כללים מילולים.

nati6589884

New member
אבל זו הבעיה שאדם שכזה לא יכול לשנות את זה.

אולי אפשר לשפר את היכולת תקשורת. אבל אוטיסט נשאר אוטיסט לא ראיתי אוטיסט שהבריא. וגם לא צריך. וכולם רוצים תקשורת. זה לא נכון שאוטיסטים לא רוצים. רק שהם רוצים תקשורת אחרת.ואת זה לא נותנים להם...

arana1

New member
אדם לא צריך לשנות את זה

הגישה המנרמלת, המתנשאת, האטומה, המבזה... רואה ותופשת תקשורת רק כמערך מאוד מוסכם של כללים שאין לשנותם ואין לגעת בהם,

אוטיסטים מתבטאים בצורה שונה מהמקובל מסיבות שהכי חשובות לקיומם הפיזי והנפשי ובלי ביטוי כזה הם לא יכולים להתפתח כשורה.

הצרכים התקשורתיים שונים מאדם לאדם כי אנשים הם שונים,
יש סיבה מאוד ברורה ומאוד מובהקת לצורך האוטיסטי, המאוד מאוד מאוד חיוני, להתבטא בצורה כזאת ולא אחרת,
לאנשים נורמטיבים אין צורך כזה,
גם, מסיבות מובהקות לגמרי.

לומר לאוטיסטים, ובכלל לאנשים, שאסור להם להתבטא בצורה שתשקף את הצרכים ההתפתחותיים והמבנה הנפשי שלהם כי לרוב יש צרכים נפשיים והתפתחותיים שונים ולכן על המיעוט לדכא את רגשותיו, את צרכיו, את תחושותיו,
זה מעשה נבלה.

זה גם לא מתאים לתפישה של תקשורת ושפה כיצור חי ומתפתח,
שזאת האמת.

לדעתי זה נסלח כשזה בא מנ"ט כי אנשים נורמטיבים באמת לא מסוגלים אפילו להתחיל לשער את אפשרות קיומה של זהות שונה מהנורמטיבי והממוצע ובלווא הכי לא מסוגלים בכלל לכבד את קיומה של זהות כזאת,
וזו בעייה שלפחות אני לא יודע איך לפתור אותה.

nati6589884

New member
נו בדיוק זה מה שאני אומר כבר שנים.

אני אגיב על דבר אחד שאמרת : " הנטי לא יכול ללמוד סוג של תקשורת שונה". עכשיו נגעת בנקודה מהותית. השאלה שלי שאני אפנה
אותך עליה. אתה טוען שהנטי לא מסוגל ללמוד את השפה האוטיסטית. אני מסכים לגמרי. האם האוטיסט יכול ללמוד את השפה הנטית? האם אין פה בעצם מעין חסימה דו כוונית? כלומר יש פה שני צדדים שהם שונים לחלוטין ולא
יכולים לתקשר?: אם כך אז איך אפששר
&nbsp
לבוא בטענות לנטי? אם הוא היה יודע מה אנחנו מרגשים. מבין אותנו. אז הוא יכל לשנות את עצמו, לעזור לו ולעצמו גם וככה לא היה את הסבל הבלתי ישוער של הקרבות שמתנהלים גם הילד/להורה בין הילד/לחברה. אני קורא אותך
&nbsp
כבר המון זמן. כמה שנים. אבל אני בזמן האחרון מנסה להבין את הצד השני. שאני בהחלט לא אוהב אות.ו ונגעל ממנו עד בלי קץ. אבל זה ברור שיש פה
סבל דו כווני אתה לא חושב? ושאלה שנייה שהיא הכבוד, הכלה, הבנה. איך הם יכולים
להבין אותם
&nbsp
הם הם עצמם בנוים באופן שונה לחלוטין? האם הם
יכולים למתוח קו ולגעת בקווים האוטיסטים? כלומר לנסות להתברג? כלומר להיות אחד? האם זו בעיה קיומת שאין לי פתרון? כי עלינו להציג את שני הצדדים. הורים שלי.
&nbsp
אבא שלי לא שונא אותי. ממש לא.
אבל הוא לא מסוגל להתמודד עמי.כי אנחנו לא משדרים על אותו גל. אנחנו מדברים בשפות שונות. ואז יש פיצוצים ומלחמות עולם שלישי.
כל מה שאתה אומר על החברה אני יודע בלי קשר
עליך. זה ברור לי מי שאני ילד. אבל השאלה האם
&nbsp
הצד האוטיסטי צריך להבין את הצד הנטי? מה דעתך?: אבל מצד שלישי. אני יכול לבוא ביקרות נוקבת. ולהשתין עליהם. ולזועק. וזה בסדר
וזה הכי יפה שקיים. אבל האם בעצם האוטיסט הממוצע הוא בעצמו.
יש לו מגבלה להבין את הנטי. ולכן יש שני צדדים
&nbsp
למטבע? כלומר " אין עשן בלי אש".
כלומר דבר שהוא בלתי ניתן לשנוי ,תבנית שתהיה קיימת תמיד בנו. גורמת לנטי.
לשנוא אותנו. להלחם בנו. אז אני ממש לא בעד לשנות,
את האופי האוטיסטי.
אני בעד שאוטיסט היה אוטיסט. אבל האם
יש דרך לפשרה? לזיווג? מה דעתך?

