כמה זה נישה windows embedded

limp146

New member
כמה זה נישה windows embedded

אני מתכנת .net והציעו לי לעבור לפרויקט חדש שהולכים לפתוח בחברה שלי.
לפי מה שהבנתי זה איזשהו מכשיר שמריץ windows embedded וכותבים על compact framework.
השאלה שלי כמה הדבר הזה נישה ? כשיהיה לי כזה דבר בק"ח ?
או שזה תחום מומלץ להיכנס עיליו ?
אני כאגע מפתח על .net 4.0 וכותב ומתחזק בעיקר סרביסים.

embeddedeng

New member
עזוב שוק האמבדד בדעיכה

שוק החומרה בארץ הידרדר הדרישה למהנדסי אמבדד יורדת ויורדת,
על אחת כמה וכמה אם מדברים על ווינדוס,
אז זו נישה צרה מאד,
היום כולם עוברים לאפליקציות מובייל, java מאד חזקה,
מהנדסי לינוקס אמבדד, שפת C, כל אלה גוססים...
היו ימים, היום אמבדד זה מוקצה... מה שהולך זה ווב, אפליקציות,
פייסבוק, אין שבבים ואין חומרות חדשות...

אני בכלל לא בטוח שאתה צודק שוק החומרה בדעיכה, זה נכון. אבל אני בכלל לא בטוח שאותו דבר תקף גם לתוכנת embedded. מוצרים היום נעשים יותר ויותר עתירי-תוכנה, ובעזרת אותה חומרה ניתן לבצע דברים מדהימים רק על ידי שינויי תוכנה שבעבר היו מחייבים חומרה ייעודית.

אני בכלל לא רואה בשוק מגמה של מצוקה של אנשי embedded, ואני בהחלט רואה בעיה אצל מהנדסי חשמל. בתחומים של תוכנה, אני רק שומע על חברות שמחפשות לגייס, ועל כמה קשה להשיג עובדים מנוסים.

embeddedeng

New member
איזו תוכנה ?

היום כולם מפתחים למובייל, אתה קורא לזה תוכנה ?

אני לא יודע מי זה "כולם" יש הרבה רעש והייפ סביב מובייל, אבל אם מסתכלים על מודעות דרושים או על כמות חברות ומשרות בפועל, התמונה שונה.

jgut

New member
עובדים טובים

לא מתקשים למצוא עבודה, בוודאי לא בתחום כמו האמבדד.

zaske

New member
יש משהו שאתה לא מבין

הוא לא רוצה שיכנסו אנשים חדשים לשוק ש"יגנבו לו את פרנסה"
מה שהוא לא מבין זה שאם לא יהיו מספיק אנשי אמבדד, לא יהיה פה פיתוח אמבדד.
יש גבול לכמה שישלמו למפתחים ישראלים, אנחנו לא חכמים יותר מכולם.

לא, הפרשנות שלי היא שונה אני מנחש שהוא מסיק מסקנה שאם הוא לא מצליח להתקבל לעבודה, זה אומר שאף אחד אחר לא מצליח גם כן.

embeddedeng

New member
שניכם מסתכלים על דרש

הכול פשוט, אני עובד. אפילו בחברה טובה עם משכורת גבוהה,
אני לא מסית נגד העבודה בתחום כדי שתהיה לי עבודה,
פשוט מציין כמה עובדות, מה מוכר היום זה האפליקציות המטופשות,
ומה שמדבר להמונים זה פייסבוק,
לבנות switch או router זה פאסה...

zaske

New member
תשובות

1. לא מאמין לך, זכותי :)
2. אני דווקא הייתי משתדל ללמוד גם את מה שחם. דוגמא - לדעתי כמות המערכות שבנויות היום ב java תספק לי עבודה (אפילו אם חס ושלום רק תחזוקה) עד הפנסיה.
זה לא אומר שאני לא לומד דברים אחרים כדי לשמור על עצמי גם בחזית הדברים "החמים".

