כלכלן מתחיל

diablo1987

New member
כלכלן מתחיל

שלום לכולם

אני עושה תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטה הפתוחה ונמצא לקראת סיום התואר (עוד 7 קורסים) רציתי לקבל עזרה בקשר לעבודה בתור כלכלן. השאלה היא האם אפשר להתחיל לעבוד בתחום עוד בזמן הלימודים ככלכלן מתחיל? ומה רמות השכר לכלכלנים מתחילים? האם יש יתרון/ חסרון בכך שלמדתי באוניברסיטה הפתוחה מבחינת שוק העבודה או שאין לכך השפעה.

תודה לעונים

diablo1987

New member
כן אבל ..

רציתי לדעת אם יש סיכוי לעבוד בתחום למי שלקראת סיום התואר או רק למי שרק סיים יש סיכוי למצוא עבודה בתחום..?

amirvx

New member
לשניהם סיכוי לא משהו למצוא עבודה של כלכלן

וכנראה שתאלץ להתפשר על תפקידי התחלה של מכרה או שירות. אלא אם כן אתה מצטיין על ואז יש לך סיכוי קצת יותר גבוה.

בשביל לעבוד ככלכלן מתחיל צריך 2 דברים

את היכולת לעבוד במשרה מלאה, ואם אתה עדיין סטודנט ואתה יודע שיש לך זמן למשרה מלאה
לא בהכרח אומר שבמקום עבודה יתנו לך עדיפות

הדבר השני הוא ניסיון, שוק העבודה מוצף היום וכמעט כל אחד התפשר כמו שאמיר אומר
ולכן יש הרבה אנשים שיש להם כבר שנה שנתיים ניסיון, וזה אלמנט הרבה יותר קריטי

אני אישית עובד בחברה בתפקיד ע.סמנכ"ל, תפקיד מאוד מעניין והכי חשוב, הוא נותן לי המון ניסיון
ועכשיו אני יודע שאם אני אחפש עבודה בעתיד, הניסיון (וזה שיש לי חתיכת נייר שכתוב עליה תואר)
יפתחו לי המון דלתות.

כמו כן מלבד ידע באקסל (והידע בין ידע לניסיון הוא גם גדול, ופה אני מדבר מניסיון)
בדר"כ יש דרישות לידע בSAP/ERP וSQL , או BO
דברים שבתור סטודנט סביר להניח אין לך מושג מה הם אומרים

אני אומר ששווה לנסות, תכוון גבוה בהתחלה ותראה איך הולך

בהצלחה!

amirvx

New member
שירותים פיננסים

כמו שאתה רואה בחתימה שלי אני מנהל אתר בתחום לימודי שוק ההון ומערכות מסחר. בנוסף אני גם מספק שירותי ניתוח טכני לחברות שונות בשוק ההון שפועלות בחו"ל.
ומה שאני הכי נהנה ממנו זה שתחת הארגון שלי ושל שותפיי אנחנו כתובת לאנשים בכל בעיה פיננסית- החזרי מס, הפחת דמי ניהול פנסיה ועמלות בנקים, בעיות מול מעסיקים, תכנון פיננסי אישי ועוד ועוד.

amirvx

New member
חח זה לא בדיוק כלבויניק

כל הדברים הם בתכל'ס קשורים אחד בשני תחת אותה מעטפת. גם לא התחלתי ישר מהכל, זה נדבך על נדבך...:)

diablo1987

New member
הבנתי..

תודה לכם
הבעייה היא שהתואר בכלכלה הוא תאורטי מאוד ואני באמת לא מכיר את הSAP/ERP וSQL , או BO וזה עיקר הבעייה בתואר שאין בו כל שימוש פרקטי. חסר בו דברים יותר אמיתיים ולא רק מודלים כלכליים , שזה נחמד אבל לא יישומי...

amirvx

New member
נכון זו בעיה

וראשי החוגים מודעים לה ומנסים לעשות התאמות, אך לדעתי באוניברסיטאות תמיד יהיה דגש מוחלט על מחקרים ומודלים תאורטיים. במכללות יש יותר מקום למשחק ושילוב כלים פרקטיים.

למעלה