כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

הבוקר סיפר גבי גזית בתוכניתו "פסוקו של יום" ברשת ב' שעובדת ניקיון בבנק הפועלים, הבנק הכי גדול במדינה שבבעלותה של הגברת שרי אריסון שלחה לו פאקס שבערך זה לשונו: "תגיד לי אדון גזית איך מנכ"ל בנק הפועלים שלמה נחמה ישן בלילה כשאני כעובדת ניקיון בבנק מרוויחה בקושי 3500 שקל לחודש, ולעומת זאת הוא מרוויח 160000 שקל ליום? הנשמע כדבר הזה אדון גזית במדינה מתוקנת?" לא, לא נשמע כדבר הזה במדינה מתוקנת גברת מנקה, אבל כידוע לך אנחנו חיים בישראל, שהיא כידוע לך ואולי לא ידוע לך ואת מגלה זאת רק עתה, מדינה לא מתוקנת ואפילו לא נורמלית, שבה מעדיפים לתת לאדם אחד משכורת של 160000 שקל ליום, מה שמביא אותו למשכורת של 4800000 שקל לחודש, מה שמביא אותו למשכורת של 57600000 שקל לשנה. בעוד השאר מקבלים פירורים שלא מספיקים להם אפילו לגמור את החודש, ועוד טוענים שהעלאת שכר המינימום תפגע בכלכלה, בעוד שכולנו יכולים לחיות טוב מאוד בידיעה שאדם אחד מקבל משכורת של 1371 אנשים.

כמה שזה מחריד זה כבר ידוע...

בדיוק בשביל הדברים האלה חייבים ממשלה חברתית במדינת ישראל

זה שזה ידוע זה לא מנחם אף אחד

בגרמניה למשל, שהיא מדינה אירופאית מערבית לכל דבר, המקסימום שמותר שם הוא פי 30, ואילו פה הגיעו כבר לרמות מטורפות של פי אלף ויותר. זה פשוט לא נורמלי ומישהו חייב לעצור את זה.

shirbi

New member
אתה יכול להרחיב?

מה זאת אומרת שהמקסימום שמותר בגרמניה הוא פי 30? האם הכוונה היא שהשכר המקסימאלי במשק הוא פי 30 מהמינימום? או שבכל פירמה, המקסימום המותר הוא פי 30 מהמינימום באותה פירמה?

konda

New member
מה שנראה לי הגיוני

הוא שכאשר אדם בגרמניה מקבל פי 30 משכר המינימום, אז רמות המיסים שהוא צריך לשלם גדלות בהרבה, בעצם חקיקה סוציאלית שבעצם מוציאה את הטעם משלם משכורות עתק ובכך להרוויח את הפערים.

צריך בישראל מס על הון

וכמובן גם מס על שוק ההון
בארץ כל הזמן העשירים מתעשרים על חשבון העניים

אשרת

New member
כלומר, העשירים צריכים לעבוד למען

העיניים? כלומר, לדעתך האדם לא ראוי לקבל תגמול על פעולתו?

כן, ככה זה בד"כ במדינת רווחה...

אבל במדינת רווחה גם המסים הולכים לטובת האזרח, פה הם הולכים בעיקר לטובת החרדים והמתנחלים.

paketi

New member
בזמן שאנשים יושבים בחושך

אנשים אחרי חוגגים על חשמל חינם פי 3 במשכורות עתק ופרץ מגן עליהם

אשרת

New member
וואלה?

אתה למעשה אומר, שאני משקיעה כרגע בעצמי, כדאי שאוכל לממן חרדי שהחליט להביא ילידם לרוב מבלי יכולת לכלכל אותם? יופי של מדינה הולכת להיות לנו. אני שפחה של אחרים. נהדר.

את מקצינה את מה שאני אומר

המדינה צריכה לתמוך בנזקקים שלא יכולים לפרנס את עצמם ולתת משאבים ליצירת אורח חיים תרבותי וקיום בכבוד לכל שכבות האוכלוסיה וכל הזרמים בתוכה. באופן טבעי, מי שיש לו יותר אמצעים הוא צריך יותר לתמוך בצרכים הללו מאשר מי שאין לו אמצעים כלל וכלל.

אשרת

New member
תגובה.

