כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

הבוקר סיפר גבי גזית בתוכניתו "פסוקו של יום" ברשת ב' שעובדת ניקיון בבנק הפועלים, הבנק הכי גדול במדינה שבבעלותה של הגברת שרי אריסון שלחה לו פאקס שבערך זה לשונו: "תגיד לי אדון גזית איך מנכ"ל בנק הפועלים שלמה נחמה ישן בלילה כשאני כעובדת ניקיון בבנק מרוויחה בקושי 3500 שקל לחודש, ולעומת זאת הוא מרוויח 160000 שקל ליום? הנשמע כדבר הזה אדון גזית במדינה מתוקנת?" לא, לא נשמע כדבר הזה במדינה מתוקנת גברת מנקה, אבל כידוע לך אנחנו חיים בישראל, שהיא כידוע לך ואולי לא ידוע לך ואת מגלה זאת רק עתה, מדינה לא מתוקנת ואפילו לא נורמלית, שבה מעדיפים לתת לאדם אחד משכורת של 160000 שקל ליום, מה שמביא אותו למשכורת של 4800000 שקל לחודש, מה שמביא אותו למשכורת של 57600000 שקל לשנה. בעוד השאר מקבלים פירורים שלא מספיקים להם אפילו לגמור את החודש, ועוד טוענים שהעלאת שכר המינימום תפגע בכלכלה, בעוד שכולנו יכולים לחיות טוב מאוד בידיעה שאדם אחד מקבל משכורת של 1371 אנשים.

SilentMike

New member
57 מיליון לשנה?

ברצינות? אני מוכן לעשות את העבודה שלו בשביל חצי.

Sashka7

New member
ואילו איכויות יש לך, באמת,

שאתה צריך סכומים כאלה???

jak44

New member
ממתיק סוד 6ין לי ויכוך

אתך על האנומליה של חלוקת השכר בישראל אבל סדר צריך להיות גם בבלגן שכרו של שלמה נחמה הוא 32 מיליון לשנה אזתתקן קצת את החשבון ושוב אומר שזו בעיני שערוריה גדולה .

גזית טען שהוא מרוויח 160000 שח ליום

תכפיל את זה בחודש ואחר כך תכפיל את זה ב12 חודשי השנה. כמה יוצא לך?

gershon17

New member
למה? למה זו שערוריה?

השכר שלו יורד מרווחי בנק הפועלים. מי שמשלם את השכר הזה הוא בעלי המניות של הבנק. הם מקבלים פחות רווחים והוא מקבל יותר שכר. למה שזה יפריע לך באיזושהי צורה אלא אם כן יש לך מניות בבנק הפועלים?

sheketz

New member
הריכוזיות של הכח הכלכלי של הבנקים

מפריעה לי - המשכורות של המנכ"לים שלהם לא. הרפורמות בשוק ההון בחלקן אמורות להקטין כח זה למשל על ידי הפרדת קופות הגמל מהבנקים.

לי מפריעות המשכורות שלהם כל

עוד יש ריכוזיות של הכח הכלכלי של הבנקים, והגיע הזמן שתיווצר ביניהם תחרות אמיתית שתוביל - בין השאר - להורדת העמלות ללקוחות.

איילת1974

New member
גם לפטר 1000 עובדים

ולשים במקומם 1000 עובדי קבלן עם שליש משכורת, מניבה רווחים לבנק. המשכורת שלו, היא על חשבון אלו שפוטרו.

sheketz

New member
אין שום בעיה עם היחס הזה

בין ההכנסות, צרות העין זו הבעיה. עוד משהו?

מעניין שאפילו פישר הסופר קפיטליסט

אינו חושב כמוך וטוען שזונורמה פסולה שיש להילחם בה. כמו כן הוא נותן דוגמא אישית והדבר הראשון שהוא עושה זה קיצוץ במשכורות ובהטבות הנלוות של מנהלי הבנק שבראשו הוא עומד. וזו רק ההתחלה כשהמטרה היא שינוי הנורמות הפסולות בבנקים הגדולים וכלפי מנהלי החברות שחושבים אולי שמגיע להם הכל ללא גבולות, והם מהר מאוד יגלו שלא כך הדבר עם הממשלה החדשה שעומדת לקום בימים הקרובים. לגבי צרות העין שאתה מדבר עליה: אתם דווקא אלה שיש להם צרות עין. עובדה שמי שמקטר יומם ולילה על גובה הקצבאות, על העלאת משכורת המינימום, על גובה הסיוע שמעניקה המדינה לשכבות החלשות זה רק אתם, אלה שמדברים על צרות עין רק כשמדובר בהם, אבל מנגד להם אין כל בעייה לקטר על אחרים.

sheketz

New member
אני לא קורא מחשבות בניגוד לך

אבל לידיעתך בנק ישראל הוא מוסד ציבורי ובנק הפועלים הוא מוסד פרטי. הקצבאות הם כמו תרופה - אם נותנים סמינון גבוה יותר מדי אז נזקן גדול מתועלתן.

למעלה