כמה זה נישה windows embedded

zaske

New member
בניגוד לזוהמה שלא תורם דבר לפורום

אני אגיד לך - תכנס לאמבדד, זה אחלה תחום בישראל, ואתה יכול להרוויח לא מעט כסף.
ולגבי המפגר הטרול? שילך לתקוועד , כמו שאומרים אצלנו בנתניה (ולא בתל-עזה העלובה שהוא חי בה).

שני דברים 1. אני מבקש למתן את השפה, אחרת אאלץ למחוק את הודעותיך.

2. ווינדוס אמבדד זה לא בדיוק אמבדד. למעשה אני לא יודע בדיוק מה זה. אין ספק שזו נישה מאוד קטנה ולא ברור לי עד כמה הידע משם יהיה רלוונטי לדברים אחרים.

limp146

New member
זה לא בעיה שמדובר בוינדוס

ולא איזה סוג של לינוקס למיניהם ? כי הקטע הזה דיי מלחיץ אותי
מהידע שלי של התחום תמיד חשבתי שכותבים שם בC/c++.

vinney

Well-known member
או שכן או שלא, מה שבטוח - אולי

windows embedded זה חיה בעייתית, עברה הרבה תהפוכות מאז הCE, והכל די תלוי בהצלחת WIN8. אם WIN8 תכשל, לדעתי מייקרוסופט על כל הפלטפורמות שלה תהיה בנפילה חופשית, אם WIN8 תצליח - זה יכול לתפוס נתח שוק.

מעבר לטלפונים, משתמשים בwindows embedded בהרבה דברים. למשל, פורד שמים אותה על המכוניות שלהם, ואם אני לא טועה גם חלק ממערכות טיסה של בואינג מבוססות על זה (אולי זה מסביר את הבעיות של 787? לודע). בכל אופן, מדובר במערכת שהיא יחסית איזוטרית, אבל לא לגמרי מופרכת, ועם סיכוי צמיחה גדול.

לא ממליץ להכנם ל-embedded windows

זאת נישה שהולכת להעלם. כנ"ל VxWorks שהולכת ודועכת, למרות שעדיין יש לזה נתח שוק גדול והרבה עבודה.
נראה שהעתיד הולך ללינוקס ולמערכות הפעלה מובייל.

jgut

New member
לגבי VxWorks

כבר 7 שנים שאני חושבת שהיא הולכת להעלם. בנתיים היא פה ואני נתקלת בפרוייקטים חדשים שעובדים איתה.
הייתי בטוחה שהלינוקס יחליף אותה בקלות. אבל משום מה זה לא קורה בקצב הצפוי.

vinney

Well-known member
שקלנו את זה במקום העבודה הקודם

במוצר אחד אכן החליפו את הVW בלינוקס יחסית בלי דם, אבל בשאר המוצבים זה היה פשוט בור ללא תחתית. ומה לעשות, תשתית לא מפתחים כל שנה, אני די בטוח שיש להם עדיין פרוייקטים חדשים על אותן התשתיות של VW, והם ימשיכו איתם עוד לפחות 5-10 שנים. היא לא תעלם כל כך מהר (אם כי השוק שלה מצטמק במהירות). זה די דומה למה שקרה לקובול.

jgut

New member
זה גם מה שקרה באחת החברות בה עבדתי

במקומות אחרים שעבדתי בהם, יש להם תוכנה שכבר כתובה לVW ומתכנתים שלא מכירים לינוקס מספיק טוב.
זה אכן יותר זול להם להישאר עם המערכת ההפעלה המוכרת ורק להתאים את הBSP לבורד החדש.
בלינוקס יצא לי לעשות התאמה רק פעם אחת. זה לא היה לגירסא רגילה של לינוקס, אלא לינוקס אמבדד כלשהו. אני מניחה שמי שמכיר לינוקס טוב, לא יחשוש מזה, אבל ממני זה דרש לא מעט מאמצים.

choo

Active member
במקומך, הייתי מנצל זמן חופשי ללמוד לינוקס

ברמה מקבילה למה שאת מכירה ב-VxWorks.

