כמה אנשים יש כאן

כי האמונה באלוהים

יחיד ומיוחד היא המצאה מאוחרת מאוד, שאיננה תואמת את המציאות, אם כבר, אלים רבים, לא אחד, וזה לדעתי מטופש במיוחד אני מאמין שאת היקום כולו ניתן להסביר ללא צורך בישות על טבעית, על כן אני מאמין שאין אלוהים, אם כבר, האדם הוא האלוהים

Continuum

New member
..

למה אלים רבים יותר הגיוניים מאל אחד, כשאלוהות זה דבר שאתה לא יכול בכלל לתפוס? היהדות דומה לפאגאניזם של יוון העתיקה, לפחות במשמעות - אל אחד שמייצג אידיאלים רבים, או אלים רבים שמייצגים אידאלים רבים - אין הבדל.

בגלל היקום, שכולו התנגשויות

של כוחות ובני כוחות, אם יש משהו על טבעי מאחורי זה, מן הסתם יהיה ברבים, ותפיסה זו גם פותרת את הפרדוקס המפורסם, "אלוהים יכול ליצור אבן שאינו יכול להרים", אם אלוהים הוא רבים, אז למה לא? אלוהות אתה יכול לתפוס, אולי לא להבין בשלמות, אולי לא להבין לעומק, אבל לתפוס אתה יכול גם יכול, עובדה, אפילו נתת לזה שם. להגיד שהיהדות דומה לדת היוונית הקדומה זה כמו להגיד שאני דומה לאריאל שרון, לא מבפנים ולא מבחוץ, האידאלים של יוון ושל היהדות היו כה שונים, בעוד שהיהדות היא דת החכמים, הדת היוונית הייתה דת עממית, ולמיטב זכרוני, ללא חוקים מוגדרים ונוקשים, שהגשמיות והאנושיות הם חלק בלתי נפרד, ואפילו מרכזי מאליליה, בניגוד לאדוני, חסר כל איפיון ממשי, שאפילו לא ניתן להבינו, ושלמעשה איננו מתקשר איתנו עוד לעולם

E טי

New member
הפרדוקס המפורסם הוא אידיוטי...

ואת התשובה הזאת כבר נתתי פה מיליון פעמים... אלוקים לא מוגבל בחוקי הפיזיקה, הוא ברא אותם. ואם קיימים אלים רבים, מי ברא אותם? שוב נפלת לאותה בעיה...

האל המושלם לא מוגבל בחוקי הפיזיקה

אבל במוחי הפרדוקס קיים, כלומר האל לא מושלם בדמיוני, מה שאומר שאלוהים לא מושלם בכל מקום וכל זמן, על כן איננו מושלם(או כל יכול, או כל הגדרה אלהית אחרת) שוב פרדוקס מלבד זה שכאמור, הכוחות הרבים שנמצאים ביקום, מבחינה הגיונית(אם נניח קיומו של על טבעי) נראה שמיוצגים על ידי נציגים(אלים) רבים ולא יחיד, וזו הסיבה שהאמונה האלילית קדומה למונותאיזם לגבי מקור האלים הרבים(לא שאני מאמין בהם) אין לי תשובה, אך בכל מקרה התשובה שלך למקור אלוהייך יכולה בקלות להתאים לאלים רבים

Continuum

New member
לשם הבהירות

אני אנסח את מה שהוא כתב אבל יותר ברור, מכיוון שאתה אלוף בלא להבין: ואם קיים אל אחד, מי ברא אותו? שוב נפלת לאותה בעיה.

Continuum

New member
..

נתת דוגמא מצויינת - היקום: יש רק 3 כוחות פיזיקליים בסיסיים ביקום. כיום, לפחות. פעם היו יותר. מטרת הפיזיקה, היא כמובן למצוא את החוק האחד שכולל בתוכו את כל השאר - בדיוק כמו ששלושת החוקים, הכוחות הנ"ל כוללים בתוכם את כל החוקים הקודמים (בלבד שאלה לא הופרכו). מגמת המין האנושי להפשיט דברים - הפיזיקה מתקדמת, כמו המטאפיזיקה, לדברים כמה שיותר פשוטים ומופשטים. אותם עשרות חוקים שהיו קיימים בעבר, בסך הכול לא התנגשו עם החוקים היום וביטאו דברים שהחוקים היום גם מבטאים. בדיוק כמו שהאלים שהיו קיימים בעבר ביטאו את אותם דברים שהאלוהים המונותאיסטי מבטא היום. ב"דת העממית" הזאת צמחו מיתוסים, חכמים והשקפות עולם שעד היום מוצאים מקום גם ביהדות ובעצם בכל דת אחרת. למדת את "אנטיגונה" בביה"ס? אתה רוצה להגיד לי שכל אחד יכול להבין את המשמעות האמיתית של הסיפור הזה, את ההרמוניה שמבוטאת בו תוך כדי הנחלת ערכים *לא תקופתיים בכלל* וכל הנובע ממנו? המשמעות האמיתית של אלוהים, החוק הזה, הכוח הזה, אפשר להסתכל עליו כעל אל אחד או כעל הרבה אלים. ובתכלס, ההסבר הכי פשוט: ה*משמעות* של האלים בדת היוונית היא *אידאלים*. הכוונה, אני בטוח, לא באמת הייתה לכמה אלים שהולכים בעולם ועושים שטויות. אלוהי היהדות כולל בתוכו את *כל האידאלים*.

למעלה