כללי

פ123

New member
כללי

אני נתקל כאן בכל מיני שאלות (והכי מרגיזה הייתה של איזה לייצן מיום חמישי שמתעקש שלא לספק אנפורמציה, אבל מתעקש לקבל תשובה, לפי דעתי בצורה בוטה בעידודם של כמה "למייכים" מן הפורום, ואני אט אט מתחיל לרחרח אנטרסים סמויים???) של גולשים המבקשים תשובות (בעיקר בתחום ההנדסה ופחות בתחום האדריכלות) על נושאים שלא ניתן לספק ב"שלוף" בעיקר בנושא יציקות למינהן (ממ"דים בחצר, ויציקות רצפה למינם) אם מדובר באיזה יציקה פשוטה שתשמש כמשטח לחנייה, או רחבת משחק בחצר אני מוכן לתת תשובות ולעמוד מאחרויהן במאת האחוזים, אבל יציקות רצפה לבית? אני לא מוכן ויותר מזה אני חושב שזה פשע לתת ייעוץ לדברים כאלה על סמך מספר שורות שהשואל כותב. אני לא ממליץ על אף מתכנן ואני בפירוש לא מוכן לקבל "חלטורות" מעין אלה (וסליחה עם כל הפונים) אבל אני ממליץ ומציע לקחת קונסטרוקטור שייתכנן את העסק. הסכום לעבודות קטנות הוא פעוט, והוא שווה את השקט הנפשי.

amic

New member
אוי כמה אתה צודק - על נושא היו כבר

דיונים וחיכוכים רבים מאוד בעבר עד כדי החלפת מנהלת הפורום. הבעיה היא גם השאלות "הבלתי רציניות" שכל כוונתן לחסוך שכר טרחת מתכנן שיתן פתרון ויעמוד מאחריו וגם תשובות החובבים שאינן מבוססות. גם בין בעלי המקצוע שביננו יש ויכוחים אך הם נועדו "לבנות" ומהם נולדים פתרונות נכונים וחבל שמדי פעם אנו מתברברים על תשובות שונות ומטופשות לשאלות מטופשות. כדוגמא ראה את השאלה על נילון מתחת לרצפה וכמה התשובות מגוונות - כאשר בסה"כ יש למבנה קונסטרוקטור שהוא זה שצריך לענות והוא האחראי. מה יעשה השואל הנכבד אם יפעל על פי תשובה סתמית שניתנה כאן ,בעוד שנה "תשבר" הרצפה ,יבוא לקונסטרוקטור שלו בטענות והלה ישלח אותו לכל הרוחות כי בנה על פי האינטרנט???

פ123

New member
amic

התשובות שאנחנו (או בכל אופן אני) נותנים הם בעיקר להעלות את הבעיות בתחום ההנדסה שכדי לשים עליהם דגש, ולאו דווקא לתת פתרונות, חלק משכרנו בשוק החופשי נובע גם בשל האחריות אותה אנו נושאים (לשם כך יש ביטוח מקצועי) אני חושב שזה יהיה מגוכח אם ניתן למישהו תוכנית בנייה בפורום אם חלילה זה יתפקשש למי הוא ייפנה? לAMIC? לפ123? אני סבור שתפקידנו להאיר ולהעיר ופחות לתת פתרונות הנדסיים.

amic

New member
בחלק מתשובותי אני משתדל להפנות

אנשים לאתרים מקצועיים בהם ישתשובות נהדרות ,רק צריך לדעת לחפש, כגון האתר של מרכז הבניה,בנה ביתך ועוד ועוד. הבעיה שאם אתה לא עונה בקיצור ובדיוק את מה שהשואל רצה לשמוע הוא מתחיל להתפלסף או סתם להתחצף וזה לפעמים מוציא החשק לענות ואני מפסיק לענות למספר ימים-עד שהיצר גובר.

אילן, אמיק, וכל אנשי מקצוע...

אינני חושבת, שאנחנו צריכים לתת תשובה, "כאלו" מחליפים עבודתם של אמיתי, בתכומים השונים. נכון, כולנו רוצים לתת תשובה מקצועית, אבל בהחלט צריך לשים גבולות. כמה פעמים רציתי לעזור בתכנון לאנשים, רק כדי לעבור איתם את התהליך הלא פשוט של תכנון...כולם נעלמו, כאשר ביקשתי אינפורמציה נוספת. למדתי מזה, שלא כדאי...אבל כן אפשרי לכתוב מאמר, בדברים, שעולים כאן...לעצמי כבר רשמתי כמה נושאים, אולי גם אתם יכולים בדרך זאת לתת אינפורמציה מקצועית, בלי לתת תחושה, שדרך הפורום אפשר להחליף את עבודה המקצועית של פרויקטים קונקרטים. כמה פעמים שלכו אותי לכל הרוחות, שהמלצתי לפנות לאנשי מקצוע, אפילו שמדובר בדברים קטנים...באופן כללי, אנשים רוצים לעשות הרבה, מעבר שאפשר, בעצמם. הצלחתנו, בפורום, אם יכולים לשכנעה את האנשים, לא לבנות בלי תכנון(הנגסי), כי הנזק שגורמים לעצתם גדול בהרבה, מאשר שכר טרחה של עמיתנו...

למעלה