כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

לו אולי לא, אבל לממשלה כן.

אם אני בעל עסק שמשלם מיליונים למנהל שלי שמעסיק עובדים בשכר רעב, חובתה של הממשלה שלי להתערב ולעצור בעדי מלהמשיך עם התופעה הבזויה הזאת. אם המדינה לא תגן על העובדים וזכויותיהם, אף אחד לא יגן עליהם.

tapr

New member
זה עניין אחר לחלוטין

יש הבדל משמעותי בין שכר מינימום לשכר מקסימום... שכר מינימום נועד להגן ממצב של שכר רעב. כשאתה מדבר כאן בעקיפין על שכר מקסימום, זאת סתם קנאה ומרקסיזם מאוס. מה הטענה שלך, שעם הכסף הזה אפשר לשלם יותר למנקות? יכול להיות. אבל זה לא השיקול שלך.

זה בדיוק מה שאני מדבר עליו

לא יקרה שום דבר אם אדון שלמה נחמה יקבל סכום נמוך מ160000 שקל ליום ועם הכסף הזה יוסיפו לשכר שאר עובדי הבנק שלא מגרדים אפילו את מאית המשכורת שלו. ואין בזה שום דבר שקשור לקנאה או למרקסיזם, יש לזה קשר לרצון לתקן את החברה החולה והמעוותת שלנו.

tapr

New member
עובדי נקיון מצויים בשפע

ולא דורשים כשרונות מיוחדים, ולכן הם משתכרים שכר מינימום. הכסף שיגרע מהמשכורת, ילך לרווח הבנק, או לשרי אריסון. זכות הבנק בתור עסק פרטי לקבוע שכר, זהו...

אשרת

New member
ממתיק.

בוא נסיים זאת כך- תקים עסק משל עצמך, תתן לעצמך 0 ש"ח לחודש ואת כל השאר תן לאנשים פחות מוכשרים ומיומנים ממך את כל השאר. אוקי?

אנדרי ז

New member
אילו עובדים נפגעו?

מנקים, כפי שנאמר פה, לא יכולים לצפות ליותר משכר מינימום, פרט לשעות נוספות כמובן. עובדי הבנקים דווקא קיבלו יופי של בונוסים בתקופה האחרונה ממה ששמעתי, ולא רק המנהלים. אם כבר יש נפגעים זה אנחנו ציבור הלקוחות, ולא עובדי הבנקים.

במה זה מפריע לי? ../images/Emo5.gif

מוזר שלך כאזרחית וכלקוחה של הבקנים שמשלמת עמלות וריביות ויביות על עמלות, זה לא מפריעה. אז אם זה לא מפריע לך, אני משער שגם זה לא יפריע לך: התיאבון הגדול של הבנקים "כשבן אדם אוכל יותר מדי אומרים שהוא חזיר. אז מה נגיד על הבנקים שמתכננים לייקר בעוד חודשיים את העמלות שהם גובים ממשקי הבית?" ואם את חושבת שאין קשר בין השניים, כדאי מאוד שתחשבי שוב.

אבל הסברתי לך כבר

אין קשר בין שכר המנכ"ל לבין העמלות. הבנקים ישמחו לקחת, בכל מקרה, כמה שיותר עמלות. פירמה עיסקית מנסה בכל מקרה להוויח כמה שיותר (או ליתר דיוק למקסם את הערך שלה שזה כמעט אותו הדבר). למה אתה חושב שאם שכרו יקוצץ ב 90% הבנק יוריד את העמלות? מה הקשר בדיוק? הדבר היחיד שיקרה (בהנחה שהשכר אכן מופרז) שנראה עליה ברווחי הבנק. שכרו של המנכ"ל פוגע ברווחים של הבעלים ולא פוגע בלקוחות. אם הבעלים מוכן לספוג פגיעה זו ברווחיו מה זה העסק שלך? במאמר מוסגר, אם נניח שמנהל מוכשר מצליח להגדיל את רווחי הבנק ב 1% בלבד מעבר למנהל פחות מוכשר, הרי המשמעות היא שמנהל שכזה שווה מיליוני שקלים של שכר.

שטויות, לכל דבר יש קשר ../images/Emo192.gif

ומלבד זאת זו בדיוק הסיבה שאתם מנתנגדים להעלאת שכר המינימום, בטענה שהמשכורות שלכם ייפגעו והפער בין המשכורות יצטמצם. כך שהטענה הזאת שלכם לבד כבר מוכיחים את דבריי שהכל קשור אחד בשני.

לא, זאת לא הסיבה שאנחנו מתנגדים

אנחנו מתנגדים להעלאת שכר המינימום כי אנחנו לא רוצים לראות עשרות אלפי מפוטרים חדשים. אנחנו מתנגדים מאחר ואם משווים את שכר המינימום בארץ, ביחס לתוצר שלנו, לשכר המינימום בעולם כבר היום אנחנו ממוקמים גבוה מאוד. אם באמת מעניין אותך הנושא, המינימום הדרוש זה לקרוא כמה מחקרים. הנה נייר עמדה השוואתי והנה מחקר רציני. ואם באמת באמת מעניין אותך הנושא, מעבר לדמגוגיה הפרצית, אתה מוזמן להיכנס לאיפה שיש הרבה מחקרים בנושא.

