כמה זמן בממוצע

untitled

New member
כמה זמן בממוצע

לוקח להחליף מיתרים לפלויד רוז? סתם להחליף בלי לנקות ושטויות אחרות

wiz

New member
אם זה רק להחליף, בלי לנקות

ובלי כל השטויות מסביב... הייתי אומר שמקסימום 25 דקות... וככל שעושים את זה יותר פעמיםזה יותר קל, ויותר מהר...

metal head

New member
לצערי עדין אין לי גיטרה עם פלויד

רוז עדיין, אבל למה זה משימה כלכך קשה להחליף מיתרים לפלויד רוז?

wiz

New member
זה לא קשה, אבל זה לוקח קצת זמן...

עד שמתרגלים.... בהתחלה מאבדים לפעמים את המצב "הצף" של הגשר, לא מצליחים לכוון, נתקלים בבעיות עם ההכנסה של המיתרים, לפעמים עם הסט-אפ של הגשר... כל מיני דברים.... אבל עם הזמן זה עובר, ואין ביות...
wiz

בפעם הראשונה שהתעסקתי עם הפלויד רוז

זה לא נגמר טוב הייתי צריך להחליף מיתרים כי 3 שנים לא ניגנו בה..אז הם יצאו לגמרי מהכיוון כל חמש דקות אז אני טמבל ובתור טמבל שרואה בפעם הראשונה גיטרה עם פלויד רוז לא יודע שלא מכוונים מהאש אלא מהגשר כיוונתי מהראש בום נקרע מיתר ראשון בין הנעילה למשין הד אקיצר רציתי להחליף ושוב בתור אדיוט שרואה פעם ראשונה פלויד רוז פתחתי את כל הנעילה נחשו מה קרה? אופס שקע הגשר לקחתי את הגיטרה לכלי זבל 250 שקל לקחו לי ה*ונות ואמרו שהם עושים נקיון וזה יהיה מוכן תוך יומיים הכי הרבה..בתחת שלי עשו ניקיון וקיבלתי אותה אחרי 4 ימים אבל הורידו את האקשן נחמד מצידם עוד לא הגעתי למצב שאני צריך להחליף מיתרים למזלי :) עוד מעט

funkbass

New member
פנדר זה לא קקי!!

אתה משווה פיאט אונו עם גלגלי מגנזיום למרצדס קלאסית!!! (פיאט אונו עם ... = jackson מרצדס = פנדר)

עוד פעם הויכוח הזה?

אוף לדעתי האישית פנדר זה קקי אני לא אוהב את הנוחות שלהם והיא נשמעת רע בסגנון שאני מנגן נקודה וג´קסון זה לא פיאט אונו כי רק הגוף שלה עלה משהו כמו 4500 והפנדר עלתה 5000 ופנדר מסתמכים על תהילת העבר תגיד מה שתגיד אני לא אוהב פנדר נקודה :) הנה ויז..לא קיללתי

יש לך סטראט אמריקאית

זה לא שאתה מכיר את כל הדגמים ויש לך 3 דגמים של פנדר. אתה לא יכול להגיד שפנדר זה קקה בגלל שגיטרה אחת לא הייתה לך נוחה. ולמה קנית אותה (ולא הסכמת למכור לי) אם היא לא הייתה לך נוחה.

הסבר

קניתי את הפנדר א. בגלל שאני לא הבנתי בחשמליות בזמנו ב. בגלל שהמוכר גם לא מבין בחשמליות ומעשה שהיה כך היה נסעתי עם אבא שלי לכלי זמר בדיזנגוף ניגשנו למוכר ואמרנו לו 5000 ש"ח היו לו שתי גיטרות להציע פנדר ב5054 איבאנז ב4600 הוא התחיל עם הפנדר, שהייתה על הבורר של הקלין (הפיקאפ של הצוואר) שנשמעה טוב הוא נתן לי לנגן עליה וזה היה לי נוח (לעומת קלאסית! דהה!) אחרי זה הוא היה על האיבאנז שהייתה על בורר דיטורשיין (פיקאפ גשר) שברור שתשמע יותר טוב מפנדר במצב צוואר עכשיו הוא לא נתן לי לנגן על האיבאנז כי הוא גם לא התלהב מהם כל כך..רק ניגן עליה שתי שניות, והמליץ לי על הפנדר עכשיו בתור אחד שראה בפעם הראשונה בחיים שלו חשמלית לא ידעתי שיש את המצב של הבורר אז לקחתי את הפנדר שנשמעה הרבה יותר טוב זה למה קניתי אותה ולמה לא יכלתי למכור אותה לך..אמרתי לך כבר אמא שלי לא הרשתה לי :)

אז אתה חושב שפנדר קקה בגלל

טעות שלך. וממתי מקשיבים למוכרים של כלי זמר? אתה חייב לנסות כל גיטרה בעצמך!

funkbass

New member
מחיר לא קובע כלום!!!

רק הסאונד מדבר .... אני לא אומר שאתה "טועה" כי אתה לא אוהב פנדר.. זו בעיה שלך !! אבל אתה לא יכול להגיד קקה על "ה"גיטרה שעצבה את עולם המוזיקה (לצד גיבסון כמובן)

שים לב

עיצבה שורש ע.צ.ב זמן-עבר כמו שאמרתי..פנדר מסתמכים על תהילת עבר וזה סוף הויכוח אין הבדל משמעותי בין הג´קסון לבין הפנדר בצליל

wiz

New member
חבר´ה תקשיבו....

לכל מי שנתקל בבעיות בהחלפה של המיתרים, או מי שרצה לעשות לבד סט-אפ לגשר והכל... הנה דף מעולה לדעתי, מהאתר של ג´קסון. כבר פירסמתי אותו פעם, וכנראה לא ראיתם... אז הנה הוא שוב. יש שם שיטה ממש טובה כדי למנוע מהגשר "לשקוע", להוריד עומס מיותר מהצוואר, דרך לניקוי הפרטבורד, וכו´. כדאי להיכנס, גם למי שלא עובד עם גשר צף. wiz

guitarman

New member
לפי דעתי ונסיוני...

אתם עושים קצת יותר מדי ביג דיל מהחלפת מיתרים בפלויד-רוס זה סתם עניין של להתרגל - אני מרכיב מיתר בערך בדקה שתיים לא יותר והכל יוצא נקי וטוב. גם אני בפעם הראשונה לא ידעתי איך ומישהו הסביר לי ועם הזמן זה רק מתמהר ומשתפר....

wiz

New member
כן אתה צודק...

כשמחליפים מיתר מיתר זה באמת לא לוקח הרבה זמן, אבל זה לוקח זמן כשמחליפים סט שלם, בבת אחת (כדי לנקות למשל...). wiz

למעלה