כל מה שהייתי רוצה

pinkwar

New member
כל מה שהייתי רוצה

כל מה שהייתי רוצה, אני חושבת, זה להיות בטוחה. להיות בטוחה בעצמי ועם מי שאני. רק הסתכלתי על השם של הפורום וידעתי שפה זה מתאים. אני כנראה מחפשת שלמות או אולי סוג של ביטחון פנימי. לא יודעת איך אפשר לתאר את החיים שלי בצורה נורמלית,אז אני אתחיל לספר: חוויתי בגידה מצד אבא שלי בגיל צעיר (13) שגיליתי את זה לבד, ולא סיפרתי..ורק עכשיו במהלך חיי (17) אני מעכלת את כל זה ובמה זה פגע. הוא גם עובד בחו''ל ולפעמים בא לארץ, ככה שאין לו חלק בחיים שלי . הייתי בולמית ,ואני בחיים לא סיפרתי את זה להורים (לאמא שלי) , לא ידעתי על המחלה, פשוט התחלתי להקיא מבלי להכיר במחלה בכלל, וכשהכרתי בה..הפסקתי בלי עזרה רפואית או מקצועית, אבל במוח שלי אני רוצה כל הזמן להרזות וכל הזמן אני מרגישה שמנה. הייתי פוגעת בעצמי,מתוך שנאה לעצמי ו"הענשה " עצמית. והפסקתי מתי שפגעתי בעצמי בצורה רצינית (חתך עמוק שהפך לצלקת) כתוצאה מזה שאבא שלי אמר לי שהוא באמת נמצא עם מישהי אחרת ואמר את זה בצורה פוגעת מאוד (הוא גילה שאני גיליתי לבד). ומאז הפסקתי לפגוע בעצמי. אני טיפוס מאוד נדיב ומעניק מכל הלב, ואני טיפוס שזקוק לחום ואהבה. כפי שרואים, גם אין לי ביטחון עצמי..אף פעם לא היה גם. יש לי חבר כבר שנה וחצי, ויש לי בעיה בלבטוח בו, כי הוא עשה משהו שגרם לי לפחד שהוא בגד בי, למרות שהוא אמר לי שלא..היה קשה לי להאמין, ושכבר ניסיתי להאמין לו..אז גיליתי שהוא שיקר לי פעמיים בנוגע לנושאים מסויימים. אז בכלל היה לי עוד יותר קשה לבטוח בו. וכבר לו נמאס מלנסות לגרום לי לבטוח בו. הוא גם לא כלכך גורם לי להרגיש שהוא אוהב אותי. אבל הוא משתדל. אני מרגישה שאני חסרת קול פנימי, אני מרגישה שאני צריכה כל כך הרבה דברים אני כל הזמן מאשימה את העבר שלי, ואולי כל הזמן משתמשת בו כדי להבין למה אני צריכה כמה דברים. אבל אני מרגישה שאני חיה על העבר, ואני פשוט רוצה לחיות עכשיו את החיים שלי בצורה נורמלית בלי להיות ניזונה מהעבר ונגיד לפחד מבגידות או לחשוב על הרזיה ובכלל, החוסר ביטחון העצמי שלי. אני רוצה לנתק את עצמי ממה שהיה , ולבנות את עצמי מחדש..ופשוט קשה לי להתנתק מכל מה שהיה כי זה משפיע עלי כלכך. אני יודעת שזה בעיה קשה ושהכל כתוב מבולבל אבל אני מרגישה שאני הולכת לישון בלי ציפיה וקמה בלי כוח. ופשוט ריקה מבפנים. תודה מראש וסליחה על החפירה.

pinkwar

New member
חשבתי שכתבתי

חשבתי שכתבתי בהודעה אבל שמתי לב שבסוף לא.. בכיתה י' חברה בשיכבה שהכרתי התאבדה, והשנה ילד בשיכבה שגר ברחוב שלי נפטר מדום לב. ובעיקר החברה שהתאבדה, גרם לי להיות עוד יותר בתוך הבור הזה..

בגידה..

את מדברת הרבה על בגידות.. יש לי כמה שאלות.. מה זה בגידה בעינייך? איך אבא שלך בגד בך? האם הוא בגד בך או באמא שלך? מדוע את חושבת שהחבר בגד? ועוד שאלה אחת.. אם את לא בוטחת בחבר שלך.. מדוע להישאר איתו? אור ואהבה

