כמה זמן זה לוקח?

כמה זמן זה לוקח?

כאשר בעל מקנא לאשתו ואוסר עליה לדבר עם פלוני, והיא בכל זאת מסתתרת איתו לזמן קצר, היא נחשבת סוטה וחל עליה כל הסדר של מים וכולי שאינו רלוונטי לקטע הקצר שאני רוצה לציין בפניכם. התלמוד דן בשאלה כמה זמן? והתשובה היא כמובן "כדי ביאה". אבל מכיון שבתלמוד עסקינן, שואלת מיד הגמרא, "וכמה זמן זה כדי ביאה?" והתלמוד נכנס לדיון מפורט עם שלל דוגמאות מפיהם של תנאים ואמוראים שונים, כולל שאלות אזוטריות שונות. וכך: כדי הקפת דקל דברי רבי ישמעאל ר"א אומר כדי מזיגת הכוס רבי יהושע אומר כדי לשתותו בן עזאי אומר כדי לצלות ביצה ר"ע אומר כדי לגומעה רבי יהודה בן בתירא אומר כדי לגמוע שלש ביצים זו אחר זו ר"א בן ירמיה אומר כדי לקשור גרדי נימא חנין בן פנחס אומר כדי שתושיט ידה לתוך פיה ליטול קיסם פלימו אומר כדי שתושיט ידה לסל ליטול ככר ואז התלמוד נכנס לסדרה של שאלות הנשארות בתיקו, להזכירכם, אנחנו מחכים כבר 2000 שנה שיבוא אליהו הנביא ויגלה לנו האם "כדי ליטול קיסם" זה קיסם מהודק או קיסם רפוי, האם "ליטול כיכר" זה בכיכר טריה וחמה או ישנה וקרה. וכן הלאה כיד הדמיון הטובה עליהם. אבל את הסוכריה שמרתי לסוף, לכל מי ששרד את ההודעה עד כאן. בסוף מסכמת הגמרא את סדרת הזמנים שניתנו כאן ואומרת כך: כל אחד מהדוברים העריך את משך הזמן לפי הנסיון האישי שלו. שואלת הגמרא, והלא בן עזאי לא היה נשוי, אז אין הוא יודע כמה זמן זה ביאה? ועונה הגמרא שלושה תירוצים. איבעית אימא (אם תרצה לומר) הוא היה נשוי והתגרש. ואיבעית אימא (אם תרצה לומר) הוא למד מרבותיו ואיבעית אימא (אם תרצה לומר) סוד ה' ליריאיו (תהילים כה)

בן הצבי

New member
דף היומי של ספירת העומר.

ישנו מנהג אצל אחת הקהילות (ואולי בעוד) ללמוד מסכת סוטה בספירת-העומר, דף ליום, דף ליום. את מה שהוא כתב, למדו לפני יומיים שלושה נראה לי.

barr1969

New member
בערות שלי

לא הייתי מודעת למנהג קדוש זה של אחת הקהילות. האם המילים 'ואולי בעוד' רומזות שגם קהילת היוצאים נמנית על מקיימי מנהג זה? ומה עניין סוטה אצל ימי הכנה למעמד הר סיני?

בן הצבי

New member
את והציניות,

זה ממש תרי ריעין דלא מתפרשין.. טוב, שתי השאלות הראשונות ברורות מאליהן, נכון? באשר לקשר של מסכת סוטה לימי העומר - יש כמה שיחות של הרבי מליובאוויטש שמסבירות את הקשר, אבל זה ודאי לא המקום, נכון? באופן פשוט, במסכת סוטה יש 49 דפים, כמספר ימי העומר.

ב90% זה לוקח

פחות מידי זמן ממה שהיא הייתה רוצה, אלא אם כן זה איתי

שכחת להזכיר תירוץ רביעי

ושמא בן עזאי נהג כרבי אלעאי, כאותו ראש ישיבה שנידהו רב יהודה על שהעם ריננו עליו שהיה פרוץ באמה. ולא לחינם איפשר הנחש לקוברו במערת הזיינים משא``כ במערת החזירים. שכפי הנראה כלל הדיינים נהגו אף המה כרבי אלעאי בקום ועשה כדעת התוספות באיזהו מקומן ולא נתפשו.

צודק פלמוני777 בהוספתו.

