כמה הסודה לשתייה אכן פוגעת בויטמין ה-B12?

regvuv1

New member
כן, הטבעונים ממש בבעיה כבר

מזל שאני רק flexiterian

את הספר של דני חיימוביץ׳ אני מכירה היטב, הוא סיפר לנו הרבה מהמסקנות שלו עוד בקורס בתואר הראשון ובעיקר באיזה סמינר שהייתי שותפה בו. זה סך הכל גם הגיוני לדעתי, שצמחים מרגישים ומגיבים למה שקורה סביבם, אחרת לא ברור איך הם שרדו אבולוציה...
על השייק שמגדלים במעבדה נראה לי שאוותר בינתיים, כל עוד אנחנו לא חיים באחד מהרומנים של אסימוב לא תכריחי אותי לאכול את זה! אבל טוב לדעת שיש התקדמות כלשהי, בתור חובבת מד״ב מגיל 8 - זה היה חייב להגיע מתישהו, אולי ככה נוכל לעשות מסע בין כוכבים

האמת היא שאני בטוחה שזה העתיד של העניים

כי רק אנשים עשירים יוכלו לאכול אוכל אמיתי שגודל באדמה ולאכול בשר של חיות מרעה וכו'.
העניים יצרכו אוכל בצורה סינטטית של משקאות, ירקות הידרופוניים ובשר מעבדה סינטטתי.

אני חושבת שיש הרבה בעיות עם התשתית המוסרית שעליה יושבת הטבעונות, אבל אם נתחיל דיון בזה עכשיו זה יהיה אינסופי וסביר להניח שאף צד לא ישתכנע

regvuv1

New member
אז אולי נעשה דיון כזה?

נשמע לי מעניין מאוד...
אנחנו (כמעט) טבעונים חלקית מסיבות מוסריות - קשה לי לחשוב על הפרות המסכנות עם עטינים מלאים, אחרי שהסתובבתי עם שניים כאלה מלאים במשך כמה שנים וגם שאבתי במשאבה כפולה... וגם יש לי בעיה עם איך שמגדלים את החיות לבשר או לביצים, אז אם יש אצלנו משהו זה מגידול יותר מוסרי... אבל הסיבה העיקרית לטבעונות היא בריאותית - עם ניסוי וטעיה הגענו למסקנה שטוב לנו יותר בלי מוצרים מן החי, ושוב - רק כמעט בלי, אנחנו לא טובים בלקבוע דברים מוחלטים....

פולספגן

New member
אומנם נשמע אכזרי, אך כשמדללים אותם, נשאר

מספיק מזון ואם לא היו מדללים אותם (ע"י אכילתם), לא היה מספיק מזון לכולם, לרבות לנו.

regvuv1

New member
אבל לא מדובר על דילול שלהם

בימינו מדובר על הרבייה בשבי, בכמויות מסחריות שהטבע מעולם לא דמיין ורק של יצורים מסויימים (פרות, תרנגולות, הודו, בפאלו...) , החזקה שלהם בשבי ואז הריגה שלהם.
זה היה עניין שונה לחלוטין אם היה מדובר על בעלי חיים שהתרבו בעצמם בטבע ואנשים צדים אותם, אז די בטוח שהיינו גורמים לכמעט כל מין להכחד - פשוט בגלל כמות בני האדם שיש לעומת חיות.

פולספגן

New member
כפי ש-regvuv1 כתבה שיש הבדל בין אחו חופשי למה

שרוב התעשייה, שמתבססת על בע"ח שלא ראו דשא מימיהם ומן הסתם מקבלים את כל צרכיהם התזונתיים משילוב של תירס, סויה, חיטה וקוקטייל של ויטמינים ומינרלים.

מצרפת לך חומר לקריאה על מחסור לקובלט ולדעתי הם אפילו מתייחסים לבקר שרועה בשטחים פתוחים וניזון מהקרקע.

john111

New member
אם הכוונה בחומוס

הרי שהיא פוגעת בויטמיני ה B שבחומוס ולא ב ב 12 שלא קים שם מלכתחילה.

פולספגן

New member
הכוונה לקציצות שרוצים שהסודה לשתיה תשחרר את

הפחמן דו חמצני בתוכו בכדי שלא יהיו יבשים.

למעלה