טשאפק

New member
בכל המערכת הבנקאית משלמים

למנהלים שכר גבוה בסדרי גודל ממה שמשלמים למנכ"ל חברת חשמל. כך היה אגב גם כשהבנקים היו בבעלות המדינה. מה ההבדל בין צריכת חשמל לצריכת שירותי בנקאות? למה שכר עובדי חברת החשמל, שדרך אגב הוא לא מוגזם אלא הוגן, הוא פגיעה בכיס שלי ושלך, ואילו שכר מנהלי הבנקים אינו פגיעה בכיס?

אשרת

New member
חברת המשחל היא חברה ממשלתית

והינה מונפול, בניגוד לבנקים, טשפאק. ולפני שאתה קופץ לגבי ההבדלים בין הבנקים השונים, אני יכולה לספר מניסיון שלי, שיש הבדלים בין הבנקים השונים , ואתה יכול לבחור. ,\

טשאפק

New member
יש הבדלים אבל יש גם תיאום

זה קרטל, שאינו זוכה לפיקוח ראוי. בכל הבנקים משכורות הבכירים הן גבוהות בלי פרופורציה. אגב, אין הרי אפשרות שיעבירו קווי חשמל שונים בכל בית ותוכלי לבחור ביניהם. יש תחומים שהם מונופולים טבעיים. ייצור החשמל פתוח לכל יזם. יש מפעלים שמייצרים חשמל לעצמם ויש גם מכרז לייצור חשמל בתחנת כוח פרטית. אפשר לעודד את התחרות בתחום אבל לדעתי יש צרות עין בציבור כלפי העובדים, שמידע אישי המשכורות שלהם הוגנות ולא יותר והם עושים עבודה טובה. זה לא פחות חמור מצרות העין כלפי המנכ"ל המסכן שמרוויח 167 אלף ש"ח ביום, שעליה התלוננתם.

אשרת

New member
זה לא משנה.

יש לך מונפול בתחום החשמל , ואין לך שום ברירה פרט לצרוך את החמשל דרך חברת החשמל, ואם נראה לך בסדר, שאתה נמצאת בעמדת נחיתות, וכי הם יכולים לעשות מה שבה להם עם כספי הציבור, שיבושם לך. זה מראה מעט על הצביעות שלך. אתה מדבר על צרות עין? אתה לוקה בצרות עין כאשר מדובר בכלל על עסק פרטי, וכי אף אחד לא מכריח אותך להיות דווקא באותו בנק, אלא בבנקים אחרים וכמו שאמרתי לך - יש הבדלים בין הבנקים, אף אחד לא מחייב אותך להשאר שם. אבל כאשר מדובר במנופול אשר כל הציבור משלם את המשכורות של האנשים אתה ממש נדיב. יש לך תפיסה משונה. לגבי התיאום שאתה טוען שיש בניהם, בתחומים שאני בדקתי - לא היתה בניהם שום תאימות, ואני בסופו של דבר בחרתי בבנק שנתן לי את המסלול הטוב ביותר מבחינתי, בתור לקוחה.

טשאפק

New member
באמת תפיסה משונה

לי מפריע שמנכ"ל בנק מרוויח 167 אלף ש"ח ביום, ולא מפריע, שמהנדס וותיק בחברת חשמל, עם תואר שני, מרוויח 12 אלף נטו בחודש. ממש תפיסה משונה.

הבנקים יותר גרועים ממונופול

הבנקים הם קרטל ותופעת הקרטלזיציה הולכת ותופסת תאוצה חזק בישראל.

אני ארחיב קצת מעבר למה שאשרת כותבת

בנק הפועלים נקנה בכסף מלא ע"י משפחת אריסון. לאחר מכן מדובר בעסק הפרטי של המשפחה (ושל שאר בעלי המניות בבנק). לפיכך משכורת עתק למנכ"ל יורדת, ישירות, מרווחי הבנק. אין שום קשר בין שכר המנכ"ל לבין העמלות, למשל. מטרת הבנק היא למקסם את רווחיו (יותר נכון למקסם את ערכו, אבל זה כמעט אותו הדבר) לפיכך הבנק ינסה לגבות כמה שיותר עמלות, ללא קשר לשכר הבכירים בבנק. כל שקל נוסף ששרי אריסון מחליטה לשלם למנכ"ל פשוט יורד מרווחי הבנק. לגבי חברת החשמל, כל שקל נוסף כשכר יורד מרווחי חברת החשמל, אלא מה, חברת החשמל היא חברה ציבורית שממומנת מכספי ציבור. בהנחה שהמדינה לא רוצה לעשות קופה על חשבון האזרחים הרי מחיר החשמל הוא פונקציה של הוצאות חברת החשמל. ככל שההוצאות נמוכות יותר כך גם יהיה מחיר החשמל נמוך יותר, לפיכך, שכר גבוה בחברת החשמל גורם למחירי חשמל גבוהים יותר ולפגיעה בכל האזרחים. הבנת?

טשאפק

New member
זה היה נכון תיאורטית לו היתה תחרות

מלאה בין הבנקים, ולו "הבנק" היה איזה גוף מופשט שפועל באמת אך ורק כדי להגדיל את רווחי הבנק, כמו בשיעורי כלכלה, ולא דירקטוריון שמורכב מאנשים, בעלי אינטרסים משל עצמם. מכיוון שאין תחרות מלאה אלא קרטל חלקי, והלקוח הוא לקוח שבוי, כיוון שחשבון בנק הוא למעשה מצרך יסוד, אז העמלות הן גם פונקציה של הוצאות הבנקים כולל שכר המנהלים. אצרף שוב את הקישור למאמר של נחמיה שטרסלר בנושא.

למעלה