כמה אנחנו פראיירים?

עמית22

New member
ההגדרות של מאסאלו שונות מההגדרות היומיומיות

הצורך בדיור (כולל בטחון דיורי) נתפס בימינו כצורך חברתי. מאסאלו מכליל אותו בצרכי הביטחון...

חוצמזה, תנסה לבחון את עצמך -
האם הפרופגנדה הממשלתית בעניין איראן קשורה לביטחון הפיזי של אזרחי מדינת ישראל או לביטחון התעסוקתי של חברי ממשלת ישראל?!?!?!

candy77091

New member
איפה ראית שמאסלו מכליל

את הדיור כצורך בטחון?למיטב ידיעתי מחאת הדיור לא היתה לגבי הומלסים אל אנשים שגרים בשכירות בת"א ומתלוננים שה"דיור אינו בר השגה".

לחיות בשכירות זה לא בושה.

במדינה כמו שלנו צריך תמיד להיות מוכנים לאיום מכל כיוון אפשרי, ככה שאני אל חושבת ש"להיות מוכן לאיום בטחוני" זה רע למישהו.
זה רע למי שמתפנק שיתנו לו דיור ברוטשילד עם זה אני יכולה להסכים.
בוא נסכים שאם יתנו למישהו דיור בר השגה זה לא יבוא "בחינם" מישהו משלם על זה(העלאת המע"מ, העלאת המס הישיר?) וזה לא אלו מ"מחאת האוהלים" .

עמית22

New member
לא שאני חושב שויקיפדיה היא מקור מוסמך למשהו

אבל אם כבר אז עדיף את המאמר באנגלית...

Safety needs

With their physical needs relatively satisfied, the individual's safety needs take precedence and dominate behavior. In the absence of physical safety – due to war, natural disaster, or, in cases of family violence, childhood abuse, etc. – people (re-)experience post-traumatic stress disorder and trans-generational trauma transfer. In the absence of economic safety – due to economic crisis and lack of work opportunities – these safety needs manifest themselves in such things as a preference for job security, grievance procedures for protecting the individual from unilateral authority, savings accounts, insurance policies, reasonable disability accommodations, and the like. This level is more likely to be found in children because they have a greater need to feel safe.

Safety and Security needs include:

Personal security
Financial security
Health and well-being
Safety net against accidents/illness and their adverse impacts

דיור בהחלט נכנס לצרכי הביטחון

לחיות בשכירות זו בכלל לא בושה. אבל אם אנשים תופסים את הבעלות על הדירה כביטחון קיומי (אני לא מכיר הרבה ישראלים שחושבים אחרת - לצערי הרב) אז הדיון משתנה...

מעבר לזה, יש בישראל הומלסים ואנשים שאין להם קורת גג קבועה מעל ראשיהם.

"להיות מוכן לאיום בטחוני" (אין לי מושג מה זה אומר אפילו - כשהייתי שומע צבע אדום וסירנה עולה יורדת והייתי נשכב על הרצפה אז הייתי מוכן לנפילות?) זה רע מאוד כשזה בא על חשבון כל דבר אחר...
וכמובן שמכיון שהתקציב מוגבל אז "הכנה לאיום בטחוני" באה בהכרח על חשבון דברים אחרים (חינוך, רווחה, תשתיות וכו')

לא הבנתי למה אלו מ"מחאת האוהלים" (יש סיבה שזה במרכאות?) לא ישלמו?

כולנו משלמים על כל שטות של ממשלת ישראל, בין אם ע"י תוספת מיסים ובין אם ע"י אובדן שירותים ממשלתיים

candy77091

New member
אפשר להתווכח על

הם דיור הוא צורכי בטחון או לא.
אני חושבת שלא זה שהרוב חושבים שכן לא הופך את זה לאמת.
מחאת האוהלים לא היתה לגבי הומלסים אם זכרוני אינו מטעני, להם אף אחד לא דאג.

להיות מוכן - אנשים צריכים לקחת מסכות אב"כ וגם המודעות של להישכב על הרצפה - מישהו צריך לפרסם את זה(מודעות,מסרונים,זמן מסך) ,זה לא עולה לנו כסף?

