כל הזמן מדברים על חוק גיוס לחרדים

Harrington

Well-known member
מנהל
מרחן ושקרן בלתי נילאה

גישתך השקרנית מוטה בגלל בורות
כיון שפסיקת בג"ץ מהווה בישראל חוק מחייב,
נסה שוב. זה אותה כמות אותיות, אבל שלושתן שונות מאלה שהשתמשת בהן :). לא שזה רלוונטי למשהו, שכן למעלה טענת לחוק דווקא וזה כאמור, פשוט לא נכון ולא קיים במציאות. אגב, גם לא בטוח שאתה צודק לגבי הXXX שאתה מתכוון אליו ולא יודע את המילה הנכונה לגביו. אבל זה כבר דיון אחר. חוק זה בכל מקרה לא. גם לא אם תחרטט בבטחון עוד 888 תגובות.

אני בכל מקרה, מסתפק בזה. סלח לי אם לא אקרא את תגובתך הבאה בתת-השרשור הזה או אגיב עליה. אם וכאשר תחליט להיות רציני או לדעת פרומיל מרמת הידע שאתה מייחס לעצמך, אשקול שוב. עד אז אתה מגרב"צ עם עצמך (בדיוק כפי שאתה מורגל).

בריאות.

Henry0

Well-known member
אם כי, אין טעם כמובן להמתין שכן לא קיים סעיף חוק כזה. אז החיפוש ההיסטרי המהיר שלך בנסיון להצדיק את עצמך הוביל למשהו שברק אמר? נהדר. כשזה יהיה חוק נדבר. בינתיים, קרא לי שקרן כמה שאתה רוצה, שקר כאוות נפשך, צווח כאילו אין מחר, אבל המציאות היא שחרטטת למעלה מהאחוריים. אין שום סעיף חוק כמו שטענת לו ולא בטיח.
מרחן בור ועם הארץ

כיון שנושא זה חשוב באופן מיוחד,
ומכיון שיש בורים ועמי ארצות כמוך שלא מבינים את פרוש הבג"ץ,
הרי ברק כתב על הנושא, לחוד, חיבור שלם.

זה כמובן מעבר ליכולתך להבין,
זה ניכתב עבור אנשים עם בינה סבירה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מרחן בור ועם הארץ

כיון שנושא זה חשוב באופן מיוחד,
ומכיון שיש בורים ועמי ארצות כמוך שלא מבינים את פרוש הבג"ץ,
הרי ברק כתב על הנושא, לחוד, חיבור שלם.

זה כמובן מעבר ליכולתך להבין,
זה ניכתב עבור אנשים עם בינה סבירה.
מאומה מדבריך אלו לא משנה את דברי או את העובדה שאין חוק כפי שטענת שיש. אם יש פס"ד מחייב אם לאו? כנראה שלא, גם לא אם ברק כתב על זה 8,493 עמודים (מה שאגב הוא נהג לעשות דווקא באוביטר בדרך כלל, כך שזה לא רלוונטי לענייננו בכל מקרה). אבל על זה אפשר לדון, לפחות בתיאוריה. אלא שזה לא מאשר (אלא דווקא שולל וסותר) את טענתך הראשונה למעלה כמובן.

נו שוין. אין לי כוח להעביר הערב שיעור מבוא למשפטים למתחילים. אתה ממילא כבר יודע הכל ואת שאר הגולשות והגולשים ספק אם זה מעניין. לי די בכך שהאמת מופיעה כבר מזמן למעלה ליד השקר שהמצאת. לא מרגיש צורך לשכנע איש מעבר לכך.

הרבה בריאות ואני מתנצל מראש שלא אקרא ככה"נ את הגיגיך הבאים בתת-השרשור הזה או אגיב עליהם.

jackie111

Well-known member
קיים כבר חוק שמתיחס למגזרים מסוימים - חוק השבות
נכון, זה כמעט החוק היחודי שחוקק
מתוך ידיעה שהוא בניגוד לערכיה של
מדינה דמוקרטית.

חוקקו אותו במודע מתוך ידיעה שלא
יחוקק חוק מפלה נוסף.

הבעיה שבממשלה הזאת נושא הפגיעה
בדמוקרטיה כלל לא עלה.

Henry0

Well-known member
מדינה דמוקרטית.

יחוקק חוק מפלה נוסף.

בדמוקרטיה כלל לא עלה.
לא כך הוא
השופט ברק הסביר לעומקו מדוע החוק הוא דמוקראטי
וההפליה הינה על רקע מותר (לא כל הפליה אסורה).

Harrington

Well-known member
מנהל
מדינה דמוקרטית.

יחוקק חוק מפלה נוסף.

בדמוקרטיה כלל לא עלה.
וכאשר חוקקי חוקי הגיוס הקודמים, הממשלה כן התייחסה להיבט הזה? זה עניין אותך אז? הפריע לך? או שהטענה הזאת ראויה להישמע רק כאשר ראש הממשלה הוא בנימין נתניהו?

בכל מקרה, דבריך מעניינים אבל חסרי כל יסוד כמעט לכל אורכם. ראשית חוק השבות הוא לא החוק המפלה היחיד בישראל (גם לא כמעט). שנית כשחוקקו אותו לא התקיים שום דיון בשאלה אם יהיו חוקים מפלים נוספים מתישהו (ואגב גם אם היה מתקיים דיון, הוא לא היה מחייב את בתי הנבחרים הבאים כמובן, שכן דבר כזה נחשב אנטי-דמוקרטי פר אקסלנס). חוק השבות לא בהכרח מנוגד לערכיה של מדינה דמוקרטית, כאשר סוגיה זו דינה להיבחן ביחס למדינה הרלוונטית והחוק כמובן לא עמד בסתירה עם ערכיה של מדינת ישראל אלא בדיוק להיפך, חוקק כדי לשמור על ערכים אלו. מאחר ואין כל בעיה דמוקרטית (נכון יותר, אין פגיעה בדמוקרטיה כהגדרתך) עם חוק הגיוס, אין כל סיבה מיוחדת לדון ולדוש בזה ו"להעלות" את הנושא.

בקיצור, כתבת יפה, אבל דבריך מגיעים מראשך וליבך, לא ממציאות משפטית כלשהי. לא בעבר ולא בימינו אנו.

jackie111

Well-known member
חוק השבות לא מתייחס לאזרחים ישראלים.
חוק השבות הוא חוק שמפלה בין דתם של הבאים
לארץ. אם אתה יהודי תקבל בית ועבודה. ואם אתה
מדת אחרת לא תקבל כלום.

מצאו לזה כל מיני תירוצים וסיבות אבל זה נשאר
לא דמוקרטי. עשו את זה במודע והבטיחו שזאת
פעם יחידה ואחרונה.

1ספי11

Well-known member
חוק השבות הוא חוק שמפלה בין דתם של הבאים
לארץ. אם אתה יהודי תקבל בית ועבודה. ואם אתה
מדת אחרת לא תקבל כלום.

מצאו לזה כל מיני תירוצים וסיבות אבל זה נשאר
לא דמוקרטי. עשו את זה במודע והבטיחו שזאת
פעם יחידה ואחרונה.
לא דת אלא קשר ישיר למוצא יהודי.
עד כמה שאני יודע יש עוד מדינות דמוקרטיות שנותנות העדפה למי שיש לו קשר למדינה.

למעלה