נכון, ייקח זמן עד שתחפשי שוב עבודה, אבל כשזה יקרה, הצמדות ל-Vxworks לבדה עלולה להקשות עלייך. חישבי 10 שנים קדימה, לא רק על שנתיים-שלוש קדימה.

האם יכול להיות שבעוד 10 שנים משהו אחר ישתלט במקום לינוקס? הסיכוי הזה תמיד קיים, אבל הוא יחסית נמוך, בגלל המודל שבו לינוקס מפותחת. אם יקרה ללינוקס מה שקרה לפרל (שתהליך הפיתוח יהפוך להיות איטי עד אין קץ) - המצב יהיה אחר.

במילים אחרות - מה יקרה אם אוטובוס יפגע בלינוס?

http://segfault.org/writing/segfault.org/Bus.html

jgut

New member
זו עצה טובה

ואכן זה ברשימת הדברים שאני מתכננת ללמוד בזמני הפנוי.
אני אגלה לך שאני כבר לא כ"כ זוכרת את VW, כי אני בפועל לא עוסקת בכך בשנים האחרונות (לא ניראה לי שאחזור אליה גם בעתיד). אין לי מומחיות במערכת ההפעלה הזו, אני פשוט מרגישה בה נח כמו שאני מרגישה עם כל מערכת הפעלה RT. בשנים האחרונות חזרתי לתחום החלונות ומידי פעם אני עושה פרוייקטים בעלי אופי של יותר אמבדד.
אני לא חושבת שהידע של מתכנת צריך להיות מוגבל במערכת הפעלה כלשהי.

המקום היחידי שבו אני מרגישה פחות בטוחה, זה בלינוקס. אני מנחשת שברגע שיצא לי לעשות פרוייקט רציני במערכת ההפעלה הזו (אני מתכוונת מעבר לUSER MODE, שבו אני מרגישה בסדר), יהיה לי יותר בטחון.

לא ידוע לי במה אחפש עבודה בפעם הבאה שאחפש. גם אם הייתי צריכה לחפש עבודה כרגע, אני ממש לא סגורה על עצמי איזה תחום אני מעדיפה.

vinney

Well-known member

jgut

New member
אני אנסה לענות לך

מצד אחד זה בטוח נישתי. מצד שני זה לא בהכרח ישפיע על החיפוש עבודה שלך בעתיד.
זה תלוי מה תעשה בפועל.
למה הכוונה? יכול להיות שתפתח אפליקציה שבה בכלל לא תרגיש שאתה עובד על אמבדד. יכול להיות שתפתח משהו שיהיה מאוד דומה לפיתוח אפליקטיבי רגיל, רק עם פחות משאבים ופו' מערכת קצת שונות.
ויכול להיות שתפתח ממש דרייברים וBSP.
השאלה האם אתה רוצה להמשיך לפתח צד שרת או לנסות להכיר תחומים אחרים. כי אם תלך על התחום הזה, זה עלול להרחיק אותך מפיתוח בסרבר סייד. השאלה כמה נסיון יש לך בתחום הזה. כי אם יש לך מספיק, תמיד תוכל לחזור אליו.

אי אפשר לצפות את העתיד בתחום התעסוקתי. אני יכולה לספר שבמסלול שאני עשיתי בתחילת דרכי,היה מעבר כזה:
פיתוח לחלונות-> פיתוח לחלונות אמבדד -> אמבדד.
אחרי זה יכולתי למצוא עבודה בכל התחומים שבהם עסקתי קודם מבלי שמשהו ישמש כחיסרון.

יש לי חבר שעובד בזה

מצד אחד דוט נט מצד שני אמבדד. כלומר מצד אחד אתה תכיר API של רכיבי חומרה ותאלץ להתמודד עם מגבלות של זיכרון ומהירות. מצד שני זה נעשה בC#, שהיא שפה נחמדה מאוד לטעמי. הframework של זה הוא לא מלא כמו הרגיל. זה embedded לייט. לטעמי נשמע אוד מגניב, וגם לא מרחיק אותך מC#, כך שאם אתה לא מרוצה אתה יכול לחזור וגם הניסיון שלך רלוונטי בעבודה החדשה.

למעלה