כמה הסודה לשתייה אכן פוגעת בויטמין ה-B12?

ענבלית70

New member
עד כמה שאני יודעת

הסודה לשתיה "הורגת" לגמרי את ה B12, אבל אני לא מקור מידע מוסמך בנושא. מה שכן, זה בהקשר של בישול חומוס? כי כבר שמעתי הרבה פעמים שזה רק מיתוס שבחומוס יש B12

מרינהג

New member
בואי

באמת שזה לא נושא לויכוח. כל אחד יכול לכתוב "האם יש b12 ממקור צמחי״ במנוע חיפוש ולגלות שאין
.

באמת שאין לי שמץ של מושג מה האמת על B12,

אבל לא נראה לי שכדאי לעשות מגוגל סמכות עליונה במענה על שאלות משום סוג.
גוגל מביא הרבה תוצאות. הוא לא מדרג אותן לפי אמינות המידע שבהן.
ויש גם ידע שלא תמצאי בגוגל בכלל.

מרינהג

New member
מי דיבר על גוגל?

יש מידע על ויטמין b12 שלא ניתן למצוא בנט? מידע סודי/מסווג?
מתקשה בלמצוא מקור נאימן בהקשר לויטמינים? ללא דירוג לפי אמינות? דירוג על ידי מי?

כשאין מה להוסיף לדיון, הרבה פעמים עדיף לא להשתתף, רק דעתי...

מרינהג

New member
יש מידע על ויטמין b12 שלא ניתן למצוא בנט?

מידע מסווג?
את מתקשה למצוא מקור נאימן בהקשר לויטמינים? ללא דירוג לפי אמינות? דירוג ע״י מי?

את רוצה דווקא שאני אענה לך?

הטון שלך, לפחות כפי שאני מפרשת אותו, לא בא לי טוב, ולא מתאים לי להיכנס לדיאלוג אתך ככה.

מרינהג

New member
השאילות היו רטוריות

חזרו פעמים בוריאציה טיפה שונות הודות תפוז...

אם את מכירה מקור צמחי ל-B12

אני ממליצה לך לחשוף אותו. את תהיי להיט בעולם המדע, זה יסתור כל מה שהם חשבו שהם יודעים על הויטמין הזה.

פולספגן

New member
יש היום הרבה דברים "מהונדסים"

אפילו יש כדור פלאפל טבעוני שמועשר ב-B12.

מהונדס או מעושר זה לא מקור צמחי.

המקור של B12 הוא מהחי וזה ויטמין חיוני לבני אדם.
צמחונים וטבעונים מתספים אותו במגוון דרכים.
אבל המקור של הויטמין הזה הוא המחי. יש היום הרבה דרכים להנדס כל מיני דברים ואפילו לגדל בשר במעבדה מתאי גזע. אז מה?
לטעון ש-B12 הוא ממקור צמחי זו בורות. ורק אחד מריבוי החורים בתיאוריה הטבעונית ברמה הבריאותית, שלא לומר מניפולציה של האמת.

פולספגן

New member
לא אני טענתי את זה

אגב, גם הבשר שאת אוכלת מהפרה ומהתרנגולת מועשר בתוספי B12 ואם רוצים לדייק, הוא מועשר בתוסף קובלט שנחוץ ליצירת הויטמין.

שימי לב למה שכתבת

"מועשר בקובלט החיוני ליצירת הויטמין". שכן בינתיים B12 מיוצר ע"י חיות, גדולות כמו פרות, או קטנות כמו בטריות.
הנתונים לגבי אצות שנויים במחלוקת במקרה הטוב, ובכל מקרה, המין האנושי הסתמך על בשר כמקור העיקרי ל-B12 במהלך רוב שנותיו האבולוציוניות. העדויות הצמחוניות הן לגבי אצה טרייה ששמה הפופולרי הוא Susabi-nori ויש מחקר בודד בחולדות, לא ממש משהו שהייתי מסתמכת עליו כבסיס לטענה מדעית מוצקה בזמן הנוכחי.
אין לי בעיה עם הרעיון שצמחונים/טבעונים יתספו את מזונם מ-B12 ממקור סינטתי אבל קצה נפשי בכל מיני טענות הזויות על מקורם הטבעוני של בני אדם. בחירה בטבעונות היא לגטימית כמו כל בחירה דתית או מוסרית אחרת אבל אין לה קשר לבריאות ולמה שהמין האנושי הותאם לאכול במשך שנותיו האבולוציוניות, חשוב לי לציין את זה בפורום שחרט את "הטבעיות" על דגלו.

regvuv1

New member
סליחה על ההתערבות, אבל...