pinkwar

New member
בגידה

בגידה בעיני זה לגרום לבנאדם אחר לבטוח בך ובשלב מסויים להרוס את האמון בצורה פוגעת מאוד. בגידה עם השלכות מאד קשות. אבא שלי בגד באמא שלי. ובכך הוא בגד בי למעשה בגלל שהוא הרס לי את "השלמות" של המשפחה, ואני קרובה לאמא שלי וזה גרם לי לכעס ולשוק מסויים שכאילו "אבא שלי עשה את זה" כאילו כמה שזה קרוב, ולא איזה מישהו שמחוץ למשפחה. ואז פיתחתי קול פנימי כזה שאמר לי הרבה שאם מישהו מהמשפחה שלי עשה את זה אז יכולים לעשות את זה לי, במיוחד שיש לי ביטחון עצמי נמוך אז אני האמנתי שזה יכול לקרות מאוד בקלות כי במילא אני לא שווה כלום. חבר שלי הוא טיפוס שיש לו הרבה ידידות, שזה היה משהו שהיה קשה לי לקבל. אני אוהבת אותו מאוד וקשורה אליו רגשית ואוהבת בו הרבה דברים. הוא פשוט הכיר ידידה אחת בתחילת הקשר שלי ושלו, הוא היה נפגש איתה אצלה, היה מסתובב איתה בהפסקות שומע אתה מוזיקה, מדבר איתה, מדבר איתי עליה. זה גרם לי להאמין ב99% שקורה משהו והייתי כלכך תמימה כי האמנתי שמשהו לא בסדר בי. ורק אחרי שסיפרתי לו שאני חושדת אז הוא נבהל ולא הבין וניסה להסביר לי שלא קרה כלום ושהוא לא שם לב שזה נראה לי ככה וכאלו דברים. אבל כאילו כל המקרה הזה גרם לי לחשוש בעתיד מדברים כאלו שיגמרו בבגידה מצידו. ואחרי שגיליתי בכלל שהוא מסוגל לשקר לי (הוא שיקר לי בנוגע ל2 נושאים מסויימים שפגעו בי) אז היה לי עוד יותר קשה להאמין לו. אני לא עוזבת אותו מתוך מחשבה שאני אצליח להחזיר את האמון ואני מנסה לעבוד על זה אבל זה קשה לי כי יש לי המון דברים לטפל בהם לבד. אבל אני חושבת עם עצמי שטוב לי איתו בדברים אחרים ובזה אני אנסה לעבוד ולתקן/לשפר.

אמון..

אמון זה הגדרה שלך.. את מחליטה מתי לתת אמון באדם.. מצד אחד נראה לי יהירות לקחת את המעשה של אביך כפגיעה בך.. אין לו שום מחוייבות אליך שהוא שבר.. זה שהוא עזב את אמא שלך לא קשור אליך.. ואת ה"שלמות" של משפחה את בעצם הרסת.. כאשר קבעת שמשפחה זה משהו אחד.. ולא היית מוכנה לקבל את ההגדרה של אביך למשפחה.. מצד שני החבר.. זה מה שנקרא "לתפוס אדם בביצים"... הוא לא עשה כלום.. לפחות לפי מה שאת יודעת.. יש לך רק חשדות.. ואת גורמת לו להרגיש רע ונסות לשכנע אותך שהוא לא שכב עם ידידה שלו.. איך יצליח לעשות את זה?... אין לו שום דרך.. זה הדרך שלך לשלוט בו.. אם אני הייתי במקומו הייתי אומר לך לבחור או להאמין לו או לעזוב אותו.. כי ככה את הורגת את הקשר ועושה רע לשניכם.. את מבינה אם את בקשר עם אדם עליך להאמין שהוא דובר אמת ולבטוח בו.. אם אין את זה.. אז זה לא אדם שאת רוצה להיות בקשר איתו.. אור ואהבה

pinkwar

New member
בגידה עם השלכות- ממש לא יהירות

יהירות זה לחשוב על בנאדם משהו שהוא לא עשה ולקבוע את זה. לחשוב שאני לא בסדר בזה שאני צריכה לחשוב שמה שאבא שלי עשה היה בסדר? והיה טוב למשפחה? אולי הלכת עם מישהי אחרת, אולי אתה לא נהנה בקשר... אבל ההשלכות הן שאמא שלי לבד בבית, ההשלכות הן שהוא לא מתפקד כאבא שזה המחוייבות שלו כ-אבא. אני חושבת שאתה טועה בחלקים כאלו כי זה ממש לבקש ממני לסלוח על דבר כזה שפגע במשפחה שלי שלראות את אחיות שלי מתחרפנות מהמצב הזה, לא מבינות למה אבא לא נמצא בארץ. למה בחו''ל. אז תסלח לי אני חושבת שיש לו המון מחוייבות אלי שהוא שבר במו ידיו. ורק להוסיף עוד אש למדורה ולבגוד , רק לגרום לי להתבייש בו עוד. אתה רוצה להיות עם מישהי אחרת, תחליט שאתה רוצה להתגרש ואז תעשה מה שבראש שלך . רק מראה לי כמה הסדר עדיפויות שלו ברור: הוא, האישה שלו, ואז המשפחה. בנוגע לחבר שלי, אני לא האשמתי אותו בזה שהוא בגד בי , אמרתי לו שאני חושדת. ולא ששכב חס וחלילה, אלא מתאהב או התנשק איתה. והוא ניסה לגרום לי להאמין, אבל ככל שהוא אמר יותר ככה הוא גרם לי פחות להאמין. וכבר האמנתי לו בנוגע ל2 נושאים, שהם חשובים לי ..שאחרי כמה חודשים התברר לי שהוא שיקר. אני ניסיתי לבטוח בו, וניסיתי להאמין לו לדברים שקשה להאמין ובסוף הוא גם שבר אותם..זה לא שאני עושה רע זה עובדות שמדברות בעד עצמם, וזה ברור שאני צריכה להאמין לאדם שאני איתו העניין שהוא לא עושה כלום כדי לגרום לי להרגיש בטוחה איתו ולתקן את הפאשלות שהוא עשה. לפי מיטב ידיעתי אמון בין 2 אנשים צריכה להיפתר בין 2 אנשים. לגרום לבאנדם להרגיש רע זה להאשים "אתה ככה וככה ועשית ככה" אני רק אומרת לו שאני צריכה את העזרה שלו , כדי לתקן את הדברים שהוא פישל, ולגרום לי לבטוח בו כמובן שאני גם אהיה חלק מזה.

