כל נתיבותיה שלום

כל נתיבותיה שלום

כל נתיבותיה שלום

שלום . המושג עין הרע , וביטויו הקיומי . כלומר כיצד העולם מביט או מתייחס לירידתי כמודעות לעולם . ומכיוון שהעין הרע או המודעות החיצונית היא מודעות חלשה יותר מהמודעות הפנימית , היא מתבטלת לעומת רצונכם , מודעות העין הרע הזו והתבטלותה , באה לביטוי בחייכם , באופן הבא . אם הרגלי תפישתי את המציאות הם לדוגמא : שחיידקים יכולים לפגוע בי , אזי אני צריך לקחת תרופה , אך אם תפישתי שוללת יכולת של חיידקים לפגוע בי , אזי לא אהיה חולה , והאיזון בין מה אני מקבל כמציאות (חיידקים או כל דבר ) לבין יכולתו לפגוע בי , יוצרים תוצאה של המציאות בחיי . יש הנופלים למחלה ונצרכים לסמלים של שינוי דרך חיים ואמונות והולכים לכל מיני מרפאי מסיטים , כאשר הפעולה הנעשית היא שכנוע הכרתי שאני חסין מהנגף הפוגע בי . כך שהכל הוא היבט תפישתי , וככל שמדרגת אמונתי במציאות גדולה יותר כך אני נדרש לשינוי יותר עמוק וחיבור לשורש קיומי שיבטל את הנגזר מאיזון תפישותיי . ולשם כך יש מצוות המחברות אותי לשורשי הקיומי , בין אם אני מודע לפעולתם או שאיזונם מתבצע בתת הכרתי , כלומר בנקודות רוחניות של חיבור לשורשי שמעבר לתחום הכרתי . אז כל היבטי הרוח והמיסטיקה תועלתם חלקית כי היא מסתמכת על רמת מציאות רוחנית ולא על שורש קיומי , ובלשון לחכמינו רוחניות אשלייתית זו שאיננה שורש הקיום נקראת סטרא-אחרא . ולכן אמרו חז``ל , ששיחות חולין יוצרות את המציאות שלנו ולכן צריך להשמר בלשון ולא לדבר רע על איש , וכך הביצוע של אהבת לרעך כמוך , פועל בנינו . דוגמא נוספת : שמאל וימין בפוליטיקה , תפקידם העיקרי הוא לשרש את קיומינו על ידי פילוג העם (מפלגה) במיקוד התחייבויות גשמיות , הפורצות פרץ בחיבורכם אל שורש קיומכם , כן לאותה יהדות ומצוותיה . והם עושים זאת על גבי התקשורת בקצב מסחרר . מבחינת הרוח אין להם השפע אלה זו שאתם נותנים לה , ולכן ידיעת שורשכם הקיומי הוא החשוב וקיומו בחייכם הוא זה המפיץ אור , וכמו שמחלות יכולות שלא לפגוע בכם ככל שאמונתכם מתחזקת בעשייה של חיבור השורש , כך גם אויבי העם היהודי אינם יכולים לפגוע בכם כלל , אם תחיו מתוך אמונה של חיבור לשורש . לא יהיו אויבים וכולם יהיו בריאים ושמחים ומאושרים בחייהם . וכל האויבים שהם בחזקת אשליה שאינה מחוברת אל השורש הקיומי , ייעלמו מהארץ , ללא מלחמה וללא שפיכות דמים , כי תהיו מחוברים אל השורש הקיומי שלכם . וזו הדרך ש , אז תתעוררו כי בא מועד . דוד

Tal_Ya_Tal

New member
יפה דברת דודB-)

ועל כך אומר ``הקורס בנסים``: ``מחשבות ההתקפה שלי, תוקפות את חסינותי``. הרעיון הוא, שאנו תוקפים את עצמנו תחילה. כי אם מחשבות התקיפה מאמינות שאנו פגיעים, איננו יכולים עוד להאמין בעצמנו. אולם אם נבין שפגיעות ואי פגיעות היא תוצאה של מחשבותנו, אזי נבין ששום דבר פרט למחשבותינו אינו יכול לתקוף אותנו. ועוד אומר הקורס: ``אני המצאתי את העולם אותו אני רואה``. זוהי הסיבה וזוהי התוצאה. אם אני המצאתי את העולם אותו אני רואה, אינני חייבת להיות הקורבן של העולם שאני המצאתי. אני יכולה גם לוותר עליו. L&L TALYA

לטליה

שלום . עניין העקדה . כאשר כל העולמות המומצאים מתאחדים ונעקדים , רק מה שמחובר אל השורש האמתי יתקיים , וכדי שלא תיספי תוך תהליך העקדה המתרחש בימיינו יש להתחבר , לממציא הראשוני , דהיינו משה ותורתו , שעל ברכי המצאותיו נולדת . היבטי כל המומצא כתחום קיום נקרא כדור הארץ , היבט המומצא היחסיים נקראים ציונות . ובתהליך העקדה השלב הראשון הוא גשמי חומרי = חמורו של משיח . ובשלב ב` מעבר להיבטו הרוחני בלבד , הציונות הרוחנית , דהיינו תורת משה . וכך משולבים הדרך ארץ והתורה באחדות קיומית . ואנו נמצאים בדיוק בשלב המעבר בין החמור למשיח . קרי המעבר למבט על פנימיות החומר והקשרו הרוחני . וכל מה (מה=אדם)שאינו שווה בתדריו המומצאים לתורה יבוטל מהקיום . ``והיו כלא היו`` . עניין הידוע כמציאת שורש הקיום או תיקון הגוף . כאשר רק הכלי הרחב המכיל את כל היבטי הקיום ישאר , ומי שאוחז בהיבטי קיום גשמי יבוטל . מאלף מאה וממאה עשר כדברי הזהר . כך שיש לבטוח ולהאמין באל וגם להשוות צורה לתדריו . דהיינו תורה ומצוות . זאת עיצה מזהירה ואיננה מחייבת אותך . עוד השקפה לבחירתך . דוד דוד

למעלה