כמה אנשים מפתחים על pi?

TakeCtrl

New member
כמה אנשים מפתחים על pi?

לאחרונה "נחת" עלי מעין פרוייקט שנראה לי שהוא מנוהל כמו startup בתוך החברה ( אין תהליך QA נומרלי, אנשים משתמשים בissue tracker שהוא אינו רשמי של החברה אבל עדיין עבר אישור מנכ"ל), מבחינתי זה דווקא אחלה הזמנתי כבר ספרים על הנושא, פשוט סקרן אם זה נישה..

BravoMan

Active member
זה תלוי מאוד מה אתה עושה איתו.

לא באמת מדובר בהתקן ייחודי.
בהתאם למה שאתה עושה איתו, הפיתוח עשוי להיות פיתוח Linux רגיל, בין אם ב-kernel ובין אם ב-user space או אפילו פיתוח Web רגיל אם הוא מריץ שרת לטובת משהו.
&nbsp
אלא אם אתה מנצל את ה-GPI בפרויקט שלך, או משהו ממש ייחודי, אני לא רואה איך הפיתוח ל-PI יהיה שונה עבורך מפיתוח לפלטפורמות אחרות, כגון כל דבר שמריץ x86.
&nbsp
באשר לפרויקט שמנוהל כסטאראפ...
אתה צריך לראות איך זה נראה כשחברה גדולה וותיקה פתאום צריכה מחלקה חדשה בתחום שהיא לא היית בו קודם אבל הבינה שחייבת להיכנס עליו...
&nbsp
מרתק!

selalerer

New member
ספרים? זה לינוקס

אני פיתחתי על לינוקס לפני שעבדתי על pi. הדבר היחיד שקצת הפריע לי זה שה-pthreads שלו נכה (כנראה בכדי לחסוך מקום), אז השתמשתי בספריית עזר להשלים את הפונקציונאליות שהייתה חסרה לי (שתפסה כנראה את המקום שחסכו).
&nbsp
היה קצת עניין בלהתחשב בזה שהמקום מוגבל (הייתי צריך להיזהר לא לנפח את התלויות שלי בכדי שלא ייגמר המקום).

user32

Well-known member
מנהל
הרבה. אני בעיצומו של הפרוייקט הרביעי

הראשון היה מיזם שלי אז אולי זה לא נחשב אבל השאר הם של חברות רציניות ששילמו ממיטב כספן.

כמו שכתבו, זה מחשב לינוקס רגיל. היתרון היחיד שלי הוא שצברתי קצת נסיון בהפצה ובלוח אבל זה לא נחשב לידע ייחודי, לפחות לא בעיניי.
מפתיע אותי כמה פרוייקטי IOT של חברות רציניות מתחילות דווקא על הלוח הזה שבעקרון מיועד לחובבים. היתרון הגדול שלו הוא שהכל סופר מתועד, מסודר ויש קהילה גדולה מאוד כך שאפשר למצוא מענה כמעט לכל דבר.
יש לי בבית עשרות לוחות סיניים ויצא לי לעבוד מול יצרניות סיניות במוצרים שיצאו לPROD כך שהיתה התקשרות עסקית עם חוזה מול היצרן. התיעוד לא תיעוד, הרבה דברים קשה למצוא באנגלית, כל הזמן צריך עזרה עם תאימות של דרייברים וקרנלים והרבה התכתבויות עם היצרן/קבלן. ברספברי אין את כל הדברים האלה.

סתם לסבר את האוזן: שלושה פרוייקטים היו אביטיפוס (מתוכם אחד הוסב ללוח סיני בייצור המוני) ואחד הוא דווקא של חברה שנמצאת בייצור עם כמה מוצרי צריכה ודי מפתיע אותי שהחליטו לפתח קופסה חדשה מבוססת פיי. לא יודע אם מתכוונים להשאיר את זה כך או להחליף בלוח אחר אבל כרגע זו הדרישה.

user32

Well-known member
מנהל
לא

לא היה לי צורך בזה.

לא ייחודי זה אומר שמפתחים על זה כמו שמפתחים על כל מחשב אחר. היתרון התחרותי העקרי שלי הוא בפיתוח אביטיפוס. באבטיפוס אתה מחפש קבלן שהרים כמה פרוייקט פיי, ופיתח אנדרואיד, ופיתון וnode וג'אווה וחיבר bluetooth ושרתים ואפילו RT ואמבדד ברמה כזו או אחרת ויעשה לך גם את הweb console ואת האפליקציית מובייל ויפעיל הכל על הענן של אמזון וכל זה ב99.90.
אבל כשצריך לכתוב מוצר תוכנה אפליקטיבי זה לא משנה אם זה רץ על PC עם מסך או על לוח של פיי או על שרת לינוקס בענן.

למעלה