מה זה לא מסוגלים לפרנס את עצמם? לגבי זקנים, נכים וחולים - אני מסכימה עמך שיש לעזור להם. אבל בוא נאמר למשל - חרדים - לדעתך יש להמשיך ולעזור להם כאשר הם בבירור בוחרים בחיי עוני ובורות והבאת ילדים רבים לעולם כאשר הם מתבססים על כך, שאני אפרנס אותם?

יש הרבה חרדים שקשה להם להתפרנס

אני סבור שהחינוך החרדי חייב להיות הרבה יותר מכין ל"חיים האמיתים" וכי מתורה בלבד לא תבוא הפרנסה, אבל קיימת בעיה בחברה החרדית בפרט של חוסר ידע בתחומים רבים. הרבה מאוד מהחברה החרדית לא מסוגלת להשתלב באמת בשוק בעבודות שהן קצת יותר מבסיסיות. בנוסף, בחברה החרדית יש משפחות מרובות ילדים וזו זכותם. במשפחות מרובות ילדים לגיטימי שהאם תשאר בבית ותדאג לסידורים... דעתי היא שמתוך דאגה לטובת הילד המדינה צריכה לתמוך במשפחה שכזו. אני יודע שמאוד פופולרי לבוא ולהגיד שהחרדים הם גנבים, אבל בואי אשרת נכיר בעובדה שגם החברה החרדית היא מורכבת מאנשים בשר ודם כמונו ואני מאמין שאת הבעיות שלהם צריך לפתור בדרכים ארוכות-טווח ולא ישר בסיקול ממוקד שיכול לגרום להם נזק בלתי-הפיך ורק להעמיק את הקרע ביננו לבינהם...

אשרת

New member
תגובה

החינוך החרדי לא מכין לכלום פרט לחיי עוני. זה הכל. הם מסרבים לקבל את תוכנית הליבה של משרד החינוך אשר אמורה להקנות ידע בכמה מקצועות בסיסים כמו : מתמטיקה, אנגלית וכו'. דבר שני, זכותם להביא כמה ילדים שהם רוצים, אבל אין להם זכות לדרוש ממני לממן אותם , כמו שלי אין זכות להביא ילדים לעולם ולומר לך "פרנס לי אותם". טובת הילד עומדת לנגד עינך? קח אותם מההורים שלהם- כי ההורים שלהם מולידים אותם לחיי עוני, ועידוד של הדבר הזה, לא מועיל לחברה בשום צורה שהיא. את הפתרונות שמציעים, החרדים מסרבים לקבל. אינך מעוניין לכפות עליהם דבר, הם אינם מעוניינים לקבל את הפתרונות שאתה מציע, ולך אין זכות לדרוש ממני, בתור אדם עובד , לממן להם את הילדי. קודם כל, שהם יהיו אחראים על הילדים שלהם, אחרי זה אני.

אני מעוניין לכפות עליהם חינוך

לדעתי לימודי אנגלית ומתמטיקה (וגם אזרחות!!!) חייבים להיות תנאי להרבה מאוד הקצבות למגזר החרדי. אני חושב שבמדינה חופשית זכותו של אדם להביא לעולם כמות מסויימת של ילדים, כל עוד הוא יכול לפרנס אותם. אולם, נוצר כאן מצב שבו חברה מסויימת לא רואה את הדברים כמו שאני רואה אותם ואני מנגד לא יכול לשים את חייהם של ילדים כתנאי ובטח שלא לקחת אותם מחזקתם כעונש על מעשיהם. זה פשע מוסרי מה שאת מציעה!

אשרת

New member
פשע מוסרי?

אם יש מישהו שהוא פושע מוסרי, אז זה הם. הם פושעים מסוריים כלפי הילדים שלהם, שאותם הם מולידים לתוך מעגל של עוני ללא יכולת לצאת ממנו. אם אתה לא תשים את הגבול בנקודה המסויימת המצב הזה ימשיך להיות קיים, ואז מה אתה עושה?! זכותו של כל אדם להביא כמה ילדים שהוא רוצה - לא על חשבוני , האוהד. מה שקורה, שמשום שאני צריכה לממן את הילדים של החרדים, אני מונעת מעצמי דברים אחרים.. כמו הרחבת המשפחה שלי למשל וזה למה- משום שאני לא מוכנה להביא ילד אם אין לי יכולת כלכלת לתמוך בו בצורה ראויה. אז מה שנוצר פה, שאתה מחייב אותי להעדיף ילדים אחרים מאשר את שלי. וזה לא נראה לך בעיה מוסרית כלשהי?

למעלה