כל האמת על אבא שלי..

כל האמת על אבא שלי..

ניסיתי פעמים רבות לדבר על הנושא.אבל בכל פעם שהתחלתי נתקלתי באוזניים אטומות.אף אחד אף פעם באמת לא רצה לשמוע.וגם ככשמעו-לא הגיבו.הנושא הזה הוא אבא שלי ומה שהוא אילץ אותי לעבור. נתחיל מזה שאבא שלי הוא לא איזה "ערס" ,ונחשב לבנאדם סימפטי ומשכיל ובעל הכנסה טובה והכל.אני מציינת את זה לא משום שזה בעל משמעות עבורי,אלא מפניי שזה משנה את כל היחס של הסביבה אליו.אז כן,הוא ד"ר.אומרים עליו שהוא גאון.אומרים עליו שהוא בנאדם מקסים.יש לו הרבה חברים.חברים שבאים אליי הביתה חושבים שהוא נחמד..וכשאני אומרת אחרת לא מאמינים לי. טוב,מה שמשנה זה שהבנאדם הזה במשך שנים היה מכה אותי. אז מה,הוא מפלצת רעת לב?לא בידיוק.היום אני יודעת שהוא בעיקר עיוור.כי גם כשדיברתי איתו על הנושא הוא לא הבין בידיוק מה היתה הבעיה.הוא רואה אותי (ואת אמא שלי ואת כל הבית) בתור איזה רכוש שלו.מבחינתו זו דרך חינוך לגיטימית,ומותר לו להעיף לי איזה פליק אם זה יגרום לי לנעול נעליים יותר מהר (אני מדברת על מה שהיה באיזה גיל 5 ,כן?),או אם ברח לי פיפי במכנסיים. זה בכלל לא נראה לו כ"כ נורא. זה נראה לו הרבה יותר נורא אם הוא לא היה נחמד לאורח ,או אם הוא לא נתן טיפ מלצר (לאנשים האלה הוא נוהג להתייחס בשיא האדיבות). אפילו קשה להגיד עליו שהוא אבא רע.ז"א,בשבילי הוא האבא הכי רע בעולם ושום דבר לא ישנה את זה.אבל אי אפשר להגיד שהוא לא אוהב אותי,או שלא אכפת לו ממני.אכפת לו.והוא אוהב אותי.והוא גם מראה את זה בדרך שלו.וכאמובן שהוא כבר שנים לא מכה אותי (מאז היסודי או משהו כזה.היום אני כמעט בת 18). אני לא מסוגלת לאהוב אותו,ולא רוצה ממנו כלום.

efriend

New member
שמורה לך הזכות הבסיסית לכעוס על אבא שלך

לא משנה כמה אבא שלך משכיל, אדיב לבריות ומבריק, לא משנה כמה כולם אוהבים ומעריצים אותו, יש מקום לתחושות הקשות שלך כלפיו. מה שאני אומר הוא לא שאבא שלך "טועה" ואת "צודקת". זה לא משנה מי "צודק", אם בכלל אפשר לדבר כאן על "צודק". את אפילו לא צריכה להאחז בכך שהוא היה מכה אותך כשהיית ילדה כדי "להוכיח" שהוא "לא בסדר". גם אם אילו הוא היה מלאך אלוהים, זכותך המלאה לכעוס עליו היתה שמורה לך. דווקא כשאת מנסה "להוכיח" שהוא "לא בסדר", ומביאה כל מיני טיעונים לשם כך, את נתקלת בהתנגדות של הסביבה. ואני מנחש שהכעס שלך על אבא שלך אכן באמת נובע מהמכות בגיל 5 (בלי שאני חלילה מצדיק אותן, ואגב, גם אותי אמא שלי היתה מכה כשהייתי ילד), או ממשהו אחר שרשום בספרי החטאים, אלא מדברים יותר עדינים, שאת בעצמך אולי לא לחלוטין מבינה. אני נאלץ להפסיק את ההודעה באמצע. אני שונא לעשות את זה, אבל אני פשוט חייב ללכת עכשיו, ורציתי בכל זאת להגיד משהו. אני אמשיך מחר, אם עד אז האנשים החכמים כאן לא יגידו את כל מה שיש לי להגיד.

אני חוששת שלא הבנת.

אני לא כועסת.כעס מרגישים כלפיי אדם אהוב שפגע בך או איכזב אותך. אני לא אוהבת אותו.אני לא מרגישה שהוא אבא שלי.(וזה משהו שמאז ומתמיד היה ככה).האמת שאני חושבת שהוא "חרא של בנאדם" בכללי גם בלי מה שהוא עשה לי (ולא ניכנס אם זה אשמתו שהוא כזה או לא). אני לא מנסה לשכנע אף אחד שהוא "לא טוב".אני מתקוממת כנגד הציפיה של הסביבה ממני לאהוב ולהעריץ אותו.

בעצם,

אני חושבת שיש לי זכות מלאה לא לאהוב מישהו בגלל שהוא התנהג כלפיי באלימות.זה לא "תרוץ",זה חלק גדול מהסלידה שיש לי כלפיו. אני גם לא מחפשת דרך ללמוד לאהוב אותו או משהו,סתם חיפשתי לפרוק (וכרגיל לא מבינים).

