כל החברה מתמרקת...

היצע וביקוש זה בלי אמוציות

אתה יכול לעשות את החישוב שלך לא את החישוב שלהם. את החישוב שלהם הם יכולים וצריכים לעשות. אין מה להגיד שהם מסננים אנשים שאשכרה רוצים לקרוא משהו ושהם מנצלים לרעה פונקציות בדפדפן (לא אתה אמרת) וכדומה. הם עושים מה שטוב להם.
&nbsp
בגדול החשבון שלהם הוא מאוד פשוט.
נניח שיש להם x משתמשים בלי חוסמי פרסומות ו-y עם חוסם פרסומות.
כאשר יש פרסומות מעיקות ואין כניסה לאתר עם חוסם פרסומות z יסירו את חוסם הפרסומות והשאר (כמוני וכמוך) ינטשו. כאשר הפרסומות לא מעיקות w יסירו את חוסם הפרסומות והשאר ינטשו. כאשר סביר להניח ש-z קטן מ-w.
הרווח מפרסומת לא מעיקה הוא p ומפרסומת מעיקה הוא q. כאשר סביר להניח ש-p קטן מ-q. רווח עקיף מלקוח (שיירינג, מכירת כתבות וכדומה) הוא r. סביר להניח שעלות השרתים זניחה ו-r גדול מ-0.
יש להם ארבעה אפשרויות:
א. עם פרסומות לא מעיקות ואפשרות לשימוש עם חוסם פרסומות. הרווח שלהם יהיה:
p*x+(x+y)*r
ב. עם פרסומות לא מעיקות ובלי אפשרות לשימוש עם חוסם פרסומות. הרווח שלהם יהיה:
(p+r)*(x+w)
ג. עם פרסומות מעיקות ואפשרות לשימוש עם חוסם פרסומות. הרווח שלהם יהיה:
q*x+(x+y)*r
ד. עם פרסומות מעיקות ובלי אפשרות לשימוש עם חוסם פרסומות. הרווח שלהם יהיה:
(q+r)*(x+z)
x, y, p, q, r ידועים לבעל האתר. עם AB טסטינג די מהיר (ואמיץ) הם יכולים לדעת את z ואת w. מה הכי רווחי להם? שיבדקו ויחליטו.
פעם העיתונות קידשה את הערך r. יותר ויותר אתרים עוברים למודל של חסימת אפשרות שימוש בלי פרסומות, כנראה שגילו ש-r די נמוך. כלומר הערך שלך משיירינג וכדומה לא גדול.

selalerer

New member
שני דברים:

1. הצד שלהם הוא לא ענייני. כשאני נכנס וקורא תוכן אני מעניק את הדבר היקר ביותר שיש לי, את התודעה שלי, למי שאני קורא את התוכן שלו. אני מאפשר להשפיע על הלך המחשבה שלי. אם אתה שואל אותי, הם צריכים לשלם לי על זה.
&nbsp
2. אף אחד לא היה טורח להשתמש בחוסם פרסומות אם אתרים לא היו מנצלים לרעה פיצ'רים של דפדפנים ושל תוספים של דפדפנים בכדי להשתלט לך על המחשב (על המסך ועל הרמקולים) ולגרום לו לעשות דברים שאתה לא רוצה שהוא יעשה רק כי הם חושבים שזה ישפיע עליך יותר לקנות איזה מוצר זה או אחר וכך הם ירוויחו יותר כסף. זה המחשב שלי ואני לא רוצה שהוא יעשה את הדברים האלו ואני מחליט עליו!

&nbsp
&nbsp
&nbsp

מתברר שעיתונאים עולים יותר מתודעה

אם התודעה הייתה יקרה יותר, הפרסומות הלא מעיקות היו מכניסות מספיק כסף. הם הגיעו למצב שהם לא יכולים להתפרנס מפרסומות לא מעיקות כי התודעה שלך ושלי לא שוות מספיק כסף. כשאני אומר שווה אני מתכווין כמה אנשים אחרים מוכנים לשלם לך עליה.
אתה נותן להם תודעה והם נותנים לך חדשות. לא בא לך אל תיכנס?
הם לא מנצלים לרעה פיצ'רים של דפדפן אלא יוצרים את האתר שהכי משתלם להם לעסקאות הסחר שלהם. לא רוצה אל תכנס.
כמו שעמוס שוקן לא יושב עכשיו בבית ואומר "הזבל ההוא מפורום עבודה בהייטק מנצל לרעה את התודעה שיש לו ולא מוכן לתת לנו אותה תמורת החדשות". הוא אומר סבבה, לא בא לו שלא ייכנס. אני יכול לעשות אתר שיש פה תמונות בצבע אדום דוחה. מי שלא רוצה שלא ייכנס. אולי אתה מנצל לרעה את היכולת של דפדפנים שנקראית חוסמי פרסומות?
הם לא משקרים ולא מרמים. לא שמים תמונות שמשפילות אנשים. כולה מחליטים מה כלכלי "בשבילם".

selalerer

New member
אתה תמים אם אתה חושב שהרווח היחיד שלהם הוא הפרסומות.

