כל שנה

Night Light

New member
כל שנה

היא קונה לנו גרבי צמר לחנוכה. כל שנה במידה הלא נכונה. כל שנה זה מפריע לי מחדש, איך המנהג האמריקאי שלה הוא בעצם מנהג נוצרי לחלוטין, אבל היא ממשיכה בו... אם היא לא קונה לנו (לבעל ולי) שומדבר לכבוד החגים האחרים, רק גרביים בחנוכה, ואני קונה לה מתנות (כמו סט בשמים, או סבונים, או איפור או כלים נאים לבית וכיו"ב) בראש השנה ובפסח - האם אני צריכה לטרוח לקנות לה משהו לחנוכה?

ניני5

New member
נייט, אני הייתי קונה לה תחתונים

מצמר במידה הלא נכונה, בתור מתנת חנוכה.

תגידי כל שנה שהיא טועה במידות

את אומרת לה או לא. כי אולי היא סנילית, ואולי היא פשוט לא יודעת. ואני לא חושבת שאת חייבת לקנות לחנוכה משהו גם בשבילה, אבל אולי כרעיון הייתי קונה לה גרביים אבל לפני כן הייתי מתקשרת לשאול מה המידה שלה. אפשר לומר לה שאת חושבת שזה באמת רעיון נפלא ונורא בא לך לקנות לה גם אבל את לא יודעת מה המידה ולא בא לך לקנות משהו שיהיה קטן מידי, עלק.

snowhite1064

New member
גם לי יש חמות שקונה פעם בשנה

לילדים בגד (על מנת לצאת מידי חובה) ותמיד, אבל תמיד היא טועה במידות. הצרה היא שבדרך כלל היא קונה בבאסטות בשוק כך שאין לי אפשרות להחליף. ואחר כך היא עוד כועסת שיש לי תלונות על מה שהיא קונה. אם הבגד לא עולה על הילד, מה יעזור לי שהיא קנתה? הערתי לה מספר פעמים וגם בעלי אמר לה שאם היא רוצה לקנות לילדים משהו אנחנו מאוד שמחיים אבל אולי שתשאל קודם מה המידה או שתתן לנו את הכסף ואנחנו נקנה . היא לא מסכימה. אני חושבת שהיא עושה את זה בכוונה. בתור נקמה גם אני קניתי לה ליום הולדתה שנה שעברה חולצה בבאסטה בשוק שאי אפשר להחליף. היא לא אהבה את הצבע ואמרה שהיא צמודה מדי. אמרתי לה שאני מצטערת אבל קניתי אותה בשוק כי היא הייתה כל כך יפה וחשבתי שהיא תאהב אותה (למרות שידעתי מראש שלא כי כל מתנה ליום ההולדת שלה או לחגים שקניתי לה ב-12 שנה שאני עם בעלי היא החליפה או נתנה).

כל הכבוד לך!!

גם חמותי, כשקונה פעם ב... משהו לילדים שלי, קונה אותו בדרום ת"א או בטירה, כמובן שישר אני נותנת את זה לניזקקים, בטח גם להם אין שימוש בדברים הדוחים שהיא קונה. הכי חשוב, אני מידעת את גיסתי בנושא, והיא מעבירה לה שנתתי את מה שהביאה - שתתפוצץ!!! והיא אכן מתפוצצת!! גם בעלי צועק עליה, שאם היא רוצה לקנות, שתקנה באיזו חנות במקום מגורינו ותביא פתק החלפה!!

ניני5

New member
נויה אני קונה בגדים לנכדים בסולוג

או בפוקס או בילדותי. את חושבת שיש הערכה לבגדים שאני קונה להם?ותמיד יש פתק החלפה. אני אף פעם לא רואה את הנכדים עם הבגדים שקניתי. היא לא נותנת לי את התענוג לראות את הבגדים עליהם. זה תענוג של סבתות. תאמיני לי שאני לא קונה זבל אף פעם. אבל אין הערכה. והבגדים היפים נראים כמו סמרטוטים על הנכדים, כי הם אף פעם לא מגוהצים אחרי המייבש. סיפרתי לכלתי על השיטה של היבוש שלא צריך לגהץ.אבל היא כמובן לא עושה את זה. אמרה כן כן, ולא עושה. למה שתנסה? הרי חמותה אמרה. ומה אני יודעת? שמעתי על השיטה מאיזה שף אצל אודטה ונדלקתי עליה. השטיה עבורכן אז ככה, מקפלים את הכביסה הרטובה ומניחים אותה במייבש, כאילו קפלת לארון. מייבשים את כל הכביסה מקופלת. היא יוצאת יבשה מקופלת ומגוהצת. צריך להעביד קצת יותר את המייבש. לא גדול???????? משהי מכאן מוכנה לנסות? לי אין מייבש. ספרו לי איך זה יוצא

ניני5

New member
נויה, תנסי ותגידי לי איך זה יוצא.

