כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

tapr

New member
לא עניינך

זה עסק פרטי. מפריע לך? אל תהיה לקוח.

לא רק שזה ענייני, זה עניינו של כל

אזרח ושל כל אדם שפוי שיש כאלה פערים בחברה הישראלית.

וזה למה?

עוד לא הבנתי איפה הבעיה כאן בזה ששרי אריסון מוותרת על מיליונים מרווחיה בשביל לתת משכורת למנהל שלה. נניח לצורך הדיון שמשכורתו מקוצצת ב 90%. אתה חושב שמצבך שלך היה משתפר?

ערב רב

New member
נכון, גם אותי נורא מכעיסה הצביעות

הזו, נגד בעלי ההון שלוקחים דיבידנדים של מאות מיליונים (למשל, דנקנר בסלקום) לא אומרים מילה אבל נגד משכורות המנכ"לים צועקים. זה רק מוכיח עד כמה עמוקה השליטה של בעלי ההון על המשק שלנו.

אתה חושב שדנקנר לא השקיע?

מה ההבדל בין דנקנר שמשקיע כסף בעסק לבין בעל מכולת ולבין אדם שמשקיע בפק"מ? אתה חושב שהוא לא צריך להרוויח? הבעיה עם חברות הסלולר היא שאהוד אולמרט איפשר קרטליזציה. במקום לקבוע שדמי הקישוריות יהיו 0 ולקבוע שאדם יכול "לנדוד" עם המספר שלו, הוא יצר חסמים שהפריעו לתחרות החופשית. ברגע שהממשלה לא תתערב (או תתערב בצורה נכונה...) הרווחים של דנקנר לא יהיו כה מרשימים. אותה בעיה חוזרת על עצמה שוב ושוב כאשר שרים נכנעים לאינטרסים של בעלי הון. שוב, גם כאן אני מחכה ליום שאיזה שר יועמד לדין פלילי על מרמה והפרת אמונים (אבל זה לא יקרה כי הבאים בתור יהיו הפרקליטים והשופטים...).

טשאפק

New member
ישנם הבדלים קטנים

כשלדנקנר יש בעייה להחזיר את האשראי שלקח לצורך השקעותיו, יש מי שבא לקראתו בהפשרת קרקע נדיבה מאד, עד גבול האי-חוקיות ומעבר. לבעל המכולת, אם בכלל יקבל אשראי, יעקלו את הנשמה אם לא יעמוד בתנאי ההלוואה. (תעשיות מלח אמנם זה כבר לא של נוחי אבל הכל נשאר במשפחה).

אתה רק מצדיק את מה שאני אומר

עדיין לא הבנתי איפה הבעיה בזה שהוא מרוויח על עסק שהוא השקיע בו. יש בעיה באישורים חריגים שניתנים לו, אבל זה סיפור אחר לגמרי.

טשאפק

New member
אף אחד לא אומר שיש בעייה בכך שהוא

מרוויח מעסק שהוא השקיע בו. לא תשמע לעולם טענות נגד סטף ורטהיימר למשל. הטענות נגד משפחות הון מסוימות נוגעות לשאלה עד כמה הונן נצבר כתוצאה מהקשר בינן לשלטון. הן כשמדובר בקרטלים לסוגיהם, כמו הסלולר והבנקים, והן כשמדובר בהטבות ישירות על-חשבון המדינה, כמו בקרקעות המלח.

אבל כאן דיברנו על בנק הפועלים

שנים משפחת אריסון הייתה בהפסדים כבדים עקב השקעתה בבנק הפועלים. אי אפשר להגיד כי מכירת בנק הפועלים הייתה נגועה בקשרים פסולים של הון ושלטון וכאן אנחנו חוזרים לשאלה הראשונה, מה לעזעזל אכפת לכם אם שרי אריסון מחליטה לתת שכר גבוהה למנכ"ל הבנק?

אז זהו, שלא.

משפחת אריסון לא הייתה שנים בהפסדים גדולים עקב "השקעתה" בבנק הפועלים. השקעה זה כשאתה לוקח כסף שלך ושם אותו איפה שהוא, ומצפה לרווח. כאשר אתה לוקח הלוואה מתוך הבנק אותו אתה רוכש ואח"כ הבנק מחזיר לך דיבידנד זה לא השקעה. זה נקרא קשר הון ושלטון (כי מי שמכר לטד אריסון את הבנק בצורה זו זה השלטון). הבעלות הנוכחית של אריסון היא רק 16% מהבנק. איזו זכות מוסרית זה נותן לה להוציא כל כך הרבה כסף מרווחי הבנק על שכר למנהלי הבנק? גם אם נוסיף לכך את חלקם של יתר בעלי העניין (דנקנר ועוד) לא נגיע למחצית הבעלות. למה יתר בעלי הבנק שותקים? כי הם הציבור? איפה הדמ"צ כשצריך אותם.

אז זהו שכן

אתה יודע אילו ערבויות המשפחה הניחה בשביל הרכישה? אתה יודע כמה הון עצמי הושקע ברכישה? אתה יודע מה הריבית שהם שילמו עבור ההלוואה? אל תשכח, גם אתה יכולת לקחת הלוואה ולקנות מניות של בנק הפועלים ולהנות מהדוידנדים. תתפלא, אבל עד הזינוק במניות הבנק בשלוש השנים השנים האחרונות, המשפחה הייתה בהפסדים כבדים.