../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום!
אני מסכימה עם אריק ועם מה שאמר לך. השאלה פה האם את באמת מקשיבה לו או שאת ממשיכה עדין להיאחז בסיפור שלך שגורם לך כאב או לבדוק לעומק מה קורה באמת? חג שמח לכולכם!

ושוב..

מי אמר שאבא שלך חייב לך משהו? מי אמר שהחיים שלו צריכים להיות כפופים לצרכים שלך? ברגע שתביני שאף אחד לא חייב לך כלום.. תוכלי לנקות את היחסים שלך.. זה שהוא אבא שלך לא אומר שהוא חייב לטפל בך.. לא אומר שהוא חייב להיות שם.. זה שהוא התחתן עם אמא שלך לא אומר שהוא חייב להישאר.. אישית אני לא מסכים עם ההחלטה שלו לעזוב בלי להתגרש.. אך זה החיים שלו לא שלי.. והחבר ... את חוזרת בדיוק על מה שאמרתי.. את רוצה שהוא "יתקן את הפאשלות"... איך בדיוק הוא יכול לעשות את זה?.. שהרי ה"פאשלה" היא כזו כי את החלטת שהיא כזו.. איך הוא יכול לתקן?... מה הוא יכול לעשות על מנת שתאמיני לו?.. כל דבר שהוא יעשה את תגידי "זה לא מספיק".. כי ההחלטה צריכה לבוא ממך.. אז אם את רוצה לתקן את מערכת היחסים שלך איתו.. תדברו על הכול.. תבחרי להאמין בו.. ותמשיכו הלאה.. אם את לא רוצה לתקן.. תעזבי אותו.. אור ואהבה

אבל אבא שלה כן שבר מחוייבות

כאשר איש ואישה מתחתנים ומביאים ילדים לעולם, הם בדרך כלל מאמינים שזה לנצח נצחים ולתמיד וזה בעצם המצב האידיאלי. ילד שגדל אצל אימו ואביו גדל להאמין כך ומבחינתו משפחה של אבא ואמא כאידיאל משפחתי זה התא של היציבות ממנו הוא יוצא לעולם. כאשר זה נשבר ומתרסק, ישנו כעס עצום שבא מתוך חוסר אונים וחרדה מין העתיד. ילד שהוריו מתגרשים, עולמו נחרב. וזה לא תמיד משנה באיזה גיל הוא נמצא. נוטים לחשוב שבגיל מבוגר יותר, זה קל יותר לקבל גירושין של הורים, אבל זה אף פעם לא קל. התא המשפחתי, אותו מקום בטוח ומוגן שאליו תמיד אפשר לברוח מתרסק וזה לוקח זמן ותהליך עד אשר מתרגלים ומסתגלים לתא משפחתי אחר ולא תמיד מתרגלים. מבחינתו של ילד, תמיד ישנן ציפיות מהורים. תמיד ישנן ציפיות שהוריו יגנו עליו, שיהיו בשבילו תמיד וזה טבעי. ילד תמיד רוצה אבא ואבא ממקום אוטופי ומושלם. כאשר ילד חווה (כמו במקרה הזה) בגידה של אביו באימו, בוודאי שזה נוגע לו. זה פוגע בו שפגעו לו באמא וזה פוגע בו שאבא עוזב והולך לאישה אחרת שאולי יהיו לו ילדים אחרים ממנה ועכשיו יצטרך לחלק את האהבה שלו עם האישה האחרת ואולי גם עם ילדים אחרים. זה אף פעם לא קל לעבור חוויה כזו. וכעס זה תהליך טבעי וחייבים לעבור אותו על מנת להגיע להחלמה ולהשלמה עם מציאות חדשה. וילד שחווה חוויה של בגידה מפתח חוסר אמון וקשה לו מאוד לתת אמון באחרים כאשר בהורים שלו (שהם התא הבסיסי שממנו הוא יוצא לעולם) הוא לא נותן אמון. מבחינתו של הילד, ההורה בגד בו, כי ההורה בעצם הרס את עולמו הבטוח והמוכר. לדעתי לא נכון לומר לנערה בת 17 ממקום די בוגר ובשל ש"אמון זו הגדרה שלך", משום שאמון זו הגדרה אותה היא לוקחת מתוך התא המשפחתי בו גדלה. הכל מתחיל ונגמר באותו תא משפחתי ממנו אנחנו באים (כך אני מאמינה) וזה דורש עבודה רבה עד שמתנקים מכל אותם העומסים של העבר ולומדים ליצור מערכות יחסים בריאות ונכונות עם בני אדם. ישנם אנשים מבוגרים בני ארבעים וחמישים שעדיין לא הגיעו לאותו מקום של לפרגן לעצמם את הילד שבתוכם ולכעוס ולכאוב על כל אותם עומסים של העבר ומילים לא תעזורנה לתהליך ההתנקות שלהם מהעומסים שלהם אם לא באמת יהיו שם ויגעו בעצמם עם כל הרגשות המותרים, כי כל רגש הוא נכון, ומותר להרגיש ומותר גם לכעוס. נערה בת 17 שבאה ממקום מאוד מודע ומרגישה את כל הרגשות שלה וכועסת שהרסו לה את עולמה, לה יש פוטנציאל אדיר לגדול ולצמוח. גם אם עכשיו בקשר הנוכחי שלה קשה לה לתת אמון, אבל זה נובע מאותו מקום שנשבר בשבילה. אני מצדיעה לנערה בת 17 שנוגעת ונוגעת בעצמה ואינה בורחת למקומות של מנטרות שאנחנו המבוגרים כבר השכלנו להבין. ומי שחווה ויודע כאבים ומשברים בכל תחום שהוא בחיים, יודע כמה קשה להרגיש באמת ולגעת ויודע גם שזה לוקח זמן, לפעמים חיים שלמים.