arana1

New member
למה שאוטיסט ילמד את השפה הנ"ט ?

היא לא מבטאת אותו ולא משקפת את זיקת גופו לנפשו אז למה שידבר אותה.
אתה דורש מנ"ט לדבר אוטיסטית ?
כי אני לא,
אז למה שהם ידרשו ממני לדבר נורמטיבית ?

שפה אינה כלי טכני, היא מהות, למעשה חלק מהשוני האוטיסטי מבטא את המידה שבה אוטיסטים חשים את העובדה הזאת בצורה הכי אינטואטיבית.

הנ"ט לא אמור ללמוד את השפה האוטיסטית כי שפה זאת לא משקפת את הדרך שבה הוא חש את המציאות ואי אפשר ולא צריך לכפות מציאות מסויימת על האחר,
מה שאפשר זה לכבד את האפשרות של חוויית מציאות שונה אצל האחר,
אלא שהשפה, ובמבנה הנפש של הנ"ט בנוי בצורה שלא מאפשרת להם להתייחס בכבוד לאפשרות של שונות, זה חלק מהשפה שלהם, שפה מדירה, מפלה, מחריגה...

הפשרה, האפשרות לחיים בלי פיצוץ, שמהם כמובן שהאוטיסטים סובלים במיוחד עי הם המין החלש, עוברת דרך הכרה בבסיס לשונות השפתית,
אלא שלדעתי נ"ט לא בנויים להתפשר, לכבד את האחר, שלילת האחרות מובנית בבסיס הזהות הנורמטיבית, ללא שלילה זאת חלק מהותי מהבסיס לקיומה אובד,

אני יכול להבין ולראות את הצד הנ"ט, ולנהוג בהתאם, לכבד את שונות ממני ולא להתערב במהלך השפתי שלו ובמעשיו, למרות שלא רק אני רואה בהם הרבה דברים הראויים בהחלט לגינוי וביקורת ואפילו מצריכים מניעה,
אלא שהוא לעולם לא יראה אותי ולעולם לא יכבד אותי,
וזה גם בגלל מה שכתבת,
שלך כאוטיסט, יש גישה טבעית וספונטנית לשפה ולתקשורת כמשהו דינמי חי ומתפתח ונושם, רב גוונים והיבטים וכיוונים, אבל מהתגובות שאתה מקבל כאן אתה שומע בדיוק את מה שאני רואה כל הזמן מהנ"ט, שלפיהן, אם אתה "בוחר" לדבר ולתקשר בצורה שונה משלנו אז אין לך לבוא בטענות אלא לעצמך.
זה סוג של עריצות, של פשיזם, שהוא כל כך מובנה בזהות הנורמטיבית עד שאינם חשים בזה בכלל,
הכחנות היא המובן מאליו של הנורמטיביות.

nati6589884

New member
לא אמרתי שהוא ילמד את שפתו הצבעתי על הבעיתיות.