אז או שיש לי כאן עסק עם חבורת למדנים רציניים, או שיש סוגיות מסוימות שנלמדו ביתר שאת..

מדוע הקדמת בוא -ביום ?

שזהו ההבדל בין גנב לזקן. שהזקן בא בימים, והגנב בא בלילות.

naty 1

New member
דפקא רובם בנותן טעם

כדי מזיגת הכוס (איכשר דרא שאין עוד צורך בהסבר) כדי לשתותו (מזג ולא שתה כאילו לא מזג) כדי לצלות ביצה (התלמוד עצמו כבר טרח להבין מה עבר על בן עזאי ברווקותו ומה למד מרבותיו וסוד ה' ליריאיו וגומר) כדי לגומעה (מזג ושתה ולא גמע או נגמע כדי בית הבליעה, כאילו לא מזג ולא שתה) כדי לגמוע שלש ביצים זו אחר זו (לא ברור למה הצלע הנוספת זוכה לטיפול בביצה אחת בלבד) כדי לקשור נימא (שוב פעם ר"א בן ירמיה ומוזריותיו) כדי שתושיט ידה לתוך פיה (קצת קינקי אבל עדיין בתחומי הקונבנציונלי) נשארו רק הראשון והאחרון הקפת דקל ונטילת קיסם פתח בדקל וסיים בקיסם, ללמוד וללמד להודיע ולהוודע למען ידע דור אחרון: עד שתלמידי תלמידיהם של חכמים הראשונים אומרים לאנשי הדור טלו קיסם מבין שיניכם משיבים להם אנשי אותו הדור, טלו קורת דקל ממצחי רבותיכם. נ.ב. סתם מסיונרית זה פסה?

naty 1

New member
אין מוקדם ומאוחר בתורה

ואף אין גדול וקטן בתלמוד לשון אחר, פתח בכד וסיים בחבית, התחיל בקיסם וגמר בדקל. ללמדך, שאין ממש לא בגודל ולא בגיל אלא בתרגיל ואחד הקיסם ואחד הקורה, ובלבד שיכוון ליבו לאותו מקום ברוך הוא

אחר

New member
גדול

חמש שנים הייתי בישיבה - איך דווקא את הקטע הזה פספסתי?

uri80

New member
שיט. תפוז שוב בלע לי הודעה.

כשהתחלתי לקרוא את השרשור הזה אמרתי, יופי, עוד איזה פלמוני משועמם והזוי הצטרף לפורום. כשהגעתי לסוף נגמרתי מצחוק.

וכולהון לסקס התכוונו

לא צריך את פרוייד כדי להבין מה פירוש להוציא קיסם מפיה, להקיף את הדקל, לגמוע ביצים (שלוש? למה שלוש?) או ליטול כיכר מהסל (אחלה. כבר אז היו מפונטזים. או שהכוונה לבאגט), או למזוג כוס (איך מנקדים) ולשתות את הכוס וכו'. ההזוי מכולם הוא כמובן = בן עזאי. שאמנם לא היתה לו אישה. וכל מה שנשאר לו זה הדימיון. והדימיון לקח אותו רחוק מדי "כדי לצלות ביצה". ולוואי שהיינו זוכים לתשוקת ביאה כזו שנצלות הביצים. אמן.

גם הוא היה תצפיתן על ריבותיו ?

כמו אותו שמוק שלמד את כל התלמוד ולא ידע שאין מגרש בלומפילד יוצא מידי דופיו. ומה פלא ששכח שדרך ארץ פלשתים קדמה לתורה. וע``כ אותו חרמן תצפת על רב רבו בעת קיום יחסים. וכאלאק תורה היא וללמוד הוא צריך.

הלא איש אשכולות הינך,

כך ניכר מהודעותיך, ר` פלמוני קשישא. אז במטותא, תירוץ הבה לי לשיטתך, שהלא תורה היא וללמוד אני צריך. הכיצד זה לא חשבו כמוך כל תלמידי החכמים היושבים בשבת תחכמוני ולמדו הש``ס הפוך בה והפוך בה? דהלא גם אם נאמר שחלקם טפשים (הא גופא קשיא - לומדים ולומדים, ועדיין טפשים? ), הרי עדיין מיעוטם לפחות שכלם בקודקודם. ואיה מסקנותיך אצלם?

למעלה