כמה זה

Fingertip

New member
פאי בריבוע חלקי 6...

אבל ייקח לי טיפה זמן להוכיח את זה... (לפחות, הוכחה שהיא יותר מ-"הערך של פונקציית זיתא עבור n=2...) אהד.

Fingertip

New member
הממ...

האם יש דרך פשוטה לחשב את זה? אני רוצה לדעת לפני שאני יוצא למסע בחיפוש אחר פיתרון שאינו קיים... (עוד לא למדתי ממש את פונקציית זיתא, אז אני מקווה שהפתרון אינו אמור לכלול אותה...) אהד.

לא צריך פונקציה זו

ניתן לחשבו בעזרת פונקציות מרוכבות! [יותר מדויק, משפט השארית]. הגיע הזמן שתלמד את יחידה 10, אהד!

Fingertip

New member
מצטער...

אני לא יודע כמה קורסים אתה לוקח, אבל אני לוקח ארבעה במקביל, ואני גם ככה מאחר במטלות. אני בקושי אספיק לקרוא את יחידה 7 למפגש הבא... אהד.

מעניין! אציץ בהזדמנות.

הכי פשוט נראה לי ישירות באמצעות טור פורייה לפונקציה מודול איקס ממינוס פי עד פלוס פי, והצבת איקס שווה אפס. מצחיק שרישום "מודול איקס" משמש לסימן מיוחד של איקס אדום.

אתה צודק

אבל הפתרון שלי הוא מקרה פרטי של שיטה למציאת סכומי טורים אינסופיים [הדרך שהבאת היא די קשה שכן במקרים רבים מאוד קשה לנחש את הפונקציה הגואלת].

סתם!

מזמן-מזמן פשוט חישבתי את טור פורייה, מתוך שיעמום, עבור כל מיני פונקציות פשוטות, ואז נתקלתי בתוצאה הזאת... הפתרון שלך דורש עיון!

swirrrly

New member
חחחחחחחחחחחחח ../images/Emo118.gif

אני מצערת אבל זה פשוט נשמע כל כך מצחיק

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

למעלה