ועכשיו למה שכתבת. אני מסכים איתך שהנטי הוא עריץ. והוא לא מסוגל לראות מעבר. שהוא אטום. וכל שאר הדברים. תאמין לי אפשר לכתוב ספרים
שלמים למה הנורמה היא מנבלת. והיא הדבר הכי נורא ואיום בעולם. אבל
אני בעצם אומר: האם יש דרך שבו הנטי יכול להבין
אותנו. אתה אומר שלא. ואני חושב כמוך. עכשיו מה עלינו לעשות? שוב טענה נכונה אתה אומר שאנחנו חלשים, נרדפים, מיעוט. עכשיו מה הפתרון בעצם למלחמה הזו? לתופת הזו?
&nbsp
מה דעתך? אתה כותב על דברים השקפותיך. על עולם מאוד מיוחד. ויצרתי אפילו. ואני אוהב את זה. אבל אני גם אדם פרקטי. מה הפתרון לסבל הזה? מאין תבוא הישוע? כמו שכותבים ספר הגותי. ככה צריך גם לעסוק במכניקה ולבנות
דבר פיזי. אפילו שהכל קשור בשני. אז מה שנסיתי לומר. איך נוכל לשרוד, ולצאת מהבוץ? יש לך תשובה? כי לא לא.
אני אמרתי בעבר שכדי שאנחנו נפתח לעצמנו תאוריות
&nbsp
על אוטיסטים. כלומר הוגים אוטיסטים. זה לא קורה. ולא יודע מתי יקרה. אולי אםפ האוטיסט יחקור את שפתו באופן מעמיק ויבטא אותה על
כתב. אולי יכולו להבין? מה אתה חושב? בעצם שאלתי איך ניגע בעצם אל הטוב. אל השקט. זה בטח מעסיק אותך. כי אני מדואג. וזה כוונתי. אוטיסט לא צריך ללמוד שפה נטית עלובה. אני הכי נגד זה זה מכת בכורות. וזה מוות לנשמה.
גם נטי לא צריך. אבל איך היה קשר? איך היה אולי שותפיות. כי הנטים לא יעלמו מן העולם. אמנם מספר האוטיסטים גדל. אבל לא נהיה רוב בקרוב.
וממה שאני שומע. מנסים
&nbsp
למצוא אבחנות שיבדקו אם אתה אוטיסט. ואז יצליצו
להפיל. אתה מבין מזה אמור? זה רצח, זו זומה וזו שואה. ואני רועד מזה. שאוטיסטים לא היו קיימים. והנטי הזוי והנחות הוא נאצי כי הוא רוצה
להשמיד את האוטיסט בכל מחיר. ולכן אני בעד לנסות למנוע את זה. מבין? וזו כוונתי.

arana1

New member
הפתרון הוא לא להתעמת איתם

ללמוד לשרוד, ללכת בין הקווים, שזה כשרון שפיתחתי מגיל הכי קטן.

תעשה את שלך ותחיה את חייך, עזוב את המלחמות בצד, כל שניה שאתה מצליח לשרוד בעולם הנורא הזה היא נצחון, וכל עימות עם נ"ט תמיד יסתיים בהפסד שלך,
כי להם לא אכפת, ולך כן, אז זה לא כוחות, המאבק אפילו לא מתנהל על אותו מגרש.

זה מה שפרקטי, בשבילי, ולדעת גם בכלל.

גם אין לי ספק שהנורמה תתפתח בסופו של דבר מהשלב האינפנטילי שבו היא נמצאת כיום לשלב הרבה יותר עמוק ורחב ומכיל והרבה פחות דיקטטורי,
ויש המון דברים שתורמים לכך והמון דברים שמעידים על כך.
אז מה שאתה, כפרט אחד קטן, שבקושי מצליח לנשום, יכול לעשות, זה לתרום את חלקך לעניין, באופן כזה או אחר, או בהרבה אופנים ואפיקים מקבילים.

