כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

מה פרזיטיות באם חד-הורית ?!?

אני לא אתייחס למקרה הספציפי של קנפו כי אני באמת לא מכיר אותו, אבל כמעט תמיד אם חד-הורית היא כזו בעל כורחה. זה לא פשוט בכלל לפרנס ילדים עם שכר מינימום (או עם קרוב לזה) ופה המדינה צריכה לבוא לטובת האזרח. מה שכן (וייתכן מאוד שזה כבר ככה, אני לא בקיא בחוקי הביטוח הלאומי עד כדי כך) התמיכה באם חד-הורית צריכה להיות מחושבת לפי הכנסת האם, מס' הילדים וגיליהם. אגב, כל הנאמר לעיל נכתב בלשון נקבה משום שזה הרבה יותר נפוץ, אולם זה יכול להתייחס גם לאב חד-הורי במקרים מסויימים.

paketi

New member
כל מי שלא עובד

בהנחה שיש לו את היכולת (הלוואי שאני הייתי בריא ברמה של לצעוד ממצפה רמון לי"ם) הוא פרזיט מי שנשען על תקציבים מהמדינה לא רק שהוא פרזיט הוא טפיל שזה בעיקר אמהות חד הוריות לא יכולות לגדל את ילדיכן? שלחו אותם לאימוץ במקרום לגרום להם להתאבד (כמו שקרה לבנה)

gershon17

New member
אההההה, יש כזה?

כבר יותר משלוש שנים? והעלו אותו השנה? הלו?

gershon17

New member
ידיעתך לא נכונה

מאז שנת 2003 יש מס על הבורסה. המס עלה השנה והגיע ל-20%.

shirbi

New member
יש מס על פקדונות

כלומר, על הכנסות מהון של מעמד הביניים. מס על הכנסות ממסחר במניות, עד כמה שידוע לי אין. בכל מקרה, גם המיסים על רווחי הון שקיימים, הרבה יותר נמוכים מהמס על הכנסה מעבודה.

gershon17

New member
איפה אתם חיים כולכם?

הרפורמה במס שעברה בתקופת סילבן כשר אוצר כללה מיסוי כללי של רווחי הון, כולל רווחים מהבורסה. מס רווחי הון בהחלט נמוך יותר מהמס על עבודה. כך צריך להיות, כי הרי רווחי הון הם מכסף שכבר שולם עליו מס הכנסה. ככה זה בכל העולם בכל מקרה.

shirbi

New member
אתה בטוח?

אפשר קישור, אם יש לך במקרה? אני לא סוחר בבורסה, אז אין לי ידע ממקור ראשון, ושמעתי (ומסתבר שאני לא היחיד) מאנשים רבים, גם אנשי ימין וגם שמאל, שאין מס על רווחים ממסחר במניות. אתה בטוח שהמס הוא לא רק על דיבידנדים? הטיעון לגבי הגובה שלו ממש לא משכנע. מה זה רלוונטי אם כבר שולם מס הכנסה? מי אמר לך שהסוחר בבורסה אכן קיבל את כספו מעבודה, ולא למשל מהלוואה מהבנק או מירושה?

gershon17

New member
כן, אני בטוח

זה פשוט מדהים ששלוש שנים ורבע אחרי הנהגת מס רווחי הון בארץ, יש אנשים שהנושא חשוב להם שחושבים שאין מס כזה. הנה, קישור ותיק ביותר. גם כסף מירושה הוא כסף ששולם עליו כבר מס (מי שהרוויח אותו מלכתחילה). הלוואה מהבנק זה כסף שאתה מחזיר, מה שרק מחדד את הנקודה. בשום מקום בעולם מס רווחי הון לא נמצא ברמה של מס הכנסה על עבודה, כי בכל מקום בעולם רוצים לעודד אנשים לחסוך ולהשקיע. המקומות היחידים בהם רמות המיסוי האלה קרובות הם מקומות בהם מס ההכנסה על עבודה נמוך משמעותית מאשר בארץ.

shirbi

New member
תודה. תמיד טוב ללמוד דברים חדשים.

כל הכבוד לסילבן שלום. משהו אחד לא ברור לי מדבריך: אתה אומר "בשום מקום בעולם מס רווחי הון לא נמצא ברמה של מס הכנסה על עבודה, כי בכל מקום בעולם רוצים לעודד אנשים לחסוך ולהשקיע" אבל נובע מכך גם שלא רוצים לעודד את האנשים לעבוד. שהרי אם תקטין את מס ההכנסה על העבודה, ותעלה את מס ההכנסה על רווחי הון, אז אנשים ירצו יותר לעבוד וירצו פחות לחסוך. בנוסף, המס על העבודה הוא מס שממנו מעמד הביניים סובל מאוד, וממס על רווחי הון, הוא סובל הרבה פחות. לכן אני מעדיף מס על רווחי הון.

gershon17

New member
מה שאני אומר הוא

שהסיכוי שאתה תצליח להמציא גלגל חדש בעוד כל העולם, מארצות הברית ועד סקנדינביה, משתמש דווקא בגלגל הישן - הוא נמוך ביותר. מס רווחי הון צריך להיות, אבל כבר היום הוא 20% שזה גבוה למדי. הדרך לקרב אותו למס הכנסה על עבודה היא לא להעלות אותו, אלא להוריד את מס ההכנסה על עבודה. אין לי התנגדות לזה, גם היום עם מס מקסימלי של 49% מדינת ישראל גובה מס גבוה במיוחד. אפשר להפנות חלק ניכר מעודפי התקציב להפחתת מיסים נוספת.

gershon17

New member
למה לא לשלם משכורות עתק?

מה איכפת לך? מישהו שמרוויח מאות מיליונים בשנה לבעלי המניות שלו לא ראוי לשכר נאה? חוץ מזה, אין לך שום דרך טובה להגביל את התגמול לבכירים בחברות. אם תגביל את זה כשכר, תקבל את זה כתשלום לחברה בבעלות אותם בכירים. זה קרב אבוד.

בשביל זה קיים מס הכנסה

בן-אדם משלם מס לפי הכנסתו ולא לפי שכרו, אלא אם כן שכרו הקבוע הוא הכנסתו היחידה.

gershon17

New member
אני לא מבין איך זה קשור למה שכתבתי

מס הכנסה יש גם היום, וזה לא מגביל את השכר הגבוה.

gershon17

New member
למה? למה זה מחריד?

מה איכפת לך שמנכ"ל בנק הפועלים מקבל המון כסף כשכר? זה לא יוצא מהכיס שלך, זה כסף שיוצא מהרווחים של בעלי המניות של בנק הפועלים. מה איכפת לך שהם מעדיפים לשלם הרבה כסף למנכ"ל שלדעתם שווה את זה?

badtiger

New member
זה מחריד מאחר ש

לקוחות הבנק משלמים יותר עמלות כדי לפרנס את מנהל הבנק, שמידת השכלתו ומהות עבודתו אינן מצדיקות שכר כ"כ גבוה.

אשרת

New member
אני בטוחה שעובדי הבנק מנוצלים.

עם משכורות לא כל כך נמוכות ותנאים טובים עם חרא של שירות שהם נותנים ללקוחות שלהם , זה יופי של ניצול.

עדיין הבנק מחזיק עובדי קבלני כ"א...

לפחות חלק מעובדי הבנקים הם כאלה. איך תקראי לזה אם לא ניצול עובדים ?!?!?

למעלה