כמה דברים:

The Exorcist

New member
כמה דברים:

1. לא ברור עדיין איפה המפגש, אם בתל אביב או בחיפה אז שמישהו ישפיע בעניין (שלא נעשה סיבוב חוזר) יש לנו עד יום שלישי הבא להחליט על העניין הזה. בנתיים כל מי שרוצה לבוא למפגש שישרשר כאן ויכתוב מאיפה הוא. 2. פרוייקט חדש בפורום, קצת קשה להסביר אותו אבל הוא קשור לטאבים ותווים. כל מה שאני צריך זה שמישהו מחברת תווים ריקה ויכתוב את כלללל התווים מלמעלה למטה (לא ביחד כמובן, כל תו יהיה לו חלק משלו הם צריכים להיות ברבע זמן) מעליו שיכתוב את השם של התו (שיהיה כרגע רק עם התו הבסיסי ודיאזים). אני ממליץ את התוכנה Note WorthyCompser (אם אין אותה אז כל תוכנה שאפשר לכתוב איתה תווים תתאים) אם אתם את הדף אז שיהיה רשום בכתב יד ברור. את החלק השני אני אעשה (אין לי כאן סורק ולא תוכנה שאפשר תכתוב איתה תווים) את התוצאה לשלוח אלי: [email protected] או [email protected] או לפורום (גם ככה אני אעלה את זה לפורום שנעשה כולנו תיקון שגיאות אם צריך) ואז אני אמשיך לחלק השני שהוא הרבה יותר פשוט. המטה היא לפשט את העניין של להעביר תווים לטאבים ולעשות את הלמידה של התווים בכלים השונים יותר פשוטה.

The Exorcist

New member
הערה בקשר לפרוייקט: (ולבלק ט´ינג:)

הפרוייקט: שיהיה ברמה של 3 אוקטבות. לבלק ט´ינג: אני מחכה שתסיים את המילון מונחים (הכל כבר מוכן)

StagaDish

New member
הייתי מצטרף בשמחה...

אבל לצערי.. אני גר נורא רחוק.. = יש גם בגרויות.. ככה שנסיעה לא באה כ"כ בחשבון... חבל אולי בפעם הבאה...

The Exorcist

New member
המפגש יהיה אחרי הבגרויות.

כי אני עובר דירה בקרוב ואז חודש שלם אני אצטרך לעבוד כל יום בשביל לממן הרבה הרבה דברים... המפגש יהיה אחרי הבגרות האחרונה (נדמה לי שהיא בתחילת יוני, לא?) ככה שלכולם תהיה הזדמנות להגיע. הפיצה הגיעה!

עומר!

אני עכשיו בדיוק מתחיל להוסיף את שאר המילון מושגים ואז נעלה את החלק הזה. אחר-כך אני אוסיף בתור המשך למאמר את חלקים ד´ ה´ ו-ו´ אז יללא לעבודה!

מושגים(.F.A.Q)

חלק ג´ -המשך ס´ סגוה SEGUE = הוראה להמשיך את הנגינה באותו האופן. סדה CEDEZ = הוראה להקטין את המהירות. סוטו SOTTO = הוראה לבצע בשקט. סולו SOLO = שירת יחיד או נגינת יחיד, עם או בלי ליווי מוזיקלי. סולם SCALE = שורה של צלילים עם יחסי מרחק קבועים ביניהם. סולפג´ SOLFEGGIO = תרגילים של שירה על פי תווי הנגינה. סונרו SONORO = בקול רם. סונטה SONATA = יצירה בת שלושה או ארבעה פרקים המותאמים לכלי אחד. סונטינה SONATINA = סונטה קצרה בעלת בד"כ שני פרקים. סוסטנוטו SOSTENUTO = הוראה להמשיך את הצליל לפי משך זמנו המלא. סופרטוניק SUPERTONIC = הדרגה השניה בסולם. הצליל שמעל הטוניקה. סופרן SOPRANO = הגבוה בקולות האדם. התפקיד הגבוה ביותר באנסמבל. סטינגואנדו STINGUENDO = הוראה להחליש בהדרגה את הצלילים. סטקטו STACCATO = מנוגן באופן מקוטע. סטרטו STRETO = הוראה להגביר את המהירות בסוף הפרק. סטרינג´נדו STRINGENDO = במהירות הולכת וגוברת. סימיליה SIMILE = הוראה להמשיך לנגן באותה הצורה. סימפוניה SYMPHONEY = יצירה מוסיקלית גדולה המעובדת לתזמורת, מורכבת על-פי רוב של 4 פרקים. סינקופה SYNCOPATION = העברת ההדגשה לפעמות שלא הודגשו קודם. סכסטולה SEXTOLE = קבוצה של 6 תווים שווים באורכם, לנגינה בזמן הקבוע ל-4 צלילים. סלנטנדו SLENTANDO = הוראה להאט בהדרגה. סניו SEGNO = סימן המורה את תחילתו של הקטע שעליו יש לחזור. ספורצנדו SFOZANDO = הוראה להדגיש צליל או אקורד. ספיקטו SPICCTO = הפרדה בין הצלילים. סוג של סטקטו בכלי מיתר. ספיאנטו SPAINATO = הוראה לנגן ישר וחלק. מאוזן ושווה. סקונצה SEQUENCE = חזרה על קטע קטן בצליל גבוה יותר או נמוך יותר. סקורדטורה SCORDATURA = כיוון של כלי הנגינה שלא כמקובל. סקצ´ SKETCH = יצירה קטנה. טיוטה של יצירה. ע´ עיבוד ARRANGEMENT = קטע שהוכנסו בו שינויים או שהותאם לכלי נגינה שונים. עמעמת (SORDINO (MUTE = מתקן לעמעום צליל הכלי. ערבסקה ARABESQUE = יצירה עשירה בסילסולים בדומה לשירה הערבית. ערכי תווים NOTE VALUES = משך הזמן של התו. כל הזכויות שמורות ל"זמר עם"