לא הוא לא שבר מחוייבות..

המחוייבות היחידה שיש לנו היא לעצמנו.. להיות שלמים עם מי שאנחנו.. ואם לאבא שלה כבר לא התאים להיות בקשר.. שיעזוב.. זה בסדר..הוא מחוייב לעצמו.. הבעיה היא שהיא בוחרת שוב ושוב להיות קורבן.. להיות זאת שעשו לה.. זאת שפגעו בה.. זאת שלא יכולה לשנות כלום.. היא יכולה להישאר במקום הזה.. או שהיא יכולה לקחת אחריות על מה שקרה.. להבין שכל ציפייה שהייתה לה היא רק מצידה.. וכולן דר4כים לנסות לשלוט באחרים.. כשאנו קובעים ש"נישואין זה לנצח".. אנחנו כובלים אנשים.. אם באמת אוהבים מישהו.. רוצים שיהיה לו הכי טוב.. לא משנה איפה.. גם אם זה לא איתנו.. היא מעדיפה שאביה ישאר במקום שרע לו.. רק בגלל שהוא "התחייב".. היא מצפה שחבר שלה יעשה כל מה שהיא רוצה.. רק בגלל שהוא "מחוייב".. זו דרמת השליטה שלה.. ועד שהיא לא תזהה אותה היא לא תוכל לבחור במשהו אחר.. יש שיר יפה של סטינג שאומר "if you love sombody... set them free" אם היא באמת אוהבת.. שתשחרר אותם להיות מי שהם.. כי מה שהיא עושה זה לא אהבה .. זה כוחנות.. זה שליטה.. זה פחד.. היא יכולה להביא כל רגש שבא לה.. עדיין הוא שלה.. לא קשור אליהם.. אור ואהבה

ה מוזה

New member
לאבא יש מחוייבות לילדיו .

בין אם הקשר הזוגי הסתיים ובין אם לאוו . מחויבות הורית לא מסתיימת ברגע שהנישואים מסתיימים היא לא ביקשה שיישאר בקשר הזוגי - אלא שיישאר אבא שלה . שיקח חלק פעיל בחיים שלה,שיתעניין, שיאהב . אני מסכימה עם כל מילה שכתבה אין יאוש בעולם . כשאתה מביא ילד לעולם אתה בורא התחייבות כלפיו. "זו דרמת השליטה שלה" [??!!] אני חושבת שההתבטאויות שלך מחמיצות עובדה אחת פשוטה כותבת כאן ילדה שמתמודדת עם מצוקה רגשית עצומה קצת הבנה ואמפתיה לא תזיק . אני חושבת שאתה לא קורא את מה שהיא כותבת והגישה שלך אליה מעליבה ופוגעת . וכן - להורים שלנו יש מחויבות כלפינו בין אם הם ממלאים אותה או לא אוי לעולם ואוי לאנושות אם הורים יתנערו מאחריות לילדיהם .