אם את שמה את כל תכולת מכונת הכביסה למייבש, תנסי לקפל את התכולה. יהיהו פריטים שלא תקפלי כמו גרביים ותחתונים של ילדים. לא יודעת ספרי לי איך זה יוצא. אולי אחרי שזה יצליח כאן לצעירות, אוציא פרינט מהתשובה שלך, ואולי זה ישכנע אותה.

אני בקושי משתמשת במיבש, אבל אני

אבדוק את העניין. במחשבה שניה, קצת יותר עמוקה, נראה לי שהבגדים לא יחזיקו מעמד מקופלים, אבל נבדוק...

ניני עצה ..

אם היא תוציא את הכבידה מיד אחרי שהיא תסיים להתייבש היא לא תתקמט - ואני יודעת מניסיון כי אני רק מייבשת במייבש עכשיו - אבל עזבי אם היא לא מקשיבה לך חבל לך על האנרגיות !

ניני5

New member
נטלי של דורון ויהונת , תעשי לי טובה

תנסי לייבש את הבגדים מקופלים ותגידי לי איך זה יוצא? הרעיון נשמע לי מדליק. אני רוצה לדעת אם אפשר לבצע אותו. תודה מראש

אני אנסה רק תני עד אחרי הלידה

טוב כי אין לי סבלנות נראה לי שאני שולחת את כל הכביסה למכבסה יש לי הר שאין לו סוף
..... אבל מבטיחה לנסות אע"פ שאצלי לא יוצאת כביסה מקומטת ....

שש שבע

New member
קדחת

לי יש מיבש, והוא פותח את הכביסה המקופלת ונופח בה אויר, אבל מה, בכל מקרה, כשמוציאים את הכביסה מהמיבש מיד ומקפלים, היא לא מקומטת ולא צריך לגהץ, מה שכן מצעים למכונת הכביסה אני מכניסה מקופל, וזה יופי.

שש שבע

New member
חמותי קונה לי כלים

בדרך כסף (קטנים) או דמויי כסף (גדולים) כי היא יודעת שאני אוהבת כלי כסף, אז בחגים כשהיא מתארחת, היא מביאה למרות שאני אומרת לה שלא צריך. אז פעם זה דבשית קטנה זכוכית משולבת בכסף, ופעם מפיון, ופעם פמוטים קטנים, פעם מדליקן לנרות, באמת דברים חמודים, ואני שמה בויטרינה ומשתמשת. לילדים היא פשוט נותנת כסף, לא הרבה, אבל אני יודעת שאין לה הרבה, והיא ממש נותנת בעין יפה ואומרת "אני יודעת שזה לא מספיק, אבל תקני להם משהו שישמח אותם" היא לא שוכחת דמי פורים לילדים , ולא דמי חנוכה.. על ימי הולדת אנחנו מוותרים מראש, כי עם כמות הנכדים שיש לה היא לא תצא מזה, אבל בת מצוה, בר מצוה וחתונות היא נותנת, זה בטח תקציב ענקי כל המתנות האלה לכל כך הרבה נכדים...

ניני5

New member
שש שבע, תודה על העצה בעניין המצעים.

את זה לפחות אוכל להעביר לכלתי. באמת המצעים שלהם נראים נורא. לגבי מתנות, לי יש רק 3 נכדים. ויש מתנות לימי הולדת ומתנות לכל חג כמעט. זאת הוצאה ממש גדולה. ולימי ההולדת של הילדים ההורים של הנכדים, גם צריך לקנות. כי מה הם יתומים? לי אין כמו שלך מין ויטרינה כזאת של כלי כסף (לגיסתי יש), כך שהמון מתנות אני שפוט זורקת. אני משתדלת לא לזרוק את המתנות של כלתי. כי אולי זה יעליב אותה. אז אני מוצאת פינות לשים אותן.

למעלה