אני בהחלט מבינה אותך

בחיים אומרים שיותר טוב להיות חכם ולא תמיד צודק היה דור שלמד להיות אלים כי לא ידע לדבר עם ילדיו , משערת שאביך שייך לדור הזה ורוב הגברים המכים ם כאילו , בחוץ הם מלאכים ובני הבית חוטפים מהם בלי גבולות בהחלט מבינה מה עבר עליך במהלך השנים , את אמורה לחוש כלפי אביך מה שאת מרגישה אני ממליצה לך לקרוא את הספר הורים מרעילים הוא יתן לך כוחות ודרך חדשה להתמודד עם האבא שלך

efriend

New member
אני מודה שאני לא יכול להבין,

כי יש לי והיו לי המון המון כעסים על ההורים שלי, אבל בסוף, אני לא יכול לברוח מזה: אני אוהב אותם מאוד. ולמרות שאני לא מכיר את התחושה הזו, אני מאמין לך בלב שלם שאת לא אוהבת את אבא שלך. התחושה האישית שלי היא שמכות בגיל 5 לבד זה לא מספיק בשביל זה, פשוט כי גם אני ספגתי כאלה ובגדול (יכולתי לתת כאן תאור מצמרר משהו אבל אני אמנע מזה כדי לא להשתלט לך על הפוסט). אבל את זה לא אני, ויכול להיות שבמקרה שלך זה כן מספיק. בכל מקרה, "זכותך" להרגיש כל דבר - ברגע שאת מרגישה משהו, זו האמת שלך, ואף אדם בעולם לא יכול לקחת את זה ממך, או להגיד לך שזה לא לגיטימי.

מבינה אותך למרות שלשמחתי אין לי ניסיון בכך

יש לך זכות לאהוב או לא לאהוב מישהו, במיוחד אם אותו אדם חושב שהדרך הנכונה לחנך זה להרביץ. את תמיד מוזמנת לפרוק ולהוריד מהלב פה

זה קורה יש פן באישיות שהסביבה לא מכירה

את בעצמך העדית על זה שמחוץ לבית הוא אחר, אגיב מאד ומתחשב ובבית הוא היה אלים, ולא אבא מפרגן ואוהב לפי העדות שלך תראה כל אחד נותן מה שהוא מסוגל, אולי קשיי תקשורת שלו איתכם נובעים בעיות פנימיות שלו אם היה יותר פתוח איתכם ,ומסביר למה הוא עצבני וחסר סבלנות כלפייך שהיית קטנה תביני שהוא נותן לך מה שהוא יכול ובחוץ הןוא שם מסיכה , אז החיים שלך יהיו קלים יותר הסביבה מכירה אדם חביב היא לא מודעת ליחס שאת מקבלת ואני בטוחה שאת לא תנדבי להם מידע בעניין , לכן הם לא מבינים את ההתנהגות שלך את יכולה לשמור על יחסים קורקטים כלפי חוץ ואולי מתי שהוא לפתוח את הקטע של אב מכה עם אביך , אולי לא היה מסוגל אז לנהל שיחה לכן האלימות היתה התגובה שלו שנבעה ממצוקה פנימית מכירה אישית איש כזה , שקשה לו לדבר והבןן היה עקשן נורא , האבא האמא הרביצו לבן ,כי לא היתה תקשורת מילולית ואחרי טיפול משפחתי בבריאות הנפש, זה הסתדר ויש הרמוניה בבית , הילד היה אלים בבית הספר וככה עלו על הבעיה הוא שיקף באלימות , כי היכו אותו, שראה דרך אחרת עבר לנחמדות , אבל הנזק נעשה הילד מסתגר במחשב ופחות מעורב חברתית , אוהב להסתגר בפינה שלו עם המחשב שעות , נער שקט ומסוגר שונה מאד מהילדות שלו . שהקשר שלו עם ההורים קיים אבל ללא תקשורת מילולית נרחבת רק מה שצריך , אין קשר רציף כמו אצלך ואני מבינה את הילד

דרך חינוך........

פעם זה היה בולט יותר, החינוך של פעם שרק במכות הילד יבין וילמד לקחים. לעומת זאת עם הזמן הבינו חלקם שהעונש הוא הסטירה הכי כואבת מהמכה עצמה. אני מבינה אותך, שהכעסים מן העבר על אביך מנעו ממך לאהוב אותו במשך השנים ולהעריך אותו כאביך. אני לא מצדיקה את מעשיו, בטח לא בשיטת האלימות, אבל יחד עם זאת הוא מראה לך שהוא אוהב בדרכים שונות, ועם ההתבגרות הבין שישנם כבר שיטות אחרות לחנך. אני חושבת שבהחלט כדאי לך לקרוא ספרים על הנושא כפי שאמרו פה קודמיי. אחריי הכל זה אבא, ואיתו את תמשיכי לחיות עוד הרבה שנים, ולא רק כרווקה אלא גם אחריי נישואייך.

