כמה דברים

כמה דברים

שלום לכל חברי הפורום המקסים ! אני כבר כמה זמן קוראת בפורום מידי פעם וממש מעניין אותי הנושא של חלומות צלולים בפעם הראשונה שקראתי על זה - כ"כ רציתי שזה יקרה גם לי ובאותו לילה חלמתי חלום צלול :) אח"כ, כמו silver לקח כמה זמן עד החלום הבא... עכשיו אני במצב שרק פעם בכמה חודשים מגיע חלום כזה (יכול להיות שיותר אבל אני לא זוכרת...) יש הרבה מה לשפר חוץ מהתדירות למשל יש פעמים שאני כ"כ מתרגשת כשאני מגלה שאני בחלום ואז זה גורם לי להתעורר אבל רוב הפעמים אני שוקעת לשינה רגילה ועמוקה.. ולא מספיקה לנצל את המצב שהגעתי אליו ניסיתי את הסחסרור ואת הכפות ידיים ואת הפקודה, יכול להיות שזה כבר היה מאוחר מידי כי זה לא עזר... אוקי אז יש כמה דברים שאני רוצה להגיד: 1) מה דעתכם לעשות סקרים ? נושא אחד שמעניין אותי ויכול להיות סקר הוא: מה הסיבה הראשית שלכם לרצות חצלול ? למשל אצלי זה בשביל לפתור בעיות שאני לא יודעת איך במציאות וסיבה משנית היא כי זה כיף ! :)) 2)ראיתי שעוזר לי אם אני קוראת חומר בנושא לפני שאני נרדמת אז אני אשמח אם תספרו יותר על החצלולים שלכם, זה גם כיף לקרוא וגם יעזור לי להיכנס לזה :) ובקשה אחרונה: אני מחפשת המלצות לספרים בנושא חלומות צלולים באנגלית. (או בעברית אם יש)

silverhawk

New member
שלום לך, עכברה

ברוכה הבאה לפורום.
לפני הכל, כמה זמן את מתעסקת בנושא? ומה את עושה באופן תדיר (יומן חלומות, בדיקות מציאות, שיטות מתקדמות)? בנוגע לבדיקות המציאות שכשלו, הרעיון הוא למצוא את אלו שעובדות בשבילך. עבורי, לדוגמה, הפקודות הקוליות לא עושות כלום (ובדיוק הלילה בדקתי את זה שוב, למקרה שמשהו השתנה). לעומת זאת, שפשוף הידיים משפיע מאוד. פשוט נסי את הבדיקות אחת אחת עד שתגלי את זו שמשפיעה עלייך. בנוגע לסקר, למען האמת הסקר שהצעת הוא בדיוק זה שפעיל כרגע (ובשנה האחרונה, לצורך העניין
) - את יכולה לראות אותו בשורת הקטגוריות (ליד קישורים, שאלות נפוצות וכו'). אם התכוונת לסקר ע"ג הפורום - יש לך אישור לקחת בעלות עליו.
באשר לספרים, בעברית יש ספר התודעות המשולבות של ד"ר יוסי באומקר שעוסק גם בנושא. מעבר לו, המלאי די מוגבל. את יכולה לנסות את ספריו של קרלוס קסטנדה שגם נוגעים בנושא. כמ"כ, ישנם כמובן אתרי אינטרנט רבים אותם תוכלי למצוא בקישורי הפורום או בחיפוש lucid dreams בגוגל.

היי סילבר וכל השאר :)

באמת לא שמתי לב שיש פה סקרים בכלל... מה זה הסקר על גבי הפורום ? את הספרים של קסטנדה קראתי ולמי שמעוניין יש ספר אחד שעוסק במיוחד בחלומות קוראים לו 'אומנות החלימה' עכשיו קניתי את הספר שהמלצת עליו - ספר התודעות המשולבות זה נראה מעניין אני רוצה עוד חומר וחיפשתי באמזון ויש שם עשרות ספרים ! אז שוב, אם למישהו יש המלצה לספר באנגלית.. יש שם אפילו דברים בסיגנון: חלום צלול ב30 יום... (מתאים לאמריקאים..) ואני שוב מבקשת אם מישהו מוכן לשתף בחצלולים שלו ? תודה לכולם ושיהיה לכם חג שמח !

silverhawk

New member
את במערכת הישנה או החדשה?

בישנה, בראש הפורום יש סרגל כחול שכזה (ראשי, תקנון, CHATV, קישורים... סקר...). אם את בחדשה, אני אבדוק בהמשך. ממ, למען האמת לא ממש יצא לי לקרוא ספרים בנושא. את יכולה לנסות לבדוק המלצות באתרים המתעסקים בחלומות צלולים (כגון LD4ALL ושות'). בנוגע לשיתוף, לאחרונה הפורום מעט יבש, אבל את יכולה לנסות לדפדף קצת אחורה - יש לא מעט תיאורים כאלו. אני יכול גם לשתף בחצלול שהיה לי לפני יומיים, למרות שהוא לא היה יותר מידי מיוחד: קיבלתי מודעות כשהייתי במעין שוק ערבי באמצע המדבר (הייתה עלילה שהובילה לשם, אבל זה לא רלוונטי). מייד כשקיבלתי את המודעות ערכתי בדיקת מציאות. לאחר שווידאתי שאני אכן חלום, התחלתי לשוטט באזור, אולם די מהר עשיתי את מה שאני עושה תמיד - פרשתי ידיים ועפתי. זמן מועט לאחר מכן חשתי שאני מתחיל לאבד את המודעות. במקום להשתמש בשיטה הרגילה שלי (שפשוף הידיים) החלטתי לנסות שוב את הפק' הקוליות, אולם די מהר הבנתי שמשם לא תבוא הישועה וחזרתי לשיטה הישנה והטובה. החלום הצלול לא היה ארוך הבפעם וגם המודעות לא הייתה גבוהה במיוחד, ולכן לאחר כמה דקות של תעופה מעל המדבר, התעוררתי. לא משהו מיוחד, כמו שאמרתי.