יש בעלי חיים צמחונים שזקוקים לויטמין הזה בערך כמו בני אדם, סליחה אבל ברגע זה אני לא זוכרת אילו - אולי יותר מאוחר, בלי המולת ילדים מסביב.
בעלי החיים האלה (והטענה הטבעונית היא שגם בני אדם) מקבלים b12 מחיידקים שמייצרים אותו עבורם (כמו שפרות נעזרות בחיידקים לפירוק התאית), את החיידקים הם מקבלים מהאדמה שהם אוכלים יחד עם כל הירק. אם בעלי החיים כמו תרנגולות ופרות היו רועים באחו חופשיים, הם לא היו זקוקים לתגבור וטוענים שגם בני אדם, ללא גידול המוני וחקלאי ממוסד של ירקות, וללא שטיפה מסיבית מאדמה ושייריה.
כל זה לא קשור למצבנו הנוכחי שבו חייבים לשטוף את תוצרת האדמה בגלל צורת הגידול, הדשן וכו׳, ולא ניתן ללקט את כל המזון שאנחנו צריכים למחייתנו.

שולחת אותך גם לקרוא את מה שכתבתי

ובקטריות הן יצור חי. ארכיבקטריה זה גם על הגבול כמו שאומרים

מאחר ואני אוכלת בשר פרות שרועות באחו לא ידוע לי על תיסוף קובלט למזונן - בדקתי שוב בפירוט של מה שהן אוכלות (בחודשי החורף הן מקבלות חציר כי מושלג ותיסוף של אצת קלפ) אבל שלחתי אימייל ואני מחכה לתשובה.

אני חייבת לציין שכל הסיפור של ויטמין B12 הוא קצת יותר סבוך מ"יש ויטמין" או "אין ויטמין". שהרי יש לו אנאלוגים שדומים לו אך אינם זמינים לבני אדם לשימוש ולמעשה פוגעים בספיגה של ה-B12 שנחוץ לנו. המקורות של האנאלוגיים האלה הוא בין השאר מאצות מיובשות.

מי שבוחר בדרך החיים הצמחונית/טבעונית שיקח ויטמין B12. הרעיון של הסתמכות על שאריות חיידקיות מפירות וירקות לא שטופים הוא חסר אחריות בעיני, במיוחד אם מדובר על נשים הרות, זקנים וילדים.

regvuv1

New member
אני לא חושבת שיש בינינו ויכוח

גם אני כתבתי שלא רלוונטי לימינו להסתמך על חיידקים מהלכלוך שעל המזון שלנו כמקור לb12, רק אמרתי שזה כנראה המקור שלו בהרבה בעלי חיים צמחוניים.
ובקשר לבקטריות, אם נחשיב גם אותן כיצור חי, אצטרך להגיד שגם חסה היא יצור חי ובחייאת ציפירפורה - תשאירי לי משהו לאכול!!

תראי לא אני אחראית סיווגים

בקטריה עונה להגדרה של ייצור חי.

ולגבי צמחים - יש עדויות נרחבות לגבי הסיגנלים שלהם - יש קורס נהדר שמעביר דני חיימוביץ בקורסרה בנושא ויש לו גם ספר.

מצד שני, אם את רוצה להמשיך לאכול צמחים - אולי עדיף שתמנעי

מצד שלישי - עכשיו עם הסויולנט כבר לא צריך לאכול יותר. אפשר פשוט לשתות נוזל שהונדס במעבדה ולחסוך את כל הכאב ראש.
http://www.newyorker.com/reporting/2014/05/12/140512fa_fact_widdicombe?currentPage=all

למעלה