כל מה שרציתם לדעת על המבחן של ישראל

Cvoog

New member
כל מה שרציתם לדעת על המבחן של ישראל

התכנית תעלה ב28.12 והיא תאפשר לצופים לבדוק את מנת המשכל שלהם (IQ). זו כמובן הזדמנות מצויינת לבדוק אם אתם מתאימים למנזה
הקונספט כמובן לקוח מחו"ל והמקור הוא Test The Nation האמריקאי. את התכנית ינחו שני האנשים החכמים בטלוויזיה - קובי מידן ורמי ורד. מה שכבר מבטיח שיהיה משעשע. בחלקה הראשון של התכנית יוצגו 70 שאלות המהוות מבחן IQ, כאשר הצופים בבית יוזמנו ליטול בו חלק כמו גם הקבוצות באולפן. בחלק השני יפורסמו התשובות הנכונות יחד עם מפתח לחישוב ה-IQ. בבסיס התכנית עומד "מכון קרני" הידוע לשמצה. חכם מי שמשתתף? סיווג

MelodicTruth

New member
המבחן לדוגמה של מכון קרני

יש באתר שלהם מבחן לדוגמה. השאלות במבחן האמיתי הן באותה רמה כמו השאלות באינטרנט?! אני מקווה שלא... גמרתי את המבחן במשהו כמו 3-4 דקות והכל היה נכון. :-O

Cvoog

New member
להזכירך

מכון קרני מתמחה בצעירים (במיוחד בכיתות ביה"ס היסודי). על כן המבחן באתר שלהם נבנה ברמה המתאימה לאוכלוסיה זו.

MelodicTruth

New member
עכשיו הכל מובן

...לכן הם מחברים את המבחן לערוץ 2, שגם הצופה הממוצע יבין מה הולך שם

s u p e r mind

New member
גם אני עשיתי המבחן באתר...

גם אצלי כל התשובות היו נכונות, מקווה שמבחן מן הסוג החובבני הזה לא יצא לפועל בתוכנית...

MelodicTruth

New member
במחשבה שניה

זאת היתה הרמה של הפסיכוטכני בצו הראשון, אז לך תדע...

amirmatalon

New member
מה באמת הרמה של המבחני

פסיכוטכני?הם קשים ממש?איזה איי קיו צריך בערך כדי לעבור אותם בהצלחה מלאה?

MelodicTruth

New member
אין לי מושג

התוצאות של המבחן חסויות, הוא לא מודד אינטליגנציה, וממה שנראה לי גם ההשפעה שלו על הקב"א מזערית. המבחן הזה רק נועד לוודא שאין לך פיגור שכלי או משהו בסגנון.

shabaz

New member
ההשפעה שלו על הקב"א

היא די גדולה, האמת.. אם אתה ממש ממש טיפש, מה הסיכויים שתסווג לקב"א, אה?:) יותר מכך-זה משפיע גם על השירות הצבאי. איזו מסגרת תרצה אדם ממש ממש ממש טיפש בשורורתיה? <<יותר מהרגיל, כמובן:)>>

qet1

New member
מזערית???זה המרכיב המרכזי בקב"א!

בהחלט לא השפעה מזערית...

neko

New member
הוא לא, תייקתי תיקים אישיים במשך

שבועיים בצבא (תקופת מעבר כזו), וראיתי קומבינציות מאד מוזרות: קב"א 56 עם דפ"ר 70, ולחילופין קב"א 52 עם דפ"ר 90. אני חושב שרק על כל 30 נק' בדפ"ר מאבדים נק' בקב"א.

MelodicTruth

New member
אם כך

אולי אתה יכול לומר לי מהם המרכיבים של ציון הקב"א אחד לאחד. שמעתי הרבה שמועות לא סימפטיות במיוחד...

neko

New member
לא, בסה"כ תייקתי תיקים בהם כבר

היו רשומים ציוני הקב"א והדפ"ר (בנוסף לשאר הפרטים האישיים והיעוד של אותו פרט בחיל). אני בעצמי איבדתי 2 נק' קב"א יקרות בלי שום סיבה שידועה לי, דבר שתקע אותי לליגת ה"נהגים\אפסנאים\עובדים כללים\וכו'", בעוד שאני בודאי יכולתי לתרום ולהרוויח הרבה יותר ממקצוע יותר רציני (פיספסתי קורס תכנות בגלל כשל טכני של הבקו"ם, ול"א בגלל שלא ידעתי מה זה ולא רציתי). למזלי נפלתי למקצוע צבאי סביר, עם הרבה גיוון, ואפילו קצת אפשרויות קידום. אבל כל זה מאחורי, כמעט שנתיים משוחרר

MelodicTruth

New member
סליחה על הבורות המשוועת בכל מה

שקשור לצבא(אף פעם לא סבלתי את העובדה שילד במדינת ישראל צריך להיות בקיא בדברים הקשורים לצבא), אבל מה זה בדיוק דפ"ר?

neko

New member
דפ"ר = דירוג פסיכוטכני ראשוני,

א.ק.א הציון שקיבלת בפסיכומטרי, מעוגל בעשיריות כלפי מטה (88->80 וכו').

למעלה