מושגים(.F.A.Q)

חלק ג´ -המשך פ´ פוגה FUGA = יצירה שמצטרפים בה קולות אחדים בזה אחר זה באותו נושא. פוזיציה POSITION = מצב הידיים או האצבעות בכלי הנגינה. פוליטונליות POLYTONALITY = שימוש במספר סולמות ביצירה אחת. פוליפוניה POLYPHONY = רב קוליות. שילוב של קולות אחדים ביצירה אחת. פוליריתמוס POLYRHYTHM = צירוף של מקצבים שונים המבוצעים יחד. פונטצ´לו PONTICELLO = גשר של כלי מיתר. פוסטלוד POSTLUD = הקטע המסיים. הקטע שמנגנים בסוף היצירה. פורטמנטו PORTAMENTO = מעבר מצליל לצליל בהחלקה וגלישה (Slide). פזנטה PESANTE = בהבלטה יתרה. פיגורה FIGURE = תבנית. קבוצת צלילים. פינה FINE = סוף. הוראה לסיום הבאה אחרי חזרה: .D.C או .D.S פינלה FINALE = סיום. הקטע הצלילים האחרונים ביצירה. פיסוק PHRASING = חלוקה של היצירה לפסוקים. פיציקטו PIZZICATO = הוראה לנגן בכלי מיתר עם האצבעות. פנטטוני = סולם בן חמישה צלילים. פנטסיה FANTASIA = יצירה ללא צורה קבועה ומוגדרת, כתובה כיד הדמיון. (אממ... פנטסיה בשבילי זה יותר בכיוון של... לא משנה..!) פסג´ PASSAGE = קטע ביצירה המציג את זריזשותו הוירטואוזית של המבצע. פרזה PHRASE = קטע ביצירה. פסטיצ´ו PASTICCIO = יצירה המורכבת מקטעים של יצירות מפי מלחינים שונים. פסקליה PASSACAGLIA = ווריאציה על בס אוסטניטו. פעימה BEAT = יחידה למדידת זמן מוסיקלי. פצו PEZZO = קטע. יצירה. פרדנדו PERDENDO = הולך ופוחת בהדרגה במהירות ובעוצמה. פרטיטורה PARTITURA תכליל = דף תווים המכיל את התפקידים של המשתתפים בביצוע היצירה כשהם רשומים זה תחת זה בהתאמה מלאה ובחמשות נפרדות. פרימדונה (נכון שתמיד רציתם לדעת מה זה?.. PRIMA DONNA = זמרת ראשית באופרה. פרלוד PRELUDE = קטע פתיחה. פרלנדו PARLANDO = שירה בסגנון דיבור. נגינה בהבעה חופשית. פרמטה FERMATA = סימן להמשכת הצליל ללא ספירה מדויקת. פרפרזה PARAPHRASE = עיבוד יצירה בתוספת עיטורים מיוחדים. פרק MOVEMENT = חלק שלם של יצירה ארוכה. צ´ צורה מוסיקלית FORM = המבנה הפנימי והתוכנית אשר לפיה עוצבה היצירה. צלילים עיליים HARMONICS. OVERTONES = תופעה אקוסטית בה מתלווים לכל צליל יסוד עוד צלילים שכמעט ואינם נשמעים אך משפיעים על גוונו. צמצום DIMINUTION = השמעת המנגינה תוך קיצור זמנם של התווים. כל הזכויות שמורות ל"זמר-עם".

happyphantom

New member
לא הבנתי

מה בדיוק צריך לעשות עם התוים? אתרום את חלקי בכיף אם רק אבין מה אני צריכה לעשות...

אני אסביר

תקחו את התווים דו רה מי פה סול לה סי דו תרחיבו אותם שיהיה גם דיאזים. קחו את החמשה. תכתבו את התו על החמשה ומעליו את השם, כל תו צריך להיות באורך של תיבה שלמה. תעשו את זה ל3 אוקטבות, עדיף ל3 אוקטבות שיש בכל פסנתר בסיסי עם 3 אוקטבות (או קלידים, מה שתעדיפו) את ההמשך אנחנו נעשה.

pif

New member
למגרש.

שני דברים. 1. לא הגנתי בדיוק מה אתה רוצה. ההודעה שכתבת לא היתה כולה בעיברית שאני מכיר. 2. אני מוכן לעזור. טאבים אני לא יודע, אבל אני בטוח שאני אוכל ללמוד את זה תוך יום. ככה שאתה יכול לנצל אותי אם אתה רוצה.

למעלה