כבר הסברתי את עצמי

אני לא רואה "עתיד" ליחסים שלנו ולא חושבת שאשמור איתו על קשר עמוק אחרי שאעזוב את הבית ,כשם שאין לי כזה איתו עכשיו. אני גם לא מאמינה ב"אבא זה אבא" ..אבא שפגע לא שונה מבנאדם זר שפגע (כאמובן שאני מתאמצאת ככל האפשר לשמור על יחסים טובים עם משפחתי,וסולחת להם על הרבה דברים,והם לי,אבל לכל דבר יש קו אדום). הלוואי והייתי קדושה שתמיד מסוגלת לסלוח ולהבין,אבל אני לא.

תעשי לעצמך טובה

אל תתחתני עם הגבר הראשון שיציע לך נישואין הם לא מפלט מההורים , אז הזוגיות לפעמים נדוונה לכשלון תתחתני רק עם מי שאת יודעת שיאהב אותך ויבטיח לך חיים נורמליים ואת אוהבת אותו באותה מידה

אופירA

New member
מנהל
אני מסכימה איתך מאוד

וזה לא גורם לי לחשוב שאבא שלך הוא מפלצת. אבל אני מאוד מסכימה איתך, שברגע שנפגעת במקום מאוד חשוב ועמוק (בגיל 5, מהשפלה מהאדם היקר ביותר) - אינך יכולה להתעלם מכך ולמחוק את זה. זה חי בתוכך וזה משליך על חייך. וחובתך לכעוס ולהתרחק, ובזכות ההתרחקות - להבריא מהכעס ולהתחבר למה שאת רוצה להרגיש, ולהרגיש טוב עם עצמך. אינך יכולה ואמורה להרגיש חיבור וקרבה רגשית לאדם שפגע - גם אם הבראת מהכעס והתחברת לעצמך ואת מרגישה טוב עם החיים שלך. אפשר למחול על פגיעה, אבל עדיין להתגונן מנזקה. ונזק בגיל צעיר מאוד הוא נזק שהנפש מרגישה צורך לפחות להתגונן ממנו בכל החיים המבוגרים. אבא פגע במקום הכי עמוק ביחסים בין ילד להוריו - במקום של האמון והאהבה, והוא יכול להודיע ולהוכיח שהוא אוהב באלף דרכים, אבל ברגע שבמעשה אחד הוא מוכיח שהוא לא אוהב - הילד מוכרח להתגונן מהמקום הזה, ולא יכול לחיות בהרגשה אמביוולנטית כלפי הדמות התומכת של חייו. בגיל שהוא כבר יכול לפתח רגשות אמביוולנטיים כלפי אנשים, משהו פגוע בו משום שהדמות המשמעותית ביותר בחייו בלבלה אותו בזמן שלא היתה לו היכולת להתמודד עם זה. והטבעי ביותר - להתרחק ולחיות את החיים שלך בצורה שנכון לך מהבחינה הרגשית. הסליחה צריכה להיות בתוך עצמך, לא היום, לא מחר אבל מתי שהוא. כדי שתוכלי לסלוח לעצמך בתור אם. הסליחה היא ההבנה שאבא לא היה רשע, אלא חלש שנפל קורבן לחולשתו. הסליחה היא ההבנה שקשה מאוד - עם כל הצער שבכך - לשלוט על עצמך כאשר נתון לידיך יצור חסר אונים שאפשר מבחינה טכנית להשליך עליו את כל החולשות שלך, ואין שוטר שיעצור את זה. קשה מאוד לבנות את השוטר הפנימי הזה, וגם מי שהצליח בכך - זה עדיין קשה. אז אנו מבינים שלא כל אחד מצליח. זה לא שאנו מסכימים לכך, או מוכנים לשתף עם זה פעולה ולהפוך להיות קורבן של זה - אבל אנו מבינים את המקום של מי שנכשל. אם אבא היה מודה ומתנצל ולוקח אחריות על טעותו, היה לך קל יותר להשתחרר ולסלוח. אבל גם כך אפשר לצמוח ולהתבגר, ולזכור לו את הזכות שהפסיק לעשות את מעשיו כשגדלת (יש מופרעים שממשיכים להתעלל גם בצאצאים הבוגרים).

../images/Emo201.gif

מבינה מה את עוברת... לא קל עם הדיסוננס בין איך שמצופה ממך להרגיש/להתנהג כלפי אבא שלך לבין איך שאת באמת מרגישה, וגם התחושה של הכעס על היחס הנדיב והחברי שלו כלפי חברים ואפילו כלפי זרים כאשר את חווית ממנו את ההשפלה שבמכות. הפתרון שלי היה לשרת רחוק מהבית בצבא ואחרי הצבא לעזוב את הבית. כיום אני כבר שנים לא חיה עם הוריי אבל עדיין לא מסוגלת להרגיש אהבה כלפיהם (אם כי אני כבר לא שונאת אותם וגם זה שיפור). הזדהיתי גם עם הקטע של האבא המלומד, שמרוויח טוב ושנחשב בעיני רבים לגאון. גם אצלי הוא כזה. אגב, איפה אמא שלך בקטע הזה? היא גם "חינכה" בצורה כזו? היא תמכה בך? תמכה בו?

למעלה