אתה חושב שכל המיליארדרים שמחזיקים עיתונים, ערוצי טלוויזיה ואתרי חדשות ותוכן שמפסידים כסף מטומטמים?
זה שווה להם הרבה יותר מהכסף שהם מוציאים על זה.
את התודעה של כולנו הם צריכים בשביל המסרים שנמצאים בתוך הכתבות או בשביל מה שלא נמצא בכתבות, שהתודעה תהיה מלאה בכל דבר אחר, רק לא משהו שהם לא רוצים.
הפרסומות זה מסך עשן.
&nbsp
אני לא יכול לנצל לרעה את יכולות של הדפדפן שלי. הוא שלי, הוא על המחשב שלי וזכותי להחליט מה הוא יעשה ומה הוא לא יעשה וזה לא זכותו של אף אחד אחר.

vinney

Well-known member
"ישראל היום" - דוגמא נהדרת

אני בספק אם ההכנסות מהפרסומות מכסות חלק משמעותי כלשהו מכמה שהדבר הזה עולה לאדלסון. להחזיק ראש ממשלה בכיס - priceless.

הם גם לא יכולים לנצל לרעה את השרתים שלהם

שמגישים לך את דף ה-HTML שאתה קורא. זה שלהם והם יכולים לעשות בו מה שהם רוצים. אתה לקחת את דף האינטרנט מהם והפעלת אותו.
לגבי האינטרסים החבויים, אני בהחלט מסכים שלעתים זה המצב. בתשובה שלי לויני קראתי לזה r.
מה שמעניין שעד שמגיע עיתון ואומר לי האינטרס העיקרי שלי הוא להרוויח כסף ואם אתה לא מכניס לי מספיק כסף אני מעדיף שלא תקרא ולא אוכל לשלוט לך על התודעה גם עליו אתם מתלוננים.

selalerer

New member
לא אותו דבר.

השפעה באמצעות תקשורת על מחשב אחר זה לא אותו דבר כמו להשפיע על מה שקורה בתוך המחשב שלי.
&nbsp
כשאני מפעיל חוסם פרסומות אני משנה את חווית הגלישה לעצמי וזאת זכותי.

זכותך המלאה לעשות מה שבא לך

וזו זכותם המליאה להגדיר בשרתים שלהם שיביא לך איזה דף HTML שבא להם, גם כזה שלא עובד עם יש לך חוסם פרסומות.

selalerer

New member
יש דבר כזה שנקרא פשע בעזרת מחשב

נאמר שהאתר שלהם מנצל איזו פרצת אבטחה ומוחק לי את הדיסק. זאת זכותם לשים קוד כזה? לפי החוקים הנוכחיים לא.
&nbsp
הפשע היחיד שאני מכיר שאני יכול לעשות רק עם המחשב שלי (מבלי להשפיע על מחשבים אחרים) הוא אחזקת חומרים אסורים, למשל תמונות פדופיליה או רכוש אינטלקטואלי של מישהו אחר בלי רשות.
&nbsp
אז פה, על פניו, הם לא עושים משהו שנחשב פשע, אבל אני עדיין חושב שיש פה משהו לא אתי. הם עושים דברים, למשל פרסומת במסך מלא עם מוזיקה, שברור שיפריעו לרוב הגולשים. יגרמו להם, לפחות לרגע, לאבד או לפחות להרגיש שאיבדו את השליטה במחשב שלהם.

BravoMan

Active member
כתבת ש-"היצע וביקוש זה בלי אמוציות", אבל בינתיים

מי שהפגין הכי הרבה אמוציות בשרשור הזה הוא... אתה!
&nbsp
לטעמי, אנשים שבונים אתרים כאלה לא מבינים איך האינטרנט עובד - זכותם ויכולת לשלוט איזה תוכן הם מנגישים, אין להם זכות, ואין להם יכולת לשלוט על איך אני בוחר לצרוך את התוכן הזה.
וזה כולל קוד שהם מבקשים להריץ בתוך דפדפן שלי.
&nbsp
איני חייב לגלוש בכלל בדפדפן שמציג תמונות, או תומך בתוסף flash לניגון ווידאו.
ואם חלילה הייתי בעל מגבלות, אז כנראה שגם לא יכולתי לעשות זאת, הייתי צריך דפדפן שיזקק תוכן טקסטואלי ואולי יקריא לי אותו או ינגיש בצורה אחרת.
&nbsp
בכל אופן - זכותי ויכולתי שהמחשב שלי יציג לי את התוכן שלהם באיזו צורה שאני בוחר כולו או חלקו.
ואם התוכנית העסקית שלהם, או הגחמה הפרטית שלהם גורמות להם לנסות ולהפריע לצורת העבודה הזו של האינטרנט זכותנו ויכולתנו כאנשים טכנולוגיים לבקר התנהלות זו, ולהראות את התקלות הטכניות שבה.
&nbsp
אני לא רואה שום קשר לאמוציות בביקורת כזו, סה"כ אבחנה מקצועית.
&nbsp
מעניין מה הם יעשו כאשר יכנס לתוקף חוק הנגישות?
אני ממש לא אוהב את החוק הזה, לדעתי הוא לא מנוסח טוב ועלול לפגוע בכל בעל בלוג מסכן שאין לו חצי מושג בבניית אתרים ורק רוצה לשתף מתכונים או משהו, אבל אם יצא ממנו משהו טוב זה יהיה כנראה זה שאתרים כמו זה שאנו דנים בו כאן יצטרכו לנקות את העמודים שלהם כדי לעמוד בדרישות החוק.
או להתחיל לשלם כנסות...

d70

Well-known member
מעדיף לתלות שלט "חדר שרתים" "זהירות מתח גבוה" ולנעול את הדלת

למעלה