מחוייבות

מחוייבות היא משהו שהמצאנו.. האם אבא שלה חייב להתענין בה?.. האם כל האבות עושים את זה? לא יודע מה איתך.. כשאני מביא ילד לעולם אני לא בורא התחייבות.. אני בורא הזדמנות בשבילי.. הזדמנות להיות בשביל מישהו אחר.. אני קורא טוב מאוד מה שהיא כותבת.. ודווקא בגלל זה אני כותב כך.. כל עוד היא תמשיך להחזיק בדעה שאנשים חייבים לה.. היא תמשיך להיפגע.. אף אחד לא חייב לאף אחד שום דבר.. ובקשר לדרמת השליטה.. זה פשוט לקרוא לילד בשמו.. ברגע שהיא משתמשת בזה שהיא נפגעת על מנת לנסות לגרום לאחרים לעשות מה שהיא רוצה.. היא כבר עברה למצב של מניפולציה וניסיון שליטה על אחרים.. האמפטיה והאיכפתיות שלי באים בצורה שלי.. לא שלה.. אני לא מתכוון להגיד לה מה שהיא רוצה לשמוע.. אלא את מה שאני רואה כאמת.. הרי מה שהיא רוצה זה לשמוע "אוי כמה את מסכנה".."כן אבא של באמת בגד בך..".. כן הלאה.. אך האם זה מועיל למישהו להיגרר לתוך מעגל מסכנות והקורבנות הזה?.. בעיני לא.. אור ואהבה

ה מוזה

New member
איך החלטת מה היא רוצה?

ואיך עשית את החיבור הזה של לומר לאדם שזה בסדר להרגיש גם את הכעס עם "אוי כמה את מסכנה" , ההבדל אריק הוא עצום. היכן קראת שהיא רוצה את זה? אני דווקא קראתי שהיא רוצה לצמוח . ולפעמים אם לא נותנים לאדם את הזכות לכאוב הוא יישאר תקוע בכאב לתת לאדם את הזכות להרגיש ולתת לרגש ביטוי - לזעם,לכעס,לאכזבה,לפחד,לחורבן הפנימי זה לא "דרמת שליטה"זה לא "ניסיון לשלוט האחרים " - תקרא את שכתבה ,היטב . יודע מה? אני טיפל'ה יותר מ 17 וגם כיום אחרי מסע לא פשוט של הבנות יש את הרגעים שבהם אני צורחת ש"רוצה אמא בחיים שלי" ואני מודה לאנשים שיכולים מוכנים ורוצים להכיל את הרגש הזה שלי והרבה פעמים אחרי שנותנת לו ביטוי - בא הצעד הבא . אתה לא מבין שהיא לא במקום הזה עדיין ? אתה לא מבין שזו היא שצריכה לצעוד מתוך החורבן של החיים שלה?וכן- היא חווה חורבן . ואתה יכול לעמוד בפסגת השלמות בה אתה ניצב ולומר לה מבוקר עד לילה כמה טוב בה,כמה כדאי לצאת מהכעס,ההלם,הפגיעה,הכאב,הפחד ואיזו פסגה נפלאה היא , היא כרגע בתהום חשוכה מבחינתה אתה מדבר סינית [למען האמת ,גם מבחינתי כי אני לא מצליחה להבין איך אתה מסוגל לתקוף ילדה בת 17 ולעוות את כל מה שהיא כתבה דרך המסננים שלך ] "מניפולציה,ניסיון שליטה,דרמה,וכו'" - זה אתה,לא היא.

אנחנו מחזיקים בתפיסת עולם שונה אריק

תפיסת העולם שלי אינה עומדת על "המחוייבות שלנו היא רק לעצמנו". זו תפיסת עולם מאוד אגוצנטרית שרואה באדם את מרכז העולם וכל מה שסביבו אינו חשוב. הורה מחוייב לילדו. גם ילד בבוא העת מחוייב להוריו. הורה שמביא ילד לעולם צריך לדאוג לו ולדאוג לתת לו את הכלים הדרושים לצאת לעולם על מנת להיות עצמאי. ילד להורה בבוא העת גם צריך לדאוג להוריו כאשר אלה כבר אינם מסוגלים לדאוג לעצמם (ותודה לאל שזה גם מעוגן בחוק למרות שילדים רבים מתחמקים מאחריות זו) כאשר הורים מחליטים להתגרש, עליהם לקחת בחשבון עוד מרכיבים מאשר רק את עצמם. ואם הם אינם יכולים עוד לחיות ביחד ואין סיכוי לשיפור במצב, אז הם מתגרשים. ישנן דרכים להתגרש. אפשר את הדרך הנכונה והבריאה וזה להכין את הילדים, לעבד תהליכים ביחד, להשתמש בעזרה מקצועית וכדומה על מנת לעשות הכל כדי לרכך את הטראומה. וישנה את הדרך (כמו בסיפור כאן) של "פגע וברח" בגידה ועזיבה. בגידה היא בגידה ואין מילים ליפות אותה. גבר שבוגד באישתו בוגד במחוייבות שלו כלפיה ובוגד בערך שנקרא "משפחה" צודקת הנערה כאשר אומרת שאם רצה להתגרש יכול היה לעשות זאת בדרך אחרת. אתה אריק טוען שהיא היתה מעדיפה להשאיר את אבא שלה במקום שרע לו ובלבד שלא ייחרב עולמה. ממקום של ילד זו הציפייה. שאבא ואמא ישארו באותו מקום ידוע ומוכר. אבל אם הפרידה היתה נעשית באופן גלוי ופתוח ובצורה הגונה, ייתכן ועיבוד התהליכים אצל אותה נערה היה אחר. היו פחות כעסים ויותר קבלה. אתה אריק כביכול מרשה לה להרגיש את כל הרגשות, אבל בעצם לא מרשה לה להרגיש כלום מלבד אהבה. והיא אינה במקום של להרגיש אהבה עכשיו. היא כועסת ומרגישה קרבן. ובמידה מסויימת היא אכן קורבן, משום שילדים להורים גרושים הם תמיד קורבנות להחלטות של הוריהם, גם אם ההחלטות האלה היו נכונות. ילד (ונערה בת 17 היא עדיין ילדה שזקוקה להוריה) רואה מהמקום שלו ויש לו ציפיות רבות מהוריו. הם הכוח שלו והם עמוד השדרה שלו. כשעמוד השדרה הזה נשבר, גם הילד נשבר. וחבל אריק שאתה לא רואה את המצוקה בה נתונה אותה נערה בת ה-17 שאינה זקוקה עכשיו למשפטים של "עשה ואל תעשה", אלא לתמיכה וחום מבחוץ שיעזרו לה לבנות את עצמה מחדש. לנערה בת 17 אין את הכוחות שיש לך או לי. יש לה עוד דרך ארוכה לעשות עם עצמה עד שתלמד לשחרר. אני אומרת שיש לתת לה ללכת בדרך שלה ובקצב שלה ולקבל את המקום שבו היא נמצאת כרגע מבלי לשפוט אותה.

