כללי האזכור האחיד

מומין1

New member
כללי האזכור האחיד

אני מנסה למצוא האם פס"ד ע"א 1640/08 בן ישי פרחיה נ' אברהם (שמדבר על האם קלנועית היא רכב מנועי או לא) פורסם בקובץ מודפס; עד כה בגוגל לא הצלחתי למצוא אזכור מלא של הפס"ד הנ"ל. האם עליי להסיק מכך שהוא לא פורסם בנייר? בכלל, איך אפשר לבדוק אם הוא פורסם בספר?

מצאתי את פסק הדין ב"נבו". האם זה נחשב מאגר אלקטרוני שאפשר להשתמש בו לצורך האזכור (במקום לכתוב "לא פורסם")?

בכל אופן ככה נראה בינתיים האזכור שלי:

ע"א (מחוזי ת"א) 1640/08 בן ישי פרחיה נ' אברהם (2009)

תודה

flutter girl

New member
אם פס"ד לא פורסם

באופן רשמי, יש לרפרנס למאגר (נבו, תקדין וכו'). בכללי האזכור האחיד (החוברת המפורסמת) יש הסבר איך לאזכר למאגר אלקטרוני.

אגב, אם פס"ד לא פורסם, צריך להוסיף גם את העובדה שהוא לא פורסם ותאריך מתן פס"ד, אם זכרוני אינו מטעני (הערה לכך שגם אם לא פורסם במאגר אלקטרוני, ההפניה שלך כרגע לא מלאה).

מומין1

New member
תודה רבה! רק הערה קטנה

בחוברת כללי האזכור האחיד, רשום כי אין מפנים למאגר מידע לא מציינים כי פסק הדין "לא פורסם".

חג שמח!

flutter girl

New member
רואים את השפעת הלמידה...

בראש שלי רציתי להוסיף את זה (שאם אתה מפנה למאגר אתה לא מציין את העובדה שזה לא פורסם, כי הלכה למעשה זה פורסם), אבל משום מה כשסיימתי לכתוב את ההודעה זה התפספס לי.

המוח שלי עמוס...

shiray

New member
קצת סדר לגבי מקורות אלקטרוניים

קודם כל, ציינת שמצאת את פסק-הדין בנבו, אבל לא ציינת אם בקובץ וורד מצויינת ההפניה לגרסה המודפסת. ככל שפסק הדין הופיע בגרסה מודפסת רשמית, הקובץ צריך לציין זאת בראש העמודים, מתחת לסוג ומספר ההליך. במידה שאין הפניה כזו, עוברים להפניות למאגרים אלקטרוניים, אבל גם שם יש היררכיה.
ראשית, יש סדרות פס"דים שלמרות שהם ממאגרים אלקטרוניים, ההפניה אליהם עדיפה - הכוונה כאן בעיקר לסדרות של תקדין (תק-על וכ"ו), דינים וכ"ו. במקרה כזה, מפנים לסדרה האלקטרונית כאילו היא הפניה 'רגילה' של גרסה מודפסת לכל דבר.
רק בסוף מופיעים פס"דים שאין להם הפניה מסודרת, לא מודפסת ולא אלקטרונית סדורה, ואז יש לציין (לא פורסם, תאריך מלא של מתן פסק-הדין). לפי כללי הציטוט האחיד לא אמורים לכתוב "פורסם בנבו", והבלבול נובע ככה"נ בגלל שיש לא מעט כתבי-עת וספרים משפטיים בהוצאת נבו, ושם כן מציינים את זה משיקולים כלכליים כאלו ואחרים...

מומין1

New member
בנבו היה רק קובץ pdf

ולא הייתה בו הפניה לגרסה המודפסת הרשמית של הפס"ד... אז בסוף חיפשתי את זה במאגר "תקדין" ואזכרתי משם.

תודה

למעלה