כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

אין עובד קבלן כ"א שהוא מליונר...

עובדי קבלני כ"א הם אנשים מנוצלים. גם אני עבדתי תקופה מסויימת כעובד קבלן כ"א (עבודה בגוף ציבורי במתחם נתב"ג) וראיתי איזה יחס העובדים מקבלים ואיך מרמים אותנו במשכורות ושאין תנאים סוציאליים. ראיתי איך בן-אדם עובד שנתיים תחת קבלן כ"א, למרות שהחוק אומר שהרבה לפני כן חייבים לתת קביעות. קבלני כ"א הפכו להיות לפתרון קל וזמין עבור הרבה חברות מתוך אינטרס כלכלי גרידא, אבל היקפם הפך להיות נטל אדיר על החברה - ובמיוחד על אוכלוסיית העולים החדשים אשר הם הרבה יותר חשופים לניצול מפני שקשה להם למצוא עבודה בגיל מבוגר, כי יש להם קשיי שפה וגם כי חלקם קיבלו חינוך שהם חייבים לעבוד בלי קשר לכסף שיקבלו (כנהוג בחינוך הקומוניסטי בברה"מ לשעבר).

gershon17

New member
על מה אתה כועס עכשיו?

שמנכ"ל בנק הפועלים מרוויח ביום יותר ממה שאתה מרוויח בשנה, או שבנק הפועלים מתקשר עם חברות כוח-אדם? אלה שני דברים שונים, למשל כי בנק הפועלים התקשר עם חברות כוח-אדם גם לפני שהמנכ"ל הנוכחי היה בתפקיד, וגם למשל כי כל החברות במשק מעסיקות חברות כוח-אדם, כולל חברות שמשלמות למנכ"לים שלהם הרבה הרבה פחות. אפילו חברה עם 10 עובדים שהמנכ"ל מרוויח בה 30,000 שקל לחודש משלמת לחברת נקיון ולא מעסיקה מנקים בעצמה. תחליט על מה אתה מתווכח.

אשרת

New member
יש סיבה כלשהי- שחברת הייטק למשל

תעסיק ישירות עובדת ניקיון למשל? אני מסכימה איתך שניצול עובדי כ"א צריך להפסק, אבל מאידך אינך יכול לכפות על עסקים פרטים להעסיק ישירות עובדים- שהם עובדים זמניים בהגדרתם.

מי שמעסיק דרך חברות כ"א

צריך להיות מודע לניצול העובדים על-ידיהם. אני בטוח שאם לגוף כמו בנק הפועלים היה אכפת מעובדיו, הוא היה מספיק אחראי ונבון כדי להקים אגף נקיון ואגף אבטחה בבנק אשר יספקו שרותים אלו לכל הסניפים בארץ.

gershon17

New member
אהה, כן

אז בנק הפועלים זדוני כי הוא משלם למנכ"ל שלו המון ספרות בחודש, או כי הוא משתמש בצוות נקיון חיצוני? יש לי הצעה בשבילך. למה שלא תקים אתה חברת נקיון שמשלמת לעובדיה כמו שצריך, ובגלל שיש לה עובדים שמחים ומאושרים גם מספקת שירותי נקיון מהירים ויעילים יותר? לך יהיה איכפת מעובדיך, אז הם לא יהיו מנוצלים, והלקוחות שלך ישמחו מאד שהם לא מנצלים אף אחד וגם מקבלים נקיון איכותי. ואז גם אולי תבין למה זה לא הגיוני כלכלית להקים צוות נקיון ארצי כשאתה מפוזר בכל הארץ ובכל מקום צריך רק מעט מאד מנקים.

אז זה בסדר לנצל עובדים

כי זה כלכלי לעסק... הבנתי אותך. אז מה המניע של מעסיק שלא לשלם פחות משכר מינימום
זה הרי הרבה יותר כלכלי לעסק...

gershon17

New member
אתה קורא לזה ניצול

אני לא קורא לתשלום שכר מינימום ניצול. תפוחי אדמה תפוחי אדמה. יש חוק במדינת ישראל, וכל חברה - בין אם היא בנק או חברת שירותי נקיון - צריכה לעמוד בו. חברות כח אדם שלא משלמות שכר מינימום צריכות להקנס ומנהליהן צריכים להענש. אבל חברה שכן מקיימת את החוק היא בסדר, ואין שום דבר רע להשתמש בשירותיה. להגיד ש"חברות כח אדם זה רע" זו תעמולה שמאלנית מטופשת. חברת כח אדם זה שם כללי שלא אומר שום דבר. נס זו חברת כוח אדם שעובדיה נמצאים בעשירון התשיעי או העשירי. אי אפשר להגיד שהם מנוצלים בשום צורה, ואף על פי כן הם עובדי חברת כח אדם. אתה פשוט צועק על העץ הלא נכון. אין לי מחלוקת איתך שצריך לשלם שכר מינימום. כנראה שיש לי מחלוקת איתך לגבי הגובה של שכר המינימום. אתה פשוט טועה כשאתה רוטן על חברות כח אדם, ולא על חברות באשר הן שלא משלמות שכר מינימום, או לא נותנות ימי חופש כחוק, או לא משלמות שעות נוספות כמו שצריך.