תפיסת עולם..

התפיסה לי של לעשות מה שטוב לך היא אגוצנטרית? אולי את מעדיפה עולם בו אנשים עושים את מה שאחרים רוצים במקום מה שטוב לעצמם?..לא רואה את כל השאר לא חשוב.. רואה את השאר חשוב מאוד.. אך לא יכול להיות מצב בו מה שטוב לאחרים רע לי.. אמרתי שאני לא מסכים עם הדרך בה אבא שלה עזב.. אני הייתי עושה זאת אחרת.. מתוך הבנה ושתוף פעולה.. אך אני לא הוא.. אני לא שופט אותו.. אני מקבל אותו כפי שהוא.. אמרתי שהצפייה שההורים ישארו נשואים.. זו ציפייה.. אך זו ציפייה שלה ושלה בלבד.. היא יכולה לשנות אותה.. אני מאוד רואה את המצוקה שלה.. אך אני רואה גם אישה חזקה שמסוגלת להתמודד עם הכל.. אישה עוצמתית.. שפשוט כבולה בתוך אמונה שהיא קורבן.. ודווקא מתוך זה אני "קשה" איתה.. כי אני מאמין שיש לה את הכוחות להתמודד.. היא לא זקוקה לאף אחד שיחזיק לה את היד.. אני מקבל אותה במקום שיהא נמצאת אך כל הזמן מאתגר אותה לעישות עוד צעד.. לעזוב את עמדת הקורבן שרק פוגעת בה ולעבור לאחריות.. אחריות לחייה בלי קשר לאחרים.. אור ואהבה

לעשות מה שטוב בשבילי זה נהדר

לעשות "רק" מה שטוב בשבילי מבלי להבין שישנם עוד אנשים בעולמי, זה אגוצנטרי. ישנם אנשים בעולם שלנו שחיים באופן אגוצנטרי, שחיים רק בשביל עצמם. וכן, הרבה פעמים אני מוותרת על הטוב שלי והנוחיות שלי למען הטוב של אחרים וזה לא אומר שאני מוותרת על הטוב בעולמי, אלא שכשצריך אני שמה את הרצונות שלי בצד ודואגת לרצונות של אחרים שזקוקים להם יותר ממני. אני לא מרגישה קורבן, משום שבמקום בו אני נמצאת כרגע, זו הדרך שלי לתת מעצמי למען אחרים שיש להם פחות כוח משלי. אני עושה את זה מאהבה וזה בסדר ונכון בשבילי. לצערי אתה לא קורא את כל המילים שכתבתי לך משום שלא כתבתי שצריך להישאר בנישואין בכל מחיר. אתה גם לא קורא את המילים של אותה נערה בת ה-17 ואולי אנחנו קוראים בצורה אחרת אתה ואני. כי אני לא רואה אישה עוצמתית שאינה זקוקה שיחזיקו לה את היד. אני רואה נערה בת 17 שזועקת לעזרה ודווקא כן רוצה לקחת אחריות על חייה ולשנות אותם. אבל היא זקוקה לעזרה אריק וכן צריכה כיוון והדרכה. אתה רואה כיוון והדרכה בצורה אחרת. אני רואה כיוון והדרכה בצורה אחרת. אתה מבקש לקצר תהליכים ואני חושבת שאי אפשר לקצר תהליכים, שצריך לעבור דרך על מנת להגיע. אני חושבת ומאמינה שאם מחזיקים למישהו את היד ועוזרים לו ללכת, זה לא אומר שהוא נשאר תקוע באותו מקום. זה אומר שמאפשרים לו ללכת לאט בקצב שלו עד שילמד ללכת בכוחות עצמו. להאיץ באדם לרוץ כאשר אינו מסוגל ללכת, זה פשוט לא יילך, כי הוא ייפול. ונפילה ועוד נפילה מקשה על אדם לרצות לשוב ולנסות ללכת. הרבה פעמים אנו שוכחים איך פעם הלכנו לאט לאט עד שהגענו לאן שהגענו. צריך רק להיזכר קצת באותם רגעים שהרגשנו מסכנים וביקשנו קצת חסד. כולנו זקוקים לחסד וכולנו זקוקים להתחבר לילד שבנו ולתת לו מקום להרגיש מסכן וקורבן. רק כאשר נעשה כך, נדע אחר כך להסתכל על הכל מבחוץ ולהבין שזהו עומס שיש להתנקות ממנו. בסופו של דבר, התוצאה שאתה מבקש להגיע אליה, היא אותה תוצאה שאני מבקשת להגיע אליה, אלא שהדרכים שלנו מסתבר שונות.