GuestOfHonor

New member
על סמך מה אתה אומר את זה?

אני יכול להביא עכשיו שמות של 15 חברות שמגייסות או גייסו לאחרונה מתכנתי אמבדד, בלי להתאמץ.

מסכים עם מה שאמרו מעלי - הבעיה היא לא שאין משרות, אלא שכמות המהנדסים שטובים מספיק כדי לעשות את העבודה מועטה. כל שייגעץ שיודע תכנות יכול ללמוד קצת לבד ולהתחיל לפתח ווב או מובייל. אני יודע כי אני שייגעץ כזה. להיכנס טוב לתחום של מערכות משובצות זה כבר עניין פחות פשוט.

embeddedeng

New member
על סמך דברים שאני קורא

ומגמות אפיקי השקעה של קרנות הון סיכון,
לראייה יש 3 סטארטאפים של חומרה בארץ,
השאר חברות גדולות ודועכות המעסיקות מהנדסי תוכנה בתחום האמבדד , העוסקות במוצרי עבר, ובעיקר בעבודות תחזוקה ופיצר׳ים מטופשים על פלטפורמות קיימות...

אז אתה ממש, אבל מ-מ-ש לא יודע לקרוא 3 סטארט-אפים בחומרה? יש עשרות. רק אני לבדי עבדתי בשלוש.

רק עכשיו התפרסם אקזיט גדול שסיסקו קנו את אינטוסל. איזה מהנדסים לדעתך מעסיקות שתי החברות האלו?

גם שאר האמירות שלך, הקשר בינן למציאות אינו קיים.

אני מראה לך שהחלק היחסי של embedded בעוגה לא ירד, ואולי אפילו עלה. אני גם מראה לך שמספר חברות הסטארט-אפ בתחום ה embedded שגייסו כסף נמדד לפחות בכמה עשרות. בהתחשב בזה שלא כל חברה מגייסת כסף כל שנה, ושבארץ פעילים מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות שאינן מגייסות כסף בזירה המקומית, זה מעיד על כך שבארץ פעילות כמה מאות חברות בתחום ה embedded - מספר רחוק מאוד מה"3 חברות" שאתה טענת.

embeddedeng

New member
דיברתי על סטארטאפים צעירים בשלב ה seed

אין כמעט חברות ציפים חדשות, תאמין לי, יש לי לא מעט ניסיון

embedded זה לא רק צ'יפים מסכים איתך שיש מעט מאוד חברות צ'יפים חדשות.

לא מסכים איתך לגבי תוכנת embedded, שנמצאת בהרבה מאוד סוגי מערכות אחרים, החל מתקשורת ועד למערכות ציוד רפואי. כל דבר היום ממוחשב, החל מבלם היד ברכב שלך ועד לסורק ה MRI בבית החולים שלך. כבר לא צריך כל כך הרבה צ'יפים שונים, אבל צריך המון, המון תוכנה עבורם.

טלד

New member
שוק האמבדד השתנה

היום להרבה מטרות הרבה יותר פשוט להשתמש באיזה ARM שמריץ לינוקס או אפילו אנדרויד.

הרבה ממה שדרש פעם לרדת לקרביים של החומרה אפשר היום לפתח ב-user sapce בלינוקס או אנדרויד.

ממה שאני ראיתי שוק האמבדד הקשה שדורש תכנות על הברזלים זה בעיקר בחברות שמפתחות מוצרי תקשורת בקצה העליון (כרטיסי תקשורת, מודמים וכו')

zaske

New member
אתם משתפים פעולה עם רצונו שלא יכנסו לשוק

אחרי שאסור לו להגיד "כוסיות של דוט נט" הוא עבר להשמצות מתוחכמות.
תכל'ס- הוא מפחד וחושש מתחרות של "דם חדש" איתו על אותם משרות.

למעלה