות של רכיבים

שרשראות וקסטות ברמה 970 ויותר (או 1070 ויותר במערכות 10 הילוכים) נותנות תמורה טובה לכסף.
המערכות הזולות יותר... זולות...

מבחינת תאימות חלקים שימנו ו-SRAM יש תאימות מלאה של השרשראות וגלגלי השיניים.
גם המעבירים הקדמיים של SRAM יעבדו בסדר גמור עם ידיות של שימנו.
חוסר התאימות הוא רק במעביר האחורי שמצריך התאמה בין יצרן הידית ליצרן המעביר בגלל תנועה במרווחים שונים של הכבל בין הילוכים בין היצרנים.
באשר למעצורים: הקליפרים של שימנו ברמות SLX עד XTR הם אותו הקליפר, ואפשר גם להשתמש באותם רוטורים. ההבדל הוא במנגנון המעצור, חומרי המבנה והמשקל של כל המערכת (ידיות, מעצורים, רוטורים). כך שמבחינת יכולת העצירה המערכות למעשה זהות. הידיות ברמות הגבוהות יותר מאפשרות כיוון של פריסת הידית כדי להתאים אותה לגודל כף ידו של הרוכב.

למעלה