הנ"ט לא יעלמו מהעולם אבל רוע ליבם כן יעלם בבוא הזמן

nati6589884

New member
הבנתי.

פשוט לנסות לשרוד זו חשיבה מענינת למידי לא אשקר לך. לא מתאים לאופי שלי. כי אני שועל קרבות לא קטן. שקם על הרגלים ונלחם כל הזמן.
אבל לטעמי הגישה שלך היא לא רעה בכלל. ומזערת את
הפגיעות האיומות. אני

מקווה מאוד שהעולם היה אוטיסטי. זה החלום שלי. אבל החלום השני שלי הוא לסייע לאוטיסטים. לנסות לעזור להם. אני לא פולטי. בכלל
לא. אני סולד מפולטיקה, נגעל ונדחה, אני גם לא כותב
פולטי, ולא מעניין אותי מה קורה כל כך או בכלל. אבל אני כן מאוד מאוד פולטי ולחומני שזה קשור לאוטיסטים. ואני מקווה שאני יכול לסייע ולו מעת.

arana1

New member
דווקא השפעה עקיפה, מרוחקת, פחות ישירה, יכולה להיות אפקטיבית

אלימות משיגה הרבה פחות ויוצרת הרבה פחות מנסיון לגישה מורכבת יותר

nati6589884

New member
אתה אומר שהשיטה הקודמת לא אפשרית? למשל כמו במהפכה הצרפתית?

צריך מהפכה שונה?: מתוחכמת יותר? חשבת על דרכים למשל?: מה הבעיה בגישה השכלתנית שהצעתי לכתוב על הנושא? היא לא לטעמך? שאוטיסטים יכתבו על עצמם ,יחקרו את השפה/התנהגות/תנוע/מבט? מה דעתך על מחקר אישי?

arana1

New member
כן, השיטה של מהפכה אלימה לא תקפה למצב האוטיסטי

ובכלל, לדעתי היא כבר לא תקפה לשום מצב שהיום הדברים הרבה יותר מורכבים מבעבר.

מחקר אישי לא מספיק, לקבל על עצמך את תוצאות המחקר ולנסות לממש אותם גם בסביבה שלא מעוניינת במחקר כזה ולא מסוגלת לשמוע אותו בכלל זה הדבר.

כשאתה מתעמת פנים אל פנים מול נ"ט אין לך שום סיכוי,
זה בדיוק כמו שאדם נורמטיבי מתעמת מול פסיכופאט,
הוא תמיד יפסיד,
כי לצד השני אין את המעצורים ומערכת השיקולים והרגישיות והמחוייביות שיש לצד הראשון,
ולכן עימות ישיר ישאיר אותך תמיד על הקרשים, מפוצץ, במצב גופני נפשי שבו בלווא הכי אתה לא מסוגל לעשות כלום,
אז תישאר עם הפוזה של הגבורה אבל זו פוזה די נבובה.

בגלל זה אני לא חושב שנכון להציע דרכים, חלק מהעניין זה החופש של כל אחד לממש את הדרך שלו, שאותה רק הוא יכול למצוא בעצמו,
אני רק כותב למה לדעתי הצורה המקובלת של המהפכה לא ישימה למצב הנוכחי.

גם ההפגנות נגד יוקר המחיה והשחיתות הכלכלית או נגד הכיבוש לא משנות הרבה,
כי במציאות של היום נדרשים צעדים הרבה יותר מורכבים על מנת לשנות משהו,
הרבה יותר אישיים,
פרטיים ומגוונים.