למה מחאת האוהלים לא ישלמו - כי אנשים עובדים עבדו בזמן שהם מחו (רובם היו סטודנטים לא? )להם ואת המס העלו לעשירון העליון ולא לכולם.(העלאת המע"מ לעומ"ז השפיע על כולם)

עמית22

New member
"את המס העלו לעשירון העליון"

מי?מה?מתי? אפשר פירוט?

וודאי שההכנה הזו עולה לנו כסף. זו בדיוק הבעיה איתה. אם היא הייתה בחינם ולא באה על חשבון כל דבר אחר הייתי תומך בה בלב מלא.

לגבי ההומלסים

הדבר החשוב ביותר שהמחאה שנה שעברה יצרה, זו התעוררות ציבורית אדירה של אזרחים למען אזרחים. כיום ישנם הרבה מאוד אנשים שדואגים לדרי רחוב ולחסרי דיור. זה לא מספיק וזה רחוק מלפתור את הבעיה, אבל אנחנו בדרך הנכונה

ואת יותר ממוזמנת להצטרף למאבק הזה
- זה העתיד של כולנו

candy77091

New member
בטח שאפשר פירוט

העלאת המס הישיר אמנם זה יהיה בתחילת שנה הבאה(שזה מה עוד מעט).

אני שמחה שאתה מזמין אותי באמת להצטרף למאבק, רק שא- אני לא דוגלת במאבק הזה וב- לך תסביר למנהל שלך שיש מחאה שצריך להשתתף בו והדדליינים בעבודה לא אכפת לך מהם אני לא בטוחה שזה feasible

עמית22

New member
זה לא ממש העלאה של מס לעשירון העליון

קודם כל זה עוד לא קרה, ואני מאמין לממשלה שלי רק אחרי כשדברים קורים (כמו העלאת מחיר הלחם לדוגמא)

שנית, זה לא ממש העלאה לעשירון העליון כשמדרגה 6 - מ-40,230 ומעלה - נשאר 48%

ai22

New member
מצד שני הן שוללות דיור מוזל במרכז

מאסאלו מגדיר את היכולת להשיג דיור בתור חלק מצרכי הביטחון.
כשמסתכלים על עוני מוחלט זה נהיה ברור - מגורים באוהל או קראוון משרים תחושת ארעיות חוסר יציבות ופגיעות. במיוחד כשזה נעשה מחוץ לעיר ויש חיות בר מסביב.
ניתן אולי לטעון שמגורים בשכירות מקנים תחושה דומה.

אבל למה אנשים רוצים לגור דווקא בנדל"ן הכי יקר במרכז, ולא בחיפה/באר שבע או אפילו רמלה?
בשלב הבא בפיראמידה של מאסאלו, יש את הצורך החברתי. (מגורים קרוב לחברים ומשפחה משתייכים לשלב זה).
בשלב אחריו, הערכה חברתית וכבוד (מגורים בשכונות היקרות יותר ולא למשל בחוב"ת או רמלה-לוד משתייכים לשלב זה).
ורק בשלב האחרון, מימוש עצמי (לעבוד תחום מעניין ונחשק שרק במרכז ניתן לעבוד בו).
כששואלים אנשים למה הם מחפשים דירה דווקא במרכז הם מסבירים בדיוק את הסיבות שצויינו.

לכן, אלא אם נטען שהפירמידה של מאסאלו שגויה, העובדה שאנשים מעדיפים את הצרכים שממוקמים גבוה בפירמידה על פני אלו שאתה סבור שהם נמוכים, מעיד שהם מעריכים את המימוש העצמי, הכבוד, והחברים יותר מאשר את חוסר היציבות שבחיים בשכירות.
אחרת - לפי התיאוריה של מאסלו, שחקנים מרוששים מהמרכז היו עוברים בהמוניהם לחיפה ובאר-שבע (כי צרכי הביטחון קודמים לצורך במימוש עצמי).

amirvx

New member
אכן נקודה מעניינת

הביטחון האישי באמת הצורך הבסיסי, אבל עדיין אני מסתכל על זה מהזווית המגעילה שמנצלים את הצורך הזה כדי להוריד מסדר היום צרכים אחרים חשובים

למעלה