כמה התייעצויות

gilat85

New member
אז השמלה תצטרך לחכות ../images/Emo13.gif

אני בשלבי לימוד של רוכסן...וגם רק רוכסן של קפוצ'ון אני יודעת בינתיים, באופן חלקי עדיין. חשבתי שיש תיקתקים שהם מעפנים כאלה שנפתחים בקלות ושיש כאלה קצת יותר איכותיים שנסגרים יותר חזק...

שש שבע

New member
בשביל האיכותיים תצטרכי לגשת לסדקית שיעשו לך ע

זה יוצא יקר, זה לא מלווה במי שיסגור אותם כל פעם כשהשמלה תילבש.

קודם כל - השמלות יפות!

שני - אם לא רוכסן, אולי סקוטש? אן בכל זאת כמה כפתורים? או לחבר רצועות דקות בשלושה ארבעה מקומות בשני הצדיים ולקשור? (זה גם יוצא מאוד מיוחד בעיני) בהצלחה!

gilat85

New member
תודה ../images/Emo13.gif

זה רעיון נחמד סקוטש...אומנם לא נראה לי מומלץ ללבישה חוזרת ונשנית של בגד בגלל הנטיה שלו לאבד מהדביקות שלו, אבל את הבגדים הראשונים שאני תופרת לא נראה לי שמישהו באמת ילבש...אז זה יכול להיות פתרון טוב. הייתי רוצה לשים כפתורים, אבל אני עדיין ירוקה בתפירה, עדיין לא יודעת לשים כפתורים עם המכונה וכו'. תודה על הרעיונות!

gilat85

New member
כי אני לא יודעת איך עושים את החלק השני שלו

החלק אליו הכפתור עצמו נכנס. כי אם אני עושה אני רוצה שיצא כמו שצריך, ולא יהיה סתם קרע שאליו אכניס את הכפתור. אני הבנתי שצריך בשביל זה רגלית מיוחדת למכונה ויש איזה שיטה לעשות את זה, רק שאני לא יודעת איך...ואני גם צריכה לחפש את הרגלית הזו...

לחלק שאליו הכפתור נכנס קוראים לולאה.

ויש כל מיני סוגים של לולאות, הן לא חייבות להיות חור בבד עצמו. אפשר למשל להכין סרט צר (אלכסון? לא סגור על זה) וממנו מכינים לולאות שתופרים אל קצה הבד. בצורה כזו: _ |_) |_ |_) |_ |_) |_ |_) כשצד ימין, ה| האלה מציינים את אמרת הבגד, וכל |_) מסמל בעצם לולאה. כל לולאה היא מעין קשת כזו.

gilat85

New member
תודה תומריקוש

באמת ברחה לי המילה לולאה מהראש. צריך לראות את זה בעיניים, כי גם אם אבחר שלא לעשות לולאה באמצעות חור בבד עצמו, אני לא ממש יודעת איך להכין את הלולאות עליהן דיברת. אני מבינה תיאורטית למה התכוונת, אלה בעצם לולאות חיצוניות. אבל גם אותן צריך לדעת... אני אנסה ללמוד את הנושא הזה בהזדמנות.

נכון. לולאה שבולטת מהבגד נקראת לולאה

או לולאת אויר. חור בבגד, מוקף במתכת או בזיגזג נקרא איבקה. היום כשמדברים על איבקה מתכוונים לחורים העגולים עם שולי המתכת, אבל זה שם גנרי. סוג של.

שש שבע

New member
אפשרי סרט אלכסון, אבל בקיפול פנימה שלא רואים

אותו, לא לשכוח לגזור פיקים לפני שהופכים...

gilat85

New member
אמממ סורי על הבורות

אבל מה זה הפיקים שכתבת שצריך לגזור? וסקשר לסרט אלכסון- זה בדיוק אותו תהליך, רק שבמקום להשאיר אני מכניסה הכל? או שמשהו מאחור גם משתנה באופן בו אני פותחת את הקפלים של הסרט אלכסון? תודה!!!

שש שבע

New member
את מתחילה כמו שעשית

פותחת תופרת, אבל אחר כך את צריכה להפוך פנימה, אבל לפני כן צריכה לגזור פיקים בכל הקף בית הצואר. אגב לעיבוד כזה רצוי דוקא סרט צר יותר. אבל אפשרי רחב. פיקים הם חיתוכים קטנים, או תפרים קטני.. במקרה שלנו זה לגזור לפני שהופכים את הסרט חיתוך קטן עד התפר, נגיד כל 2-3 ס"מ. אם אוכל אביא לך צילום, כרגע המצלמה לא בהשג ידי.

gilat85

New member
אם וכאשר תוכלי- אשמח לצילום

אני בינתיים אחכה בסבלנות...יש עוד פרויקטים שמחכים :) תודה רבה על כל העזרה והתשובות!

עיבוד עם סרט אלכסון

יש לי שאלה האם השתמשת עם סרט אלכסון ברוחב צר או רחב?, כי היית צריכה לסיים עם סרט אלכסון ברוחב צר. והיה מסתדר לך כמובן עם מתיחות של הסרט בהתאם לעיגוליות.

gilat85

New member
אני לא יודעת אם זה נחשב לרחב או צר

כי אני לא יודעת איזה סודים נוספים יש לסרט האלכסון. מדדתי עכשיו והרוחב של הסרט במצב סגור זה 1.3 ס"מ בערך.

גימור עם סרט אלכסון.

המידה שכתבת לי זה סרט אלכסון צר. וזה בסדר. את הסרט מניחים קצת יותר פנימה מהשוליים. תופרים על הקיפול הראשון. ואת הקיפול החדש שנוצר כשאת מחברת לצד שמאל יהיה באמצע של הסרט.ואת הקיפול השני שנותר לך,את תופרת בתך נסתר ביד, על התפר מכונה שנוצר תוך כדי חיבור הסרט לבגד.

gilat85

New member
לפי התיאור שלך נראה שעשיתי משהו לא נכון

את השלב הראשון עשיתי כמו שכתבת. את השלב הבא, אחרי שתפרתי על הקיפול הראשון, לא עשיתי כמו שכתבת. אלא הפכתי לשמאל הבדג, וזה יצא לי בדיוק אותו מרחק שתפרתי קודם לכן, כלומר כביכול הקיפול הראשון שפתחתי לצורך תפירה על ימין הבגד חזר להיות מקופל בשמאל הבגד... בקפל השני שנותר לא נגעתי, ז"א לא פתחתי אותו או משהו כזה, רק תפרתי באמצע של מה שהכנסתי לשמאל הבד. קצת קשה להסביר בכתב, צריך לראות את זה

למעלה