וכשאת עושה למען אחרים..

זה לא בשבילך?.. בהחלט כן.. לא אומר לעשות לעצמי על חשבון אחרים.. אומר לעשות לעצמי עם אחרים.. ואני לא מאיץ ולא דוחף.. אני מציע.. אני משמש מראה.. לא תמיד מה שרואים כיף לראות.. את אולי חושבת שיש אנשים חלשים שזקוקים לעזרה.. אני רואיה את הגדולה בכל אחד.. וכך אני אתייחס אליהם.. כמדהימים.. כחזקים.. כבעלי יכולת.. לעולם לא אניח שמישהו חלש.. ללכת לעזור למישהו כי הוא חלש.. זה דרך להשאיר אותו חלש.. ללכת לסייע לאדם לראות את עצמו חזק ועוצמתי כפי שאני רואה אותו.. נותן לו את הכוחות לעזור לעצמו.. אור ואהבה

אתה שואל אותי וגם עונה בשבילי ../images/Emo13.gif

כשאני עושה בשביל אחרים, זה בשביל אחרים. זה לא לעשות לעצמי עם אחרים. זה לעשות לאחרים למען אחרים. זה יכול לבוא על חשבון הזמן שלי, האנרגיות שלי והנוחיות שלי. זה לא תמיד קל בשבילי, כמו שזה לא תמיד קל לכל בני אדם לשאת באחריות כלפי בני אדם אחרים שחיים בעולמם. הבחירה היא לעשות באהבה ולא בתחושה של מרמור ותסכול. אבל לעשות למען אחרים צריך גם כאשר העשייה הזו אינה עשייה שמביאה רווח לעצמנו. בסופו של דבר כל עשייה למען אחרים למעשה מגדילה אותנו כבני אדם ופותחת בתוכנו שבילים של חסד ואהבה. כי רק נתינה מלמדת אהבה. אדם שחושב שבא לעולם הזה רק כדי שיהיה לו "קל ונוח" כדאי שיארוז מזוודות ויעבור לחיות באי משל עצמו. אין רק קל בעולם הזה. יש גם קשה אריק. ולפעמים כשהדרך קשה, מוצא אדם את עצמו חלש מכדי לעבור אותה לבדו. וזה בסדר להרגיש חלש וזה בסדר לבקש עזרה. וזה גם בסדר ונהדר כשאתה משקף לאדם שמרגיש חלש את הכוחות שיש בו. וזה נהדר שאתה מאמין באותו אדם שכן יוכל להגיע למטרה ושיש בו את מה שצריך כדי להצליח לעשות עבודה עם עצמו. אבל כשאתה לוקח ממנו את הזכות להרגיש חלש, אתה למעשה שולל ממנו את הכוח לו הוא זקוק. כי כדי לקבל כוח, אנחנו זקוקים לתמיכה. הייתי מסכימה איתך אם היה מדובר באדם שנמצא בתקיעות הרבה זמן ואולי הוא זקוק לניעור קל כדי לצאת מתוך עצמו. אבל זה לא המקרה כאן. ובכל מקרה דעתנו שונות ואולי לא נצליח לעולם להגיע להסכמה. וזה גם בסדר, כי הכוונות שלנו, של כולנו טובות הן.

לעשות למען עצמך..

