כמה זה מדאיג

כמה זה מדאיג

אם יצא לי 24 במבחן נדודי השינה?

דנטל

New member
אצלי זה 26

ואני ממש לא מבינה איך אפשר להגיע שם לסכומים כל כך נמוכים כמו שהם מציינים בסוף. תעשי את המבחן הראשון בעברית בקישורים הוא יותר פרטני. יצא לי שם "חשד להפרעת שינה חמורה". נו, מה אני אגיד? החיים זה לא פיקניק.

דנטל

New member
את האנגלית אני לא זוכרת אם עשיתי

אני חושבת שכן, אבל לא זוכרת בודאות.

Freaky Angel

New member
אמממ שלום...

אני חדשה כאן.... קוראים לי טלי... מה זה מבחן נדודי השינה?

דנטל

New member
יש אצלנו בקישורים

שנמצאים בשורה הכחולה למעלה, מבחנים של מעבדות שינה. ברוכה הבאה.

בעניין המבחן בעברית הכללי,

יש בעייתיות לפי דעתי ההגדרות נכונות, אך הטווח ממש לא בסדר. בתור מישהי שבעבר ההפרעה אכן חמורה, קשה לי להבין למה עכשיו יצא לי שוב הפרעת שינה חמורה. יצא לי כך, והסיבה היא שחלק גדול מהאנשים מוטרד לעיתים, חלק רב עייף במהלך היום וזה בלתי אפשרי כמעט להגיע ל0-2. ומהר מאוד קל להגיע ליותר מ7 הטווחים בכל הגדרה מאוד מצומצמים, ולי אישית כבר מעטים מאוד הפעמים שיש לי באמת נדודי שינה. זו בהחלט כבר לא הפרעה כרונית אלא לילות שנובעים מאירועים ספציפיים. וכן, לילות נדירים מכדי שאני אהיה תחת הגדרת "הפרעת שינה חמורה או אפילו בינונית - קלה בהחלט ייתכן. באשר למבחן אשר כולל נתונים פיזיים, הוא קבע ששנתי טובה. דבר שבהחלט נכון כשמשווים זאת למצב "כרוני". אני, בתור אחת שמרבית הפעמים ישנה טובה והנדודים נובעים מבעיה ספציפית, אכן צריכה להיחשב למישהי שישנה טוב עבור המכונים האלה. דנטל אמרה שהמכונים אולי לא אובייקטיבים, וזה בהחלט יכול להיות נכון. ולמכון כזה צריך להגיע רק אדם שסובל מבעיה כרונית שלא נובעת מאירועים נדירים וספציפיים, ולכך באופן אובייקטיבי צריך לחתור השאלונים שלהם- למצוא למי יש באמת בעיה. ולכן השאלון הזה - נכון עבורי. אני אבדוק עכשיו את השאלון באנגלית ואומר לכם את מסקנותיי.

בעניין המבחן באנגלית

שוב יצא לי נטיה להפרעה חמורה, אך זה בגלל שאין אפשרויות כמו במבחנים בעברית (מ"אף פעם" ועד "תמיד") ולכן נאלצתי לסמן אירועים גם אם לא קורים הרבה בדיוק כמו שסימנתי אירועים שכן קורים לעיתים קרובות. בסה"כ, לדעתי צריך להוריד את הקישור הראשון כי הוא ממש לא יכול להעיד נכונה. לגבי הקישור באנגלית, צריך להתחשב בכך שאין אפשרויות ואולי לסמן רק אירועים שקרוים לעיתים קרובות, ובצורה זו לבחון את התוצאה. ולגבי השאלון עם הנתונים הפיזיים- לגביי הוא היה נכון, אך באמת כדאי שעוד אחרים יבדקו ונוכל לדעת את הדיוק שלו יותר. עכשיו. רק אתם יכולים לדעת אם ההפרעה היא באמת חמורה. כבר אמרתי כמה פעמים בעבר. הבדיקה היא באמת על פי מידת ההפרעה לחייכם. אם אתם לא ישנים הרבה, וחייכם מתנהלים בצורה טובה ואתם לא מרגישים מבעיה מחוסר השינה, ההפרעה היא לא חמורה, אתם פשוט כאלה שמסתפקים במעט שעות. במקרה שבאמת קשה לכם במהלך היום, אתם באמת לא מצליחים לתפקד, יש לכם בעיה חמורה שצריכה טיפול, ואם באמצע- אז באמצע. בכל מקרה- אתם לא צריכים לסבול ויש פתרונות. אם זה שינויים בדרך חייכם ואם זה כדורים במקרים מאוד קיצוניים.

דנטל

New member
../images/Emo51.gif סיכום טוב

בכלל, אני צריכה לעשות איזה חיפוש לראות אם יש עוד מבחנים כאלה ברשת.

RReuTT

New member
אני לא יודעת על איזה מבחן את/ה

מדבר/ת אבל הכי השיא שלי בנדודי שינה הוא 30 שעות. וכן אני חדשה

למעלה