להחזיק עובדים ללא זכויות זה ניצול

מקובל בחברה מתוקנת לשלם לעובדים מעבר לשכר מינימום, גם זכויות נוספות כגון קרן השתלמות, פנסיה, זכויות ותק ועוד. עובדי הנקיון והשמירה הם במקרים רבים עולים חדשים נטולי יכולת תגובה (מחשש שיפוטרו) וחברות כוח האדם מבינות את זה טוב וזה גורם להם לעיתים אף לשלם להם פחות משכר מינימום. בנוסף, החוק מדבר על תקופה מסויימת שלאחריה על המעסיק להחליט אם לתת לעובד קביעות. מעסיקים רבים מתעלמים מזה...

gershon17

New member
שכר מינימום הוא השכר המינימלי החוקי

פנסיה לא קבועה בחוק, ולדעתי גם עדכון השכר על-פי ותק לא מעוגן בשום חוק בישראל. אתה רוצה לשנות את החוק? יש כנסת, יש חברי כנסת, הם יכולים להציע חוקים שונים ולהסכים עליהם. הם יכולים גם לא להסכים איתך. אבל החוק צריך להיות אותו החוק על כולם, ולהאכף על כל חברה וחברה, בלי קשר למי הלקוחות שלה ומה השירות שהיא נותנת להם. מעסיק שמלין שכר צריך להענש, אבל זה בכלל לא משנה אם הוא מעסיק עובדי נקיון שמנקים אשנבים בבנק או שהוא מעסיק אחיות בבתי ספר.

gershon17

New member
אם יש מגזר שלא מנוצל

זה דווקא עובדי הבנקים. הם מקבלים משכורות יפות מאד. גם עובדים בחברות חיצוניות שנותנות שירותים לבנקים בדרך כלל מתוגמלים יפה. עובדי נקיון לא, אבל עובדי נקיון לא מתוגמלים יפה בשום מקום.

אשרת

New member
באמת?

מאיפה לך לדעת מה מידת השכלתו ועבודתו שווים בדיוק?

gershon17

New member
מאיפה אתה יודע?

מאיפה אתה יודע שהיכולות שלו לא מצדיקות שכר כזה גבוה? אולי הוא הצליח לשנות את מדיניות ההשקעות של הבנק והרווח הגדול מגיע מניהול תיק ההשקעות העצמי של הבנק ולא מעמלות על לקוחות? אתה קראת את הדו"חות הכספיים של בנק הפועלים? כי גם אני לא, ואני לא יודע למה בעלי הבנק מעדיפים לשלם למנכ"ל שכר כזה גבוה. אבל אני כן יודע שזה הבנק שלהם וזו זכותם המלאה - כי השכר הזה יורד ישירות מהרווחים שלהם. לגבי הלקוחות, זה בכלל לא משנה. כל לקוח של הבנק שמרגיש מנוצל מהנושא יכול תוך יום וחצי לעבור לבנק אחר. אם אתה לקוח של בנק הפועלים, בנק דיסקונט או לאומי או אפילו איגוד ישמחו לראות אותך בין לקוחותיהם. אם אתה לא לקוח של בנק הפועלים, בטח ובטח שאין לך מה להתרעם - זה לא הכסף שלך שמממן את המשכורת. ואם בכל זאת יש כל כך הרבה לקוחות שנשארים בבנק הפועלים, כנראה שזה לא כל כך מטריד אותם.

Yoavsagi

New member
יכולות ומשכורת

האם יש פרופורציה כלשהי בין משכורת שבן אדם מקבל לעבודתו? אתה יכול למדוד את יכולתו של בן אדם ולהביא לו כסף לפי מודל זה? לא פעם שמעתי אנשים משתמשים במדד הלא הגיוני הזה כנגד הרעיון של צימצום הפערים ע"י העלאת שכר המינימום והורדת השכר המקסימלי (או מס על ההון) השאלה כאן היא בכלל לא יחס לעבודה, היא שאלה של איך אנחנו יכולים להתקיים בחברה, בתור בני אדם, בכבוד-ומה שקורה בבנק הפועלים לא נותן להרבה אנשים לחיות בכבוד, בעוד שמנהלי הבנק מקבלים כמויות כסף שאין לחצי ממדינת ישראל (כמה מהכסף הישראלינמצא לדעתך בבעלות הציבור הישראלי? וכמה אצל בעלי ההון?) אני לא בא לשלול כאן את הרעיון שמנהלים צריכים לקבל יותר (לפחות לא היום, אולי עוד כמה שנים טובות), אבל האחראיות של המנהל צריכה להיות גם על העובד שלו וגם על העסק, ולא על העסק תוך כדי רמיסת העובד.

למעלה