silver

למה אתה כל הזמן אומר שזה לא משהו מיוחד ? כל חצלול הוא מיוחד ! אתה בר מזל שהתברכת ביכולת לחצלל כ"כ הרבה ! הלוואי עלי :))

silverhawk

New member
סתם כי לא קרה בו משהו מסעיר במיוחד

אבל היי, עם קצת אימון - בקרוב אצלך. :)

Kaori chan

New member
היי <:

אני גם בערך קוראת סמוייה כמוך... גיליתי את נושא החצלולים לפני למעלה מחודש. התחלתי יומן חלומות, אבל אחרי יומיים נמאס לי (כמה אופייני לי). למזלי אני חולמת יחסית הרבה חלומות צלולים, אך ברוב הפעמים מתעלמת מהעובדה שאני חולמת והחלום נעשה רגיל. היום קרה לי משהו מוזר, חלמתי חלום, ובחלום דיברתי עם מישהו שאני מאוד מחבבת אך מתביישת לדבר איתו שהזכיר לי משהו שחלמתי לפני כמה חלומות (בטח חלמת באותו החלום/ אותו הלילה) ואני חשבתי בחלום "אהה אני זוכרת שחלמתי על זה...". אני לא מבינה איך לא שמתי לב למה שאמרתי! זה יכל להיות חצלול נהדר! סוף סוף הייתי יכולה לנסות לדבר איתו בחלום, ולהיות מודעת לכך! הייתי חייבת לשתף ועכשיו לסקר שלך ^^: הסיבה הראשית שלי לחצלול זה לעשות דברים שקשה לי ביום יום כמו לדבר עם אנשים שקשה לי לדבר איתם, אך אני מאוד רוצה וסיבה לא פחות טובה זה ההנאה! אין כמו לעוף, אה? ^^

חלומות בהמשכים והפסקת עישון

בלי קשר ישיר לחצלולים: קורה לי הרבה פעמים שאני חולמת משהו (ותוך כדי חלום או רק אחרי שאני מתעוררת ומשחזרת) יש לי הרגשה חזקה שכבר חלמתי את זה או שחלמתי משהו דומה ועכשיו זה ההמשך... וחוץ מזה קרה לי משהו מעניין: הפסקתי לעשן (במציאות) וזה היה לי ממש קשה ! כל הזמן רציתי סיגריה ונאבקתי עם עצמי... בלילות הייתי חולמת שאני מעשנת ואז כועסת על עצמי ומתאכזבת נורא ! אח"כ הייתי מתעוררת ונרגעת שזה לא היה באמת ושלא עישנתי בכלל :)) אחרי כמה פעמים כאלה הבנתי שכל פעם שאני מעשנת זה כניראה חלום וזכרתי את זה ! היו לי לפחות שני חלומות צלולים בזכות הטכניקה הזאת :)) אולי היו יותר אבל אני לא זוכרת אותם *בינתיים חזרתי לעשן* :(

oobe

New member
חלומות חוזרים או בהמשכים הם תופעה מוכרת

גם יש מצבים או התנהגויות חוזרים.אני חושב שעל זה מתבססים העוגנים. אגב אחרי שהפסקת לעשן היו לך עניינים של שינויים בבריאות או בהרגשה?איך הפסקת לעשן ולכמה זמן? אני שואל כי לפעמים חלומות הם מסר מתת ההכרה שלנו.מומלץ לנשים להפסיק לעשן בתהליך מתון והדרגתי. חג שמיח

תשובות ל oobe

כשהפסקתי לעשן לא שמתי לב לשינויים בבריאות בסה"כ לא הייתי מעשנת ממש הרבה וזה לא היה התמכרות פיזית אבל זה יצר המון מתח; להצליח לא לעשן ובחלומות חלמתי שאני מתלבטת אם לעשן או לא ובסוף מדליקה סיגריה ואז מתחרטת נורא... ואז מתעוררת ! בקשר לשאלה השניה - הפסקתי בבת אחת (כמו שאמרתי קודם, לא עישנתי ממש הרבה) וזה נמשך חודשיים

silverhawk

New member
סביר להניח שאכן חלמת את זה בעבר

כמו שOOBE אמר, חלומות חוזרים הם די שכיחים. ומעולה - זה אחלה עוגן! ואגב, את יכולה גם לנצל את זה בשביל לנסות ולהפסיק לעשן - תעבירי את ההתמכרות הזו לחלום (לפחות את הפן הפסיכולוגי שלה).

silverhawk

New member
למה סמויה?

תתחילי להשתתף.
ואני מציע שתעבדי על בדיקות המציאות, נשמע שאת סתם מבזבזת אופציות לחצלולים.

למעלה