צריך ללכת על היתרונות שלך, לא על המקומות שבהם את החסר.

nati6589884

New member
הבנתי את גישתך

אתה בעצם אומר במילא אין מי שירצה לשמוע אז מפה מגעים למסקנה שאין בכלל בשביל מה לנסות להציג להם את דעתנו. קיצור אנחנו נמצאים במצב ביש. ממש אין לנו ממש דרך. כמו שאמרת זה להתמודד עם פסיכופת שמסוגל לעשות הכל. אני בהחלט מבין את
&nbsp
המשפט. במילא אם תנסה תחטוף פי מאה יותר. זה כ ל כך רע ומראה כמה אנחנו חלשים. אבל אני מאמין שהחברה תצעד להיות יותר אוטיסטית תלא חושב? אני באמת מאמין בזה.... קיצור אין ממש שום פתרון. אני עדיין חושב שגם אם אתה לא יכול לשנות את
&nbsp
חשביתם. עדיף לך ללמוד שפתך/נתנגותך/מבטך/תנועתך וכולי תלא חושב? אדם צריך ללמוד למה הוא מתנהג ככה. אתה בעצמך אמרתי לי אז ככה. אז אני מאמין שאתה מסכים שחושב מאוד להבין ולחקור למה אתה מתנהג ככה. ואחר כך אם המידע הזה תעשה מה שאתה רוצה. ואם זה ישפע סבבה ואם לא גם סבבה. זו דעתי.

arana1

New member
זה לא לגמרי מצב ביש כי אינך תלוי בנ"ט כמו שנדמה לך

בגלל זה חוסר היכולת לדיאלוג משמעותי עם אדם נורמטיבי אין משמעותו חוסר פתרון,
אתה יכול להתקיים יפה מאוד ואפילו נפלא ללא דיאלוג כזה,
עובדה שנעלמת ממך ומרוב האוטיסטים רק בגלל שהם ואתה גדלו תחת סביבה שבדיוק כמו כאן כל הזמן כופה ומנציחה את השקר שללא הנורמה אין לאדם יכולת וזכות קיום (שזה אחד המאפיינים הכי מובהקים של הנורמה, אופק מחשבה מאוד מוגבל ומגביל).

מציע לך לקחת בערבון מאוד מוגבל את התפישה של סביבתך שלפיה יש לך רק 2 בחירות, נורמטיביות או מוות, זו תפישה שמתאימה להם אבל ממש לא מתאימה לך.

אני לומד לא רק את שפתי ותנועתי אלא גם את שפת הנורמה ותנועתה,
כי זה חלק ממנה, חלק ממני, גם, אין כאן מציאות עימותית, דיכוטמית, כמו שאנשים נורמטיבים סבורים,
גם נורמטיביות וגם אוטיסטיות מבטאים סוג מסויים של התמודדות עם שאלת הקיום,
וגם בלי להתייחס למי נותן תשובה טובה יותר,עמוקה ורחבה יותר, לשאלה זו (לדעתי האוטיסטים) אז אם נולדת כאוטיסט התשובה שתקפה בשבילך זו התשובה האוטיסטית וגם מיליארד טיפולים לא יכולים לשנות את העובדה הבסיסית הזאת.

nati6589884

New member
אני לא תלוי בנט הנט מנסה לכפות את עצמו עלי על זה אני מדבר.

שנית אני לא בקשר עם אף אחד. לא עם הנורמה ולא עם אוטיסטיות. יש לי קשר רק עם עצמי לכן אני בכלל לא מבין מה זה " שלמדה אותך שיש שני אפשריות?: מה הכוונה שלך?: על מה אני בכלל מדבר איתך. אני

בחרתי לברוח מהנרומה כמו מאש. אני לא יוצא מהבית
אני לבד כל הזמן. אני לא פוגש נורמטיבים. קיצור לא ברור התגובה שלך לא נראה לי שהבנת אותי... בנוגע לחלק השני אני מסכים כל
אחד

צריך לחיות את חייו בצורה שמתרימה לאישיותו. אני לא
מתווכח על זה בכלל. נהנטי כנטי ואוטיסט כאוטיסט.
ושלשית אני לא מחפש דיאלוג עם הנטי. ואפילו לא
עם האוטיסט.
אני מחפש דיאלוג פנימי

עם עצמי. וגם עם הבחוץ. מה שלא קורה כמובן...קיצור החלק הראשון לא ברור לי. אשמח שתסביר כי אני כבר שפכחתי פה את הביוגרפיה שלי
. ואתה יודע שאין לי קשר עם הנורמה. או רצון לשיחה בצורה המקובלת שבו אני צריך להתכפוף והם זה שקובעים את הטון..

nati6589884

New member
שאלה לי עליך אתה חושב שאתה היחיד שבז לנורמה?

