למה שאוטיסט ילמד את השפה הנ"ט ?
היא לא מבטאת אותו ולא משקפת את זיקת גופו לנפשו אז למה שידבר אותה.
אתה דורש מנ"ט לדבר אוטיסטית ?
כי אני לא,
אז למה שהם ידרשו ממני לדבר נורמטיבית ?
שפה אינה כלי טכני, היא מהות, למעשה חלק מהשוני האוטיסטי מבטא את המידה שבה אוטיסטים חשים את העובדה הזאת בצורה הכי אינטואטיבית.
הנ"ט לא אמור ללמוד את השפה האוטיסטית כי שפה זאת לא משקפת את הדרך שבה הוא חש את המציאות ואי אפשר ולא צריך לכפות מציאות מסויימת על האחר,
מה שאפשר זה לכבד את האפשרות של חוויית מציאות שונה אצל האחר,
אלא שהשפה, ובמבנה הנפש של הנ"ט בנוי בצורה שלא מאפשרת להם להתייחס בכבוד לאפשרות של שונות, זה חלק מהשפה שלהם, שפה מדירה, מפלה, מחריגה...
הפשרה, האפשרות לחיים בלי פיצוץ, שמהם כמובן שהאוטיסטים סובלים במיוחד עי הם המין החלש, עוברת דרך הכרה בבסיס לשונות השפתית,
אלא שלדעתי נ"ט לא בנויים להתפשר, לכבד את האחר, שלילת האחרות מובנית בבסיס הזהות הנורמטיבית, ללא שלילה זאת חלק מהותי מהבסיס לקיומה אובד,
אני יכול להבין ולראות את הצד הנ"ט, ולנהוג בהתאם, לכבד את שונות ממני ולא להתערב במהלך השפתי שלו ובמעשיו, למרות שלא רק אני רואה בהם הרבה דברים הראויים בהחלט לגינוי וביקורת ואפילו מצריכים מניעה,
אלא שהוא לעולם לא יראה אותי ולעולם לא יכבד אותי,
וזה גם בגלל מה שכתבת,
שלך כאוטיסט, יש גישה טבעית וספונטנית לשפה ולתקשורת כמשהו דינמי חי ומתפתח ונושם, רב גוונים והיבטים וכיוונים, אבל מהתגובות שאתה מקבל כאן אתה שומע בדיוק את מה שאני רואה כל הזמן מהנ"ט, שלפיהן, אם אתה "בוחר" לדבר ולתקשר בצורה שונה משלנו אז אין לך לבוא בטענות אלא לעצמך.
זה סוג של עריצות, של פשיזם, שהוא כל כך מובנה בזהות הנורמטיבית עד שאינם חשים בזה בכלל,
הכחנות היא המובן מאליו של הנורמטיביות.