ועדיין לא הבנתי מה הבעיה

אם אתה מחזיק במניות הבנק, יש לך זכות לבוא בטענות (לא טובה לך ההתנהלות, או תשיג שליטה בבנק (או תשכנע את רוב מחזיקי המניות לקצץ בשכר המנכ"ל) או תמכור את המניות שלך). אבל לא הבנתי מה הבעיה שבעלי המניות בבנק המניות הרוויחו פחות והמנכ"ל הרוויח יותר. התקבלה החלטת רוב ולפיה נקבע שכר המנכ"ל. עוד לא הבנתי מדוע בוזגלו, שאינו מחזיק במניות הבנק, נפגע.

לי לא, אבל אולי לעובדת הנקיון והשאר

שעובדים בבנק של גברת אריסון. אין כל הצדקה לשלם כאלה סכומים מטורפים לאדם אחד (160000 שקל ליום) ויהיה חכם ומוכשר ככל שיהיה, זה לא קורה בשום מקום בעולם, ואין שום הצדקה שזה יקרה בישראל. אין לי בעיה עם זה שהוא יקבל יותר מהעובדים הזוטרים, זו לא כוונתי, וודאי שמתוקף תפקידו ודרגתו עליו לקבל יותר, אז בבקשה שיקבל פי 30, פי 50 ואתה יודע מה? אפילו פי 100. אבל פי 1000 ויותר זו כבר הגזמה פראית, ואם בשביל פיטרה הגברת אריסון 900 מעובדיה, זה רק מוכיח שאין לזה לזה כל הצדקה, לא לפיטורים ההמוניים של הגברת אריסון ולא לסכומים המטורפים שהיא משלמת למנהלים שלה. ואם אפילו סטנלי פישר שהוא סופר קפיטליסט ומינוי פוליטי של נתניהו שר האוצר לשעבר, מתנגד ורואה בחומרה רבה את התופעה הבזויה והמבישה הזאת, ובנוסף מתריע אף הוא על רמת הפערים בין עניים לעשירים בחברה הישראלית, זה אומר דרשני, וזה אומר שבאמת נחצה פה קו אדום שאסור היה שייחצה, ועכשיו חייבים לעצור את המגמה הזאת לפני שהיא תשבור שיאים חדשים שאף יגדילו את הפערים ואת השסע בחברה הישראלית.

vinney

Well-known member
זה לא קורה בשום מקום אחר בעולם?

וואו, יש לך עוד בדיחות כאלה?

ועדיין לא הבנתי איפה הבעיה

אם מרת אריסון הייתה משלמת פחות למנהל שלה (בהנחה שהוא היה מסכים לעבוד עבורה ולא עובר לעבוד עבור אחר שהיה משלם יותר) מדוע מצב המנקה היה משתפר? שוב, אשמח אם תסביר לי איך בדיוק אתה נפגע מכך ששרי אריסון משלמת שכר גבוה למנהל שלה (מה שאינו נכון כאשר מדברים על השכר המוגזם בנמלים ובחברת החשמל, שהוא גורם לפגיעה ישירה ומידית בכיס שלי ושלך).

צרות עין אשרת? ../images/Emo5.gif

לביקורת על משכורת של 160000 שקל ליום שכפולה פי 1371 משכר המינימום את קוראת צרות עין? ואחרי זה עוד מתפלאים שהשכר הממוצע במשק כל כך גבוה, ברור שהוא יהיה גבוה אם אדם אחד מקבל משכורת של 1371 איש, איך שהוא לא יהיה גבוה? אבל בפעם הבאה שאיזה אידיוט יעלה את זה כטענה שהמצב בישראל טוב כי השכר הממוצע במשק הוא גבוה, זו תהיה לא יותר מבדיחה עצובה שאין לה שום אחיזה במציאות. וזו עוד סיבה מדוע יש לעלות את שכר המינימום ל1000$ ולעשות זאת בהקדם האפשרי לפני שהפערים הבלתי נתפסים שבין עניים לעשירים בישראל ישברו שיאים חדשים, ובכך יעמידו את הדמוקרטיה עצמה בסכנת התפוררות.

אשרת

New member
תסביר לי - במה זה מפריע לך?

משלמים לו מכספי הממשלה? לא!!! אז רד מזה. איתי פורמן בהחלט צודק, לא ברור במה שה מפריע לך. את הפרעים החברתיים תנסה לצמצם בצורה אחרת, ולא על ידי כך שאתה תדחוף את האף שלך לתוך כיסים של אנשים אחרים, אשר מרווחים את משכורתם בצורה ישרה וחוקית. ולגבי המנקה - באמת שאין סיבה שהיא תרוויח יותר מהמנימום, וזה במידה שהיא עובדת משרה מלאה, ממתיק. לא הבנתי איזה איכותיות היא מביאה לתפקיד שלה.

טשאפק

New member
הציבור משלם את משכורות המנהלים

לא? לא מדובר בענף שמייצא לחו"ל. הציבור בארץ, כולל העסקים הקטנים ומשקי הבית, יוצר את רווחי העתק שמאפשרים תשלום משכורות כאלה.

אשרת

New member
וואלה.

באותה צורה, אתה גם ממן את כל החברות העסקיות. אבל מה לעשות, שהבנק הוא בכל זאת עסק פרטי, ומרבית המניות נמצאות בידיים פרטיות? לא מתאים לך בנק הפועלים- לך לבנק אחר. אין לך שום זכות להתערב במשכורות אשר מושלמות בעסקים פרטיים.

למעלה