שחושב שהאוטיסט לא צריך תקשורת עם הנטי?: כי ממה שכתבתי לי. א. נראה שבכלל לא הבנת אותי ב. אתה חושב שאתה היחיד שמתריע מעין "נביא בשער" אני צודק?: כי אם כן זה ממש לא נכון. אבל אני מאמין שאתה לא חושב ככה. לכן אני נזהר ושואל בעדינות כי אני מי שאני ילד ידעתי כמה הנורמה חרא. וגם אמרתי את זה ברש גלי, ציירתי, כתבתי וכולי. לכן אתה לא ממש מחדש לי כלום. ללא הידעה שאני אוטיסט כן?: סתם שנאתי להיות כמו כולם....
והייתי תמיד שונה ותמיד חטפתי..

arana1

New member
מקווה שאני לא היחיד

ובכל מקרה אני לא הולך להתחרות עם אף אחד אל התואר הזה,
הלוואי שכולם היו מסוגלים ורוצים להפנות כלפי המקובל גם עין ביקורתית מאוד.

הגבתי כפי שהגבתי כי מהשאלות שלך עלה שנראה לך שקיום ללא דיאלוג עם האדם הנורמטיבי הוא בלתי אפשרי ולכן מדובר בבעייה דחופה שיש לפתור אותה,
ועל כך אני עונה שהאפשרות של קיום כזה משתפרת כל הזמן ושכבר כיום יותר ויותר אנשים מצליחים לקיים חיים לא רעים מבלי לשאת בנטל הבלתי סביר, לא הוגן, ומאוד מאוד רעיל ומכביד, של דיאלוג ומשא ומתן עם רשת ההנחות וההתניות המבוססות על מה שנחשב כנורמטיבי.

הצגת שאלה, "איך נתקיים ללא דיאלוג עם הנורמה ?",
ועל זה עניתי שאפשר ורצוי להתקיים ללא דיאלוג עם הנורמה, שלמעשה, הבעייה היא שעצם התיישרות לפי הקווים הנורמטיבים פירושה שלילה של כל מה שמהותי ויפה ומקדם בדיאלוג.

כי מה שקורה זה שאנשים מציגים כל הזמן סימטריה שלדעתי היא מזוייפת וצבועה,
שבדיוק כמו שצריך להבין אוטיסטים צריך להבין נורמטיבים
ועל כך אני עונה, כבר מזמן, שבגלל שאני מבין נורמטיבים אני לא מעוניין בדיאלוג איתם,
ואולי הסיבה שאוטיסטים רבים פשוט "בוחרים" בשתיקה ובחוסר תגובה רוב הזמן
היא שמסיבות מאוד מסויימות, כמו תלות אבסולוטית בהדדיות, יש משהו מאוד משתק ומכאיב ומחריד בהשתלבות במערך הציפיות וההנחות וההתניות הנורמטיביות.

על רקע זה, אני מוצא לומר, שבניגוד למקובל, מאז ומתמיד, אני מציע ומצביע על האפשרות של קיום שאין בו דיאלוג עם הנורמטיביות ואין בו השתלבות בארגונים המקובלים.

אשמח מאוד לשמוע עוד אנשים החושבים וסבורים כך כי לדעתי זה יקדם את האוטיסטים ובכלל את האנושות מכל מה שמוצע כיום,
נראה לי שהתגובה שלך באה מהאגו ולא ממקום ענייני,
אני לא מעוניין להיות היחיד וגם לא מחפש את הפוזה של הנביא והמוכיח והמתריע בשער,
הלוואי שכולם היו רואים את מה שאני רואה ואז היה לי יותר זמן להתפנות למה שמרגש ומעניין אותי באמת.

nati6589884

New member
אבל לא אמרתי את זה ואת זה לא הבנת.