ולעשות למען אחרים מתוך אהבה ונתינה.. זה לא לעשות למען עצמך.. כמובן שלכל דבר יש מחיר.. אך אם לא היית מקבלת מזה משהו לא היית עושה.. ולתת לעצמך לחוות נתינה ואהבה זה מה שאת מקבלת בכל עשייה לאחרים.. אני לא לוקח ממנה את הזכות להרגיש חלשה.. אם היא רוצה שתמשיך.. אני אומר לה מה אני רואה ואני אמשיך לומר לה איך אני רואה אותה עד שגם היא תבחר לראות את עצמה כפי שהיא.. עוצמתית וחזקה.. לא מפריע לי כמה זמן זה יקח.. זה יקח כמה זמן שהיא תבחר.. אני אמשיך לומר לה שיש לה דרך אחרת.. היא לא חייבת להרגיש חלשה.. היא לא חייבת להרגיש קורבן.. בכל רגע שהיא תרצה היא יכולה לבחור אחרת.. זה הכול.. לא להגיד לה את זה בעיני זה צביעות.. זה לשקר לה.. ואת זה אני לא מוכן לעשות.. כל בחירה שלה היא ליגיטימית בעיני.. אני אמשיך להצהיר שיש לה דרך אחרת.. כל רגש שתבחר להרגיש ליגיטימי בעיני.. אני אמשיך להצהיר שיש לה דרך אחרת.. כל אמירה שלה ליגיטימית בעיני.. כן.. הבנת אמשיך להצהיר שיש דרך אחרת.. בכל דרך שתבחר.. אמשיך להגיד שיש דרך אחרת.. תמיד יש עוד דרך.. תמיד יש לנו בחירה נעלה יותר.. תמיד יש לנו אפשרות לרוממם את חיינו.. הדרך שאני מציע .. לא טוען שהיא נכונה או צודקת.. אנירק טוען שהיא עובדת לי. אור ואהבה

אריק יקר, תקרא את מה שהילדה כותבת

היא הרי כותבת שהיא מנסה לבחור בדרך אחרת. היא מנסה, אבל גם מודעת לכך שהיא נמצאת בצער וכאב גדולים כל כך שהיא מרגישה שאינה מסוגלת להכיל כבר עד כדי כך שהיא עומדת להתפוצץ. היא כותבת שהיא עדיין מתאבלת על חברה שהתאבדה. היא כותבת שרק עכשיו היא מנסה להתמודד עם כך שאביה בגד באמא ועזב אותה. היא כותבת שהיא בולמית. היא כותבת שיש לה בעיות של אמון עם החבר. וזו ילדה שהיא רק בת 17. הרי זה לא הגיוני שילדה בת 17 תתמודד עם כל כך הרבה דברים בבת אחת ומישהו מהצד יגיד לה: "תבחרי בדרך אחרת" וישר החיים הופכים להיות בשבילה נעלים ומרוממים. אני שאני כבר לא ילדה ויודעת כמה מכות בחיי, בשבילי זה קשה להרים את עצמי כל פעם מחדש ממקום של כאב אל מקום של שמחה. זו כל הזמן עבודה שאני עושה עם עצמי. אז ילדה בת 17? בוודאי שישנה דרך אחרת. האם מישהו בכלל מתווכח על כך שצריך להיות במקום שיש בו טוב ושמחה? הרי לא על זה הדיון כאן. אבל היא כרגע לא רואה את מה שאתה רואה והיא ניסתה. היא ניסתה לשנן לעצמה כמה פעמים את אותן מילים שאמרת (תקרא בתשומת לב את הודעותיה) וזה לא עבד בשבילה, משום שעוצמת הרגשות שלה עכשיו היא כל כך גדולה שהיא אינה מסוגלת לראות את אותה דרך אחרת. זה לא הזמן עכשיו. זה גדול ממנה עכשיו וכמה שתשנן לה את כל המנטרות האלה (שאני מסכימה איתן בכל לב) זה לא יהיה מופנם אצלה כי היא במקום אחר עכשיו. ואין כאן צביעות או שקר כאשר נותנים לאדם להיות במקום שהוא נמצא עד להחלמה, עד שיהיה במקום טוב יותר. אתה חושב שהיא לא רוצה להרגיש טוב? זה מזכיר לי את השנה הראשונה של האבל על אימי ז"ל (להבדיל אלף אלפי הבדלות, כי אני מגיעה ממקום יותר בוגר מאותה נערה יקרה) כאשר לא יכולתי להרים את עצמי והיה כל כך הרבה צער וכאב עד שהרגשתי שאין כבר מקום בתוכי להכיל וממש כמו אותה נערה, הרגשתי את אותה תחושה של התפוצצות מרוב כאב. רציתי להרגיש טוב, מאוד רציתי. רציתי שכל הכאב הזה ייגמר כבר, אבל זה ממש לא עזר לי להילחם בו בכאב. הוא פשוט היה שם. אז עברתי דרך הכאב, כי אין דרך אחרת. ואלה ייסורים קשים אריק. וזה בכלל לא שינה בשבילי כל המנטרות שאמרו לי אנשים מסביב שקשה היה בשבילם לראות אותי חלשה, כי לא יכולתי לראות ולהרגיש כלום חוץ מכאב. זה פשוט היה גדול ממני. מה לעשות אריק? ישנם מצבים בחיים שהם גדולים מאיתנו והכאב כל כך גדול והוא חוסם ראייה ושמיעה. צריך את הזמן הזה ולכל אחד יש את הזמן שלו להחלים, לרפא את הפצעים ואז אפשר להתקדם הלאה. והיא רק ילדה בת 17

למעלה