אני אמרתי שהכפייה היא קשה ובלתי אפשרית ואת זה אומרים כבר עשרות שנים לזה התכוונתי. כי אם היה אפשר ללא דיאלוג זה היה טוב מאוד( כלומר לא היו מנסים לכפות עלינו בצורה הכי קשה ואלימה).. אבל מה קורה בשטח?: מכרחים אותנו. אני באופן אישי לא מדבר עם אף אחד. אבל כמהכמוני/כמוך יש?: בגלל זה אני מחפש פתתרון כללי. ומה שאני מנסה לומר לך. ואתה לא מבין שאני כבר מזמן לא מחפש דיאלוג. אבל אתה כותב שוב ושוב אותו דבר אתה לא שם לב. הראי מה אני כותב פה כבר כעת שנה? את מי אני תוקף? את הנורומה לא?: אתה מבין. זה

מה שאני מנהסה לומר לך. רתה לא היחיד. ממש לא תמיד יש עוד. אני יכול לומר לך שאני לא צריך את הנרומה. להפך. אני לא צריך גם אוטיסטים. אני יכול לחיות לבדי וזה מה שאני עושה. אני קיצוני מאו 24/7 לבד בלי אף אחד. לא חושב שאתה לבד כל כך הרבה. ואני לא מתחרה בך. אבל מנסה להראות לך שאתה לא לבד. ואני שמח שזה משמח אותך. לכן אני לא מבין את משפט הפתיחה " עין בקרותית נגד הנורמה" מה אני עושה בעצם כל הזמן הזה?

אני מביע ביקורת לא פחותה חריפה ממך אם לא יותא. לכן זה בכלל לא בקרור לי מה שאתה אומר. אני גם מתעב את הנוראמהב, גם מבקר אותה כל הזמן. בקיצור אתה ממש לא היחיד. גם אני נגד שילוב וכתבתי על זה פוסטים ארוכים. לטעמי אוטיסט יכול להתרדם טוב ללא מסגרת. בצורה האישית שלו. ולהגיע להשגים אישים/כללים מופלאים. ככה לפחות אני חושב. ואני מקווה שזה יחלחל לעוד אוטיסטים.

arana1

New member
אני לא יכול לחיות לבדי ולא רוצה לחיות לבדי.

מבחינתי מטרת הקיום זה לחיות עם מישהו, להתמסר למישהו, לחלוטין, ובדיוק משום כך יש לי קשיים אין סופיים מול ועם הנורמה.

אני מחפש דיאלוג בטירוף, ביאוש, בגלל זה אני שונא את מה שנחשב בטעות לנורמלי

מה שקורה זה שאני קורא ממך הזדהות עם ערכים שנראים לי בעייתים ונורמטיבים ומזה אני גוזר שיתכן ומשום כך אתה מתקשה להיפרד מהתחושה שבלי הנורמה אי אפשר להתקיים,
אבל אולי אני טועה, כך אני לפחות מקווה.

nati6589884

New member
אתה בהחלט טועה.

אני לא מדהה עם הנורמה בכלל לא. אני גם אומר את זה ברש גלי. ותתוקף את הנורמה כל הזמן. את המטפלים, ואת הורים אז אני ממש לא מזדהה עם הנורמ.ה אני מאוד סולד ממנה. אני הכי אנטי נורמה שיש. אני להפך חושב שצריך לחיות ללא הנורמה .לכן אני אומר שצריך ליצור עולם משלנו. שהיה שלנו ללא הנורמה. בנפרד. שלנו ורק שלנו. ואני אומר את זה לכול.םן גם אני רוצה קשר. אבל זה לא אומר שאני אמכור את נשמתי בשביל זה. כלומר אני לא ישתנה כדאי להתאים את עצמי לכללים כדאי שהיה לי חברה. ממש לא. תאמין לי אדם אחר בגילי במצבי היה נכנע אני לא .24/7 כבר 4 שנים לבד. לא קל בכלל...

למעלה